10 май 2019 35

Мариновані печериці в домашніх умовах – делікатес власного приготування

Полиці всіх супермаркетів просто заставлені маринованими печерицями, але всі вони приготовані за одним рецептом, просто різними компаніями.

А що, якщо не купувати гриби в баночках, оскільки це дорого і нічого нового, відкривши таку заготовку, там все одно не знайдеш?

Адже можна замаринувати печериці по-своєму, надавши їм пікантності та оригінальності.

І для бюджету добре – купівля свіжих грибів обійдеться дешевше.

Правильний вибір і підготовка до маринування

Головний критерій, що змушує звернути увагу, – закритість і пружність печериці.

Закрита капелюшок свідчить про молодість овоча, пружність про його свіжості.

Гарні для маринування крихітні грибочки – вони не темніють у заливці і виходять білосніжними і дуже апетитними.

Не можна брати зів'ялі, підсохлі примірники, червиві.

Хоча, найчастіше, сучасний печериця лісу зроду не бачив, виростаючи в тепличних умовах, червивым бути не повинен, є недобросовісні виробники, несоблюдающие санітарних норм при вирощуванні, тому – перевіряйте.

Обережність зайвою не буває, особливо, якщо мова йде про грибах.

При виборі так само звертайте увагу на ушкодження овоча і колір зрізу ніжки – він повинен бути білим.

Оригінальні рецепти маринованих печериць

«Мінус оцет»
Інгредієнти Кількість
печериць - півкілограма
води - 200 мл
лимонного соку - 60 мл
солі - 1,5 ч. л.
цукру - 1,5 ч. л.
часник, лавровий лист, насіння кропу, перець-горошок - за бажанням
Час приготування: 5600 хвилин Калорійність на 100 грам: 27 Ккал

Приготування:

  1. Коли будете мити гриби, не полінуйтеся зняти верхню плівку з капелюшка, її дуже легко «стерти» пальцями.
  2. Далі орієнтуйтеся за розміром: які розрізати, а які залишати цілими.
  3. Подрібнений часник і овочі покласти в каструлю і залити теплою водою, сюди ж додати всі інгредієнти, за винятком соку лимона.
  4. З моменту закипання їх варять п'ять хвилин під кришкою. Сік додають, коли каструля знята з вогню.
  5. Термін маринування закуски – 4 дні.

Печериці по-французьки з зеленню

Компоненти на кілограм свіжих печериць:

  • лавровий лист – 4-5 шт.;
  • перець горошок – 4 шт.;
  • перець запашний;
  • 1 ч. л. гірчиці в зернах;
  • цукру і солі – по 0,5 ч. л.;
  • столового оцту – 3 ст. л.;
  • перець чилі, кріп, селера, половина цибулини.

Перейдемо безпосередньо до приготування.

Печериці ретельно вимити, скласти в каструлю і залити водою, щоб покривала їх.

Посолити, додати перець (окрім чилі) і лавровий лист.

Час варіння – 30 хвилин з обов'язковим складанням піни.

Грибам, вийнятим з бульйону, дати охолонути і розфасувати їх у чисті банки, зверху покласти по ложечці гірчиці і цукру, додати в банки зелень і перець чилі.

Залити розсолом, маринадом, можна не влаштовувати, а обійтися капроновими кришками.

«Їж відразу»

Компоненти на 1 кг грибів:

  • 6 ст. л. рослинного масла;
  • стільки ж винного оцту;
  • 2 ч. л цукру;
  • 3 ч. л. солі;
  • з спецій: часник, перець горошок, кріп і петрушка.

Кожен грибочок добре промити, перевіряючи, чи не залишилося на ньому землі, і немає чи ушкоджень.

Прогріти масло на сковороді в режимі «маленький вогонь», покласти овочі, спеції, залити все винним оцтом і тушкувати під кришкою 15 хвилин, не додаючи вогню.

Подрібнені зелень і часник покласти в сковорідку за кілька хвилин до готовності закуски.

Залишити блюдо на кілька годин остигати і насичуватися маринадом, після розкласти по банках.

Цей рецепт описується у відео, прикріпленому нижче.

Приємного перегляду!

Закуска з болгарським перцем

На 500 г свіжих грибів необхідно буде взяти 2 великих перцю.

Для маринаду:

  • сік половини лимона;
  • 3 зубки часнику;
  • зелень, спеції і трохи цукру – за смаком.

Маринад в цьому випадку буде сирим – просто змішати інгредієнти і дати постояти.

Гриби відварити з невеликою кількістю лимонної кислоти, це додасть їм трохи більше кислинки в готовому вигляді.

Перець нашаткувати соломкою і злегка обсмажити.

Після того як перець і гриби охолонуть, змішати їх, помістити в банки і залити маринадом.

Печериці за дві години

Компоненти на 1 кг грибів:

  • півсклянки води;
  • третину склянки оцту;
  • 1 ч. л цукру;
  • 1 ч. л. солі;
  • з прянощів: лавровий лист, перець горошком, гвоздика.

Підчищені і вимиті печериці занурте в закипаючий маринад: вода+ сіль+ цукор+оцет+спеції.

Після фази закипання варіть гриби 20-25 хвилин, знімаючи піну і помішуючи.

Все готово.

Поповнити запас вітамінів в організмі допоможе салат з тих овочів, які практично завжди під рукою у кожної господині. Легкі рецепти маринованої капусти Пилюски з буряком.

Купуючи вино в магазині, ви ніколи з точністю не можете знати кількість хімічних речовин у її складі, які шкодять здоров'ю. Звичайно, ви матимете рацію, якщо скажете, що будь-які спиртні напої шкідливі, але є альтернативний варіант — домашнє яблучне вино або, як його ще називають, сидр. Вже точно натуральне! Рецепт читайте тут.

Апетитні солоні огірочки прикрасять будь-яке застілля, тому давайте вчитися їх правильно заготовлювати на зиму. У цій статті містяться всі необхідні інструкції та корисні поради.

Наступне завдання – швидке охолодження.

Каструлю з овочами опустіть у крижану воду.

Так грибочки вийдуть ще й пружними.

Остиглу закуску з маринадом перекладіть в скляну ємність і помістіть в холодильник.

Ці мариновані печериці в домашніх умовах хороші тим, що їх можна практично відразу подавати до столу.

Це закуска швидкого приготування, яку можна «спорудити» перед приходом гостей.

Відео-рецепт приготування такого дивіться нижче:

Поради та рекомендації

  • з усіх печериць дрібні – самі смачні, тому в маринад кладіть тільки маленькі грибочки;
  • перед маринуванням їх не потрібно замочувати – тільки мити;
  • якщо маринуете на зиму, проваріть овочі в підсоленій воді протягом 20 хвилин;
  • закуску не зберігають довше року;
  • металевими кришками не користуйтеся, замініть їх на щільні капронові.

Мариновані печериці хороші як закуска і як інгредієнт для салатів.

Безліч сучасних домашніх кулінарів маринують їх саме з цією метою – добитися дивного смаку салату.

Для чого б ви не маринували ці овочі, вони виправдають ваші труди.

Хоча процес маринування, як ви самі переконалися, абсолютно нетрудомісткий.

Ви думаєте це все рецепти?

А ось і ні!

З радістю представляємо вам ще один, причому дуже смачний:

Що ще почитати: