Як швидко спекти булочки в мультиварці
Мультиварка – дуже важлива і потрібна помічниця на кухні на сьогоднішній день. Її люблять і цінують, а тому вигадують для неї все більше і більше смачних рецептів. Сьогодні, приміром, будуть булочки. Самі різні, але всі дуже смачні і свіжі!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
родзинки - | 20 г |
борошно - | 250 г |
сіль - | 2 дрібку |
молоко - | 0,1 л |
ванілін - | 2 г |
цукор - | 50 г |
яйце - | 1 шт. |
сухі дріжджі - | 10 г |
маргарин - | 20 г |
вода - | 80 мл |
вершкове масло - | 60 г |
Час приготування: 270 хвилин | Калорійність на 100 грам: 288 Ккал |
Як приготувати:
- Молоко налити в сотейник, прибрати на плиту і трохи підігріти. Воно повинно бути лише злегка теплим, щоб дріжджі краще активізувалися. Якщо молоко буде занадто гарячим, дріжджі можуть загинути.
- Вилити його в глибоку миску, додати дріжджі.
- Туди ж відправити дві ложки цукру і стільки ж борошна.
- Все добре перемішати, дати настоятися двадцять хвилин. До цього часу у опари повинна піднятися шапка.
- Коли час пройде, додати в опару сіль, залишки цукру, ванілін, одне яйце.
- Туди ж всипати частинами залишки борошна, але обов'язково з допомогою сита.
- Вершкове масло розтопити, остудити до кімнатної температури.
- Влити його до всіх інших компонентів і замісити тісто.
- Скачати його в кулю, накрити і поставити в тепло на півтори години.
- Коли пройде час, обім'яти його і знову прибрати до підняття.
- Ізюм за цей час промити, обсушити.
- Додати його в виросло тісто, вимісити.
- Розділити на сім частин, з кожної скачати кульку.
- Чашу мультиварки змастити маргарином, викласти зверху кульки з тіста.
- Включити режим підігріву і витримати 25-30 хвилин.
- Далі в режимі випічки пекти булочки одну годину. Потім перевернути їх і піч ще 20-25 хвилин.
Випічка з маком
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сухі дріжджі | 15 г |
сіль | 2 дрібку |
рослинна олія | 30 мл |
молоко | 0,2 л |
яйця | 2 шт. |
борошно | 0,5 кг |
цукрова пудра | 40 г |
маргарин | 60 г |
цукор | 70 г |
мак | 400 г |
ванільний цукор | 10 г |
Часу: 3 год 20 хв.
Калорій: 360.
Як приготувати:
- Молоко злегка підігріти і розвести в ньому дріжджі. Додати ложку цукру, добре перемішати.
- Всипати ще кілька ложок борошна, розчинити їх і прибрати масу в тепло. Через п'ятнадцять хвилин опара повинна піднятися шапкою. Це означає, що дріжджі добре працюють. Яйця у цей час змішати з сіллю, залишками цукру і ванільним цукром.
- Всі компоненти добре змішати між собою. Маргарин розтопити, остудити до кімнатної температури.
- Потім ввести його до яєць, перемішати. Влити отриману масу до неї опарі, з'єднати віночком або лопаткою до однорідності.
- Додати залишки борошна, але обов'язково через сито, щоб не було грудок у майбутніх булочках. Коли маса почне відходити від рук, додати рослинне масло.
- Вимішувати тісто до тих пір, поки все масло не вбереться. Включити режим підігріву в мультиварці і прибрати в неї тісто на одну годину.
- Мак насипати в піалу, залити його окропом і закрити кришкою, тарілкою. Дати настоятися хвилин двадцять, потім злити залишки води, якщо є.
- Мак краще розтерти ступкою або подрібнити заглибним блендером до виділення макового молока. Після цього змішати його з пудрою.
- Готове тісто розкачати в прямокутний пласт, рівномірно розподілити по ньому начинку. Скачати в рулет, порізати його на необхідну кількість частин. Викласти майбутні булочки в чашу мультиварки, дати їм піднятися в режимі підігріву.
- Коли вони стануть пишними, включити режим випічки на одну годину. Після цього перевернути їх і піч ще двадцять хвилин.
Дізнайтеся, як готується сирна запіканка з грушею в мультиварці.
На сніданок можна зробити омлет з кольоровою капустою в мультиварці по цього рецептом.
В якості основного блюда в мультиварці можна приготувати курячу печінку з картоплею. Тут ви знайдете рецепт.
Булочки з корицею
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | 60 г |
сіль | 1 пучку |
кориця | 20 г |
вода | 40 мл |
вершкове масло | 110 г |
молоко | 250 мл |
борошно | 0,7 кг |
ванілін | 2 г |
яйце | 1 шт. |
сухі дріжджі | 10 г |
Час: 2 год 30 хв.
Калорій: 302.
Як приготувати:
- Молоко і воду підігріти до теплого, не гарячого (!) стану. Змішати всю воду з половиною молока в глибокій ємності.
- Додати ложку цукру, сіль і перемішати. Прибрати в тепле місце, обов'язково накривши рушником, на чверть години.
- Яйце в цей час змішати з 2/3 частинами цукру. Збити до отримання повітряної маси разом з ваніліном.
- Половину вершкового масла помістити в сотейник, покласти на плиту, щоб розтопити. Далі остудити його до кімнатної температури.
- Після цього ввести в яєчну масу, перемішати. Влити в опару, додати туди залишки молока і борошна.
- Борошно обов'язково додавати через сито, щоб обійтися без грудок. Замісити м'яке однорідне тісто, скачати з нього кулю.
- Помістити в миску, накрити і поставити в тепло на одну годину. Для начинки змішати залишки м'якого масла, корицю і залишки цукру. Готове тісто обім'яти, розкачати в пласт, змастити начинкою.
- Згорнути в тугий рулет, нарізати. Викласти в чашу мультиварки і готувати одну годину в режимі випічки.
На відео — рецепт приготування булочок з корицею в мультиварці:
Варіант приготування з шинкою і сиром
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
шинка | 300 г |
листкове тісто | 0,5 кг |
яйце | 1 шт. |
сир | 100 г |
Часу: 35 хв.
Калорій: 329.
Як приготувати:
- Тісто заздалегідь дістати, розпакувати.
- Робочу поверхню посипати борошном, викласти на неї тісто.
- Зверху його прикрити чистим рушником або теж присипати, щоб не заветріться.
- Шинку нарізати скибочками, сир натерти.
- Яйце збити в невеликій піалі, за смаком можна посолити.
- Готове тісто змастити яйцем, викласти зверху слайсы шинки, посипати все сиром.
- Загорнути в щільний рулет і нарізати порційно.
- Викласти отримані булочки в чашу мультиварки.
- Готувати їх у режимі випічки близько тридцяти хвилин.
Як випікати здобу з сиром
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яйця | 2 шт. |
розпушувач | 5 г |
борошно | 250 г |
сир | 250 г |
вершкове масло | 10 г |
цукор | 40 г |
Часу: 40 хв.
Калорій: 251.
Як приготувати:
- Чашу мультиварки відразу ж змастити маслом і посипати борошном.
- Повернути на місце і включити режим випічки, щоб добре прогрілася.
- Сир викласти у велике сито, а його, в свою чергу, покласти над мискою.
- Далі з допомогою ложки або лопатки протерти його, щоб він став розсипчастим і однорідним.
- Також можна подрібнити сир заглибним блендером або пропустити його через м'ясорубку. Тоді вийде максимально кремова консистенція продукту. Так буде навіть краще.
- У будь-якому випадку готовий сир помістити в миску, додати до нього розпушувач, яйця.
- Почати збивати все віночком або міксером.
- Потихеньку ввести цукор, а потім і борошно, але її обов'язково частинами і через сито. Не можна переставати збивати тісто, інакше в ньому утворюються грудки.
- Далі мокрими руками формувати з тіста булочки, викладати їх у чашу мультиварки.
- Запікати під кришкою п'ятнадцять хвилин.
- Потім перевернути їх і піч ще п'ять хвилин.
Корисні поради
Так як серед наших булочок було дріжджове тісто, то буде розумно нагадати про те, як з ним потрібно звертатися. Замішувати тісто найкраще в теплому приміщенні, без протягів і різких перепадів температури. Рости йому теж потрібно без протягів і холоду. Дріжджі люблять тепло і тому будуть працювати тільки в любих умовах.
Якщо ви готуєте самі звичайні булочки і не збираєтеся подавати до них щось оригінальне, є проста і швидка ідея. Коли випічка буде наполовину готова, полийте її молоком з додаванням цукру і прянощів. Ця суміш зробить булочки більш ароматними, ніжними і ще більш м'якими!
Всі булочки, які ми запропонували вам вище, смачні самі по собі. Але якщо вам хочеться чим-то їх урізноманітнити, то можна приготувати якийсь простий шоколадний або ванільний соус. Можна зварити сироп з улюбленим смаком або зробити помадку з яєчних білків та цукрової пудри. Просто, але зі смаком! І не забудьте про чай.
В булочки можна додати якісь особливі компоненти, з ними випічка вже не буде такою звичайною. Це шматочки шоколаду, горіхи, цукати, сухофрукти. Додати можна навіть свіжі або морожені ягоди, фрукти.
На відео — найпростіший спосіб приготувати смачні булочки в мультиварці:
Домашні булочки в мультиварці – справжня насолода! Як же смачно пахнуть ще на початку запікання. А в кінці так взагалі можна з розуму зійти! Вихід один – заварюйте чай, кава, какао і збирайте всіх рідних за столом. Буде затишно і по-домашньому тепло!