Як зробити пюре з кабачка для грудничка
Кабачок – це один з тих продуктів, які потрібно давати малюкам в якості прикорму. Це дуже корисний овоч. Обов'язково приготуйте вашій дитині як-небудь на дозвіллі. Такі пюре гарні ще й тим, що вони повністю натуральні і не містять абсолютно ніяких консервантів.
Користь пюре з кабачка, правила введення прикорму, кому не можна (протипоказання)
Кабачок вважається одним з небагатьох продуктів, які не викликають алергію. Якщо готувати пюре з шкіркою, то тільки з тонкою. Тут важливо враховувати, що для малюка це буде добре, тому що вийде поживно.
Давати треба потроху і виключно у вигляді пюре, щоб маса була схожа на мамине молоко. Якщо все добре засвоїться, порцію можна збільшувати. Поступово можна додавати в пюре інші компоненти. Це можуть бути яблука, гарбуз, картопля. Ближче до року можна починати вводити м'ясо, зелень, варені яйця.
Шкоди у продукту немає, може бути тільки індивідуальна непереносимість. Нехай це і не алергенний продукт, але все ж варто пам'ятати про те, що все це дуже індивідуально.
Які плоди вибрати, можна заморожені
Для дітей краще брати свіжі плоди, але обов'язково зрілі. У них вже повинні бути вітаміни, але насіння ще не повинні дозріти. Коли в овоче вже дозрілі насіння, він вважається старим і для малюків не підходить.
Заморожений продукт теж краще не використовувати, оскільки в ньому вже майже немає користі. Саме з цієї причини для немовлят вибирають невеликі кабачки, які поки ще не сильно багаті вітамінами.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
кабачок - | 1 шт. |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 24 Ккал |
Найпростіший і досить швидкий варіант приготування домашнього пюре для грудничка. Всього двадцять п'ять хвилин і можна починати годувати.
Як приготувати:
- В першу чергу кабачок промийте, зріжте кінці.
- Приберіть і щільну шкірку.
- Розріжте плід навпіл уздовж, з допомогою ложки вийміть насіння.
- Наріжте м'якоть брусками або кубиками.
- Помістіть все це в сотейник і залийте невеликою кількістю води. Вона повинна лише трохи покривати подрібнений овоч.
- Приберіть на плиту і дайте дійти до кипіння.
- З цього моменту варіть протягом п'ятнадцяти хвилин.
- Вийміть скибочки шумівкою або виделкою, дайте їм охолонути до теплого стану.
- Потім збийте масу блендером або овочі протріть через сито.
- Якщо пюре вийшло густим, додайте відвар з-під овочів.
- Годуйте малюка, коли пюре ще тепле.
Порада: краще використовувати очищену воду для приготування пюре.
Як зробити в мультиварці
Якщо у вас є мультиварка, то ви ще й виграші. Крім того, щоб порізати і почистити овочі, більше робити нічого не доведеться. В іншому вас виручить диво-машина.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
кабачки | 2 невеликих |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 24 калорії |
Як приготувати:
- Плоди попередньо промийте і очистіть їх.
- Наріжте кабачки кубиками і покладіть їх у кошик для варіння на пару.
- На дно чаші налийте води і встановіть кошик.
- Увімкніть режим приготування на пару і готуйте кабачки чверть години.
- Коли час пройде, овочі відразу ж подрібніть блендером — і пюре готове.
Порада: якщо ваш малюк вже їв масло, то можете додати в пюре невеликий шматочок вершкового масла.
Як зварити пюре для немовляти на пару
Кажуть, продукти, приготовані на пару, зберігають в собі набагато більше вітамінів. Що ж, для дітей це саме те, що потрібно. Приєднуйтесь!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
кабачок | 1 шт. |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 24 калорії |
Як приготувати:
- Овоч в першу ж чергу очистіть і промийте.
- Далі наріжте його невеликими кубиками одного розміру.
- Каструлю на чверть заповніть водою.
- Зверху помістіть сито, друшляк або кошик для сиру.
- Всередину покладіть подрібнений кабачок.
- Коли закипить, накрийте ємність кришкою.
- Через хвилин двадцять вийміть кабачки і відразу ж помістіть їх в блендер.
- Подрібніть заглибним блендером до однорідності.
- Трохи остудіть і годуйте малюка.
Порада: якщо у вас є пароварка, то можете готувати пюре відразу в ній.
Як варити з картоплі та кабачків
Якщо вам потрібно більш ситна пюре для малюків, то приготуйте наступне. Тут крім кабачків буде ще й картопля. Солодко і поживно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
грудне молоко | 40 мл |
кабачок | 0,1 кг |
перепелиний жовток | 1 шт. |
картопля | 100 г |
масло оливи | 5 мл |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 г: 88 калорій |
Як приготувати:
- Кабачок ретельно вимийте, очистіть його від шкірки.
- Розріжте вздовж і вийміть ложкою насіння.
- Далі плід наріжте кубиками одного розміру.
- З картоплі зріжте шкірку, обполосніть його.
- Після цього поріжте кубиками того ж розміру.
- Викладіть в миску і промийте знову, але цього разу від крохмалю.
- З'єднайте з кабачками і помістіть в сотейник.
- Залийте водою і приберіть на плиту.
- Дайте закипіти і потім варіть ще двадцять хвилин.
- За цей час підготуйте жовток. Для цього відваріть ціле яйце, потім розділіть його і далі використовувати тільки жовток.
- Розімніть його виделкою в однорідну масу.
- Готові овочі злийте на друшляк, дайте стекти.
- Далі з'єднайте з жовтком і збийте блендером до однорідності.
- Молоко підігрійте і з'єднайте з готовим пюре.
- Влийте масло, з'єднайте всі і можете приступити до годівлі.
Порада: молоко можна замінити відваром картоплі і кабачка.
Читайте також, як готувати яблучне пюре для грудничка.
А тут ви дізнаєтесь, як правильно приготувати картопляне пюре для вашої дитини.
Манна каша: як варити, поради, рекомендації.
Як приготувати кабачкове пюре з гарбузом та яблуками
Якщо хочете отримати багато вітамінів в одній ложці, то збережіть собі наступний рецепт. У ньому будуть і кабачки, і яблука, і навіть гарбуз. Сподобається навіть дорослим!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
гарбуз | 150 г |
кабачок | ½ Шт. |
вершкове масло | 50 г |
яблуко | 1 шт. |
молоко | 0,2 л |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 69 калорій |
Як приготувати:
- Яблуко промийте, очистіть від шкірки і наріжте кубиками.
- Помістіть в сотейник, налийте трохи води.
- Приберіть на плиту і дайте закипіти.
- Як тільки яблуко стане м'яким, вийміть його з води.
- Розімніть і відставте ненадовго.
- З гарбуза зріжте шкірку і обполосніть її.
- Наріжте кубиками, покладіть в сотейник і залийте водою.
- Приберіть на вогонь і варіть до м'якості.
- Кабачок очистіть і промийте.
- Вийміть ложкою насіння, м'якоть поріжте шматочками, залийте водою.
- Приберіть на плиту і доведіть до кипіння.
- Після цього варіть хвилин п'ятнадцять до м'якості.
- З'єднайте кабачки, яблука і гарбуз.
- Залийте молоком і збийте все разом до однорідності.
- Перемістіть в сотейник і знову відправте на плиту.
- Як тільки вміст закипить, зніміть з вогню.
- Вмішайте шматочок олії, остудіть.
Порада: якщо кабачок молодий, то насіння можна не вирізати.
Як готувати з запеченого кабачка
Якщо кабачок запекти, то він все одно залишиться дуже корисним, особливо для маленької дитини. Якщо у вас є трохи часу, і спробуйте наступний рецепт!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
натуральний йогурт | 70 г |
рослинна олія | 5 мл |
кабачок | 150 г |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 51 калорія |
Як приготувати:
- Кабачок попередньо промийте, очистіть від шкірки.
- Форму для випічки змастіть невеликою кількістю масла.
- Плід наріжте кубиками і покладіть у форму.
- Приберіть в духовку, прогріту до 180 градусів.
- Запікайте двадцять хвилин.
- Потім дістаньте овочі і дайте їм трохи охолонути.
- Подрібніть кабачки до стану пюре.
- З'єднайте з холодним йогуртом і отримаєте ідеальну температуру для малюка.
Як заготовити про запас для малюка
Потрібно кабачкове пюре на зиму? Вашій дитині пощастило, тому що у нас є для вас відмінний рецепт! Все буде готове всього за одну годину.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
кабачок | 1,3 кг |
вода | 270 мл |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 19 калорій |
Як приготувати:
- Кабачки промийте і очистіть від шкірки.
- Наріжте шматочками і покладіть в сотейник.
- Налийте води і приберіть на плиту.
- Варіть до м'якості, злийте залишки води.
- Пропустіть овочі через м'ясорубку, сито або подрібніть блендером.
- Масу вилийте в сотейник знову і приберіть на вогонь.
- Доведіть до кипіння і варіть тридцять хвилин.
- При цьому обов'язково заважайте, щоб пюре не пригоріло.
- Розлийте пюре в банки і закатайте.
- Приберіть в ковдри в перевернутому вигляді до повного охолодження.
Порада: пюре краще зберігати в погребі, підвалі або холодильнику, так як в ньому немає консервантів компонентів.
Кабачкове пюре для немовлят готується дуже швидко і просто. Тому, якщо у вас є буквально кілька хвилин, то радимо приділити їх харчування вашого чада. Все яскраво, смачно, натурально і корисно!