26 май 2019 1 746

Як правильно гасити капусту з яловичиною

Тушкувати капусту можна з різними інгредієнтами. Наприклад, з морквою, цибулею, помідорами і м'якоттю яловичини. Дуже добре підходить рис.

Білокачанна капуста тушкована з яловичиною
Інгредієнти Кількість
філе яловичини - 0,5 кг
капусти квашеної - 400 г
варено-копченої грудинки - 100 г
яблука - 1 шт.
звичайного лука - 75 г
зелені - за смаком
часнику - за смаком
солі - 2 щіпки
чорного перцю - 1 щіпка
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 г: 350 Ккал

Для цієї страви наріжте яловичу м'якоть, приблизно по два шматочки на одну порцію. Злегка відбийте, приправте за смаком.

Як готувати:

  1. Підготовлену яловичину викласти на гарячу сковороду з олією. Обсмажити до напівготовності на слабкому вогні і перекласти на тарілку.
  2. Грудинку нарізати брусочками, цибулю – кубиками. Викласти грудинку з цибулею в сковороду, де обсмажувалася яловичина, покласти часточку часнику. Приблизний час обжарювання – 3 хвилини.
  3. Капусту квашену подрібнити і викласти до грудинці, гарненько перемішати, якщо мало рослинного масла – додати.
  4. Нашаткувати яблуко великими часточками і покласти у сковорідку. Потім влити трохи води, перекласти яловичину, приправити чорним перцем, при необхідності посолити, все перемішати. Сковороду обов'язково накрити кришкою. Блюдо тушкувати до готовності.
  5. На стіл окремо подати рубаний часник і свіжу зелень.

Тушкована капуста з яловичиною і картоплею

Це блюдо схоже на рагу або на густий суп. Все залежить від кількості води: скільки наллє, таке блюдо і отримаєте.

Потрібні:

  • 2 цибулини;
  • 4 картоплини;
  • лавровий лист;
  • ½ Середнього качана капусти;
  • 0,6 кг яловичої м'якоті;
  • 65 мл олії без запаху;
  • за смаком перець чорний горошком;
  • 200 г консервованих томатів;
  • 2-3 щіпки дрібної солі.

Готування: 95 хвилин. Цінність порції: 340 ккал.

Готуємо:

  1. Нарізати яловичину великими шматками. У глибокій сковороді розігріти 40 мл олії і підрум'янити м'ясо протягом 8 хвилин. Лук нашаткувати півкільцями, відправити до яловичині і обсмажувати ще 6-7 хв.
  2. З капусти прибрати верхній шар листя, іншу частину тонко нарізати, додати сіль і пом'яти руками. Викласти в сковороду і, включивши сильний вогонь, обсмажити при постійному помішуванні. Десяти хвилин цілком достатньо.
  3. Розім'яти консервовані томати, картоплю нарізати крупно, потім викласти їх до м'яса і капусти, додавши лаврушку, трохи солі, перцю. Закрити сковороду кришкою і продовжити готування (приблизно 25 хв.).

Як приготувати з м'ясом і рисом

У нашому рецепті використовується пропарений рис в пакетах. Але ви можете взяти будь-по своєму смаку.

Потрібні:

  • 400 р яловичини без кістки;
  • 190 мл олії рафінованої;
  • 90 г цибулі;
  • 400 г квашеної капусти;
  • 150 г пропареного рису у пакетах;
  • 240 г моркви;
  • зелень свіжа + помідори для прикраси;
  • солити, перчити за смаком.

Знадобиться: 60 хвилин. Порція: 380 ккал.

Як готувати:

  1. Розігріти олію на сковороді, масла не жаліти – страва має бути не тільки ароматним, але і соковитим.
  2. Натерти моркву, цибулю нашаткувати. Коли масло розігріється, викласти підготовлені овочі, обсмажити їх тільки злегка.
  3. Як тільки шматочки цибулі придбають прозорість, викласти нарізане м'ясо. Обсмажують шматочки яловичини з овочами 5 хв, потім перекласти все в каструлю з товстим дном (замість казана). Зверху викласти капусту квашену і помістити каструлю на вогонь.
  4. Поверх квашеної капусти розкласти пропарений рис (рівним шаром), додати сіль, перець і влити воду. Її рівень повинен покривати рис на 2 див.
  5. Закрити каструлю кришкою, залишити на 60 хвилин нудитися на плиті, встановивши середній вогонь.
  6. Подавати страву, виклавши його гіркою на тарілку. За бажанням прикрасити кропом і скибочками помідора.

На відео — дуже смачний рис з капустою і м'ясом:

Яловичина, тушкована з квашеною капустою (гуляш)

Якщо вам жахливо набрид звичайний гуляш як чергову страву, його можна зробити зовсім по-іншому.

Вам будуть потрібні:

  • 1 кг яловичої вирізки;
  • 100 г помідорів;
  • 90 г цибулі;
  • 120 г моркви;
  • 300 г капусти квашеної;
  • 2 щіпки меленого чорного перцю;
  • сіль за смаком.

Знадобиться: 1 година 40 хв. Кожна порція: 345 ккал.

Готуємо:

  1. М'ясо нарізати кубиками і обсмажити на олії з пасерованою ріпчастою цибулею.
  2. Загасити капусту квашену з тертою морквиною на рафінованій олії. При гасінні випарується аромат розсолу, але капуста залишиться при цьому хрусткою.
  3. У каструлю з товстим дном викласти м'ясо, помідори, нарізані кубиком. Нарізати помідори краще гострим ножем, так вони залишаться більш соковитими і віддадуть весь свій сік м'яса, а не обробній дошці.
  4. Залишилося додати капусту і трохи гарячої води, потім поставити блюдо на слабкий вогонь тушкуватися. Через 35 хвилин гуляш буде готовий.
  5. Перед подачею посипати улюбленої зеленню.

Цвітна капуста, тушкована з яловичим м'ясом

Оброблену на суцвіття цвітну капусту опустити в підсолену воду (40 г солі на один літр води), щоб прибрати комах, які заповзають у качан під час вирощування овоча.

Потрібні:

  • 120 г масла «Селянського»;
  • ½ Лимона;
  • 1 кг яловичої м'якоті;
  • 2 невеликі цибулини;
  • 1 жменя листя чебрецю;
  • лавровий лист;
  • 3 щіпки дрібної солі;
  • 55 мл олії рафінованої;
  • за смаком часник;
  • 1 качан капусти цвітної.

Знадобиться: 90 хвилин. Кожна порція: 357 ккал.

Готуємо:

  1. Спочатку з шматка яловичини зрізати жир. Потім м'ясо вимити, гарненько промокнути паперовими рушниками. Натерти сумішшю з солі і чорного перцю, змастити рафінованою олією. Викласти у форму, приправити лимонним соком і відправити в гарячу духовку на 75 хвилин.
  2. Дістати форму з яловичиною з духовки, посипати листям чебрецю, прикрити фольгою, залишити на півгодини.
  3. Очистити часточки часнику, цибуля. Нашаткувати часник скибочками, цибулю – півкільцями. Капусту розібрати на суцвіття.
  4. У сковорідці розтопити 50 г масла вершкового. Викласти залишилися листочки чебрецю, ріпчасту цибулю. На середньому вогні згасити цибулю (10 хв). Потім викласти його на блюдо.
  5. Влити в глибоку сковороду 25 мл рафінованої олії, викласти суцвіття і обсмажувати 8 хвилин при постійному помішуванні. Повернути в сковороду з капустою обсмажену цибулю, додати часник, лавровий лист і масло вершкове. Накрити кришкою, тушкувати на мінімальному вогні (10 хв).
  6. Нарізати яловичину шматочками. Відправити в сковорідку до капусти. При слабкій температурі прогріти страву протягом 8-10 хв.

Радимо ознайомитися, як приготувати тушковану капусту з м'ясом в мультиварці.

Тут ми підготували декілька цікавих рецептів тушкованої капусти з томатною пастою. Візьміть на замітку!

Думаєте, маринувати капусту довго? Ні, наші кулінари розкажуть в цій статті про найшвидших способів.

Як загасити белокочанку з телятиною

Страву можна готувати і з телятини. Час гасіння тоді буде менше, а ознака готовності той же – м'якість.

Потрібні:

  • 600 г м'якоті телятини;
  • 1 кг капусти;
  • 230 г цибулі;
  • 500 г картоплі;
  • 200 г свежезамороженного зеленого гороху (можна без нього);
  • 130 г моркви;
  • 30 мл рафінованої олії;
  • 300 мл бульйону (можна води);
  • 8 г борошна;
  • лавровий лист + мускатний горіх по смаку;
  • сіль зелень (свіжа і сушена) за смаком.

Готування: 95 хвилин. Кожна порція: 389 ккал.

Готуємо:

  1. Телятину і очищений картопля нашаткувати кубиками, моркву з цибулею – так само, капусту —соломкою.
  2. У товстостінній посуді на максимальному вогні обсмажити до золотистого кольору м'ясо, моркву та цибулю. В кінці обсмажування всипати борошно, влити м'ясний бульйон, приправити, викласти лист лаврушки, зелень. Якщо телятина ще жорстка – гасити її практично до готовності, якщо шматочки м'які – додати картоплю з капустою. Тушкувати на слабкому вогні 1 годину.
  3. Потім додати зелений горошок, зелень, мускатний горіх мелений, витримати на плиті ще 6 хвилин.

Маленькі хитрощі

Тушкувати капусту з яловичиною можна на плиті, але якщо перекласти всі інгредієнти в глиняний горщик і відправити в духову шафу або готувати цю страву в мультиварці, вийде ще смачніше і краще.

Щоб квашена капуста вийшла ніжною, перш ніж гасити, промийте її прохолодною водою. Не варто обполіскувати квашений овоч теплою або гарячою водою, так як знижується поживна цінність цього продукту.

Картопля тушкована з капустою буде смачніше, якщо його перед відправкою до основних інгредієнтів обсмажити до золотистого кольору. Інші овочі не смажити до появи скоринки.

Яловичину для страви можна підготувати так: спочатку нарізати плоскими шматочками, добре відбити і нашаткувати кубиками. Викласти в миску, посипати перцем, сіллю, затягнути плівкою (щоб яловичина не висихала) і залишити на 60 хвилин.

Приготувати смачний обід, який сподобається всім домочадцям – ось завдання для господині. Тушкована капуста з яловичиною завжди виглядає апетитно, і тому цілком може сподобатися всій родині.

Що ще почитати: