31 март 2019 2 080

Горохова каша в мультиварці: особливості приготування страви

Горох можна сміливо назвати універсальним продуктом для приготування страв.

Він відмінно підходить для створення супів, каш, локшини, пирогів, і навіть киселів.

Горохова крупа у складі якого-небудь блюда наділяє його додатковими поживними і смаковими якостями.

Один з рецептів із застосуванням меленого гороху, який дійшов до наших днів, при цьому не втративши своїх особливостей – горохова каша або, іншими словами, пюре.

Тим не менш, з розвитком індустрії виробництва кухонних механізмів, здатних спростити приготування страв, багато смакоти тепер можна готувати за допомогою використання такого універсального пристрою, як мультиварка.

Простий, але смачний рецепт
Інгредієнти Кількість
горох - 2 мультичашки
вода - 0,9 літра
рослинне або вершкове масло - за бажанням
сіль - за смаком
Час приготування: 210 хвилин Калорійність на 100 грам: 92 Ккал

Перед варінням горох замочується 2 години звичайної холодній воді.

Потім він відправляється в мультиварку, заливається водою і солиться.

Прилад запускається в режимі "Довгий".

На деяких моделях він позначений, як "Гречка/крупи".

Як тільки прозвучить сигнал мультиварки про готовність, горохова каша за рецептом заправляється маслом, після чого негайно відправляється на стіл.

Якщо приготувати пюре за вказаною вище рецептом, воно може стати повноцінним гарніром до другого, а також є чудовим самостійною стравою.

А ось і відео-допомога для тих, хто любить наочно дивитися весь процес готування:

Горохова каша з м'ясом в мультиварці

Це блюдо дуже ситно, а також корисно за рахунок використання інгредієнтів, що заповнюють "прогалини" в поживних речовинах гороху.

Для того щоб приготувати горохову кашу з м'ясом в мультиварці потрібно:

  • 2 склянки гороху;
  • 7 яловичих реберець;
  • 1 морквина;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 4 склянки води;
  • сіль і зелень за смаком.

Моркву і цибулю нарізати невеликими кубиками, після чого викладаються в чашу мультиварки.

Туди ж відправляються яловичі реберця і промитий горох.

Вміст чаші приладу заливається водою, солиться, а потім ретельно перемішується.

Мультиварку попередньо потрібно перевести в режим "Гасіння".

Страва готується близько 2 годин.

По закінченні відведеного часу яловичина стане м'якою, і м'ясо можна буде без проблем відокремити від кісток.

В цей же час розвариться горох.

Горохове пюре розкладається по тарілках, а зверху покривається м'ясними шматочками, посипається зеленню і подається до столу.

Відмінності приготування каші в різних мультиварках

Як відомо, мультиварки різних виробників досить сильно відрізняються не тільки зовнішнім виглядом, але і функціональністю.

Всі вони мають власні особливості, а значить, процес приготування одного і того ж страви в кожній з них буде трохи відрізнятися:

  1. Поларіс. Багато моделі мультиварок цієї фірми мають режим "Мультиповар", який відмінно підходить для приготування каш. Також для готування горохової каші в мультиварці Поларіс можна скористатися режимом "Гасіння" і "Боби".
  2. Панасонік. Порізану цибулю до золотистого кольору можна обсмажити, вибравши режим "Випічка". Після цього додаються спеції. Якщо планується приготувати горохову кашу з м'ясом, фарш відправляється в мультиварку Панасонік слідом за спеціями. Все це перемішується і добре прожарюється. Після додавання гороху і води прилад переводиться в режим "Молочна каша".
  3. Скарлет. Горохова каша в мультиварці Скарлет готується в режимі "Гасіння" протягом 1 години. Якщо горох не був до цього замочен, потрібно 2 години, тоді страва буде пастоподібним. Для любителів густої каші краще скористатися режимом "Боби".
  4. Філіпс. Горох замочується на кілька годин, і гаситься в режимі "Рис/гречка" до повного всмоктування води. Складові горохової каші — цибуля, овочі та м'ясо — обсмажуються в режимі мультиварки Філіпс "Жарка овочі".
  5. Редмонд. Щоб скоротити час приготування горохової каші в мультиварці Редмонд до 40 хвилин, горох попередньо промивається і замочується (бажано на ніч). Використовується режим "Гасіння". М'ясо і цибулю обсмажують в режимі "Випічка".

Всі вище вказані маніпуляції з перемиканням режимів при використанні різних диво-машин потрібні унаслідок їх різної потужності та особливостей їх роботи.

Пообіцяли дітям приготувати тортик, але не знаєте на чому зупинити свій вибір, адже рецептів так багато? Ми радимо вам здивувати їх своєю фантазією: Різноманіття рецептів мастики і торт своїми руками до неї.

Купили стегенця і у вас вдома є мультиварка? З'єднання цього м'яса з диво-приладом виллється в чудове блюдо. Не вірите? Переконайтеся самі в цій статті з підбіркою дивовижних рецептів.

Все те, що ви хотіли дізнатися про білковій дієті для схуднення, читайте тут. Наші дієтологи детально розкажуть про всі тонкощі такого методу зниження ваги.

Секрети досвідчених кухарів

  1. Щоб прискорити процес приготування, горох потрібно добре промити і замочити в звичайній воді на кілька годин. Тоді час приготування складе близько 1 години. Можна ще скоротити його хвилин так на 20, якщо горох замочити на всю ніч. Часто до такого методу підготовки вдаються, якщо приготування горохової каші в мультиварці планують на сніданок.
  2. Якщо горох не замочити, час готування складе близько 2 годин.
  3. Варити горохову кашу в мультиварці-скороварці необхідно до того моменту, поки вона не вбере всю воду.
  4. Перед подачею на стіл краще дати страві настоятися близько 10 хвилин.
  5. Пюре буде ще смачніше і корисніше, якщо варити його на молоці.
  6. При обжарке інгредієнтів в чаші, наприклад, цибулі і м'яса, обов'язково необхідно додати трохи олії, щоб вони не пригоріли. Крім того, це забезпечить і саму посудину від перегріву, тому що її потрібно добре промазати.
  7. Працюючи з мультиваркою, можна використовувати один з декількох режимів, наприклад, "Гасіння", "Рис/гречка" або "Боби". В принципі, при готуванні саме гороху буде відрізнятися тільки час приготування, та й то не на багато.
Хоча горохове пюре і є поживним, а також корисним стравою, його заборонено вживати при розвитку таких захворювань, як нефрит, гострий панкреатит і подагра.

При діагностуванні хронічної недостатності кровообігу його кількість необхідно сильно скоротити.

Ось ще один цікавий варіант цієї страви:

Що ще почитати: