21 март 2019 3 065

Як приготувати домашні булочки з сиром

Сирна випічка асоціюється з літніми канікулами у бабусі в селі. Солодкий аромат заманював всю сім'ю зібратися за одним столом і насолодитися пампушками з сиром за чашкою чаю. Гарячі булочки танули в роті! Приготувати сирні булочки зможе навіть недосвідчена господиня.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
борошно - 500-600 г
масло - 70-100 г
молоко - 200-250 мл
дріжджі - 25 г
цукор - ½ Склянки
яйце - 2 шт.
сир - 300 р.
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 325 Ккал

Не кожна господиня впорається з дріжджовим тістом. Якщо в точності слідувати інструкції, то вже на обід можна порадувати близьких смачними і корисними здобними булочками з сиром.

В першу чергу поставте опару. Опара – це дріжджова частину тіста. Розчиніть дріжджі в молоці, додайте 20 г цукру і перемішайте до повного розчинення. Додайте борошно близько 50 г і накрийте миску з опарою кришкою або рушником. Поставте тару в безвітряне місце на 10 хвилин. Готовність опари можна перевірити, коли зверху утворюється повітряна шапочка.

Другим етапом приготуйте здобну частина. Змішайте яйце зі столовою ложкою цукру, додати ванілін або мигдальний ароматизатор. Підігрійте масло в мікрохвильовій печі до м'якого стану, змішати з яєчною масою. Здоба готова.

Шапка з бульбашок піднялася – тепер змішуйте дві половини тіста і поступово додайте борошно в миску, розмішуючи ложкою. Густе тісто перемістіть на стіл і вимішуйте руками, присипаючи борошном.

Тісто має підрости і збільшитися в об'ємі. Укутайте миску теплим рушником, а зверху накрийте кришкою. Залиште трохи простору, так як дріжджова шапочка може залишитися на кришці.

Поки тісто «відпочиває», приготуйте сирну начинку. Половину яйця (друга половина нагоді для змащування) збийте з цукром. Сир подрібніть блендером або перетріть 2 рази на ситі, щоб не було грудочок. З'єднайте сирну масу з яєчною, додайте ванільний екстракт для аромату.

Тісто вже готове. Для зручності розкачайте тісто у формі прямокутника і розріжте на однакові довгасті трикутники. У підстави покладіть ложку начинки і скатуємо у формі круасана. Бічні хвостики загорніть в бік.

Застеліть деко пергаментним папером і покладіть маленькі пампушки. Для утворення рум'яної скоринки змастіть збитим яйцем за допомогою кулінарної кисті. Залиште сирні булочки ще на 20 хвилин в теплому місці.

Заздалегідь розігрійте духовку до 200 градусів. Ставте деко вже в гарячу піч. Випікайте 30 хвилин. Готовність можна визначити за рум'яної скоринки і приголомшливого запаху, поширеною по всій кухні.

Рецепт булочок з сиром в сметанною заливці

Вершковий смак даної випічки нагадує булочки-сметанники. З'єднання смачних начинок в одному рецепті зводить з розуму смакові рецептори. Можуть булочки Синабон зрівнятися з випічкою улюбленої бабусі? Спробуйте самі.

Інгредієнти:

  • сметана – 200-250 м;
  • сир – 300 г;
  • цукор – 100 г;
  • дріжджі – 25 г;
  • маргарин – 70-100 г;
  • яйця – 2 шт;
  • борошно – 500-600 г;
  • молоко – 100-150 мл.

Час приготування: 2 години.

Калорійність/100 г: 350 ккал.

Приготуйте здобне тісто. Змішайте для опари молоко, дріжджі, борошно і цукор. Дочекайтеся освіти шапочки і додайте здобну частина з яйцем і маргарином. Всипте борошно в рідку масу і вимісити м'яке тісто. Поставте в холодну духовку – там точно немає протягів.

Поки тісто піднімається, приготуйте начинку для булочок: подрібнений сир змішайте з цукром і яйцем. Чим вище сирна жирність, тим ніжніше вийде випічка.

Коли тісто підніметься, розкачайте його і викладіть всю начинку.

Скрутіть в рулет і наріжте невеликими шматочками.

Сирні равлики розкладіть на деку так, щоб вони не торкалися один одного. Якщо ви укладіть плюшці близько один до одного, то у вас вийде великий сирний пиріг.

Випікайте 40 хвилин.

Поки булочки в духовці, приготуйте вершкову заливку. Жирну сметану збийте з цукром і ваніллю. Полийте молочним кремом гарячі булочки. Насолоджуйтеся вершковим смаком з ароматом ванілі!

Листкові «вушка» з сиром і корицею

Гідна заміна здобної випічки – булочки з листкового тіста з сиром і корицею. У будь-який час в будь-якому супермаркеті можна придбати упаковку замороженого напівфабрикату. Вам залишається тільки скористатися правильним рецептом!

Інгредієнти:

  • листкове тісто – 1 пачка;
  • сир – 300 г;
  • сметана – 30 г;
  • яйце – 1 шт;
  • кориця – 15 г;
  • цукор – 60 р.

Час приготування: 1 год.

Калорійність/100 г: 300 ккал.

Скоротіть час приготування, використовуючи готове тісто. Необхідно тільки розкачати його і покласти начинку. Присипайте стіл борошном, щоб тісто не прилипло.

Подрібніть сир. Чим менше будуть відчуватися грудочки, тим краще. Можна використовувати сирний сир або покупну масу для випічки. Візьміть рікотту, збийте з цукровою пудрою і ніжний крем готовий. Але для класичної начинки до сиру додайте сметану, цукор і яйце.

Розкачайте тісто і посипте корицею. Потім готовий пласт змастіть начинкою, з двох сторін скрутіть два рулету як печиво вушка. Так і булочки розріжте по 3 див. Плюшки на деку розташуйте на відстані кількох сантиметрів.

Вушка будуть готові вже через 20 хвилин. Щоб отримати зверху золотисту скоринку, змастіть вироби перед відправкою в піч яйцем. Приємного апетиту!

Візьміть на замітку рецепти других страв з яловичини, їх можна приготувати як у будні, так і для святкового застілля.

Салат з крабовими паличками помідорами і сиром — старий рецепт в новому виконанні.

Кабачки тушковані в сметані з часничком можна готувати ціле літо, страва проста і низькокалорійне.

Солоні «бомбочки» з сиром і зеленню

Відмінна холодна закуска до святкового столу. Розлетяться з тарілок такі пишні булочки з сиром і зеленню за лічені хвилини. Запам'ятовуйте рецепт!

Інгредієнти:

  • сир – 300 г;
  • яйце – 1 шт;
  • дріжджі – 25 г;
  • вода – 200-250 мл;
  • рослинна олія – 50 мл;
  • борошно – 500-600 г;
  • цукор – 30 г;

Час приготування: 1,5 години.

Калорійність/100 г: 330 ккал.

Тісто для солоних булочок краще готувати на теплій воді. Розчиніть дріжджі і цукор, додайте борошно. Чекайте 15 хвилин. Коли бульбашки вже піднялися, додайте борошно, сіль і пару ложок соняшникової олії. Вимісіть тісто і залиште на 30 хвилин.

Для начинки змішайте сир з сіллю, яйцем і зеленню. Для пікантності можна додати дрібно нарізаний солоний огірочок і спеції.

Тісто скачайте в ковбаску і поділіть на рівні частини. Або хаотично відірвіть шматочок і розкачайте колом, в середину покладіть начинку. Защепніть краї так, щоб начинка при випічці не витекла.

Змастіть верх і боки яйцем, випікайте 20 хвилин в розігрітій духовці.

Випічку можна подавати гарячою або холодною. Пригостіть апетитними бомбочками своїх гостей!

Корисні поради

Використовуйте свіжі дріжджі для випічки і розчиняйте в теплій воді. Оптимальна температура рідини – 36-40 градусів. В занадто гарячій воді дріжджові грибки загинуть, а в холодну – не будуть працювати.

Щоб випічка вийшла пишною, дайте готовому виробу 20 хвилин постояти при кімнатній температурі. За булочками в духовці можна тільки спостерігати, але не відкривайте двері печі.

Здоба для тіста повинна бути кімнатної температури. Заздалегідь дістаньте яйця з холодильника.

Вибирайте на свій смак, що додати в плюшки з сиром: вершкове масло або маргарин. Не растапливайте його до рідкого стану. Кращий варіант – нарізати шматочками і дати розтанути при кімнатній температурі.

Змішайте з сирною начинкою цукати або родзинки, додайте горіхи. Для солоних булочок змішайте сир з пасерованими овочами і часником.

Що ще почитати: