02 март 2019 33

Куряче філе в томатному соусі на сковороді в духовці і мультиварці

Курка – це завжди дуже ніжно, соковито і шалено смачно. Сьогодні ми готуємо це м'ясо в томатному соусі, а значить, будемо насолоджуватися божественним стравою вже дуже скоро!

Приготування на сковороді
Інгредієнти Кількість
зелений лук - 2 пера
кріп - 10 г
вода - 0,2 л
цукор - 2 дрібку
куряче філе - 650 г
спеції - за смаком
часник - 2 шматочка
томатна паста - 30 г
цибулю - 1 головка
рослинна олія - 30 мл
борошно - 5 г
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 151 Ккал

Мабуть, самий простий і швидкий варіант смачною курочки в томатному соусі. Всього півгодини — і готово! Приємного апетиту!

Як приготувати:

  1. Філе ретельно вимийте, потім обсушіть його.
  2. Наріжте скибочками невеликого розміру.
  3. У сковороду налийте олію і прогрійте його.
  4. Викладіть курку і смажте її до білого кольору.
  5. За цей час з лука зніміть піну, наріжте його кільцями.
  6. Всипте до м'яса і готуйте до рум'яності обох компонентів.
  7. Далі введіть до м'яса томатну пасту і тушкуйте ще кілька хвилин.
  8. Присипте борошном і перемішайте все.
  9. Влийте воду і дайте їй закипіти, тушкуйте м'ясо п'ять хвилин.
  10. В кінці додайте цукор, спеції, подрібнений кріп і зелений лук.

Порада: щоб смак був насиченішим, додайте замість томатної пасти і води томатний сік.

Рецепт курячого філе в томатному соусі в духовці

Хтось вважає, що страви з духовки є більш легкими, не такими калорійними, як ті, що приготовані на плиті. Перевіримо разом? Буде смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
моцарелла 150 г
сухий базилік 3 дрібку
яйця 2 шт.
вершкове масло 30 г
масло оливи 20 мл
спеції за смаком
томатний соус 0,3 л
пармезан 50 г
куряче філе 6 шт.
цукор 10 г
панірувальні сухарі 0,1 кг
часник 2 шматочка
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 201 калорія

Як приготувати:

  1. Духова шафа відразу ж увімкніть на 180 градусів.
  2. Форму змастіть шматочком вершкового масла.
  3. Сухарі посоліть, перемішайте.
  4. Яйця розбийте в миску і присипте їх спеціями, трохи збийте.
  5. Філе промийте і очистіть від жиру.
  6. За бажанням кожен шматок м'яса трохи відбийте.
  7. Обваляйте в яйцях, потім в сухарях.
  8. У сковороді розігрійте оливкову олію.
  9. Обсмажте в ньому курку з обох сторін по 3-4 хвилини до рум'яності.
  10. Потім покладіть філе в форму.
  11. Часник почистіть і пропустіть через прес.
  12. Обсмажте його протягом хвилини в сковороді, де було м'ясо.
  13. Додайте цукор і томатний соус, перемішайте.
  14. Туди ж — спеції і базилік.
  15. Прогрівайте соус хвилин десять.
  16. Після цього вилийте соус на курку.
  17. Пармезан натріть і посипте їм м'ясо.
  18. Приберіть в духовку і запікайте тридцять хвилин під фольгою.
  19. Моцарелу наріжте пластинками.
  20. М'ясо вийміть і покладіть сир на скибочки філе.
  21. Приберіть в духовку ще на чверть години.
Порада: апетитно зможе підтанути не тільки моцарелла, але і чеддер, грюйер.

Курка з квасолею в томаті

Для ситності до м'яса можна додати бобові. В цей раз у нас курку доповнить досить велика кількість квасолі. Це дуже поживно, варто спробувати.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 20 мл
куряче філе 0,7 кг
спеції за смаком
консервована квасоля 860 р
мелений чилі 10 г
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 159 калорій

Як приготувати:

  1. Курку промийте і очистіть від плівок і жилок.
  2. Наріжте м'ясо невеликими кубиками, присипте спеціями.
  3. У сковороду налийте олію і прогрійте його.
  4. Всипте курку і тушкуйте з усіх боків до рум'яності.
  5. Квасоля відкрийте і вилийте до м'яса, не промиваючи.
  6. Додайте спеції, чилі і перемішайте.
  7. Тушкуйте, помішуючи, хвилин десять.

Порада: якщо ви хочете приготувати квасоля самостійно, то її треба попередньо замочити.

Читайте також, як приготувати куряче філе в сметані.

А тут ви знайдете відмінні рецепти курки з кабачками.

Куряче філе в клярі – смачно, недорого і різноманітно. Візьміть на замітку наші рецепти.

Куряче філе, тушковану в томатному соусі в мультиварці

Якщо у вас є мультиварка, то страву за таким рецептом буде готова трохи більше ніж через півгодини. Густий соус, соковита курочка, багато спецій і божественний аромат!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сметана 30 мл
рослинна олія 30 мл
цибуля 1 головка
томатна паста 15 г
куряче філе 0,6 кг
часник 2 шматочка
солодка паприка 2 дрібку
вода 180 мл
спеції за смаком
помідори 2 шт.
Час приготування: 100 хвилин Калорійність на 100 грам: 132 калорії

Як приготувати:

  1. Філе промийте, очистіть і наріжте кубиками.
  2. Присипте спеціями, перемішайте.
  3. Цибулю почистіть, промийте, дрібно порубаєте.
  4. З часнику зніміть піну, пропустіть через тисняву.
  5. У каструлю налийте олію, прогрійте його.
  6. Всипте цибулю і тушкуйте протягом п'яти хвилин в режимі випічки.
  7. Додайте м'ясо і готуйте все разом ще десять хвилин.
  8. Присипте все паприкою, спеціями, перемішайте.
  9. Помідори промийте, приберіть плодоніжки.
  10. Наріжте плоди кубиками, додайте до курки.
  11. Томатну пасту змішайте з водою і сметаною.
  12. Вилийте до м'яса і перемішайте все.
  13. В режимі гасіння готуйте страву одну годину.

Порада: щоб вийшло ситніше, можете додати до м'яса макарони, і за годину буде готове повноцінне блюдо.

Як готувати з грибами

Курку та гриби – класика, до якого всі давно звикли і яку люблять усі. Саме тому ми вирішили приготувати наступну страву.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції за смаком
цибуля 3 головки
куряче філе 2 шт.
томати 3 шт.
печериці 0,2 кг
кріп 10 г
масло оливи 65 мл
солодкий перець 1 шт.
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 125 калорій

Як приготувати:

  1. М'ясо вимийте, очистіть і наріжте скибочками невеликого розміру.
  2. Присипте спеціями і перемішайте вручну.
  3. Гриби почистіть і наріжте Але якщо вони дрібні, залиште як є.
  4. Перець промийте і очистіть його від нутрощів.
  5. Наріжте м'якоть шматочками середнього розміру.
  6. З лука зніміть піну, порубаєте його кільцями однієї товщини.
  7. У сковороді добре прогрійте масло оливи.
  8. Викладіть в нього шматочки м'яса, обсмажуйте протягом п'яти хвилин, помішуючи.
  9. Потім всипте гриби, солодкий перець, спеції.
  10. Готуйте всі разом десять хвилин, обов'язково помішуючи.
  11. Коли гриби і овочі стануть м'якими, перекладіть їх у форму разом з куркою, розподіліть по дну.
  12. У сковороді на маслі обсмажте цибулю до рум'яності.
  13. В кінці додайте спеції і перемішайте.
  14. Помідори вимийте і приберіть плодоніжки.
  15. Подрібніть плоди в блендері в однорідну кашку.
  16. Вилийте до цибулі і тушкуйте разом десять хвилин.
  17. Готовий соус вилийте на курку з грибами і перцем, розподіліть по поверхні.
  18. Приберіть блюдо в духовку на двадцять хвилин при 220 градусах.
  19. Перед подачею присипте м'ясо з овочами і грибами подрібненою зеленню.
Порада: можна для оригінальності використовувати мариновані гриби.

Корисні поради

Щоб курка була повноцінною, обов'язково доповніть її улюбленим гарніром. Це може бути картопляне пюре, овочі гриль, рис, гречка та ін Можна також зробити салат зі свіжих овочів або підготувати нарізку. В крайньому випадку подайте курку зі свіжим багетом.

Якщо вам не подобається смак томатної пасти, використовуйте звичайний пакетований сік. Його не доведеться розводити у воді, так і смак буде більш насиченим.

Куряче філе під томатним соусом – це смачно, ситно, ароматно і дуже соковито. Обов'язково спробуйте приготувати таку страву на обід або вечерю. Готується легко і швидко, вам сподобається!

Що ще почитати: