07 март 2019 6 220

Самі низькокалорійні продукти

Сьогодні в світі так багато людей страждають від надмірної ваги, що вже практично неможливо встежити за безперервним потоком виникаючих нових дієт, спортивних методик, таблеток та інших чудодійних методів схуднення.

Причому більшість з нас настільки обленилось, що чекає зменшення ваги практично без яких-небудь дій, а починати потрібно з найпростішого – правильного і здорового харчування.

Якщо скласти свій раціон з розумом, можна дійсно досить швидко і ефективно зменшити зайву вагу.

Фахівці рекомендують «товстунам» і «толстушкам» додавати в своє меню самі низькокалорійні корисні продукти харчування.

У даному випадку дуже важливо звертати увагу також на їх корисні і шкідливі властивості, адже потрібно думати не тільки про зайві кілограми, але і про своє здоров'я.

Давайте ж дізнаємося, які продукти є найбільш низькокалорійними.

Огляд деяких низькокалорійних продуктів

При виборі продуктів для схуднення звертайте увагу на їх низьку калорійність і на те, скільки користі вони можуть принести конкретно вашому організму.

Картопля в фользі в духовці, звичайно не є низькокалорійним стравою, але воно досить смачне.Скільки хвилин варити яйця вкурутю? Відповідь тут.

Броколі

В 100 г цього овоча міститься всього 33 ккал.

Брокколі володіє масою корисних якостей, так як до її складу входять білки, кальцій, магній та інші важливі речовини.

Цей продукт, як стверджують фахівці, здатний запобігати ракові захворювання.

Броколі можна вживати в їжу в сирому, так і у вареному вигляді.

Щоб вона зберегла максимум корисних речовин, її не можна переварювати.

Цей овоч не рекомендується вживати при захворюваннях підшлункової залози і при підвищеній кислотності шлункового соку.

Морква

У 100 г моркви міститься 35 ккал.

Цей овоч є незамінним джерелом каротиноїдів.

Смачна морква має антиоксидантну дію, благотворно впливає на зір, зміцнює імунітет і посилює кишкову перистальтику, тому дуже корисна для організму.

Протипоказань до вживання цього овоча немає, хіба що алергія на даний продукт.

Перець чилі

Калорійність перцю чилі – всього 20 ккал на 100 р.

Зрозуміло, що багато даного продукту не скушаешь, проте навіть невелика кількість принесе користь організму.

Гострий перець здатний стимулювати вироблення мозком натурального препарату.

Крім того, шлунок при вживанні цього продукту виробляє мукус – це речовина є профілактикою виникнення виразки шлунка.

Перець чилі попереджає появу серцево-судинних захворювань та онкології, а також захищає організм від раннього старіння.

Вживання перцю чилі має бути помірним, в іншому випадку можуть виникнути проблеми з травним трактом.

Артишок

У 100 г артишоку міститься приблизно 40 ккал.

Завдяки комплексу ензимів і цукрів даний продукт нормалізує рівень цукру в крові.

Крім того, артишок покращує травлення і живить організм калієм, кальцієм, магнієм і залізом.

Фахівці не рекомендують вживати артишок при гастриті зі зниженою кислотністю, індивідуальної непереносимості і гіпотонії.

Чорний, зелений та білий чай

У цьому дуже корисний напій взагалі немає калорій!

Чай є багатим джерелом антиоксидантів, які запобігають виникненню хвороб серця.

Всього 4 чашки чаю в день і ви знизите на 50% імовірність інфаркту.

Крім того, цей напій служить профілактикою раку сечового міхура та раку шлунка.

При вживанні достатньої кількості чаю можна убезпечити свої зуби від карієсу, так як в напої міститься багато фтору.

Чорний, зелений або білий чай – це прекрасний протизапальний, протиспазматичний і антиалергенна засіб.

Якщо ви страждаєте запорами, вживання зеленого чаю зведіть до мінімуму.

Для тих, хто сидить на дієті

Якщо ви шукаєте продукти, в 100 г яких міститься менше 40 ккал, зверніть увагу на такі овочі, фрукти і ягоди:

    • огірки, квашену капусту, баклажани, редис, зелена цибуля, спаржу, шпинат, селера і болгарський перець;

 

    • грейпфрут і лимон;

 

  • кавун, аличу, айву, ожину, суницю і вишню.

Продукти, що містять 40-50 ккал на 100 г:

    • ріпчаста цибуля, часник, хрін, петрушка, буряк;

 

    • апельсин, гранат, груша, диня, ківі, персик, хурма, яблука;

 

  • брусниця, аґрус, черешня, малина і чорниця.

З ситних низькокалорійних м'ясних продуктів можна виділити нежирну телятину, курку, кролика, пісну яловичину, індичку, а також нирки і серце.

Морепродукти і риба, містять мало калорій, — це кальмари, креветки, краби, камбала, короп, річковий окунь, путасу, судак і щука.

Молочні продукти теж можуть бути низькокалорійними.

В даному випадку потрібно звертати увагу на такі низькокалорійні білкові продукти, як молоко, сир і кефір з позначкою на упаковці «0% жирності».

Якщо ви любите солодощі, але боїтеся погладшати, можете в невеликій кількості вживати низькокалорійні пастилу, зефір і мармелад.

Існують і самі низькокалорійні хлібобулочні вироби. До таких продуктів можна віднести хлібці і житній хліб.

В дієтичний раціон можна сміливо включати вафельні хлібці, так як їх приготування не передбачає використання дріжджів.

Калорійність курячого бульйону з грудки не перевищує допустимої норми для раціону худне.Так само невилика калорійність щів з квашеної капусти. Докладний рецепт можете знайти тут.

Обов'язково вивчіть список самих низькокалорійних солодощів: #deletetag#/produkty/kalorijnost-produktov/nizkokalorijnye-sladosti.html. Без солодкого не можна.

Як бачите, низькокалорійний раціон можна збагатити великою кількістю різноманітних продуктів.

Головне, щоб було бажання схуднути і зробити своє харчування більш корисним.

Хочете поліпшити свою зовнішність і зберегти при цьому здоров'я?

Тоді складіть своє меню згідно зі списком корисних низькокалорійних продуктів і худніть на здоров'я!

Таблиця низькокалорійних продуктів

Продукти:

Калорійність (ккал)

Вуглеводи (г)

Морська капуста

5

3

Салат латук

12

1,3

Зелень (петрушка, кріп та ін)

13

1,5

Огірки

15

3

Пагони бамбука

19

1,82

Зелена цибуля

19

4,6

Редис

19

3,5

Мангольд

19

37

Спаржа

20

3,1

Селера

21

7

Шпинат

22

2

Кабачки

23

5,2

Помідори (свіжі)

23

3,8

Баклажани

24

7,1

Квасоля стручкова

24

3,6

Лимонний сік

26

3

Журавлина

26

6,8

Пророщена квасоля

27

3,2

Капуста

27

6,8

Червоний болгарський перець

27

5,7

Гарбуз

28

7,7

Артишоки

28,2

6

Грейпфрут

29

6,5

Нежирний бульйон

30

1

Цвітна капуста

30

5,4

Гриби (свіжі)

30

3,4

Ріпа

30

6,2

Окра

Тридцять один

7

Броколі

33

5

Цибуля-порей

33

8,2

Бруква

34

8,9

Овочева суміш (без кукурудзи або гороху)

35

4,5

Кольрабі

36

6,3

Джикама

38

8

Цибуля

41

9

Малина

42

8

Яблука

45

11,8

Часник

46

5

Вишня

52

11,3

Горошок (зелений)

55

9,8

Відео-десерт

У чому різниця між низькокалорійними і дієтичними продуктами і яка від них користь?

Що ще почитати: