16 май 2019 1 852

Як швидко приготувати сосиски в клярі

Щільний сніданок або ситний обідній перекус з сосисок в клярі може стати не тільки самим основним прийомом їжі за день, але і відмінним способом порадувати рідних за сімейним столом під час пікніка своїм незвичайним смаком швидко приготованого блюда.

Простий і швидкий рецепт
Інгредієнти Кількість
сосиски - 0,5 кг
пісне масло - 150 г
куряче яйце - 1 шт.
кукурудзяна, пшенична мука - по 3 ст. л.
цукор - 1/2 ч. л.
незбиране молоко - 100 г
сіль - 1/4 ч. л.
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 280 Ккал
Американське страва «Сосиски в клярі» користується великим успіхом не тільки на батьківщині, але і в інших країнах. Його популярності сприяло високий вміст тваринних білків, жирів, мікроелементів, вітамін в продуктах, що використовуються для приготування кляра.

Головний інгредієнт страви – сосисочки – треба відчистити від плівки і протерти рушником насухо, щоб до них добре прилипав кляр. У глибоку миску слід вбити яйце і влити третю частину олії. Збити до утворення пінки.

В окремій ємності розчинити цукор, сіль в прохолодному молоці, а потім тільки влити його до яєчної маси і розмішати. Повільно ввести по черзі кукурудзяну і пшеничне борошно в молочно-яєчну суміш і перемішати до повної однорідності за допомогою виделки або блендера.

У високій сковороді розігріти олію. Нарубав сосиски на вилку, по черзі вмочити їх у підготовленому клярі і відправити на три-чотири хвилини до придбання рум'яного кольору в сковороду для обжарювання, перевертаючи час від часу.

Перед подачею краще все блюдо розкласти на кілька хвилин на паперовому рушник і дати стекти зайвому жиру. Воно чудово поєднується з томатним соусом, кетчупом, гірчицею і зеленню.

Смажені сосиски в сирному клярі на сковороді

Молочні продукти, що входять до складу кляру, додають неповторний аромат і збільшують вміст вітамінів і мінералів у страві. Цікавий і незвичайний варіант приготування займає небагато часу і при цьому є зовсім нескладним. Для приготування сосисок в сирному клярі на сковороді знадобляться:

  • твердий сир – 100 г;
  • сметана – 150 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • кукурудзяне борошно – 0,5 стакан;
  • масло вершкове – 150 г;
  • курячі сосиски – 0,5 кг;
  • сіль – 0,5 ч. л.

На створення страви потрібно півгодини, а харчова цінність ста грам складе 270 ккал.

Для початку необхідно зробити кляр, в якому будуть обмакиваться очищені від плівки сосиски. У глибоку і широку ємність влити сметану, натерти дрібно сир на тертці і вбити яйце. Ретельно перемішавши масу, всипати просіяне борошно, сіль і заважати поки консистенція кляру не стане сметаноподібної і однорідною.

На сковорідці розтопити вершкове масло. Сосисочки розрізати уздовж на кілька частин, по черзі наколювати кожну половинку на вилочку і вмочати в сирному клярі, а потім викладати для підсмажування на сковороду на дві хвилини. Постійно перевертаючи сосиски, потрібно не пересмажити їх, щоб сир, що входить до складу кляру, лише розігрівся і розтанув.

Сосиски в цьому клярі ідеально підходять для сніданку, тому що приготування швидке і просте, а приголомшливо смачне блюдо.

Печиво з листкового тіста — це вишукана випічка, яка відома як «берлінський десерт».

Тушкуйте самі смачні гриби в сметані за нашим рецептом.

Читайте як правильно приготувати тартар з яловичини. Незважаючи на незвичність страву, дуже смачне.

Сосиска в тісті на паличці

Легкий хрускіт і солодкуватий смак тесту представлений у вигляді кляру, а також соковита сосисочка всередині, досить нескладне в приготуванні блюдо, яке не зажадає колосальних витрат ні часу, ні сил. Оригінальність і простота рецепта поєднується із зручною подачею сосисок, які проколоті довгими паличками. Для створення страви потрібні такі продукти:

  • по 0,5 склянки кукурудзяного борошна і пшеничного;
  • 10 сосисок;
  • 1 яйце куряче;
  • 100 р олії;
  • 100 г цільного молока;
  • по 5 г солі, меленого перцю, цукру.

Готування займає всього півгодини, а енергетична цінність ста грам страви становитиме 275 ккал.

Два види борошна просіяти, всипати в широку, глибоку тарілку. Слідом в цю ж ємність додати перець, цукор, сіль і вбити яйце, а також молоко, яке має бути не холодну, а кімнатної температури. Все ретельно перемішати до однорідності за допомогою виделки або блендера на невеликій швидкості. Консистенція кляру виходить в'язка.

Очистивши сосиски від плівки, слід акуратно насадити їх на дерев'яні рівні палички (шампури) і посипати борошном. На розігріту сковорідку влити олію. Обмокнув в клярі кожну сосиску, обсмажувати її п'ять хвилин або трохи менше до придбання румяненького кольору, обов'язково перевертаючи.

Страва чудово гармонує з різними солодкими і гострими соусами, салатами зі свіжими овочами.

Сосиски у фритюрі

Нагодувати велику кількість нежданих гостей і здивувати незвичайним подачею страви можна швидко приготувавши хрусткі з рум'яною скоринкою сосиски в клярі. Для цього знадобиться багато олії, але прекрасна і проста рецептура страви дозволяє створити його без витрати великих зусиль, в найкоротші терміни навіть початківцям кулінарам. Для приготування будуть потрібні:

  • сосиски вищого сорту – 800 г;
  • незбиране молоко – 200 г;
  • розпушувач – 10 г;
  • масло пісне (для фритюру) – 0,5 л;
  • пшеничне борошно і кукурудзяна – по 200 г;
  • масло пісне (для тіста) – 50 р;
  • сіль – 5 г;
  • мелений перець – 5 р;
  • мед – 20 р.

Створення сосисок в клярі у фритюрі займає всього тридцять хвилин, а калорійність страви становить 290 ккал.

Борошно кукурудзяне і пшеничне, а також сіль, розпушувач, перець змішати в глибокій посуді. Влити в цю ж ємність повільно мед, п'ятдесят грамів пісного масла і молоко кімнатної температури.

Все як слід перемішати вручну або міксером до сметаноподібної в'язкої консистенції кляру.

На довгі дерев'яні палички насадити сосиски вздовж і присипати борошном.

У сковороді з високими бортиками або каструлі добре розігріти півлітра олії для фритюру.

У склянку на 2/3 частини налити тісто, рівномірно вмочаючи в ньому по черзі насаджені сосиски, занурити їх у киплячу олію на три хвилини до утворення золотої скоринки.

На паперових серветках розкласти рум'яні сосиски в клярі і дати півхвилини стекти зайвому маслу. Подавати до столу можна поєднуючи з гострим кетчупом, гірчицею, сметанним або сирним соусом.

Який ще можна зробити кляр для сосисок у тісті?

Сосиски чудово поєднуються з багатьма овочами, тому для створення кляру можна використовувати картоплю, що правда збільшить не тільки поживність, але і час приготування страви.

Для цього потрібні:

  • 200 г картоплі;
  • 500 г сосисок яловичих в/с;
  • 2 яйця;
  • 0,5 склянки борошна;
  • по 5 г солі, спецій, на смак;
  • 60 р олії.

Приготування займе сорок хвилин, а вміст у ста грамах сосисок в картопляному клярі калорій буде дорівнювати всього 215 ккал.

В широку миску вбити яйця, засипати сіль, вибрані спеції і добре збовтати до повного розчинення. Потім в яєчну масу повільно ввести борошно, перемішувати до практично однорідної консистенції, додати крупно натерту очищений від шкірки картоплю і знову розмішати.

Сосиски вмочити в картопляно-борошняному клярі і помістити на добре розігріту сковорідку з олією. Постійно перевертаючи, необхідно смажити до появи золотистої скоринки цей процес займає близько п'яти-семи хвилин.

Страва чудово гармонує з салатами зі свіжими овочами і пряними соусами, з овочевими і кисло-солодкими фруктовими соками, гарячим чаєм.

Кулінарні хитрості

Сосиски в клярі — досить ситне блюдо з високою калорійністю, тому їх не можна вживати повсякденно. Але збільшити відсоток вмісту корисних вітамінів і мінералів можна за допомогою правильного підбору інгредієнтів при створенні цікавого страви «на швидку руку». Для цього:

  1. Слід вибрати свіже нежирне молоко;
  2. Смаження здійснювати на рафінованій оливковій олії або топленому вершковому;
  3. Зменшити використання борошна, частково замінивши її овочевими добавками при створенні кляру.

Пишність і легкість кляру надають холодні яйця, тому їх слід збити окремо і повільно вводити в масу. Також необхідно пам'ятати про чудесне хрусте страви, який з'являється при використанні холодного молока або води. Головною кулінарної хитрістю є додавання рисового крохмалю в кляр – це дозволить запобігти зайвому розтікання в процесі обсмажування. Готуйте сосиски в клярі з задоволенням та приємного всім апетиту!

Що ще почитати: