27 май 2019 6 809

Самі смачні начинки для пиріжків з дріжджового тіста

Пироги та пиріжки — улюблені ласощі кожного. Це блюдо бере свої витоки ще з царської Русі. Гостинність багатьох російських господинь оцінювали по тому, як були приготовані пироги.

Багато рецепти приготування дріжджових пиріжків дійшли і до наших часів. Вони відрізняються за складом тіста і видом начинки.

Начинка має величезне значення при приготуванні пиріжків. Вона може бути солодкою, фруктової, з овочів або м'яса.

Головне, щоб всі інгредієнти відмінно поєднувалися і доповнювали один одного. Отже, розглянемо популярні начинки для дріжджових пиріжків.

Рецепти солодких начинок для пиріжків з дріжджового тіста

Солодкі начинки можна робити з різних солодких продуктів. Для них можна використовувати фрукти, сир, сметану, яйця і багато іншого.

Крім цього можна проявити фантазію і кмітливість і зробити свою оригінальну і смачну начинку.

Яблучна начинка
Інгредієнти Кількість
Яблука - 1 кг
Цукровий пісок - 200 грам
Родзинки - 100 грам
Рослинна олія - невелика кількість
Сік лимона і кориця - невелика кількість
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 118 Ккал

Приготування:

  1. Готуємо яблука. Бажано використовувати яблука не великого розміру, кисло-солодких сортів. Яблука очищаємо від шкірки, розрізаємо і вичищаємо насіння. Далі нарізаємо їх на дрібні шматочки;
  2. Викладаємо яблука в глибоку металеву ємність і засипаємо цукром, додаємо туди родзинки, пару крапель лимонного соку, рослинне масло і щіпку кориці;
  3. Начинка готова. У процесі випікання пиріжків вона стане м'якою і вийде у вигляді пюре. На смак це чудова начинка для печених пиріжків з тіста на дріжджах.

Сирна начинка

Начинка складається з наступних компонентів:

  • Сир або сирна маса – 600 грам;
  • Два яєчних жовтки;
  • Цукровий пісок – 100 грам;
  • Розтоплене вершкове масло – 100 грам;
  • Трохи меленої кориці і солі.

Приготування:

  1. Для початку слід змішати цукровий пісок з жовтками і гарненько збити віночком;
  2. Далі в суміш додаємо вершкове масло, сіль і корицю. Усе ретельно змішуємо;
  3. Некислий сир змішуємо з сумішшю і залишаємо в холодильнику на 15 хвилин.

З гарбуза з чорносливом

Потрібні такі інгредієнти:

  • 1 кг гарбуза;
  • Півлітра густих вершків;
  • 200 грам сухого чорносливу;
  • 100 грам вершкового масла;
  • 100 грам цукру.

Приготування:

  1. Готуємо гарбуз. Її слід очистити від шкірки і насіння. Далі промиваємо і розрізаємо на середні шматочки;
  2. Засипаємо шматочки гарбуза в невелику каструлю, додаємо рослинне масло і ставимо на повільний вогонь. Під час приготування гарбуз слід постійно перемішувати, щоб вона не пригоріла. Гасити потрібно до того часу, поки гарбуз не стане зовсім м'якою;
  3. Чорнослив заливаємо гарячою водою і залишаємо в ній на 20 хвилин. Далі споліскуємо чорнослив холодною водою і ріжемо на дрібні шматочки. Засипаємо чорнослив в каструлю з гарбузом;
  4. Після цього заливаємо вершки. Засипаємо 100 грам цукру і змішуємо. Повинна вийти однорідна маса. Краще її використовувати в холодному вигляді.

Ягідна начинка

Слід придбати наступні продукти:

  • Ягоди – 500 грам (полуниця, малина, чорниця, смородина і будь-яка інша ягода);
  • Цукровий пісок – 200 грам;
  • Крохмаль або панірувальні сухарі – 100 грам.

Приготування:

  1. Ягоди слід промити і обсушити на паперовій серветці;
  2. Ягоди викладаємо в середню чашку і змішуємо з цукровим піском;
  3. При викладанні начинку на тісто її слід посипати крохмалем або панірувальними сухарями. Тільки після цього можна закривати пиріжок.

Рецепти солоних начинок

М'ясна начинка

Будуть потрібні наступні продукти:

  • Яловичина – 250 грам;
  • Свинина – 250 грам;
  • 1 цибулина ріпчастої цибулі;
  • Часник -1 зубчик;
  • Пучок петрушки;
  • Трохи кухонної солі;
  • Щіпка меленого чорного перцю;
  • 100 грам жиру для смаження.

Приготування:

  1. М'ясо промиваємо холодною водою і пропускаємо через м'ясорубку. Робимо змішаний фарш;
  2. Очищаємо цибулю й ріжемо дрібними кубиками. Зубчик часнику дрібно рубаємо ножем. Ставимо сковороду на вогонь, викладаємо жир і розігріваємо. Далі засипаємо туди шматочки цибулі і часнику, і смажимо до готовності;
  3. Петрушку ріжемо дрібно і засипаємо в фарш;
  4. М'ясо слід поперчити і посолити. Змішуємо його з готовим цибулею і часником;
  5. Якщо фарш вийде дуже сухою, то в нього можна залити трохи води або бульйону.

Рибна начинка

Будуть потрібні наступні продукти:

  • Будь-яка відварна риба – 500 грам;
  • Ріпчаста цибуля – 2-3 головки;
  • 2 відварених курячих яєць;
  • Невелика кількість вершкового масла;
  • Рослинна олія;
  • Трохи солі;
  • Спеції за смаком.

Приготування:

    1. Рибу слід обробити. Відокремлюємо від кісток м'якоть. Викладаємо її в невелику металеву ємність, наливаємо воду і підсолюємо;
    2. Ставимо рибу на середній вогонь і відварюємо до готовності. Приблизно 20 хвилин;

    1. Головки цибулі очищаємо від шкірки і ріжемо у вигляді півкілець або кубиків;

    1. Викладаємо цибулю на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо;

    1. Нарізаємо курячі яйця на дрібні кубики;

    1. Зварену рибу слід розрізати середніми шматочками. Змішуємо їх з цибулею, яйцями і розтопленим вершковим маслом;
    2. Начинку слід добре перемішати, додати сіль і спеції.

Начинка з грибів і картоплі

Потрібні такі компоненти:

  • 500 грам свіжих грибів (печериць);
  • Сметана або вершки – 200 грам;
  • 1 штука ріпчастої цибулі;
  • Картопля – 5-6 штук;
  • Рослинна олія;
  • 40 грамів маргарину;
  • Трохи солі;
  • Спеції.

Приготування:

  1. Гриби слід промити і нарізати на дрібні пластинки;
  2. Ставимо на середній вогонь сковороду, наливаємо олію і засипаємо шматочки грибів. Все обсмажити до повної готовності. Також гриби потрібно посолити і під кінець залити сметаною;
  3. Очищаємо картоплю від шкірки. Його потрібно відварити до готовності. Вода з картоплею перед відварюванням підсолювати;
  4. Готову картоплю подрібнюємо у блендері до утворення пюре;
  5. Після цього перемішуємо пюре з картоплі з грибами, підсолюємо, додаємо спеції.

Начинка з грибів і капусти

Для приготування потрібні такі інгредієнти:

  • 400 грам шампіньйонів;
  • 300 грам білокачанної капусти;
  • 100 мл сметани або вершків;
  • Рослинна олія;
  • 50 грам маргарину;
  • Трохи солі;
  • Спеції.

Приготування:

  1. Печериці промити і нарізати на дрібні пластинки. Ставимо сковороду на середній вогонь, наливаємо олію і засипаємо гриби. Все обсмажуємо до повної готовності. В кінці додаємо сметану і тушкуємо під закритою кришкою;
  2. Капусту слід нашаткувати дрібними шматочками. Потім викладаємо її в невелику металеву ємність, заливаємо водою. Підсолюємо і тушкуємо на середньому вогні півгодини;
  3. Готову капусту слід остудити і змішати з грибами. Додаємо у фарш сіль, розтоплений маргарин і перчимо.

Рецепти смачних начинок для пиріжків з листкового дріжджового тіста

Начинка з курячого м'яса, рису і яєць

Наповнювач складається з наступних інгредієнтів:

  • Півкілограма курячого м'яса;
  • 200 грам рису;
  • 3 штуки курячих яєць;
  • Трохи кухонної солі;
  • Спеції за смаком.

Приготування:

  1. Бажано використовувати м'ясо без кісток і шкірки, тільки м'якоть. М'ясо відварюємо до готовності. У процесі варіння воду слід підсолити;
  2. Відварюємо рис і яйця;
  3. Охолоджене куряче м'ясо дрібно рубаємо на шматочки. Яйця нарізаємо дрібними кубиками. Всі ці інгредієнти змішуємо і додаємо туди сверенный рис;
  4. Начинку слід посолити і при бажанні туди можна додати спеції.

Начинка з сиру, родзинок і цукатів

Для начинки потрібні такі інгредієнти:

  • 500 грам сиру;
  • 200 грам родзинок;
  • 200 грамів цукрового піску;
  • Пакетик ванілі;
  • 50 грамів цукатів.

Приготування:

  1. Сир засипаємо в блендер і збиваємо до утворення пишної маси;
  2. Родзинки промиваємо і заливаємо гарячою водою. Наполягаємо його протягом 10 хвилин. Далі просушуємо;
  3. Змішуємо збитий сир з родзинками, цукровим піском, ваніліном і цукатами;
  4. Ця начинка підійде для приготування смачного десерту.

Приготуйте смачний пиріг з сиром з пісочного тіста, для вечірнього чаювання це кращий десерт.Дивовижний пиріг з капустою з листкового дріжджового тіста за бабусиним рецептом, читайте як зробити.Пісочний пиріг з замороженими ягодами приготувати не так складно. Відмінний спосіб залучити дітей до допомоги на кухні. Рецепт тут.

Секрети приготування смачних пиріжків

  • Замішуючи тісто, використовуйте тепле молоко і воду, але тільки не гарячі. Заливайте в борошно їх тонкою цівкою, періодично перемішуючи дерев'яною ложкою. Тісто вийде пишним і без грудочок;
  • Замішане тісто слід закрити паперовим рушником, через нього воно буде «дихати»;
  • Оскільки дріжджове тісто не любить протягів, його слід покласти в поліетиленовий пакет і прибрати на пару годин в холодильник;
  • Готові вироби з тіста найкраще викладати на підігрітий деко, попередньо змащений маслом;
  • Якщо ви додаєте начинку з ягід в закриті пиріжки, то їх слід посипати крохмалем. Начинка вийде густий і не буде витікати;
  • Для випікання пиріжків духовку слід розігріти до 180 градусів, але не більше;
  • Час випікання — 20 хвилин;
  • Пиріжки з сирною начинкою вийдуть смачними і ніжними, якщо сир попередньо перетерти через сито;
  • Для того, щоб випічці надати приємний горіховий запах, форму для запікання можна змастити меленим горіхом.

Пиріжки з дріжджового тіста з начинкою стануть головним частуванням вашого столу. Обов'язково приготуйте їх з начинками за наданими рецептами і порадуйте своїх рідних.

Дізнайтеся 8 нових начинок для пирогів:

І не забувайте про секрети приготування. Ці хитрощі допоможуть приготувати чудову випічку з смачною начинкою!

Що ще почитати: