15 май 2019 25

Як приготувати картопляні зрази з капустою

Якщо ви любите ситні пісні страви, то хочемо представити вам три варіанти картопляних зраз. Всі вони будуть приготовані з капустою, але за смаком вийдуть різними, так як де-то ми додали яйця, а десь замість свіжої капусти використовували квашену. Приємного апетиту!

Традиційний рецепт
Інгредієнти Кількість
спеції - за смаком
яйця - 2 шт.
морква - 1 шт.
рослинна олія - 90 мл
борошно - 70 г
капуста - 0,5 шт.
панірувальні сухарі - 0,2 кг
цибулю - 1 головка
картопля - 12 бульб
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 114 Ккал

Простий рецепт домашніх зраз, який подобається всім! Це ситно, швидко і дуже смачно.

Як приготувати:

  1. Картоплю очистіть від шкірки, вимийте її.
  2. Далі наріжте кубиками і покладіть в сотейник, залийте водою.
  3. Цибулю очистіть і промийте, зріжте коріння.
  4. Покладіть коренеплід до картоплі, туди ж додайте спеції.
  5. Надішліть все це на плиту до повної готовності картоплі.
  6. Коли він стане м'яким, воду злийте, від цибулі позбавтеся.
  7. Розімніть картоплю, поки вона гаряча.
  8. Потім дайте їй охолонути трохи, введіть борошно і яйця.
  9. Ретельно перемішайте компоненти, щоб маса стала однорідною.
  10. Моркву очистіть і вимийте, натріть її на тертці.
  11. Сковороду прожарити з маслом, всипте моркву.
  12. Тушкуйте її, помішуючи, до м'якості.
  13. Капусту в цей час промийте, натріть на тертці.
  14. Додайте до моркви і тушкуйте разом до м'якості.
  15. В кінці присипте спеціями і перемішайте, охолодіть.
  16. З картоплі зробіть кульки і кожен перетворіть в коржик.
  17. Викладіть зверху по ложці начинки, краї зберіть.
  18. Зрази обваляйте в сухарях і відразу відправляємо в сковороду з вже прогрітим маслом.
  19. Смажте до рум'яності з усіх боків.

Порада: в начинку за бажанням можна додати цибулю або свіжу зелень.

Картопляні зрази з квашеною капустою

Наступний варіант для тих, хто любить оригінальні смаки. Тут зрази наповнені квашеною капустою з додаванням моркви. Це дуже смачно, спробуйте!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 120 мл
цибуля 1 головка
картопля 1 кг
борошно 0,1 кг
квашена капуста 500 г
спеції за смаком
сухарі для панірування 0,1 кг
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 132 ккал

Як приготувати:

  1. Картоплю очистіть від шкірки, промийте бульби.
  2. Далі подрібніть їх кубиками або часточками і знову промийте, але вже від крохмалю.
  3. Покладіть в сотейник і залийте водою, додайте спеції.
  4. З моменту закипання варіть близько двадцяти хвилин до м'якості.
  5. Потім воду злийте, скибочки коренеплодів розімніть.
  6. Пюре змішайте з борошном до однорідності.
  7. Цибулю очистіть і промийте, дрібно покришіть його.
  8. Трохи олії в сковороді нагрійте.
  9. Висипте в нього цибулю і тушкуйте його, помішуючи, до м'якості.
  10. Капусту в цей час спробуйте і, якщо вона дуже солона, покладіть в друшляк і промийте.
  11. Потім при необхідності скоротити капусту.
  12. Додайте її до цибулі і тушкуйте компоненти разом протягом двадцяти хвилин. Помішуйте обов'язково, інакше капуста пригорить.
  13. З картопляного тіста сформуйте кульки.
  14. В середині кожного зробіть поглиблення, наповніть капустою з цибулею і защипайте краю.
  15. Повторіть процес з усією картоплею і всією начинкою.
  16. Готові, але ще «сирі» зрази обваляйте в сухарях.
  17. Залишки масла прогрійте на сухою і чистою сковороді.
  18. Викладіть зрази і смажте їх до рум'яності з усіх боків.

Порада: щоб прибрати зайве масло, викладайте зрази на сухі серветки.

Читайте також, як приготувати картопляні зрази з м'ясом.

А тут ви дізнаєтеся, як робити соковиті зрази з фаршу з яйцем.

М'ясні пальчики з свинини з начинкою — апетитно, святково і дуже смачно. Ось їхні рецепти. Спробуйте!

Як приготувати з яйцями

Перед вами биточки з картоплі з максимально ситної і насиченою начинкою! Це капуста, яйця і тягучий сир, який зможе звести з розуму!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 0,1 л
цукор 5 г
картопля 1,2 кг
вода 0,2 л
квашена капуста 550 г
борошно 100 г
яйця 3 шт.
спеції за смаком
цибуля 2 головки
Час приготування: 105 хвилин Калорійність на 100 грам: 114 ккал

Як приготувати:

  1. В глибокий сотейник налийте трохи олії, прогрійте його.
  2. Капусту викладіть на друшляк і дайте рідини стекти.
  3. Після цього покладіть в сотейник з маслом, влийте воду і доведіть до кипіння.
  4. Тушкуйте капусту на середньому вогні під кришкою близько години.
  5. Коли вона стане м'якою, продовжуйте гасити, але вже без кришки. Доведіть до випаровування всієї рідини.
  6. Цибулю в цей час очистіть і дрібно покришіть.
  7. У сковороду налийте ще трохи олії, прогрійте.
  8. Всипте цибулю і тушкуйте його, помішуючи, до м'якості.
  9. Яйця покладіть в сотейник і залийте водою.
  10. Приберіть на плиту і дайте закипіти.
  11. З цього моменту варіть протягом чверті години.
  12. Потім яйця остудіть, очистіть і натріть.
  13. З'єднайте їх з цибулею, потім і з капустою, яка вже трохи охолола.
  14. Компоненти присипте спеціями.
  15. Картопля очистіть і вимийте, наріжте скибочками.
  16. Складіть в каструлю і залийте водою.
  17. Приберіть на плиту і варіть бульби до готовності (м'якості).
  18. Посоліть, перш ніж зливати воду.
  19. Розімніть товкачиком всю картоплю, присипте цукром.
  20. Частинами введіть борошно, вимішуючи однорідне тісто.
  21. Поділіть його на частини і кожну перетворіть в коржик.
  22. У середину покладіть начинку і скріпіть краю.
  23. У сковороді нагрійте масло, що залишилося.
  24. Викладіть зрази і смажте їх до рум'яності з обох сторін.
Порада: якщо з картоплі не виходить тісто, долийте трохи води.

Корисні поради

Якщо у вас не виходить однорідне тісто з картоплі і борошна, додайте трохи масла або води, і маса стане більш гладкою і податливою.

Обвалювати биточки зовсім не обов'язково. Але якщо ви вирішите залишити їх «голими», наливайте в сковороду достатню кількість олію, щоб вони не пригоріли.

Сьогоднішнє страву можна назвати повноцінним, так як воно досить ситне і може підійти для обіду або вечері. Подавайте биточки з соусом, сметаною, зеленню. Виходить дуже смачно!

Що ще почитати: