16 июнь 2019 4 292

Як швидко і смачно приготувати курку в кефірі в духовці

Простих страв, на які йде небагато часу, маса. З самих звичайних продуктів виходять кулінарні шедеври, якщо правильно підібрати спеції, маринад або соус.

Однак деякі швидкі страви слід трохи промаринувати, щоб вони стали максимально тануть у роті, ось тоді на допомогу приходять суміші зелені, трав, масел і, як не дивно, кисломолочних продуктів.

Курка в кефірі виходить неймовірно ніжною, а хрустка скоринка надає їй привабливий вигляд.

Курка, промаринованная в кефірі, в духовці
Інгредієнти Кількість
свіжа куряча тушка - 1 шт.
кефір - 1,5 л
сіль і перець - за смаком
приправи для курки - 2 ст. л.
Час приготування: 180 хвилин Калорійність на 100 грам: 150 Ккал
Перш ніж кликати гостей або думати про те, що курка в духовці приготується буквально за годину, варто правильно розрахувати час, якщо господиня планує маринувати птицю в кефірі.

Для того щоб м'ясо повністю ввібрало в себе маринад, потрібно хоча б 2 години часу. Таким чином, якщо планується святкова вечеря або обід, в запасі повинно бути не менше 3-4 годин, щоб встигнути підготувати інгредієнти і дати сирої птиці настоятися.

Курочку вимити в проточній воді, якщо є залишилися пір'я – видалити їх. Натерти птицю спеціями, сіллю і перцем з усіх боків. Можна розрізати на порційні шматки, так маринувати птицю легше.

Покласти у високу миску і залити кефіром. Дати постояти в прохолодному місці близько 2 годин.

Бажано, щоб кефір покривав м'ясо повністю, в іншому випадку потрібно періодично перевертати тушку в рідині. У розігріту до 200 градусів духовку поставити огнеустойчивую форму, на яку викласти курочку в кефірі.

Страва готується приблизно 1 годину. Готову птицю можна подати з гарніром з рису, гречки, будь-який інший каші або свіжим салатом, прикрасивши зеленню.

В залежності від величини курки і кількість кефіру буде змінюватися. Головне, щоб після маринування все м'ясо було в кефірі.

Куди ж без картопельки?

Картопля – ідеальний гарнір до будь-якого м'яса або риби. Як би любителі правильного харчування не були проти бульб, вони є найуживанішим овочем в країні.

Приготувати курку в кефірі і подати її з пюре, молодим відварною картоплею або запеченим – значить, нагодувати всіх гостей до відвалу.

На 2 порції курочки в кефирном маринаді з картоплею знадобиться:

  • 2 курячі стегенця;
  • 6 картоплин;
  • 1 велика цибулина;
  • Сіль і перець за смаком;
  • 600 гр. кефіру;
  • По 1 щіпці майорану, базиліка і сухого кропу.

Стегенця вимити, добре змастити спеціями і сіллю. Картоплю почистити і розрізати на 4 частини, присолити.

Очищений цибулю нарізати великими півкільцями. У глибоку тарілку налити кисломолочний напій, покласти туди стегенця і дати промаринуватися протягом 1 години.

Після цього розігріти духовку до 180 градусів. В пакет для запікання покласти стегенця, картоплю і цибулю, зав'язати краю.

Запікати страву хвилин 40, потім розкрити пакет і залишити в духовці ще на 10 хвилин.

Таке поєднання птиці, трав і овочів – ідеальний вечерю. Страву можна взяти з собою в поїздку і бути впевненим, що голод страшний не буде.

Шашлик з курки в квартирі або будинку – це реально


Що з себе являє шашлик в ідеалі? Це природа, мангал, сухі гілки для його розпалювання і м'ясо на шампурі з димком.

Шашлик повинен увібрати в себе присмак і аромат диму, тоді вийде не просто смажене м'ясо, а чудове похідне блюдо. Як же бути, якщо шашлику вже дуже хочеться, але можливості виїхати на природу або вийти у двір (злива, ураган, бажання приготувати блюдо швидко і не пропахнуть димом) немає?

Вихід є, потрібно приготувати шашлик з курки в кефірі у духовці. Куряче філе підійде чудово, а кефірний маринад розм'якшить його.

На 4 порції домашнього курячого шашлику знадобиться:

  • 1200 кг філе курки;
  • 500 гр. кефіру;
  • Сіль і чорний перець за смаком;
  • 1 ст. л. сухого розмарину;
  • 1,5 ст. л. сушеної м'яти;
  • 8 дерев'яних шпажок для шашлику.

Філе промити і порізати на квадратні шматочки, щоб зручно було нанизувати їх на шпажки. Кефір вилити в миску з високими бортами і покласти туди м'ясо.

Всипати спеції, сіль, перець і добре перемішати руками. Можна мяско помасажувати, щоб воно ввібрало в себе суміш маринаду. Залишити курочку маринуватися на годину.

Через 50 хвилин у воду (холодну) шпажки покласти, нехай вони вымокнут в ній, тоді вони точно не згорять в духовці. Розігріти духовку до 200 градусів.

На вимочені шпажки нанизати шматочки філе і викласти їх на деко на відстані 0,5 см один від одного. Деко помістити в духовку на 12 хвилин.

Це ідеальний час для філе, щоб не пересушити його. Готовий шашлик можна зняти зі шпажок і викласти в тарілку або подати гостям прямо на них.

Звичайно, запаху багаття такий шашлик мати не буде, але це цікавий варіант для різноманітності святкового і повсякденного меню. А якщо в кефір плеснути рідкого диму, то ніхто з гостей точно не здогадається, що шашлик приготований в духовці.


Ніжні і соковиті курячі стегна з картоплею в духовці з секретами, які роблять їх ще смачнішими.А ви знаєте, як правильно і смачно приготувати курку з рисом в духовці, читайте наші поради.Приготуйте справжній угорський гуляш з курячого філе з грибами, і ви ніколи не забудете цей рецепт.

Без порад нікуди

  1. Курка за час, проведений в маринаді, вбирає його в себе. Відповідно, чим більше часу м'ясо буде перебувати в кефірі, тим соковитіше воно вийде;
  2. Для шашлику з курки можна брати будь-які частини птиці. Тільки треба враховувати, що від розміру шматків і буде залежати час готування. Якщо для філе вистачить 12 хвилин, то стегенець або гомілок буде потрібно мінімум 20;
  3. Кефір для маринаду можна брати будь-якої жирності;
  4. Курочка в кефірі подається в холодному і гарячому вигляді, тому страва стане в нагоді в якості перекусу в подорожі;
  5. Спеції для курки потрібно вибирати відповідально. Не варто змішувати все, що є на кухні, цілком достатньо 2-3 видів;
  6. Для шашлику краще не використовувати металеві шампури. Навіть якщо в будинку є короткі шампура, вони в духовці нагріються до такої міри, що взятися за них і не обпектися буде практично нереально.

Придумати свій рецепт маринаду на основі кефіру і отримати захоплені вигуки задоволених ситих гостей може кожен кулінар.

Досить підключити фантазію, бути в хорошому настрої, трохи поекспериментувати і методом проб і помилок вивести ідеальні пропорції інгредієнтів.

Що ще почитати: