Рецепти пишних ватрушок з сиром з дріжджового тіста
Кожен з вас точно знайомий з цією випічкою. Сьогодні ми пропонуємо вам апетитні, ароматні і дуже смачні ватрушки з ніжною сирною начинкою. Всього три рецепти, але всі різні, щоб кожен з вас зміг підібрати для себе найкращий варіант.
Класичний рецепт (з сухими дріжджами)
Смачний і самий звичайний рецепт улюблених ватрушок вже прямо перед вами. Готуються довго, ми згодні, але результат точно варто і часу, і зусиль!
Для тіста:
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сіль | 1 пучку |
рослинна олія | 30 мл |
яйце | 1 шт. |
молоко | 100 мл |
борошно | 0,4 кг |
жовток | 2 шт. |
сухі дріжджі | 10 г |
цукор | 15 г |
ваніль | 2 дрібку |
Для начинки:
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | 20 г |
ваніль | 5 г |
сир | 0,2 кг |
борошно | 15 г |
яйце | 1 шт. |
сіль | 2 дрібку |
Час приготування: 165 хвилин | Калорійність на 100 грам: 265 калорій |
Як приготувати:
- Молоко відразу налийте в сотейник і приберіть його на плиту.
- Підігрійте до теплого стану і вилийте в миску.
- Всипте сухі дріжджі і заважайте до повного їх розчинення.
- Вбийте яйце, додайте цукор і сіль, почніть вимішувати.
- Вводите поетапно борошно через сито, замісіть однорідну масу.
- В кінці додайте масло і доведіть тісто до гладкості текстури.
- Надайте йому форму кулі і приберіть в тепло на дві години.
- Коли пройде час, дістаньте його і розкачати в ковбаску.
- Поділіть на десять частин і кожної надайте форму кульки.
- Притисніть його і в середині зробіть поглиблення.
- Дайте підійти ще протягом десяти хвилин. За цей час зробіть начинку.
- Сир пропустіть через сито або подрібніть блендером.
- Додайте яйце, сіль, цукор, борошно і ваніль.
- Все перемішайте і викладіть в підготовлені поглиблення.
- Дайте підійти протягом двадцяти хвилин вже на деку.
- Після цього змастіть жовтком і приберіть в духовку на чверть години.
Порада: щоб начинки вийшло більше, поглиблення радимо робити склянкою, але тоді і сиру потрібно вдвічі більше.
Приготування здобних ватрушок з сиром з дріжджового тіста
Якщо ви віддаєте перевагу свіжі дріжджі, то цей рецепт для вас! Кажуть, пресовані дріжджі працюють краще. Перевіримо разом?
Для тіста:
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
ваніль | 15 г |
молоко | 0,2 л |
вершкове масло | 200 г |
яйця | 2 шт. |
цукор | 15 г |
дріжджі | 25 г |
борошно | 0,4 кг |
сіль | 1 пучку |
Для начинки:
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яйця | 2 шт. |
сир | 250 г |
лимонна цедра | 5 г |
цукор | 50 г |
ізюм | 30 г |
сметана | 80 мл |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 285 калорій |
Як приготувати:
- Молоко підігрійте до теплого стану і вилийте в ємність.
- Покришіть туди ж свіжі дріжджі, перемішайте, щоб розчинилися.
- Приберіть в тепле місце на п'ять хвилин. За цей час дріжджі повинні активізуватися.
- Масло поріжте в цей час кубиками, змішайте з борошном (50 грам).
- Порубаєте компоненти в однорідну крихту.
- В дріжджі введіть одне яйце, сіль, ваніль, залишки борошна і цукор.
- Також додайте борошняну крихту, вимісіть все це до однорідності.
- Замісіть однорідне тісто і приберіть його в тепло на одну годину.
- Після цього поділіть на 14 частин, скачайте з них кульки.
- Викласти все на деко з папером.
- Притисніть кожен кульку, зробіть в них поглиблення.
- Змастіть всі коржі залишилися яйцем, але збийте його заздалегідь.
- Для начинки сир з'єднайте зі сметаною, яйцями, родзинками, лимонною цедрою і цукром.
- Отриманою масою наповніть майбутні булочки і відправте їх у духовку на двадцять хвилин.
Порада: щоб родзинки був соковитіше, його потрібно попередньо запарити і потім обов'язково просушити.
На нашому сайті ви також можете дізнатися, як спекти ватрушки з варенням в домашніх умовах.
Швидкі рецепти смачною випічки до чаю представлені в цій статті.
Що ще можна приготувати з сиру? Подивіться рецепти тут.
Швидкий рецепт
Коли вам потрібно приготувати ватрушки з ніжною сирною начинкою для гостей, які будуть у вашому будинку вже протягом години, то підійде наступний рецепт. Швидкий варіант, який готується за 60 хвилин.
Для тіста:
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яйце | 1 шт. |
сіль | 1 пучку |
молоко | 150 мл |
цукор | 10 г |
рослинна олія | 75 мл |
борошно | 380 г |
ваніль | 15 г |
сухі дріжджі | 15 г |
Для начинки:
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
ізюм | 120 г |
ваніль | 15 г |
сир | 0,2 кг |
яйце | 1 шт. |
згущене молоко | 200 мл |
жовток | 1 шт. |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 278 калорій |
Як приготувати:
- Духова шафа відразу ж увімкніть на 180 градусів.
- Молоко підігрійте і з'єднайте його в ємності з дріжджами.
- Туди ж всипте борошно, цукор, сіль, ваніль.
- Введіть яйце і масло, замісіть однорідне тісто.
- Скачайте кулю і покладіть його в миску.
- Вимкніть Духовку і відправте туди масу на двадцять хвилин.
- Ваніль для начинки з'єднайте з сиром, родзинками, згущеним молоком і яйцем.
- Дістаньте тісто і поділіть на десять частин.
- Сформуйте кульки з поглибленнями всередині і розподіліть майбутні булочки на деко.
- Розподіліть начинку, краї булочок змастіть жовтком.
- Надішліть ватрушки в духовку на двадцять хвилин при 180 градусах.
Хитрощі кондитерів
Щоб тісто для ватрушок підійшло як можна швидше, замішують його в теплому приміщенні. Там же потрібно залишати його, щоб піднялося. Температура приміщення прискорить процес в два, а то і в три рази.
В начинку за смаком можна додавати не тільки ізюм. Це можуть бути горіхи, насіння, мак, цукати, сухофрукти, шоколад і все, що вам подобається. Так вийде не тільки ніжно, але і смачно, багато!
Домашні ватрушки завжди виходять в рази смачніше тих, що продаються на ринку або в магазині. У вас є унікальна можливість спробувати ароматні, м'які і в той же час дуже ніжні і шалено смачні ватрушки! Приєднуйтесь!