Нові рецепти салатів для дня народження — просто і смачно!
Прекрасне свято день народження не може обійтися без оригінальних і смачних страв. Вишукані салати не тільки стануть прикрасою святкового столу, а принесуть незабутнє задоволення імениннику і його гостям.
Важливим фактором у виборі святкових салатів є не тільки пікантний смак, а і їх зовнішній вигляд. Пропонуємо на день народження приготувати декілька різноманітних і простих салатів, які постануть перед гостями новими та смачними стравами.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
стегенець (копчених) - | 4 шт. |
кальмарів - | 4 шт. |
моркви - | 3 шт. |
огірки (солоні) - | 4 шт. |
солодких перців - | 2 шт. |
консервованого горошку - | 1 б. |
майонезу - | 7 ст. л. |
готової гірчиці - | 3 ч. л. |
солі - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 222 Ккал |
Прикраса салату:
- Свіжа петрушка;
- Салатні листя;
- 1 шт. перцю салатного;
- Гранатові зерна.
Приготування:
- Коренеплоди моркви вимити, поставити на плиту варитися до готовності. Потім покласти остигати в холодну воду, це дозволить легко очистити шкірку;
- Добре вимити кальмари. Потім видалити з них плівку, покласти в каструлю з водою, поставити на вогонь. Щоб кальмари були ніжними і м'якими, варити їх треба не більше 2 хвилин;
- Болгарський перець помити, видалити серцевину і плодоніжку;
- Солоні огірочки, варені кальмари, солодкий перець і варену моркву нарізати тоненькою соломкою;
- Скласти все в миску, всипати зелений горошок, сіль за смаком;
- Додати в майонез, гірчицю, перемішати. Далі заправити святковий салат, добре змішати всі компоненти;
- Куряче філе акуратно розібрати на волокна, викласти у вигляді 3 колечок на блюдо з салатними листям;
- Салат прикрасити смужками солодкого перцю, зернами граната, свіжою зеленню петрушки.
Щоб ви не ламали голову над тим, чим ще прикрасити стіл на свято, наші кулінари підготували статтю. Що приготувати на день народження: добірка рецептів смачних страв. Здивуйте гостей своїми кулінарними талантами!
А в цій статті представлені гарячі м'ясні страви на святковий стіл. Смачно і оригінально!
На закуску відмінним варіантом можуть стати тарталетки з начинкою. Тут ви знайдете покрокові рецепти їх приготування. Веселого вам свята!
М'ясний салат з овочами «Тигровий»
Це простий рецепт смачного салату на день народження, який точно спробують всі гості, адже він яскраво виділиться серед інших закусок своїм «смугастим» видом.
Склад:
- 350 гр. копченої свинини;
- 3 цибулини;
- 3 коренеплоду моркви;
- 6 шт. яєць;
- 2 шт. плавлених сирка;
- 4 часникових зубки;
- 5 гр. меленого чорного перцю;
- 350 гр. 60 % майонезу;
- 200 гр. чорносливу;
- 100 мл оцту 9%;
- Сіль;
- Соняшникова олія (потрібно для смаження).
Прикраса салату:
- Гілочки петрушки;
- 1 огірок свіжий (за бажанням).
Приготування:
- Цибулини очистити від шкірки, нарізати тонкими півкільцями. Потім скласти в каструлю, залити на 30-35 хвилин розчином води і оцту 1:1.Після закінчення часу вилити маринад;
- Копчене м'ясо порізати соломкою;
- Зварити яйця курячі яйця, остудити в прохолодній воді, почистити від шкаралупи. Для прикраси салату залишити одне яйце. Далі залишилися варені яйця та сирки натерти на тертці. Перед тим як натирати сирки, їх слід помістити в морозилку на деякий час;
- Почистити зубки часнику видавити через землянку;
- Коренеплоди моркви помити, очистити, потерти на дрібній тертці. Потім потрібно обсмажити на олії, в кінці приправити перцем, додати часник і сіль;
- Покласти в посуд чорнослив, залити гарячою водою на 40 хвилин, воду злити;
- На паперовий рушник викласти чорнослив для просушування. Далі нарізати його тонкими смужками;
- Викладати салат шарами, змащуючи кожен майонезом: кільця цибулі-м'ясо-терті яйця-сирок-морква;
- Смужки чорносливу розкласти зверху салату;
- За бажанням прикрасити кільцями свіжого огірка, яєчним білком, петрушкою.
Для м'ясного кулі підійде також індиче або куряче м'ясо.
Соковитий «Французький»
Склад:
- 1 б. консерви з тунця;
- 5 філе анчоуса;
- 3 середніх картоплини;
- 1 солодкий перчик;
- 250 гр. квасолі стручкової;
- 2 шт. помідорів (свіжих);
- 1 цибулина;
- 2 шт. курячих яєць;
- 50 мл оцту винного;
- 100 гр. олії оливкової;
- Мелений перець, кам'яна сіль.
Спосіб приготування:
- Зварити картоплю в мундирах, остудити, почистити від шкірки і порізати кружальцями;
- Відварити квасолю, помістити її під холодну воду, обсушити на кухонному рушнику;
- Консервований тунець викласти в миску і розім'яти виделкою;
- Очистити цибулину, порізати її кільцями;
- Свіжі помідори обдати гарячою водою, зняти з них шкірку. Потім видалити насіння, розрізати на невеликі часточки;
- З солодкого перцю прибрати серцевину, нарізати соломкою;
- Філе анчоуса дрібно порізати;
- Змішати масло, оцет винний, перець, сіль;
- Перемішати всі інгредієнти, готовий соковитий салат прикрасити зверху часточками варених курячих яєць.
А у відеозапису нижче представлений рецепт цікавого східного салату «Бахор» з яловичиною:
«Сюрприз для іменинника»
Склад:
- 300 гр. яловичого мови;
- 400 гр. твердого сиру;
- 600 гр. корейської моркви;
- 1 апельсин;
- 1 б. кукурудзи консервованої;
- Сіль за смаком, перець чорний мелений;
- 150 гр. майонез 67%;
- 50 гр. сметани.
Прикраса салату:
- Зелень кропу;
- Ягідки журавлини;
- Червона ікра (за бажанням).
Приготування:
- Язик яловичий промити, поставити отвариваться на 2,5 години, за 15 хвилин до готовності посолити. Потім потрібно його охолодити, очистити від грубої шкіри. Нарізати смужками;
- Твердий сир нежирний потерти на крупній тертці;
- Очистити апельсин, нарізати часточками. Далі прибрати з кожної часточки плівку, порізати м'якоть маленькими шматочками;
- Викласти з банки кукурудзу в сито, щоб стекла рідина;
- Сметану з'єднати з майонезом, всипати сіль, перець, добре перемішати;
- Викладати приготовлені продукти шарами, змащуючи їх заправкою: морква — мова-сир-кукурудза-апельсин — морква;
- Святковий салат помазати зверху майонезом, прикрасити свіжою зеленню кропу, ягідками журавлини.
«Веселий»
Якщо є бажання заощадити на святковому столі, то недорогий салатик «Веселий» підійде для цього. Від того, що інгредієнти в ньому досить прості, смак страви не страждає, а тільки виграє. Спробуйте самі!
Склад:
- 0,5 кг яловичої печінки;
- 200 гр. маринованих грибів;
- 3 шт. цибулини;
- 2 коренеплоду моркви;
- 3 зубки часнику;
- 10 шт. волоських горіхів;
- 250 гр. майонезу 45%;
- Олія соняшникова;
- 3 шт. яйця;
- 50 мл молока;
- Спеції, сіль.
Приготування:
- Печінку вимити, очистити від плівки, прибрати протоки. Потім порізати її соломкою;
- Розігріти на сковороді олію соняшникову олію і обсмажити печінку зі всіх сторін. Після цього влити 100 мл води, прикрити кришкою і протушкувати до готовності;
- Цибулини, моркву очистити. Одну моркву порізати соломкою, а іншу відварити, цибулю нарізати полуколечками;
- Пасерувати на олії приготовані овочі, а варену моркву залишити для прикраси страви;
- Далі потрібно приготувати омлет. Для цього потрібно збити яйця і молоко, всипати дрібку солі. Омлет посмажити на олії;
- Коли омлет охолоне, згорнути його рулетом, порізати на тонкі смужки;
- Почистити часник, подрібнити, додати спеції, сіль. Волоські горіхи придушити дерев'яною качалкою;
- З'єднати гриби, печінка та інші підготовлені компоненти, заправити 45 % майонезом, добре перемішати;
- Салат викласти гіркою, а потім прикрасити тертої вареною морквою.
Можна печінка натерти на тертці. Смачний салат на день народження готовий!
Салат фруктовий «Насолода»
- 150 гр. ізюму;
- 300 гр. кураги;
- 3 шт. мандарина;
- 200 гр. морозива вершкового;
- 100 гр. кедрових горішків;
- 2 шт. ківі;
- Вершки — за смаком.
Приготування салату:
- Сухофрукти на 10 хвилин залити окропом, обсушити. Курагу порізати шматочками, з'єднати з родзинками, горішками;
- Почистити мандарин і ківі від шкірки. Ківі нарізати невеликими шматочками, а мандарин розібрати на часточки. З'єднати всі фрукти;
- Морозиво охолодити в морозилці, порізати кубиками. Покласти його зверху салату, полити вершками.
Слушні поради
Ось ми і розглянули оригінальні і прості рецепти салатів, які можна приготувати на день народження. Для кого-то вони нові, а для кого-то немає, але всі вони дуже смачні. Нижче ділимося з вами деякими порадами щодо їх приготування:
- Овочі для салатів потрібно варити окремо, щоб вони не втратили свій смак і колір;
- При приготуванні салатів, овочі слід нарізати перед вживанням, збризнути оцтом або соком лимона, щоб зберегти вітамін С;
- Готові салати без заправки, можна зберігати не більше 6 годин від часу приготування, а в холодильнику – не більше 12 годин;
- Якщо нарізану редьку для салату потримати в холодній воді, у неї зникає неприємний запах і пекучий смак;
- Якщо переварилися кальмари, їх потрібно залишити варити ще 1 годину, через деякий час вони знову стануть м'якими.
На день народження ще однією цікавою ідеєю буде салат з ім'ям іменника чи іменинниці. Наприклад, як «Катерина» у відео нижче: