15 апрель 2019 52

Як приготувати рогалики з волоськими горіхами

Сьогодні до випічки ми вирішили підійти серйозно і підготували дещо дуже смачне. Якщо коли-то ви вже їли горіхові рогалики, то знаєте, що таке не можна упустити. Ми підготували шість різних рецептів, щоб кожен зміг обрати для себе найкращий!

Рогалики з тіста на сметані з горіхами
Інгредієнти Кількість
цукор - 80 г
вершкове масло - 0,1 кг
кориця - 3 дрібку
борошно - 400 г
волоські горіхи - 0,1 кг
мед - 15 мл
сметана - 0,2 л
жовток - 1 шт.
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 358 Ккал

Кажуть, тісто на сметані виходить неймовірно ніжним! Спробуємо разом? Начинка буде насиченою і дуже ароматною.

Як приготувати:

  1. В першу чергу пропустіть всю муку через сито в глибоку ємність.
  2. Холодне масло дістаньте, розкрийте і натріть його теркою.
  3. Додайте до борошна разом зі сметаною і замісіть тісто.
  4. В кінці поділіть його на чотири частини і кожну з них упакуйте.
  5. Відправте в холодильник хоча б на тридцять хвилин.
  6. В цей час всипте горіхи на суху сковороду.
  7. Обсмажте їх до рум'яності і яскравого аромату.
  8. Потім остудіть і подрібніть за допомогою блендера.
  9. Додайте цукор, корицю, мед і все ретельно перемішайте вручну.
  10. Дістаньте одну частину тіста і скачайте з нього кулю.
  11. Далі його розкачати в круг, який, у свою чергу, поріжте на 6-8 частин.
  12. На широку сторону кожного трикутника помістіть ложку начинки.
  13. Скрутіть в рулетик і перекладіть кожен з них на деко.
  14. Жовток збийте і змастіть їм рогалики з допомогою пензлика.
  15. Помістіть деко в духовку на півгодини при 185 градусах.
Порада: бока рогаликів можна не скріплювати, так як начинка витікати не буде.

Дріжджові рогалики з горіхами

Якщо випічка на дріжджах, значить, буде не тільки смачно, але й пишно, м'яко. Приготуйте рогалики з вечора, вранці буде смачно разом з чаєм.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сухі дріжджі 10 г
ванілін 2 г
рослинна олія 20 мл
цукор 5 г
жовток 1 шт.
волоські горіхи 60 г
борошно 100 г
вода 30 мл
молоко 50 мл
сіль 2 дрібку
пудра цукру 30 г
Час приготування: 125 хвилин Калорійність на 100 грам: 317 Ккал

Як приготувати:

  1. Молоко залийте в сотейник і підігрійте його до теплого, не гарячого (!) стану. Можна відправити в мікрохвильову піч на кілька секунд.
  2. Залийте його в невелику ємність, де зможе піднятися опара.
  3. Всипте дріжджі і перемішайте до повного розчинення.
  4. Дайте настоятися протягом десяти хвилин.
  5. Борошно пропустіть через сито в глибоку миску.
  6. Додайте сіль, цукор, ванілін і перемішайте.
  7. Туди ж влийте і підійшла опару, з'єднайте всі.
  8. Доповніть все олією і замісіть м'яке тісто.
  9. Скачайте з нього кулю і покладіть у центр миски.
  10. Накрийте і поставте у тепле місце на годину для підйому.
  11. В цей час горіхи висипте на сковороду і обсмажте.
  12. Потім остудіть і подрібніть будь-яким зручним способом.
  13. Воду доведіть до кипіння і влийте до горіхів.
  14. Туди ж відправте половину пудри і ретельно все перемішайте до отримання пасти.
  15. Обімніть тісто і викладіть на стіл.
  16. Розкачайте в коло і наріжте трикутниками.
  17. Кожен з них змастіть пастою по всій площі.
  18. Скрутіть в рогалики і укладіть на деко.
  19. Дайте їм підійти ще протягом двадцяти хвилин.
  20. Змастіть всі рогалики жовтком і відправте запікатися на двадцять хвилин при 180 градусах.
  21. Після цього дістаньте і дайте їм хоча б трохи охолонути.
  22. Потім за допомогою чайного сита присипте вироби залишками пудри.

Порада: якщо в горіхову пасту додати молоко замість води, буде смачніше.

Як спекти з родзинками

Любителям сухофруктів окремий варіант з додаванням родзинок. Він робить начинку ще смачніше. Так що радимо спробувати навіть тим, хто до родзинок байдужий.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
волоські горіхи 200 г
вершковий сир 0,2 кг
сметана 60 мл
ізюм 0,1 кг
вершкове масло 200 г
сіль 2 дрібку
цукор 100 г
борошно 0,5 кг
кориця 15 г
Час приготування: 220 хвилин Калорійність на 100 грам: 393 Ккал

Як приготувати:

  1. Масло дістаньте з холодильника, розкрийте його і наріжте кубиками в холодному вигляді.
  2. Покладіть його в комбайн, додати вершковий сир, сіль, сметану.
  3. Туди ж всипте борошно, але обов'язково за допомогою сита.
  4. Прокрутіть кілька разів, щоб отримати липке тісто.
  5. Отриману масу поділіть на чотири частини. З кожної зробіть корж і загорніть в плівку.
  6. Всіх їх приберіть в холодильник на дві години.
  7. Ізюм промийте і обсушіть, подрібніть ножем або блендером.
  8. Горіхи засипте в суху сковороду і прогрійте до рум'яності яскравого аромату.
  9. Після цього остудіть їх і подрібніть блендером.
  10. З'єднайте їх з родзинками, цукром і корицею.
  11. Коли пройде час, дістаньте коржі і розкачайте кожну в коло.
  12. Наріжте їх трикутниками.
  13. На широку сторону кожного з них покладіть по ложці начинки.
  14. Втисніть її в тісто і тільки після цього скрутіть в рулет.
  15. Розкладіть рогалики по листу і приберіть його в холодильник на двадцять хвилин.
  16. Коли пройде час, перекладіть борошняні вироби в розігріту до 180 градусів духовку.
  17. Запікайте 20-25 хвилин до рум'яності.

Порада: за бажанням в начинку можна додати й інші сухофрукти.

Рецепт приготування з медом

Мед і горіхи – божественне поєднання. Це як білі гриби і курка – краще годі й придумати! Повірте, так смачно вам ще не було.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
мед 15 мл
сметана 15 мл
борошно 0,2 кг
пудра 30 г
маргарин 60 г
горіхи 0,1 кг
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 431 Ккал

Як приготувати:

  1. Майже весь маргарин натріть на тертці, невеликою кількістю змастіть деко.
  2. З'єднайте його з просіяним борошном і сметаною.
  3. Горіхи обсмажте на сухій сковороді до рум'яності.
  4. Потім остудіть їх, дрібно порубаєте й змішайте з медом.
  5. Тісто скачайте в кулю і розкачати в коло або квадрат.
  6. Далі наріжте його трикутниками.
  7. На широку сторону кожного з них покладіть трохи начинки.
  8. Скрутіть в рогалики і перекладіть їх на деко.
  9. Приберіть його в духовку до рум'яності при 240 градусах.
  10. Коли готові рогалики охолонуть, присипте їх пудрою.

Порада: можна присипати рогалики звичайним цукром-піском, какао.

Наступним пропонуємо вам спекти смачний ягідний пиріг з ожиною. Він такий смачний, що залишитися байдужим просто неможливо!

Легка сирна запіканка на пару — відмінна ідея для сніданку або перекусу! Рецепти її приготування дивіться в цій статті.

А тут ми розмістили покрокові рецепти пирогів з сиром і варенням. Ласунам, причому і дорослим, і маленьким, напевно сподобається така випічка.

Рогалики з пісочного тіста з волоськими горіхами

Ніжне, ламке, буквально кришталеве тісто огорне собою таку просту і в міру солодку начинку з горіхів. Сказати що смачно – нічого не сказати.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 80 г
розпушувач 10 г
яйце 1 шт.
вершкове масло 0,2 кг
ванілін 2 г
волоські горіхи 300 г
сметана 0,2 л
борошно 400 г
цукор 0,1 кг
пудра 90 г
Час приготування: 85 хвилин Калорійність на 100 грам: 402 Ккал

Як приготувати:

  1. Вершкове масло попередньо дістаньте та розкрийте, щоб воно стало м'яким.
  2. Далі його наріжте кубиками і покладіть в ємність середнього розміру.
  3. Додайте до нього більшу частину цукру, сметану, яйця і ванілін.
  4. Все це ретельно збийте або перемішайте вручну.
  5. В іншій ємності змішайте борошно, пропущену через сито і розпушувач.
  6. Після цього з'єднайте між собою обидві маси.
  7. Замісіть зі всього отриманого м'яке тісто, яке легко відходить від рук.
  8. Загорніть в пакет або плівку і приберіть в холодильник на тридцять хвилин.
  9. Горіхи в цей час обсмажте і пропустіть через м'ясорубку.
  10. Після цього змішайте з залишками цукру.
  11. З тіста скачайте ковбаску і наріжте її на вісім частин.
  12. Кожну з них розкачати в коло і наріжте трикутниками.
  13. На широкі краю покладіть начинку і загорніть в рулети.
  14. Перекладіть рогалики на деко, потім відправте в духовку на 20-25 хвилин при 170 градусах.
  15. Коли вони стануть теплими, присипте їх пудрою.

Порада: чим жирніше сметана, тим ніжніше буде тісто.

Рогалики з начинкою з волоських горіхів і шоколаду

І ще один варіант для тих, хто жити без шоколаду не може. У начинці буде шоколад і горіхи, а разом вони створюють смак всіма улюбленої нутелла. Спробувати варто!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
горіхи 100 г
маргарин 0,1 кг
яйця 2 шт.
молоко 50 мл
шоколадна паста 100 мл
борошно 0,4 кг
жовтки 2 шт.
свіжі дріжджі 30 г
цукор 100 г
Час приготування: 115 хвилин Калорійність на 100 грам: 381 Ккал

Як приготувати:

  1. Молоко залийте в сотейник і приберіть на плиту.
  2. Підігрійте його до теплого стану, потім залийте в миску.
  3. Додайте дві ложки цукру і покришіть дріжджі.
  4. Перемішайте так, щоб два останніх компонента повністю розчинилися.
  5. Приберіть ємність в тепле місце хвилин на п'ятнадцять, прикривши рушником.
  6. Горіхи висипте на сковороду і прогрійте до рум'яності.
  7. Потім подрібніть їх і остудіть.
  8. Змішайте з шоколадною пастою до однорідності.
  9. Маргарин наріжте і розтопіть його на водяній бані або на плиті.
  10. Змішайте з залишками цукру і дайте охолонути до кімнатної температури.
  11. Потім додайте яйця, перемішайте і введіть підійшла опару.
  12. Введіть борошно через сито і замісіть м'яке тісто.
  13. Скачайте з нього кулю і приберіть в тепле місце на одну годину.
  14. Духову шафу в цей час прогрійте до 180 градусів.
  15. Дістаньте тісто і скачайте з нього кулю.
  16. Розкачайте його в коло і наріжте на трикутники.
  17. На широку сторону кожного покладіть по ложці начинки.
  18. Скачайте в рулети і потім перемістіть на деко, укритий папером.
  19. Змастіть їх жовтками і приберіть в духовку на двадцять хвилин.
Порада: ще сирі рогалики можна присипати кокосовою стружкою.

Корисні поради

Якщо переживаєте, що начинка витече чи випаде, просто змастіть краю рогаликів жовтком або водою і скріпіть верхні куточки з нижніми.

Сирі рулети, змащені яйцем, можна присипати всім, що вам подобається. Це може бути мак, шматочки шоколаду, подрібнені цукати, кунжут, кокосова стружка і багато іншого.

Рогалики з горіхами – це завжди відмінна ідея. Їх можна їсти гарячими і холодними, можна на сніданок і обід, можна вдома і брати з собою. Вони смачні не тільки у свіжому вигляді і це великий плюс даної випічки!

Що ще почитати: