19 апрель 2019 54

Готуємо суп пюре з печериць з вершками, рецепти, поради кухарів

Яких тільки страв немає з використанням вершків!

Цей молочний продукт становить основу найніжніших кремів, використовується як універсальна добавка до картопляного пюре і різноманітним выпечкам, вважається вишуканою заправкою до м'ясних і смачним вегетаріанським стравам.

Однак більшу популярність сьогодні має древній кулінарний рецепт, в якому натуральні вершки йдуть у поєднанні зі свіжими елітними грибами.

В особливості, повітряним і апетитним стравою у наших домохозяюшек виходить неймовірний крем-суп з печериць!

Це ситна страва набуває особливий відтінок при використанні в рецептурі дивовижних пряних трав і ароматних спецій.

Вершковий крем-суп

Що нині являє собою це сучасне страву?

Це перше блюдо, яке готується з компонентів, доведених до стійкої однорідної маси – пюрешки, причому деякі його інгредієнти можуть додаватися і в цілісному, злегка порізаному вигляді.

Де вперше позначилося це незвичайна страва, – питання складне.

Історія не зберегла у своїй пам'яті ім'я кулінара-першопрохідника.

Хоча можна відзначити і спонтанність цього винаходу по всьому світу, оскільки саме таким блюдом, здавна годували дітей, хворих і вікових людей.

У сучасній кулінарії очевидним лідером по готуванні цього ласощі вважається французька кухня: саме її кухаря возвеличили в минулому звичайну їжу до рівня незрівнянного делікатесу, відомого під назвою " вершковий крем-суп.

Головною складовою смакоти є молочна продукція, з додаванням овочів і екзотичних фруктів, м'ясних виробів і сухого білого вина, пряної зелені і вишуканих спецій, а також горіхів, сирів і, звичайно ж, грибів.

Традиційний суп-пюре з печериць

Блюдо дуже просте і легке в приготуванні: печериці цілорічно продаються в магазинах, а залишилися інгредієнти, по суті, безвилазно живуть на кухні у будь запасливой господині.

Маючи прекрасний білястий відтінок і акуратну форму, ці гриби володіють хорошою щільністю і стійким специфічним ароматом, тому саме їх нерідко застосовують у фарширування страв в якості складних елітних начинок.

Незрівнянні печериці і в різних супах.

Нерідко з їх допомогою виходять смачні страви заправні, однак прославилися ці миловидні грибочки, здебільшого, саме завдяки супів-пюре на ніжною основі.

Методика приготування цього простого, але смачної страви, практично, скрізь ідентична: відварені гриби, як правило, змішуються з овочами, які надають супчику рівномірну товщину і ніжний аромат.

Часто для цього застосовується картопля, пом'якшений сметаною або натуральними вершками.

Така комбінація простежується практично у 65% подібних страв, укупі з додаванням шматочків смаженої риби або копченого м'яса, сиру і трави – для прикраси.

Досить часто до печерицям додають в вершковий крем-суп і пропарений рис, у цьому випадку береться 200 гр. рису, з розрахунком на 1 кг грибів.

Замість важкого вершкового масла, можна скористатися олією соняшниковою: близько двох столових ложок.

Нерідким інгредієнтом в крем-суп є м'ясний бульйон і борошно: 1 літр і 1 столова ложка – відповідно, а також курячий жовток.

Для пишних декорацій можна використовувати свіжу петрушку і сушені трави, плюс сіль, перець горошком і ароматну лавровку.

Кількість інгредієнтів у вершковому блюді береться з розрахунком на півтора літра супу або, приблизно, на вісім порцій.

Вершковий крем-суп з печерицями і цвітною капустою
Інгредієнти Кількість
печериць - 0,5 кг
капусти - 0,5 кг або один невеликий качан
вершків - 1,5 ст.
вершкового масла - 1,5 ст. л.
очищеної води - 0,5 л
борошна - 2,5 ст. л.
ріпчастої цибулі - 1 гол.
морська сіль, мелений перець різних видів - за смаком
зелень - для подачі
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 95 Ккал

Приготування:

  1. Посмажити до готовності порізані цибулю і гриби, додати спеції. Краще всього, тушкуйте їх, а не смажте;
  2. Приготовлені печериці з цибулею заливаються 1,2 літрами злегка підігрітої води, доводиться до кипіння;
  3. Капуста розбирається на суцвіття, промивається і викладається у посуд з тушкованими грибами і цибулею. Суміш вариться близько 15 хвилин, до готовності цвітної капусти;
  4. У борошно, посмажену на вершковому маслі, вливаються підігріті вершки, додається перець, блюдо, злегка підсолити. Не забувайте про те, що такий суп не можна доводити до кипіння, оскільки вершки можуть швидко згорнутися;
  5. Суміш з сковороди додається у посуд з печерицями та капустою, все перемішується і підігрівається;
  6. Далі з допомогою блендера перетворюємо всі інгредієнти в фірмове пюрешко;
  7. Готову страву прикрашаємо свіжою зеленню.

Часниковий вершковий суп-пюре з картоплею і сухариками

Варіант приготування цього супу, ви зможете подивитися на цьому відео. Приємного перегляду.

Інгредієнти:

  • 5 шт. середніх картоплин;
  • 0,4 кг печериць;
  • 2 гол. маленьких репчатых цибулин;
  • 3 зуб. часничку;
  • 100 гр. сухого білого вина;
  • 1 л. бульйону з овочів;
  • ст. сметани/вершків;
  • сухарики (за смаком);
  • 1 ст. л. рослинного і вершкового масла;
  • свіжа зелень, спеції.

Приготування:

  1. Очищені картоплини зварити;
  2. Гриби нарізати і тушкувати на вершковому маслі і оливковій олії. Краще всього використовувати обидва види олії, оскільки завдяки рослинному, вершкове масло збереже свій специфічний аромат і не зможе підгоріти;
  3. Додати в розігріту посуд до печерицям дрібно нарізану цибульку і злегка згасити;
  4. Підлити до суміші вино, додати часник, подрібнений спеціальним приладом, а також теплий овочевий бульйон;
  5. Тушкувати все на протязі двадцяти хвилин. Додати морську сіль і запашний мелений перець;
  6. На готові гарячі картоплини викласти ароматну тушковану суміш. Подрібнити вкуснотищу в блендері;
  7. Змішати готову масу з підігрітими вершками.
  8. Додати апетитні сухарики.

Корисні властивості каштана, мало хто знає. На нашому сайті вже є стаття, про цей унікальний продукт.У чому полягає користь кешью для жінок? Ця статтядасть відповідь на це цікаве питання.

Якщо вам цікаво, скільки варена яловичина, містить калорій, читайте тут:#deletetag#/produkty/kalorijnost-produktov/govyadina-kaloriynost.html.

Різноманітність супів-пюре вражає уяву найвибагливіших естетів в світі кулінарії.

Обидва вищеописаних рецепта — культові страви, які охоче замовляють у найкращих ресторанах.

Кістяк рецепта ніжного супчика з печерицями незмінний: це натуральні вершки свіжі або сушені гриби.

З рештою інгредієнтами можна пограти.

Нотатки кулінара!

    • Печериці можна успішно замінювати не менш апетитними білими грибами;
    • Можна, звичайно, використовувати при готуванні і покупні сухарики, але хіба не цікавіше зробити їх самому? Для цього викладені на деко квадратики білого хліба окропіте оливковою олією, додайте сушені – часник, зелений лук і кріп. Сушити на мінімальному нагріві;
    • Якщо використовувати більш жирні вершки, то в результаті вийде більше «шовкова» консистенція крему-супу;
    • Для пюрирования можна використовувати різні прилади, але найефективнішим є занурюваний блендер;
    • Якщо загусником у страві виступає цибулю, а не борошно, приміром, то слід взяти його як можна більше;
    • Грибний суп-пюре можна їсти і в Пост. Цей дієтичний суп готується з рослинної олії, замість вершкового, а з рецептури вилучається будь-молочна продукція;
  • Якщо використовувати сушені печериці, замість свіжих, то страва вийде більш наваристим і запашним.
Суп-пюре з чудових печериць з натуральними вершками дуже проста в готуванні.

Достатньо мати лише пару інгредієнтів, одним з яких є бажання.

Комбінуйте з компонентами і радуйте своїх домочадців ніжною кремовою супом!

Що ще почитати: