02 май 2019 99

Сливовий пиріг: рецепти від відомої кулінарної майстрині Юлії Висоцької

Рецептів приготування пирога – безліч.

Хтось любить дотримуватися традиційних варіантів, а хтось- пробувати нове.

Сливи в сиропі або в цукрі – чудовий десерт, але якщо вони, скажімо так, чистому вигляді приїлися – можна побалувати себе і близьких сливовим пирогом.

Хоча зі слив готують і варення, і узвар, і навіть соуси до м'ясних страв.

А якщо якось цікаво викласти їх на пиріг – вийде ще красивіше.

Цілком ймовірно, що згодом страва може стати коронним.

Сливовий пиріг від Юлії Висоцької: кращий рецепт
Інгредієнти Кількість
волоських горіхів - половина склянки
просіяного борошна - 250 грам
солі - щіпка
яєць (жовтки і білки) - 3 шт.
вершкового масла - 130 грам
холодної води - 4 столові ложки
цукрової пудри - 70 грам
розпушувача - 1 чайна ложка
сиру - 350 грам
вершкового сиру - 120 грам
рідкого меду - 3 столових ложки
цукрової пудри, ванільного цукру - 1 їдальня ложка
борошна - 1 їдальня ложка
великих злив - 5-6 шт.
Час приготування: 100 хвилин Калорійність на 100 грам: 241 Ккал

Чому саме він привернув увагу?

Тому що у нього пісочне тісто і разом зі сливами присутній волоський горіх, а ще його радить сама Юлія Висоцька!

Волоські горіхи подрібнюємо в дрібну крихту і змішуємо з пшеничним борошном.

Вершкове масло додаємо в борошно і перетираємо ці продукти.

Додаємо жовток, перемішуємо трохи отриману масу міксером, а після вливаємо холодну воду.

Далі вимішуємо тісто і викладаємо його у форму, попередньо змащену маслом.

Відправляємо нашу випічку в духовку на пів години, приблизно на 180 градусів.

Готуємо сирну начинку: все, крім білків яєць, змішуємо і збиваємо блендером.

Білки необхідно збити окремо до піни, а вже після змішати з сирною масою.

Залишаються останні кроки: викладаємо начинку на пиріг, поверх начинки – сливи, розрізані навпіл без кісточок, і в духовку при 180 градусах на ті ж 30 хвилин.

А тепер дістаємо і милуємося!

Традиційний пиріг зі сливами

Всім любителям класики можна порадити приготувати цей рецепт.

Інгредієнти, які знадобляться, наступні:

  • 200 грам борошна;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 2 свіжих курячих яйця;
  • 200 грам цукру;
  • 100 грам вершкового масла;
  • 1 чайна ложка кориці, і, звичайно ж, сливи – 300 грам.
Почнемо з того, що вершкове масло бажано щоб було кімнатної температури.

Його розтираємо приблизно з 150 грамами цукру і яйцями.

Гарненько перемішуємо і додаємо решту продукти – борошно і розпушувач.

Власне, тісто після цього вимішується і викладається у форму.

Прибираємо його в холодильник на десять хвилин, зайнявшись в цей час начинкою.

Сливи моєму, сушимо, розрізаємо знову навпіл і видаляємо кісточки.

Тісто до цього часу поспіває – розкладаємо рівномірно фрукти на нього і посипаємо цукром, заздалегідь змішаним з корицею.

Ставимо отриману масу в духовку, розігріту до 180 градусів приблизно на годину.

Третій рецепт ніжного сливового пирога

Для тесту нам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 150 грам маргарину, хоча краще вершкового масла;
  • половина склянки сметани;
  • півтори чайних ложки розпушувача;
  • один або два склянки борошна, попередньо просіяного.

Для начинки візьміть сливи, приблизно 200 грам.

Також для приготування пирога зі сливами необхідна буде заливка сметанна, для якої знадобляться:

  • один стакан сметани;
  • один стакан цукру;
  • два яйця;
  • одна чайна ложка ванільного цукру;
  • борошно.

Почнемо з тіста.

Розтоплюємо вершкове масло, краще це робити в мікрохвильовій печі, так як його можна використовувати відразу, а не остуджувати.

Борошно потрібно просіяти і розмішати з розпушувачем, далі поступово всипаємо в миску зі змішаними заздалегідь вершковим маслом і сметаною.

У результаті тісто має вийти не дуже тугим, трохи слабкіше, ніж зазвичай приготавляется для розкачування.

Наступний етап – це, в разі необхідності вмочаючи пальці в борошні, викласти тісто на дно форми для випікання, не забувши сформувати краю.

Нехай поки тісто постоїть, а в цей час приготуємо начинку.

Для цього зливу миється, сушиться, розрізається навпіл (кісточка, природно, видаляється) і розкладається на тісто рівномірно.

Що ж ще?

Ах, так – залишилася сметанна заливка!

Сметану і обидва види цукру, ретельно перемішуємо.

Окремо трохи збиваємо яйце і вливаємо в цукрово-сметанную суміш.

Перемішуємо, і акуратно тонкою цівкою, не забуваючи постійно помішувати, всипаємо борошно – так не утворюється грудочок.

Ще раз ретельно перемішуємо суміш і рівномірно розподіляємо її майбутнього пирога.

Ставимо форму в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів і чекаємо приблизно 50 хвилин.

З заготовками солоних огірків на зиму не забудьте про помідори! Прості і незвичайні рецепти засолювання помідорів.

Мрії про стрункому тілі не покидають вас? Тут наш дієтолог розповідає про найбільш ефективних дієт для схуднення.

Спробуйте приготувати днями що-небудь новеньке, наприклад, бешбармак. Це блюдо національної кухні Казахстану познайомить вас зі смаковими уподобаннями казахів.

Поради наостанок

Є декілька хитрощів, без яких сливовий пиріг може не вийти:

  • після вимкнення духовки на фінальному етапі приготування, слід почекати близько десяти хвилин, так як в противному випадку вся сирна начинка впаде;
  • сливи розрізати найкраще з боку плодоніжки;
  • якщо пиріг буде готуватися в мультиварці, то спочатку викладається начинка зі сливами, а вже зверху тісто;
  • готовність перевіряється сірником, яка втикається в випічку;
  • заморожені сливи, а також переспілі брати не варто: перші зіпсують смак, а другі – вид.

Ось і підійшов до кінця майстер-клас з приготування сливового пирога.

Це дуже смачне блюдо і ніякі дієти не стануть забороною – відмовитися від того, щоб не спробувати хоча б шматочок, неможливо.

Погодьтеся, що навіть від опису вже течуть слинки!

Оригінальна ідея Юлії Висоцької по приготуванню дивовижного ласощі зі сливами:

Що ще почитати: