07 июнь 2019 4 370

Смачне тісто для сосисок: рецепти та поради

Навіть такий популярний і просте блюдо, як сосиски в тісті можна приготувати як мінімум чотирма способами.

Це можна зробити, якщо застосовувати різні рецепти для замішування тіста, так як воно є основним складовим.

Покрокові рецепти тесту для сосисок

Традиційне здобне
Інгредієнти Кількість
молока - ¼ Літра (250 мл)
яєць - 1 шт.
жовток - 1 шт.
вершкового масла - 50 г
цукру - велика ложка
солі - на кінчику ложки
борошна - 400-450 г
сухих дріжджів - 11 г
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 272 Ккал

Приготування тіста для сосисок у тісті:

  1. Молоко (100 мл) розігріти, але не кип'ятити, всипати маленьку ложечку цукрового піску і пакетик дріжджів, витримати чверть години. Коли з'явиться пухнаста піна, значить, дріжджі підійшли;
  2. Змішати залишки цукру і солі, вбити туди яйце і розмішати;
  3. Залишився підігріте молоко з'єднати з дріжджами, далі влити вершкове масло (попередньо довівши до рідкого стану), засипати борошно і замісити;
  4. З отриманої борошняної суміші зробити 12 частин і надати їм круглу форму;
  5. Далі з кожної частини зліпити джгут, що дорівнює довжині двох сосисок, і, використовуючи качалку, розкачати в плоску стрічку. Чи можна відразу розкачати тонкий великий корж з усієї борошняної маси і розрізати на 12 смужок.

Для такої кількості тіста знадобиться 10-11 сосисок. Їх потрібно обернути смужками по спіралі і покласти на деко (в якості засобу від пригорання можна використовувати соняшникову олію або спеціальний папір).

Для того щоб тісто на сосисках ще піднялося, потрібно змастити рештою жовтком, розведеним чайною ложкою води і дати постояти кілька хвилин, перш ніж відправити в духову шафу.

Піч сосиски в сдобном тесті в духовці до появи рум'яної скоринки на температурному режимі 180 градусів.

Відео-рецепт такої основи і приготування самих сосисок дивіться нижче:

На кефірі без дріжджів

Перевагою рецепту є те, що не потрібно чекати поки тісто підніметься, а відразу після замішування можна приступати до випікання або смаження виробів.

Інгредієнти:

  • 1 склянку кефіру;
  • 2 склянки борошна;
  • 1/2 чайної ложки солі;
  • 1 яйце;
  • 2/3 чайної ложки соди;
  • Чайна ложка оцту;
  • 100 мл соняшникової олії.

Приготування:

  1. Змішати кефір, сіль, яйце, соду(гашене оцтом) і додати борошно;
  2. Тісто робити не дуже круте, розділити на частини;
  3. Розкачати коржі для «загортання» сосисок.

Коли тісто без дріжджів готове, потрібно взяти 6-7 сосисок (якщо вони довгі — краще розрізати їх навпіл) і загорнути в нього, як ніби готуєте пиріжки. Обов'язково стиснути краю пиріжка (інакше смачний сосисковий сік витече під час смаження) і надати йому рівну акуратну форму.

Далі помістити в сковорідку і смажити на середній температурі, поперемінно перевертаючи, для хорошої прожарювання.

Появу рум'яної кірочки свідчить про готовність.

Сосиски в тесті на кефірі без дріжджів, смажені на сковороді, виходять смачними і хрусткими.

Дріжджовий заміс в хлібопічці

Рецепт сподобається тим, хто бажає, щоб було побільше повітряної маси навколо сосиски. Таке тісто дуже легко можна приготувати вдома за наявності хлібопічки.

Інгредієнти:

  • 350 гр пшеничного борошна;
  • 250 мл кефіру;
  • 11 г сухих дріжджів швидкої дії;
  • 100 мл рослинного масла;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1 яйце, щоб змастити сиру випічку.

Приготування тіста для сосисок у тісті в хлібопічці:

  1. Завантажити в хлібопічку: борошно, кефір, масло, сіль, цукор і дріжджі;
  2. Виходячи з типу хлібопічки підійдуть режими «Тісто» або «Піца»;
  3. Машина зробить тісто і дасть йому настоятися і піднятися;
  4. Після закінчення потрібного часу дістати «колобок», розрізати на 15 частин і розкачати довгі тонкі смужки шириною приблизно 5 див.

Такої кількості дріжджового тесту вистачить на 14-15 сосисок, треба обернути їх зробленими смужками по спіралі, трохи внахлест.

Отримані сосиски в тісті викласти в багетну форму (йде в комплекті з хлепопечкой), змастити яйцем і витримати 15-20 хвилин.

Далі форму помістити в піч на режим «Багет».

Деякі господині хлібопічку використовують тільки для приготування дріжджового тіста, а самі напівфабрикати випікають в духовці.

Дріжджове тісто для майбутніх сосисок можна місити і без хлібопічки. Дивіться відео, як це зробити правильно:

Листкове тісто для ледачих сосисок в мультиварці

Особливість приготування листкового тіста полягає у певному способі розкочування з використанням соняшникової олії. Листи бажано розкачати дуже тонко (2-4 мм), важливо стежити, щоб вони не порвалися.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг борошна вищого сорту;
  • 1 яйце;
  • 200 мл кефіру;
  • 400 гр вершкового масла;
  • 0,5 чайної ложки солі.

Процес роботи:

  1. Борошно просіяти, додати до неї яйце, кефір, сіль і замісити. Додати борошняної маси круглу форму, накрити і тримати півгодини в прохолодному місці;
  2. Масло шляхом підігріву довести до рідкої консистенції і всипати 2 ложки борошна;
  3. Розкачати тісто в плоский квадрат, посередині покласти масло, потім зліпити у формі конверта і склеїти краю. Далі розкачати тісто в прямокутну форму, протилежні краї склеїти до середини, накрити і почекати ще півгодини;
  4. Через потрібний час повторити попередню маніпуляцію: розкачати і скласти. Знову поставити на півгодини охолоджуватися і тісто буде готове;
  5. Після закінчення потрібного часу дістати, тонко розкачати і нарізати на смужки для огортання сосисок.

Коли тісто готове, знадобиться 5-6 середніх сосисок і трохи вершкового масла (його використовувати як мастило для дна чаші), щоб тісто не пригоріло (замість масла можна використовувати пергаментний папір).

Обмотати кожну сосиску смужками з тіста, помістити в чашу на режим «Випічка»/«Смаження» і виставити час 40 хвилин.

Щоб уникнути пригорання, сосиски потрібно періодично перевертати.

Якщо немає часу возитися з духовкою, але гарячих пирожочков хочеться, то посмажте їх на сковороді. Рецепт домашніх смажених пиріжків з цибулею і яйцем. До речі, начинка ця настільки проста, що приготувати її можна за 5 хвилин.

Захотілося літнього тепла? Так приготуйте салат «Соняшник» по одному із запропонованих рецептів. Яскравий сонячний вигляд даного страви зігріє вас і ваших рідних в непогожу погоду!

Однак каші ніхто не відміняв! Вони корисні й необхідні для організму. Тому радимо вам заглянути сюди, щоб прочитати, як можна приготувати рисову кашу з відмінним смаком в мультиварці.

Рекомендації хазяєчкам

Поради по приготуванню основи смачної випічки:

  • Перед приготуванням борошно обов'язково просіюється, це сприяє збільшенню в ній кисню, краще розпушуванню, тісто при цьому вийде більш пишним;
  • Для усунення прилипання до рук борошняної маси, їх змащують соняшниковою олією;
  • Кількість призначених дріжджів має відповідати кількості здобних продуктів, таких як цукор, яйця і масло. Для 1 кг борошна знадобиться 40-60 гр дріжджів. Вони розводяться водою або молоком, які потрібно обов'язково довести до температури, що не перевищує 30 градусів. Тому що якщо вода або молоко виявляться холодними, це сповільнить розмноження дріжджових грибків, а якщо занадто гарячими, то це призведе до загибелі грибків, тоді тісто не зможе піднятися;
  • При замішуванні тіста краще не борошно висипати в рідину, а навпаки, рідину заливати в борошно поступово, перемішуючи при цьому;
  • Якщо борошняна маса вийшла занадто м'якою і липкою, її все одно вийде розкачати, накривши пергаментним папером, або можна використовувати звичайну пляшку з холодною водою;
  • Коли приготовлені вироби випікаються на залізних листах, листи, замість змазування маслом або жиром, можна просто трохи намочити водою.
Так як ще одним головним інгредієнтом страви є сосиски, то бажано до їх вибору підходити грунтовно. Обов'язково звертати увагу на ціну, у якісних ковбасних виробів вона не нижча, ніж вартість 1 кг м'яса.

Необхідно читати їх складу, якщо крім солі і спецій у них є ще багато невідомих складових, можна сміливо йти вибирати далі. Термін придатності якісних натуральних сосисок не більше 3 діб, а якщо вони поміщені в вакуумну упаковку, тоді термін може бути 15 діб.

Найпоширеніший вид для запікання — це молочні або сирні сосиски або ковбасні вироби вищого сорту, з мінімальним вмістом шкідливих добавок. Ще краще вибирати сосиски без харчової плівки, це заощадить час, так як з них довго і проблематично здирати штучну оболонку.

Нехай ці нескладні рецепти та корисні рекомендації допоможуть вам урізноманітнити і полегшити приготування, а також поліпшити смакові якості готових виробів.

Щоб здивувати своїх домочадців новою подачею сосисок у тісті, радимо взяти на замітку наступний відео-рецепт. Ось, як можна приготувати чудову закуску:

Що ще почитати: