14 апрель 2019 1 836

Швидко і смачно приготувати на вечерю з курки

Куряче м'ясо багато люблять і готують постійно. Воно недороге, невибаглива в обробці, готується досить швидко, поєднується з багатьма продуктами.

Курка містить багато корисних речовин, цінний тваринний білок, мало жиру – а значить, дієтичні страви з неї спорудити цілком реально. Поєднується практично з усіма овочами та приправами.

А саме, головне – багато страви з цієї птиці не вимагають довгого стояння біля плити. Таку перевагу доведеться за смаком зайнятим жінкам, приготувати вечерю яким потрібно і швидко, і смачно.

Швидка курочка в сметані
Інгредієнти Кількість
Філе курки - 800 г
Сметана - 200 г
Спеції та сіль - за смаком
Масло рослинне - для смаження
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 155 Ккал

У цієї страви є кілька переваг:

  • Недорогий набір продуктів;
  • Швидкість і простота;
  • Можливість нагодувати ним усіх – і дітей, і дорослих.

Приготування:

Філе курки нарізаємо невеликими шматочками;

На добре розігрітій сковороді з оливковою олією швидко обсмажуємо шматочки філе. Робити це потрібно не більше 1 – 1,5 хвилин, щоб м'ясо схопилося, але не зажарилось. Якщо ви хочете, щоб вечеря була дієтичним, можна не обсмажувати курку, однак, це потребує додаткового часу при гасінні (приблизно 5-7 хвилин);

Перекладаємо курку в каструлю з товстим дном (за відсутністю такої, можна взяти звичайну каструлю). Заливаємо водою так, щоб вона на півсантиметра покривала шматочки. Ставимо на середній вогонь, накриваємо кришкою. Цей етап приготування займає від 20 до 40 хвилин в залежності від кількості філе, яке вирішено приготувати;

Додаємо до курки сметану (у розрахунку на 800 грам філе приблизно 200 грам), сіль, перець, видавлюємо туди часник, вершкове масло – все це за смаком. Перемішуємо, вимикаємо;

При подачі можна прикрасити свіжою зеленню.

Таку курочку можна подати як самостійне блюдо, а можна змішати з макаронами, використовувати як підливу до картоплі, будь звареної крупі. Велика кількість вершкового соусу зробить будь-який, навіть самий нудний і сухий гарнір соковитим і привабливим.

Курячі гомілки з капустою в мультиварці

Ті, хто любить тушковану капусту і курячі гомілки, м'ясо яких жирніше дієтичної грудки, по достоїнству оцінять соковитість такої страви.

Необхідні інгредієнти:

  • 8-18 шт. курячих гомілок;
  • 200 гр. свіжої білокачанної капусти;
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • Сіль;
  • Перець.

Приготування:

  1. Цибулю дрібно нарізаємо. Включаємо мультиварку на режим смаження, кладемо туди цибулю і маленьку ложку оливкової олії. Пасеруємо цибулю до прозорості. Якщо ви не хочете смажити в мультиварці, наприклад, вам ніколи чекати, коли вона розігріється – пасеруйте на звичайній сковороді;
  2. Тонко шаткуємо капусту;
  3. Гомілки промиваємо, обсушуємо паперовими рушниками;
  4. Інгредієнти складаємо в мультиварку в наступному порядку: цибуля, капуста, курячі гомілки. Додаємо сіль і перець за смаком;
  5. Включаємо мультиварку на режим «Гасіння»;
  6. У процесі готування буде необхідно акуратно перемішати дерев'яною або пластиковою лопаткою капусту з куркою. Зробити це потрібно приблизно через 20 хвилин. Відразу це робити не варто, адже капуста в процесі приготування стане значно м'якше і менше в обсязі, відповідно, легше перемішається з іншими інгредієнтами.

Соковита китайська кухня курка в кисло солодкому соусі, спробуйте це традиційне азіатське блюдо.Рис з куркою в горщику в духовці, читайте хороший, простий рецепт тут.Якщо ви приготуєте курку на солі в духовці по нашому рецепту вам обов'язково захочеться повторити цей шедевр, читайте.

Паста з медовою куркою

Любителям незвичайних смакових поєднань присвячується цей рецепт.

Необхідні інгредієнти:

  • 800 гр. курячого філе;
  • Паста (краще брати не спагетті, а дрібні макарони – симпатичніше всього виглядають фарфалле – макарони у вигляді бантиків);
  • 2 ст. л. меду;
  • 1 ст. л. французької гірчиці;
  • Трохи оливкової олії;
  • Сіль;
  • Перець;
  • Пармезан або будь-який інший твердий сир.

Приготування:

  1. На оливковій олії обсмажуємо філе курки до готовності. Солимо, перчимо, змішуємо з медом і гірчицею;
  2. Відварюємо пасту так, як вказано в інструкції на упаковці;
  3. Зливаємо воду. Пасту промивати не потрібно, інакше соус не буде прилипати до макаронів, порушиться їх структура;
  4. Повертаємо макарони в каструлю, додаємо туди вже готове куряче філе, змішане з гірчицею і медом, перемішуємо і залишаємо на слабкому вогні приблизно на 2 хвилини;
  5. При подачі посипаємо натертим пармезаном або іншим сиром, який у вас є.

Курячі котлети з гарбузом на пару

Дивно легкий дієтичний рецепт. Підійде дітям, навіть маленьким, котрі худнуть і взагалі усім, хто любить смачну і здорову їжу.

Необхідні інгредієнти:

  • Куряче філе або готовий курячий фарш;
  • Гарбуз;
  • Часник;
  • Сіль;
  • Перець.

Для соусу:

  • Натуральний йогурт або сметана;
  • Часник за бажанням;
  • Свіжа зелень: петрушка, кріп, кінза.

Приготування:

  1. Якщо у вас необроблене куряче філе, приготуйте з нього фарш. Можна зробити його дрібним, пропустивши через м'ясорубку два рази, можна більше, изрубив в комбайні – тоді котлети вийдуть рубані. Ваш вибір – це справа смаку;
  2. Гарбуз очищаємо від насіння і шкірки, натираємо на дрібній тертці. Кількість гарбуза не вказано навмисно. Ви можете брати її за смаком. Котлети, де курка і гарбуз в пропорції 1:1 виходять зовсім дієтичними, якщо хочеться побільше м'яса, співвідношення може бути 1:3 або 1:4;
  3. Змішуємо гарбуз і курячий фарш, солимо, перчимо, видавлюємо в нього часник. Для того, щоб котлети не розвалювалися, яйце не потрібно, так як скріпляє функцію виконує натертий гарбуз. При бажанні яйця можна додати;
  4. Якщо ви готуєте на пару в мультиварці, налийте туди стільки води, скільки належить за інструкцією. У випадку, коли використовується звичайна плита, в пароварку води потрібно приблизно 3-4 см;
  5. Мокрими руками формуємо котлетки середньої величини, викладаємо їх на стимер в мультиварці або у місткість пароварки. Готувати знадобиться приблизно 25 хвилин;
  6. Соус робимо так: змішуємо йогурт або сметану з дрібно нарізаною зеленню і часником (можна обійтися і без нього). Подає котлетки разом з соусом. Якщо ви використовуєте сметану, соус буде трохи жирніше, з йогуртом виходить абсолютно дієтичний варіант, придатний для пізнього вечері або відновлення сил після тренування.

Питання – що приготувати на вечерю з курки – більше не поставить вас у тупик, адже у вас в кулінарній скарбничці тепер буде цілий арсенал смачних страв.

Що ще почитати: