03 май 2019 39

Три домашніх рецепта булочок з корицею

До чаювання приготуйте солодкі здобні булочки, надавши їм форму бантиків, трояндочок або сердечок. Обов'язково додайте корицю, смак у неї яскравий, і плюшок вона додасть чудовий аромат.

Здобні булочки з корицею
Інгредієнти Кількість
яєць - 2 шт.
свіжого молока - 250 мл
масла «Селянського» - 150 г
цукру - 6 ст. ложок
солі - 2 г
дріжджів (сухих) - 8 г
меленої кориці - 20 г
борошна - 4,5 ст.
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 296.6 Ккал

Інгредієнтів – мінімум, а плюшки виходять незабутніми. Найважливіше в усьому рецепті – правильно приготувати дріжджове тісто, з'єднавши всі продукти в однорідну масу.

Готуємо:

  1. У підігріте молоко додати вершкове масло, цукор, щіпку солі.
  2. Суміш остудити і розчинити в ній сухі дріжджі. Потім вбити два яйця, поступово всипати борошно. Ретельно вимісити тісто. Прикрити бавовняним рушником, поставити в тепло. Два рази, коли тісто підніметься, обім'яти його руками.
  3. Готове тісто поділити на рівні частини. Кожну частину розкачати в корж. Потім посипати корицею і сформувати рулет. Його нарізати шматочками (приблизно за чотири сантиметри).
  4. Кожен рулет защипнути з однієї сторони так, щоб кориця була не видна. Деко змастити олією і викласти плюшки так, щоб сторона з корицею була зверху.
  5. Змастити вироби яєчним жовтком і запекти при -180 º c.

Характеристика використовуваних продуктів на 100 грам:

Найменування продукту У відсотках Калорійність (ккал)
Білки Жири Вуглеводи
Пшеничне борошно 0,4 0,05 3 14,2
Яйце 4,2 3,8 0,1 50
Молоко цільне 3,8 0,4 1,3 7,4
Масло вершкове 0,12 16,5 0,1 146,8
Цукор 19,1 78,2
Разом: 8,52 20,7 23,6 296,6

Плюшки з корицею і цукром

Тісто приготувати, як і в попередньому рецепті, тільки поверхню змастити начинкою з цукру, олії кориці. Встояти неможливо буде, коли з'явиться аромат свіжих булочок і запашної кориці.

Вам будуть потрібні:

  • 1 кг борошна;
  • 625 мл молока;
  • 80 р масла «Селянського»;
  • 30 г (2 пакети) дріжджів;
  • 50 г дрібного цукру;
  • 8 г кардамону;
  • 2-4 г солі.

Склад начинки:

  • 2,5 ст. л. олії;
  • 2 ст. л. дрібного цукру;
  • 20 г кориці;
  • 1 велике яйце.

Знадобиться: 2 години 20 хвилин. Кількість калорій: 318.

Як готувати:

  1. Підготувати тісто: підігріти молоко і розчинити в ньому дріжджі, залишити на 8-10 хвилин.
  2. Як тільки з'явиться на поверхні піна, додати цукровий пісок, топлене масло, кардамон і щіпку солі.
  3. Частинами всипати підготовлену борошно і добре вимісити тісто. Дати йому настоятися в теплому місці близько 60 хвилин.
  4. Приготувати начинку: масло розтопити, змішати з цукровим піском, корицею.
  5. Готове тісто розкачати тонким шаром. Поверхню змастити ароматною начинкою, згорнути рулет.
  6. Для зручності взяти гострий ніж і, злегка змочуючи його гарячою водою, нарізати рулет кружальцями (товщиною не більше 2 сантиметрів).
  7. Застелити деко промасленим пергаментом, викласти булочки, залишаючи між ними невелика відстань, щоб вироби не злиплися при випічці.
  8. Дати плюшок підійти півгодини. Заздалегідь включити духовку, встановивши температуру 220-225 градусів.
  9. Збити яйце з 15 мл води і змастити поверхню булочок. Випікати в гарячій духовці (225ºC) 10 хв., потім переключити температуру на 200ºC, готувати ще 15 хвилин.

Використовувані інгредієнти, характеристика на 100 г:

Назва продукту Кількість (%) Цінність (ккал)
Білків Жирів Вуглеводів
Борошно 0,43 0,04 2,9 15,6
Куряче яйце 2,9 3,8 0,1 35
Молоко 3,0 0,3 1,2 14,4
Вершкове масло 0,12 16,5 0,1 160,8
Цукровий пісок 35,1 92,2
Разом: 6,45 20,6 39,4 318

Дізнайтеся, як приготувати домашні булочки з сиром.

Якщо чекаєте гостей, спечіть плюшки з цукром з дріжджового тіста. Ось рецепти цієї чудесної випічки до чаю.

У наступній статті ми розмістили рецепти пампушок на кефірі. Просто і бюджетно!

Коричні булочки з кунжутом

У плюшки для різноманітності смаку можна додати кунжут.

Вам будуть потрібні:

  • 450 г борошна;
  • 140 мл води;
  • 8 ст. л. дрібного цукру;
  • 85 р масла;
  • яйце;
  • 12 г (1 пакет) дріжджів.

Склад начинки:

  • 6 ст. л. цукрового піску;
  • 110 р масла «Селянського»;
  • 100 г кунжуту;
  • 1 ст. л. подрібненої кориці;
  • 5 г дрібної солі.

Час приготування: 90 хвилин. Кількість калорій: 439,8.

Як готувати:

  1. Масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно стало м'яким.
  2. Дріжджі розчинити в половині склянки гарячої води і залишити в теплі.
  3. Коли на поверхні води з'явиться піна, додати інші інгредієнти: яйце, цукровий пісок, борошно, розм'якшене масло, сіль і замісити густу масу, яка не буде липнути до рук. Залишити тісто в теплі приблизно на 40 хвилин.
  4. Для начинки перемішати цукор, мелену корицю з маслом. Додати насіння кунжуту, попередньо обсмажені. Добре перемішати кунжут з начинкою.
  5. Розкачати тісто в пластину товщиною один сантиметр. На середину пласта викласти начинку, розрівняти і сформувати рулет, потім нарізати його шматочками і зробити плюшки.
  6. Деко застелити кулінарним пергаментом, викласти випічку на відстані один від одного. Після чого випікати при -180 º c приблизно 40 хв., поки не зарум'яниться.

Характеристика інгредієнтів:

Назва інгредієнта % Кількість калорій
Кількість білків Кількість жирів Кількість вуглеводів
Борошно хлібопекарська 0,3 0,01 1,9 10,6
Яйце куряче 2,8 3,7 0,09 32
Незбиране молоко 3,2 0,4 1,3 17,4
Масло 0,26 26,5 2,1 165,2
Цукор 55,1 112,2
Кунжут 5,0 18,4 2,7 102,4
Разом: 11,26 49,0 63,1 439,8

Корисні поради

Плюшки повинні бути зверху золотисто-коричневими і добре пропеченными всередині.

Якщо готуєте в електричній духовці, врахуйте наступне: духова шафа треба розігріти, виставивши необхідну температуру, і почекати 25 хвилин.

Під час випічки булочок відкривати духовку не рекомендується. Поставити деко всередину, прикрити дверцята обережно, не плескати. Інакше плюшки опаде.

Перш ніж відправити деко з випічкою у газову духовку, її необхідно 15 хвилин розігрівати на сильному вогні. Потім вогонь зменшити до середньої відмітки.

Поставити деко з плюшками, розмістивши їх так, щоб навколо залишалося відстань, щоб повітря циркулювало вільно. Готовність перевірити зубочисткою. Все добре пропеклося, якщо на зубочистці не залишаються шматочки тіста.

Що ще почитати: