24 март 2019 155

Як смачно і швидко приготувати відбивні зі свинини в клярі

Свинина в будь-якому вигляді виходить смачно, але відбивні з неї явно є улюбленою стравою більшості людей. Хіба хтось відмовиться від соковитого шматка свинини в цікавому клярі? Різноманітність панірування і рецептів кляру допомагає кожен раз отримувати нові смакові відчуття.

Кляру мало не буває

Чого тільки не додають в кляр до свинини. Це можуть бути різні приправи, зелень, соуси, сири і молочні напої. Все залежить від смаків і уподобань кулінара, гостей, а також гарніру, з якими плануються подаватися відбивні. Нижче наведемо найкращі рецепти для кляру відбивною з свинини.

Для сирно-вершкового кляру необхідно:

  • 200 гр. твердого сиру;
  • 200 гр. 33% вершків;
  • 1 ст. л. розтопленого вершкового масла;
  • 100 гр. панірувальних сухарів;
  • 20 гр. солі;
  • По 5 гр. чорного, червоного і білого меленого перцю;
  • 10 гр. меленого лимонного перцю.

У миску з високими бортами влити вершки, розтоплене масло, сухарі, спеції. Сир натерти на дрібній тертці і додати в суміш. Віночком або вилкою гарненько розмішати тісто, дати йому трохи постояти. Після смаження вийде ніжна шкірка з вершковим смаком та ароматом сиру.

Відбивні зі свинини можна подати з гарніром зі свіжих овочів і зелених листя салату.

Для гірчичного кляру необхідно:

  • 6 ст. л. борошна;
  • 1 ст. л. 50% майонезу;
  • 3 ст. л. гірчиці домашньої;
  • 1 ч. л. соєвого соусу;
  • Сіль за смаком;
  • 1 ст. л. крохмалю.

У глибокому посуді змішати майонез, соус і гірчицю, поступово всипати просіяне борошно, крохмаль. Добре збовтати виделкою або кухонним віночком, щоб не утворилися грудочки, відставити на 10 хвилин, а потім приступити до смаженні м'яса.

Пікантний кляр додасть йому особливий смак. Таке блюдо добре буде поєднуватися з печеними овочами на грилі.

Для овочевого кляру до свинячим отбивным потрібно взяти:

  • 60 гр. борошна;
  • 1 великий червоний болгарський перчик;
  • 1 велика цибулина;
  • 3 зубчики часнику;
  • Пучок кінзи;
  • 1 свіже яєчко;
  • 2 ст. л. молочка;
  • 6 гр. морської солі.

У глибокій тарілці змішати молоко, яйце з сіллю. Перчик очистити від насіння і ніжки, цибулю позбавити від лушпиння. Нарізати їх дрібними кубиками, додати в молочно-яєчну суміш.

Часник почистити і пропустити через часникодавку, додати в тісто.

Кінзу промити і дрібно нарубати, також висипати в тісто.

Присипати суміш борошно і гарненько вимісити рукою. Якщо тісто вийшло занадто рідким, можна додати борошно.

Така скоринка буде виглядати оригінально із-за різних кольорів інгредієнтів. Цікаве блюдо вже виходить самостійним із-за наявності овочів.

Для помаранчевої скоринки на відбивних зі свинини необхідно взяти:

  • 2 яєчка;
  • 1 ст. л. сметани;
  • По 10 гр. паприки, куркуми, орегано, червоного перцю і солі;
  • 70 гр. картопляного крохмалю.

Сметану вилити в піалу. Додати туди ж яйця збовтати віночком до однорідності. У суміш висипати спеції, сіль і крохмаль і ще раз дуже добре розмішати. При необхідності додати ще крохмаль.

Своєрідна суміш вийде ароматною, красивого оранжевого або червоного кольору (в залежності від спецій). М'ясо просочиться смаками спецій і вийде м'яким і соковитим. Такі відбивні будуть в контрасті виглядати з пюре з картоплі.

Смачні відбивні зі свинини в клярі зможе приготувати навіть новачок

Не потрібно володіти чарівними кулінарними здібностями, щоб приготувати чудове блюдо на сковороді. Не тільки інгредієнти мають значення в цій справі, а й любов до гостей, і бажання їм догодити.

Смачний кляр для відбивних вийде з першого разу, якщо правильно підібрати пропорції продуктів для рецепта.

На 2 порції смачних відбивних в паніровці необхідно:

  • 3 ст. л. крохмалю;
  • 2 ст. л. теплого молока;
  • 2 яйця;
  • 1 ч. л. соусу «Чілі»;
  • Сіль за смаком;
  • По 5 гр. майорану, зіри і базиліка;
  • 600 гр. свинячого балика;
  • 60 мл олії з насіння льону.

У глибоку посудину влити тепле молоко, вбити білки і жовтки, добре перемішати. Додати туди ж крохмаль, «Чилі» і спеції. Суміш потрібно перемішати до стану однорідності. Дати постояти кляру близько 20 хвилин.

За цей час з балика зробити 4 шматка, кожен відбити молоточком, накривши плівкою. Шматки трохи посолити.

Розігріти масло в гарячій сковорідці з антипригарним покриттям. Занурювати свинину в кляр, дати йому стекти і викладати на сковороду, щоб відбивні вийшли рівними.

Смажити на середньому вогні до готовності, перевертаючи один раз на іншу сторону.

Суміш тіста вийде соковитою і смачною, а м'ясо в ній добре протушкується і точно не залишиться сирим.

Ви хочете спробувати щось екзотичне? Тоді вам сподобається бастурма в домашніх умовах.

Візьміть на замітку найцікавіші рецепти гамбургерів, які легко можна приготувати в домашніх умовах.

Найпростіший рецепт відбивною з свинини на сковороді, читайте в нашій статті наші поради.

Поради зайвими не будуть

  1. Кляр для відбивних зі свинини вийде з ніжним сирним присмаком, якщо використовувати сир без добавок. Специфічний сир з пліснявою додасть неприємний протухнув аромат, хоча, напевно, є любителі і такої страви;
  2. Щоб відбивна зі свинини вийшла м'якою, потрібно попередньо відбити м'ясо спеціальним пристосуванням, які напевно є у кожної господині. Щоб при цьому зберегти чистоту робочого місця, можна м'ясо покласти в поліетиленовий пакет або накрити харчовою плівкою. Бризки від свинини не будуть розлітатися в різні сторони;
  3. Суміш, в яку буде обмакиваться м'ясо, потрібно гарненько приправити спеціями, саму відбивну лише трохи присолити. Так страва вийде ніжним, а співвідношення приправи і внутрішнього соку відбивною ідеальним;
  4. Борошно і крохмаль добре загущають тісто. Якщо в рецепті цей інгредієнт не передбачений (а в більшості є або те, або інше), то можна додати трохи крохмалю або борошна, щоб суміш не стікала з відбивною.

Відбивна зі свинини в клярі – традиційне блюдо, але, змінивши склад панірування, можна дивувати гостей щоразу не лише смак страви, але і його зовнішнім виглядом, кольором.

Що ще почитати: