03 май 2019 47

Рецепти апетитних салатів з грибами і кукурудзою

Коли в якесь блюдо додають гриби, воно стає в рази ароматніше і насиченішим. Кукурудза надає стравам солодкість і робить їх ще яскравіше і колоритніше, ніж вони можуть бути! Сьогодні готуємо салати, буде смачно.

Ситний салат з грибами, сиром і кукурудзою
Інгредієнти Кількість
консервована кукурудза - 400 г
сир - 200 г
мінеральна вода - 0,5 л
майонез - 40 мл
рис - 150 г
масло оливи - 60 мл
цибулю - 1 головка
печериці - 0,4 кг
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 121 Ккал

Цей салат буде готуватися довше інших і буде ситніше. На все впливає відварений рис, який є практично основою цієї страви.

Як приготувати:

  1. Рис ретельно промити до прозорості.
  2. У сотейник влити олію і додати промиті зерна.
  3. Налити мінеральну воду і прибрати все це на плиту.
  4. Дочекатися, поки вона вся википить, не перемішуючи при цьому рис.
  5. Потім зняти його з вогню, закрити кришкою і дати настоятися хвилин двадцять.
  6. Сир натерти або купити відразу подрібнений.
  7. З цибулини зняти лушпиння, вимити.
  8. Порізати на дрібні кубики.
  9. У сковорідці розігріти олію і висипати цибулю.
  10. Смажити його, періодично помішуючи, до м'якого стану.
  11. Гриби очистити і порізати на кубики.
  12. Всипати до цибулі і готувати спочатку до випаровування рідини, потім до рум'яності.
  13. З'єднати гарячі печериці з сиром, щоб він розтанув.
  14. Кукурудзу розкрити, злити з неї рідину.
  15. Додати її до печерицям, все з'єднати в салатнику.
  16. Доповнити майонезом і вже остившім рисом.
  17. Все це перемішати між собою, подавати.
Порада: можна для ситності додати трохи зеленого горошку.

Салат з грибами, кукурудзою і курячим філе

Якщо ви любите ситне і соковите м'ясо в салатах, обов'язково спробуйте цей варіант як-небудь на дозвіллі. Тут буде соковитий курочка, від якої дійсно складно відмовитися.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сироїжки 300 г
спеції 15 г
рослинна олія 25 мл
куряче філе 0,3 кг
майонез 180 мл
яйця 2 шт.
консервована кукурудза 1 банку
цибуля 1 головка
морква 150 г
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 173 ккал

Як приготувати:

  1. З лука стягнути лушпиння, промити його і дрібно нарубати.
  2. Моркву теж очистити і натерти на тертці.
  3. Курку промити, очистити і покласти в сотейник.
  4. Залити водою, поставити на вогонь і варити до повної готовності.
  5. Потім остудити і порізати кубиками, повернути в бульйон.
  6. Сироїжки почистити, їх дрібно покришити.
  7. Цибулю подрібнити, порубати і обсмажити в олії.
  8. Додати моркву і тушкувати все разом до м'якості.
  9. Туди ж — сироїжки, готувати до м'якості.
  10. Присипати спеціями, потім зняти з вогню і остудити.
  11. Яйця відварити до готовності, натерти їх на тертці.
  12. Кукурудзу розкрити, злити з неї рідину.
  13. З'єднати з коренеплодами та сироїжками.
  14. Додати яйця і курку, майонез. Все перемішати і можна подавати.

Порада: щоб морква краще відчувалася, її можна нарізати кільцями.

З смаженими печерицями та консервованою кукурудзою

Солодка кукурудза, насичені гриби, свіжий огірок і трохи яєць – все це вас чекає в наступному рецепті. Вам сподобається!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 25 мл
майонез 15 г
печериці 0,2 кг
спеції 10 г
огірок 1 шт.
консервована кукурудза 60 г
яйця 2 шт.
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 111 ккал

 Як приготувати:

  1. Печериці очистити і нарізати кубиками.
  2. Огірок вимити, зрізати кінці.
  3. Після цього нарізати його скибочками. Попередньо можна очистити, якщо в цьому є необхідність. Приміром, якщо шкірка гірчить.
  4. Кукурудзу розкрити, злити всю ту рідину, в якій вона плаває.
  5. Яйця відварити до твердих жовтків, остудити і почистити.
  6. Нарізати їх кубиками і змішати в салатнику з зернами.
  7. Масло нагріти і обсмажити на ньому печериці.
  8. Потім охолодити і з'єднати їх з жовтими зернами і яйцями.
  9. Додати спеції, огірок, майонез.
  10. Все це перемішати і можна кликати до столу.

Порада: можна взяти солоний або маринований огірок для більш оригінального смаку.

Як приготувати з лисичками і крабовими паличками

Буде ситно з-за квасолі, крабових паличок, кукурудзи і грибів. Цибуля додасть аромату, а майонез — легкої ніжності. Смачно-смачно виходить!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
лисички 0,5 кг
кукурудза 1 банку
майонез 0,2 кг
цибуля 2 головки
біла квасоля 1 банку
рослинна олія 20 мл
крабові палички 240 г
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 148 ккал

 Як приготувати:

  1. Крабові палички попередньо дістати, щоб вони оговтались і стали м'якими.
  2. Нарізати кільцями і покласти в салатник.
  3. Лисички почистити і нарізати тонкими пластами.
  4. Жовті зерна відкрити і злити всю воду.
  5. Цибулю очистити і дрібно порубати, обсмажити на олії.
  6. Квасоля відкрити і злити на друшляк.
  7. Промити її під проточною водою, дати стекти.
  8. У сковороді на олії обсмажити цибулю з лисичками.
  9. Потім зняти з вогню і остудити.
  10. З'єднати їх з зернами, квасолею, крабовими скибочками.
  11. Заправити майонезом і подавати до столу.

Порада: можна використовувати консервоване крабове м'ясо, з ним ще смачніше.

Салат з маринованими грибами

Тільки уявіть цей аромат! Доповнимо ми його солодкою кукурудзою, яйцями, зеленню, цибулею і сиром. Не салат, а справжня смакота!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
кріп 10 г
консервована кукурудза 200 г
яйця 2 шт.
мариновані лисички 300 г
цибуля 1 головка
маринований огірок 1 шт.
сир 0,1 кг
майонез 150 мл
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 167 ккал

Як приготувати:

  1. Лисички відкрити і злити їх на друшляк, щоб стік маринад.
  2. Після цього нарізати їх четвертинками в залежності від розміру.
  3. Сир натерти на тертці будь-якого розміру.
  4. З'єднати його з лисичками у ємності, де буде салат.
  5. Цибулю почистити і нарізати дрібними кубиками.
  6. Із огірків зрізати кінці і порубати їх точно так само, як і цибуля.
  7. Яйця відварити до готовності, почистити і подрібнити довільно.
  8. Кріп промити і дрібно порізати його ножем.
  9. Змішати кріп, яйця, огірки, цибулю і додати до сиру з лисичками.
  10. Кукурудзу відкрити і злити рідину, додати до всіх інгредієнтів.
  11. Заправити салат майонезом, добре перемішати все.

Порада: якщо лисички дрібні, можна використовувати цілими.

Обов'язково спробуйте приготувати ситний салат з м'ясом і грибами. М'ясо виходить дуже соковитим, а гриби — ароматними.

Дізнайтеся, як маринувати білі гриби на зиму в домашніх умовах.

Тут ви знайдете рецепти поживних салатів з кальмарами і кукурудзою.

Приготування з яйцями

Ми використовували класичні курячі яйця, але ви можете взяти і перепелині, з ними буде не тільки апетитніше, але й корисніше.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цибуля 1 головка
печериці 0,1 кг
рослинна олія 15 мл
консервована кукурудза 50 г
яйця 2 шт.
майонез 15 мл
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 131 ккал

Як приготувати:

  1. Цибулю почистити і помити, дрібно нарізати.
  2. Грибам стягнути плівки і нарізати їх кубиками.
  3. Обсмажити компоненти до рум'яності на розігрітій з маслом сковороді.
  4. Кукурудзу відкрити і злити рідину.
  5. Яйця зварити круто, почистити і подрібнити.
  6. Потім змішати з кукурудзою, грибами і цибулею.
  7. Додати майонез і змішати всі компоненти між собою.

Порада: можна додати перепелині яйця, але їх знадобиться в два рази більше.

Грибний салат «Екзотика» з ананасами

Це буде по-справжньому смачний і багатий салат, в який просто неможливо не закохатися. І сир, і ананаси і гриби, і яйця, і м'ясо. Пробуйте відразу, не втрачайте часу!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
консервований ананас 1 банку
яйця 3 шт.
майонез 140 г
куряче філе 0,3 кг
часник 2 шматочка
сир 0,2 кг
печериці 300 г
цибуля 1 головка
спеції 10 г
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 191 ккал

Як приготувати:

  1. Печериці почистити і дрібно нарізати їх довільно.
  2. Точно так само зробити з цибулею, з'єднати компоненти.
  3. У сковороді нагріти масло, всипати попередні інгредієнти.
  4. Додати спеції, обсмажити, помішуючи, до готовності.
  5. Курку почистити і вимити, відварити до повної готовності.
  6. Потім зняти її з вогню, коли охолоне, вийняти і нарізати.
  7. Яйця зварити до повної готовності.
  8. Остудити їх і почистити, порізати кубиками.
  9. Сир подрібнити довільно. Його можна натерти, нарізати кубиками або якось по-іншому.
  10. Ананаси відкрити, сироп злити, але зберегти його для іншого рецепту або пиття.
  11. Нарізати кубиками фрукти.
  12. Змішати з сиром, яйцями, куркою, грибами.
  13. Часник почистити і видавити до решти інгредієнтів.
  14. Туди ж — спеції, майонез, і салат готовий до подачі.

Порада: щоб салат не готувався дуже довго, курку можна додати копчену.

Легкий варіант з огірками

Через свіжих огірків наступний салат здається легким, але насправді він теж досить ситний і підійде навіть в якості повноцінного перекусу.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції 10 г
рослинна олія 20 мл
яйця 2 шт.
лист лавра 1 шт.
цибуля 1 головка
опеньки 0,3 кг
заправка для салату 80 мл
консервована кукурудза 100 г
огірок 1 шт.
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 186 ккал

Як приготувати:

  1. Цибулю почистити і помити, подрібнити.
  2. Опеньки теж очистити, дрібно порубати.
  3. У сковороді нагріти масло, всипати гриби з цибулею, тушкувати до м'якості.
  4. Всипати спеції, листочки лавра, з'єднати між собою.
  5. Після цього готувати ще хвилин десять до рум'яності.
  6. Витягти листочки лавра і дати опенькам з цибулею охолонути.
  7. Яйця відварити до готовності, охолодити їх і очистити шкаралупу.
  8. Нарізати кубиками і додати до попередніх інгредієнтів.
  9. Огірок обполоснути і почистити, покришити кубиками.
  10. Кукурудзу позбавити від рідини і всипати до опенькам разом з огірком.
  11. Додати спеції, заправку для салату і можна подавати до столу.
Порада: можна використовувати для заправки суміш рослинного масла з лимонним соком.

Хитрощі та поради

У деяких салатах у нас використовується майонез. Щоб вийшло смачніше, радимо брати домашній майонез на свіжих яєчних жовтках. Приготувати його дуже просто і на смак він не зрівняється з магазинним варіантом!

Замість майонезу можна взяти і інші заправки, щоб урізноманітнити смак. Це може бути сметана з гірчицею, олію з соком лимона, йогурт або соус на основі томатів, гірчиці, зелені, часнику та ін.

Щоб салату був особливий смак, використовуйте фету або бринзу в якості додаткового інгредієнта. Для ніжності візьміть сир або м'який вершковий сир!

Салат з грибами і кукурудзою приготувати дуже легко, на це не піде багато часу. Обов'язково спробуйте кожен із запропонованих варіантів, щоб зрозуміти, який з них найсмачніший для вас. Кожен по-своєму особливий і гідний!

Що ще почитати: