10 март 2019 2 214

Чарівні рецепти стегенець в мультиварці на будь-який смак!

Відносно недавно з'явилася на споживчому ринку диво сучасної техніки ще більше спростило завдання приготування смачних страв без необхідності довгого стояння біля плити.

Мультиварка все зробить сама, потрібно лише точно встановити потрібну програму.

Готувати курячі стегенця в мультиварці люблять багато господинь, це пояснюється і невисокою вартістю інгредієнтів, і смачним результатом, який порадує і дітей, і дорослих.

Курка, приготована таким чином, збереже смак і аромат натуральних продуктів, так як буде тушкуватися у власному соку, не пригорить, навіть жорстке м'ясо, після рівномірної термообробки, стане м'яким.

Придумано чимало доступних рецептів приготування цієї страви: смажені стегенця в мультиварці, плов, тушковані ніжки, і багато інших.

Спробуйте приготувати його за базовим рецептом, у який в подальшому самі зможете вносити зміни, у відповідності зі своїм смаком і новими кулінарними задумами.

До речі, для качиних стегенець в мультиварці можна використовувати ті ж рецепти, що і для курячих.

Стегенця в мультиварці: базовий рецепт
Інгредієнти Кількість
стегенця курячі - 2 кг
часник - 5-6 зубчиків
лавровий лист - 4 штуки
сіль, перець, спеції для курки - за смаком
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 158 Ккал

Процес творення:

  1. Розморозити курку, м'ясо повинно бути якісним, рожевого кольору. Обмити у воді, обсушити поверхню за допомогою паперового рушника.
  2. Стегенця розрізати у суглобів, гомілки скласти в чашу мультиварки.
  3. Курку натерти сіллю і перцем, іншими спеціями. Очистити часник, зубчики нарізати кружечками, насипати поверх стегенець, покласти лавровий лист.
  4. Викласти в чашу залишилися стегенця, їх верхню частина.
  5. Знову присипати масу лавровим листом, спеціями і часником.
  6. Виставити режим «Гасіння» на 40-45 хвилин. Подати страву в гарячому вигляді.

Корисні поради: приправи для курячого м'яса

Курку можна приправити різними наборами спецій.

Поєднання пряних інгредієнтів будуть надавати страви різний смак.

Варіанти:

  • змішайте по чайній ложці рубаного часнику і свіжого лимонного соку, по столовій ложці соєвого соусу, кетчупу, чотири ложки рослинної олії, краще, якщо воно буде нерафінованою, сіль і мелений перець – за смаком;
  • приготувати суміш з рідкого меду, соєвого соусу, гірчиці, кетчупу, всі інгредієнти взяти в рівних пропорціях;
  • перемішати дві-три ложки майонезу, часник і сіль за смаком, дві чайні ложки готовій столовій гірчиці, сік половини лимона;
  • паприка, запашний перець, каррі, мелений мускатний горіх, сіль, сумішшю добре натерти курку.

Рецепт стегенець з кефіром в мультиварці

При приготуванні страви по цьому рецепту курка не смажиться, а печеться.

У запечених стегенець з допомогою мультиварки смак м'яса виходить м'яким і ніжним.

Набір продуктів:

  • стегенця – 3 штуки;
  • кефір – 70-100 мл;
  • вершкове масло для змащування;
  • сіль, спеції – за смаком.

Стегенця розрізати на кілька частин, натерти сіллю і спеціями, залити кефіром.

Масу перемішати і поставити маринуватися на два-три години.

Чашу мультиварки змастити розтопленим вершковим маслом, викласти стегенця, залити кефірним маринадом.

Виставити режим «Випічка» на годину.

Через півгодини ємність відкрити і ніжки перевернути, допекти з іншого боку.

Наочно процес приготування можна побачити тут:

Стегенця з картоплею — наше шанування традицій!

Поєднання курки та картоплі улюблене багатьма.

З допомогою мультиварки м'ясо можна приготувати одночасно з гарніром, затративши при цьому мінімум сил і часу.

Набір продуктів:

  • курячі стегенця – 3 штуки;
  • картопля – 300 г;
  • сіль, перець, спеції – за смаком.

Стегенця розрізати на кілька частин, шкірку можна зняти.

Філе посолити, поперчити, натерти спеціями і залишити маринуватися.

Вимити невеликі бульби картоплі, очистити і нарізати кружечками.

Викласти на дно чаші мультиварки стегенця, між ними – нарізану картоплю.

Виставити режим «Випічка» на 40 – 45 хвилин, коли пройде половина часу після початку приготування, перевернути картоплю і курку для рівномірного пропікання.

Подати зі свіжими або солоними, маринованими овочами.

Стегенця з картоплею в мультиварці можна готувати і на свята, і у будні дні.

Як приготувати цей рецепт ви вже зрозуміли.

Але ми завжди намагаємося вгадати ваші уподобання.

Тому нижче пропонуємо подивитися процес готування цілої ароматною курки з картоплею за допомогою все тієї ж улюбленою побутової техніки:

Тушковані стегенця з овочами і сметаною в мультиварці

Набір продуктів:

  • курячі стегенця – 400 г;
  • цибуля ріпчаста – 2 головки;
  • морква – 1 штука;
  • сметана – 170 г;
  • курячий бульйон – 1 склянка;
  • сіль – за смаком.

Ніжки вимити, покласти в каструлю.

Помити і очистити моркву, натерти коренеплід на крупній тертці, цибулю нарізати півкільцями.

Овочі покласти до курки.

Влити сметану і бульйон, посолити.

Виставити режим «Гасіння» на дві години, зливати конденсат.

Подати страву до столу можна з будь-яким гарніром.

Приготування стегенець у фользі

Набір продуктів:

  • окорочок курячий – 2 шт.;
  • картопля – 4 шт.;
  • спеції, сіль, зелень – за смаком.

Стегенце розрізати на шматки, посолити, посипати спеціями, викласти на лист харчової фольги.

Зверху – рубана зелень кропу, петрушки, довільно нарізану картоплю.

Курку можна попередньо замочити в кефірі або змастити майонезом зі спеціями.

Краї фольги з'єднати.

Налити воду в чашу мультиварки, покласти пакет, вибрати режим «Варка на пару».

Стегенця на пару, приготовані в мультиварці, будуть ніжними і дієтичними.

Давно готували крабовий салат? Якщо так, то приготуйте його сьогодні для вашої родини. Він не вимагає багато витрат і клопоту з ним теж мало. Наступна стаття допоможе оновити в пам'яті варіанти його приготування: Рецепти салатів із крабових паличок – різноманіття смаків!

Зовсім недавно по країні прокотилася хвиля потужної реклами імбиру для схуднення. У всіх засобах масової інформації можна було побачити масу різної інформації. Багато плутанини і мало фактів. А ось наші дієтологи розібралися з властивостями маринованого імбиру. Дізнайтеся і ви тут.

Яловичина вважається більш корисною, ніж свинина, але по часі вона готується довше. На жаль, часто господині недоварюють яловичину, тому вона своєю жорсткістю псує всю страву. Пропоную статтю #deletetag#/pitanie/obshhie-voprosy/skolko-varit-govyadiny.html, з якої можна взяти на озброєння багато порад з приготування цього м'яса.

Плов з куркою — легке, але ситне блюдо

Щоб приготувати стегенця з рисом в мультиварці потрібно приготувати наступний набір продуктів:

  • стегенця курячі – 3 шт.;
  • рис – 2 склянки;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • часник – 1 головка;
  • рослинна олія;
  • барбарис – ½ чайної ложки;
  • сіль, червоний мелений перець – за смаком.

Стегенця розрізати на три частини і покласти в чашу мультиварки редмонд або будь-який інший.

Порубати цибулю, нашаткувати попередньо очищену моркву.

Перекласти овочі поверх курки.

Промити рис і висипати його поверх овочів, блюдо, залити водою або бульйоном.

Додати часник, спеції, виставити режим «Плов».

До плову потрібен особливий підхід, тому докладаємо ще й варіант цього рецепта у відео-ролику:

Рекомендації та підсумки

Перед приготуванням курки в мультиварці, з неї краще зняти шкірку, в ній міститься найбільша кількість холестерину та інших, шкідливих для здоров'я, речовин.

Можна зрізати зайвий жир, якщо ви схильні до повноти і звикли рахувати калорії.

Перед гасінням стегенця можна трохи обсмажити на сковороді – смак м'яса буде яскравіше.

Курка в мультиварці – страва для смачного сімейного обіду або вечері.

Хочете зробити святковий варіант – красиво оформіть стегенця: викладіть їх на свіже листя зеленого салату, прикрасити помідорами черрі, оливками, тонкими скибочками лимона, гілочками кропу, петрушки.

Продукт містить білки і глютамін, те й інше – відмінні стимулятори центральної нервової системи.

Вітамін ніацин – природне «ліки» для нервових клітин, яке підтримує нормальну життєдіяльність серця, регулює вміст холестерину в організмі.

На Сході куряче м'ясо з давніх часів вважається не тільки харчовим продуктом, але і ефективним лікарським засобом для профілактики захворювань старечого віку.

Страви із стегенець, приготовані в мультиварці, користуються широкою популярністю, а з появою диво-техніки вони стали ще простіше готуватися.

Готуйте і ви з задоволенням!

До статті прикріплюємо ще одне відео, в якому вас навчать готувати фаршировані курячі ніжки.

Тепер на питання про те, як приготувати стегенця в мультиварці, у вас вже є 7 готових відповідей-рецептів!

Що ще почитати: