27 июнь 2019 50

Як приготувати фаршировані грибочки з яєць

Сьогодні ми вирішили запропонувати вам незвичайну закуску. Для її приготування знадобиться всього кілька простих інгредієнтів, крапелька фантазії і трохи вашого часу!

Закусочні грибочки з яєць
Інгредієнти Кількість
йогурт - 15 г
яйця - 4 шт.
сіль - за смаком
гірчиця - 5 мл
зелень - 20 г
чорний чай (міцний) - 0,5 л
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 48 Ккал

Як приготувати:

  1. Яйця помістити в невелику каструлю і прибрати на плиту, відварити до готовності і охолодити.
  2. Нарізати половинками, акуратно витягнути жовтки.
  3. Розтерти в однорідну кашку з йогуртом і гірчицею.
  4. При необхідності додати сіль і перець за смаком.
  5. Верхні половинки білків помістити в сотейник, влити чай.
  6. Прибрати на плиту і дати закипіти.
  7. Варити протягом п'яти хвилин, потім обсушити.
  8. Білі наповнити половинки яєць жовтковою масою.
  9. Покришити Зелень, вимивши проточною водою.
  10. Викласти на блюдо і зверху помістити «ніжки» грибів (білі) зрізами вниз.
  11. Накрити «капелюшками», і боровики готові!

«Мухомори» з яєць і помідорів

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
томати 4 шт.
зелень 10 г
яйця 4 шт.
сіль за смаком
майонез 20 мл
сир 50 г

Часу – 30 хвилин.

Калорій – 107.

Як приготувати:

  1. Зелень помити і дрібно покришити.
  2. Яйця покласти в каструлю, влити води і варити протягом чверті години.
  3. Остудити їх у крижаній воді, почистити.
  4. Розрізати кожне з них навпіл, але поперек.
  5. Вийняти жовтки і розім'яти їх виделкою до однорідності.
  6. Сир натерти на дрібній тертці, змішати з жовтками і майонезом.
  7. Додати сіль і з'єднати.
  8. Отриманою начинкою наповнити серединки яєць.
  9. Посипати блюдо для подачі зеленню.
  10. Зверху викласти фаршировані половинки яєць зрізами вниз.
  11. Томати вимити проточною водою, нарізати половинками.
  12. За допомогою ложки вийняти нутрощі з усіх помідор.
  13. Надіти «шапочки» на «ніжки».
  14. Залишками майонезу зробити завитки на томатах, щоб вийшли мухомори.

На відео — дуже простий спосіб приготувати закуску до столу:

Фаршировані гриби

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рис 20 г
рослинна олія 30 мл
яйця 20 шт.
сметана 15 мл
цибуля 1 головка
міцно заварений чорний чай 1 л
кріп 10 г
печериці 4 шт.
сіль за смаком
зелена цибуля 10 г
баклажан 1 шт.
листя салату 6 шт.

Час – 40 хвилин.

Калорій – 60.

Як приготувати:

  1. У велику каструлю налити води, викласти туди яйця.
  2. Варити їх близько п'ятнадцяти хвилин, не більше.
  3. Рис промити до прозорої води.
  4. Помістити в саму маленьку каструлю або сотейник.
  5. Влити половину склянки води і прибрати посуд на середній вогонь.
  6. Дати закипіти і варити всього двадцять хвилин.
  7. Потім закрити кришку і дати рісу дійти.
  8. Зелену цибулю і кріп дрібно покришити, попередньо вимивши зелень.
  9. Листя салату вимити і дати їм обсохнути, вони знадобляться під час подачі.
  10. Гриби почистити, підрізати їм ніжки.
  11. Нарізати їх дрібними кубиками з допомогою гострого ножа.
  12. З лука видалити лушпиння, обполоснути його і дрібно покришити.
  13. У сковороді нагріти масло і всипати цибулю з грибами.
  14. Гасити компоненти, помішуючи, спочатку до випаровування рідини, потім до рум'яності.
  15. Баклажан вимити і зрізати хвостик.
  16. Нарізати плід дрібно і посолити.
  17. Коли овоч дасть сік, злити на друшляк і промити.
  18. Дати стекти, викласти в сковороду, де смажилися гриби.
  19. Підсмажити їх точно так само, як і печериці.
  20. Готові яйця помістити разом з каструлею в раковину.
  21. Включити холодну воду і остудити яйця.
  22. Очистити і нарізати половинками поперек.
  23. Вийняти жовтки і шість з них помістити в миску, більше не знадобиться (інші можна використовувати для іншої страви).
  24. Розтерти виделкою в кашу, додати гриби з цибулею, баклажан, варений рис, подрібнену зелень, сметану.
  25. Довести до смаку за допомогою спецій, ретельно все перемішати. Маса повинна стати майже однорідною.
  26. Верхні половинки яєць (білки) прибрати в чай і помістити на плиту.
  27. Дати закипіти і варити протягом 5-7 хвилин.
  28. Коли пройде час, злити вміст посуду на друшляк.
  29. Всі яєчні половинки наповнити начинкою. Робити це зручно чайній або кавовій ложкою. Якщо всередині занадто мало місця, можна вирізати трохи з допомогою тієї ж ложки.
  30. Листя салату, які вже обсохнули, викласти на блюдо для подачі.
  31. Білі та коричневі половинки яєць з'єднати між собою і викласти на листя.
  32. Всі! Готову грибну «поляну» можна подавати до столу.

На відео — як швидко приготувати фаршировані грибочки з яєць:

Закуска з перепелиних яєць і помідорів черрі

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
листя салату 5 шт.
каррі 5 г
перепелині яйця 10 шт.
майонез 30 мл
сіль за смаком
бамбукові палички 10 шт.
черрі 5 шт.

Часу – 20 хвилин.

Калорій – 55.

Як приготувати:

  1. Яйця покласти в невелику каструлю і залити водою.
  2. Варити всього десять хвилин, потім остудити їх, очистити.
  3. Помідори помити проточною водою.
  4. Розрізати кожен плід навпіл, чайною ложкою вийняти серцевини.
  5. Майонез змішати з каррі і сіллю за смаком – соус готовий.
  6. Капнути трохи соусу в кожну половинку черрі.
  7. На кожну шпажку надіти яйце (ніжка) і зверху томат (капелюшок).
  8. Шапочки грибів прикрасити соусом, надаючи закуски вид мухомора.
  9. Листя салату помити і обсушити, викласти на блюдо.
  10. Зверху розкласти палички з грибами і подавати до столу.

Пропонуємо ознайомитися, як можна приготувати апетитні закуски з оселедцем.

Гості розберуть в два рахунки «Рафаелло» з крабових паличок і сиру, якщо ви зробите цю закуску для святкового столу.

Дізнайтеся, як правильно готувати яйце пашот в мікрохвильовці. Виявляється, все набагато простіше, ніж здається!

Корисні поради

Капелюшки «грибів» можуть бути самих різних кольорів. Для цього можна використовувати штучні барвники – розвести невелику кількість води і проварити точно так само, як і в чаї. Або натуральні барвники – шпинат, морква, буряк і ін

У цій масі білки теж проварити кілька хвилин, і все готово. Таким чином ви зможете створити мухомори, сироїжки або підосичники.

В якості начинки грибів ви можете використовувати самі різні продукти. Це може бути вершковий сир з скибочками риби, сир із зеленню, сир і шинка з йогуртом, жовтки з овочами і так далі. Дайте волю своїй фантазії!

Грибочки з яєць – це саме те, що краще подати на дитячий стіл замість «оригіналу». Виходять вони яскравими, смачними, цікавими, та ще й з улюбленою начинкою! Обов'язково спробуйте і подавайте навіть до свята, гостям обов'язково сподобається.

Що ще почитати: