18 апрель 2019 44

Як приготувати тушковану яловичину в мультиварці: рецепти на вибір

Яловичина – досить корисний продукт, однак не всім господиням під силу смачно її приготувати. Часто вона виходить жорсткою і прісною. Однак, маючи на кухні такий прилад як мультиварка, зробити блюдо з яловичини буде набагато простіше: істотно скоротиться час приготування, і м'ясо порадує смаком, буде соковитим і м'яким.

Тушкована яловичина з підливою в мультиварці
Інгредієнти Кількість
Молода яловичина - 600 г
Морквина - 1 шт.
Головка цибулі - 1 шт.
Томатна заправка - 3 столових ложки
Майонез - 2.5 столових ложки
Вода - 130 мл
Оливкова олія - 2 столових ложки
Спеції - за смаком
Час приготування: 130 хвилин Калорійність на 100 грам: 176 Ккал
Мультиварка дозволяє швидко і просто готувати більшість страв. Одне з них – тушкована яловичина з підливою – у комплексі з будь-яким гарніром буде відмінною основою для повноцінного обіду чи вечері.

Миємо й нарізаємо на середні шматочки м'ясо. Очищаємо овочі і шаткуємо півкільцями. Активізуємо мультиварку на режим обсмажування, наливаємо масло і після прогріву приладу закладаємо м'ясо на 10 хвилин. Слідом відправляємо овочі.

Усе ретельно перемішавши, залишаємо обсмажуватися. У миску викладаємо томатну пасту, майонез і заливаємо водою. Отриманий соус відправляємо до м'яса з овочами, додаємо спеції і переключається в режим гасіння. Готуємо дві години.

Тушкована яловичина з картоплею

Картопля прекрасно поєднується з яловичиною, а якщо приготувати їх разом в мультиварці, страва порадує насиченим смаком навіть самого витонченого цінителя кулінарних шедеврів.

Компоненти:

  • Картопля середня – 7 шт;
  • М'якоть яловичини – 400 г;
  • Половина цибулини;
  • Морква – 1 шт;
  • Перець солодкий – 1 шт;
  • Зелень свіжа – 1 пучок;
  • Сіль, спеції – за смаком;
  • Масло соняшнику – 3 столових ложки.

Промивши і обсушивши м'ясо, нарізаємо його кубиками розміром 1 × 1 сантиметр. Ставимо сковороду на плиту і прогріваємо.

Перекладаємо туди порізану яловичину і починаємо обсмажувати. Почистивши картоплю, цибулю, моркву і добре помивши їх під краном, шаткуємо: картоплю, моркву і цибулю – півкільцями.

Ставимо ще одну сковороду на плиту, наливаємо масло і засмажуємо овочі до рум'яного кольору. Перець миємо, вирізаємо серединку разом із зернами і нарізаємо кубиками.

Включаємо пристрій в режим гасіння. Перекладаємо всі продукти, які пройшли первинну обробку, солимо, додаємо спеції, добре перемішуємо і залишаємо на півтори години.

Промиваємо і зелень дрібно шаткуємо. За 10 хвилин до кінця приготування відкриваємо кришку, викладаємо перець і зелень.

Приготування тушкованої яловичини з чорносливом

При виборі страви на святковий стіл можна зупинитися на тушкованої яловичини з чорносливом в мультиварці. Воно стане родзинкою вечора: гості залишаться задоволені і ситі.

Компоненти:

  • Телятина – 800 гр;
  • Вершки 20 % – 100 мл;
  • Грибочки (на ваш вибір) -150 г;
  • Морква – 1 шт;
  • Чорнослив – 50 гр;
  • Базилік свіжий – пучок;
  • Сир плавлений — 1 шт;
  • Сіль, спеції – за смаком;
  • Масло соняшнику – 2 столових ложки;
  • Часник – 2 зубки.

Ставимо сковороду з товстим дном на плиту, наявністю масло і залишаємо прогрітися. Моєму, просушуємо і нарізаємо кубиками м'ясо.

Викладаємо на сковороду, починаємо обсмажувати. Заливаємо гарячою водою підкопчений чорнослив і залишаємо запариться.

Миємо й чистимо гриби і моркву нарізаємо не дуже тонкими слайсами. Викладаємо підсмажитися до телятини.

Виливаємо вершки в окрему ємність, видавлює заздалегідь почищений часник, дрібно порізаний базилік, тертий плавлений сир і нарізаний соломкою чорнослив.

Включаємо електроприлад у режим «Гасіння» перекладає в неї обсмажене м'ясо з овочами і грибами, все заливаємо вершково-сирним соусом, солимо, присмачую за смаком спеції і залишаємо готуватися на півтори години.

Рецепт яловичини в сметані в мультиварці «Редмонд»

При виборі мультиварки на кухню, прочитавши всі відгуки і характеристики, порівнявши цінову політику, багато господинь зупиняються на фірмі «Редмонд». А приготувавши перше блюдо в ній – тушковану яловичину в сметанному соусі – переконуються в правильності свого рішення.

Компоненти:

  • Яловичина – 700 гр;
  • Морква – 2 шт;
  • Цибульна головка – 2 шт;
  • Спаржа – 3 шт;
  • Сметана – 200 мл;
  • Сир твердий – 150 г;
  • Часник – 1 зубок;
  • Ананаси – 1 банка;
  • Сіль, спеції – за смаком.

Промивши і нарізавши м'ясо, кладемо його в чашу приладу. Включаємо таймер на 20 хвилин в режимі обсмажування.

Почистивши овочі, шаткуємо їх півкільцями. Часник подрібнюємо ножем. Відкриваємо ананаси, зливаємо сік і ріжемо їх кубиками.

Сметану перекладаємо в глибоку тарілку, додаємо потертий сир, часник і спеції. Відкриваємо кришку мультиварки, закладаємо порізані овочі, ананаси, заливаємо сметанним соусом і, активувавши режим гасіння, залишаємо готуватися на 2 години.

Приготовлена бастурма з яловичини в домашніх умовах, це хороша закуска, яку можна подати якщо раптово нагрянули гості.

Рецепт смачного і ароматного гуляшу по-угорськи.

Як приготувати соковитий і пряний стейк з яловичини на грилі з хрусткою скоринкою — кращі рецепти.

Тушкуємо смачно яловичину з капустою в мультиварці

Тушкована капуста з яловичиною в мультиварці сподобається навіть самому вередливому до їжі дитині. Багатий вітамінний склад наповнить силами і енергією його на весь день.

Компоненти:

  • Молода телятина – 350 г;
  • Томатний соус – 100 мл;
  • Морква – 2 шт;
  • Цвітна капуста – 200 г;
  • Капуста білокачанна – 300 г;
  • Масло соняшнику – 3 столових ложки;
  • Яйце куряче – 2 шт;
  • Сіль, спеції – за смаком.

Ставимо на конфорки два сотейника, наливаємо в них масло. У глибоку емальовану каструлю набираємо води з-під крана і теж ставимо на вогонь.

Моєму і молоду телятину нарізаємо кубиками 1 × 1 сантиметр, викладаємо на прогріту сковороду. Чистимо моркву, подрібнюємо на крупній тертці. Зрізаємо з білокачанної капусти зіпсовані листя, шаткуємо її тонкими смужками.

Викладаємо на другу сковороду і обсмажуємо з морквою. Цвітну капусту відокремлюємо на суцвіття, миємо і закидаємо в закипающую підсолену воду буквально на 3 хвилини. Проваріть, викладаємо на підготовлене блюдо остигати.

Обсмаживши м'ясо і капусту з морквою, закладаємо їх у агрегат на 1 годину в режимі гасіння. У глибокій мисці збиваємо яйця, потім цвітну капусту і смажимо її на соняшниковій олії.

По закінченні часу відкриваємо прилад додаємо капусту в яйці, спеції, томатний соус, солимо, вимішуємо і продовжуємо готувати 15 хвилин.

Додаємо до м'яса різні овочі

Овочеве рагу з яловичиною в мультиварці – одне з популярних страв у літньо - весняний період, коли свіжі овочі найбільш доступні.

Компоненти:

  • Баклажани – 3 шт;
  • Стиглі помідори – 4 шт;
  • Морква – 1 шт;
  • Молода яловичина 450 г;
  • Перець болгарський – 2 шт;
  • Часник – 2 зубки;
  • Масло соняшнику – 2 столових ложки;
  • Головка цибулі – 2 шт;
  • Патисон – 1 шт;
  • Сіль – за своїм смаком;
  • Зелень свіжа пучок.

Миємо й чистимо шкірку з усіх овочі. Ставимо сковороду на плиту, наливаємо олію. Нарізаємо кубиками баклажани, патисон, морква, цибуля, помідори, кладемо на сковороду і обсмажуємо до золотистого кольору.

Чистимо часник, моєму зелень подрібнюємо ножем. Пристрій заливаємо олію, включаємо режим обсмажування і закладаємо помиту і нарізану яловичину на 20 хвилин.

До обжаривающимся овочів додаємо болгарський перець, нарізаний кубиками все перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин. Перекладає овочі в каструлю, і в режимі гасіння готуємо ще 2 години.

За 10 хвилин до завершення приготування додаємо часник і зелень, солимо, посипаємо спеціями, перемішуємо і продовжуємо готувати. Тушковані овочі з яловичиною готові до подачі.

Як на рахунок яблук?

Яловичина з яблуками – досить незвичне поєднання продуктів у вітчизняній кулінарії, проте в Європейських країнах дуже поширене.

Компоненти:

  • Яблука (підійдуть будь-які кисло-солодкі сорти) – 5 шт;
  • Головка цибулі – 2 шт;
  • Морква – 3 шт;
  • Молода яловичина – 600 гр;
  • Паприка свіжа – 1 шт;
  • Сіль, спеції – за смаком.

Миємо, обсушуємо й нарізаємо вздовж волокон м'ясо. Включаємо режим обсмажування, закладаємо яловичину в мультиварку і готуємо 20 хвилин.

Чистимо, миємо овочі та яблука. Нарізаємо цибулю півкільцями, моркву, паприку і яблука довгими брусочками.

Відкриваємо чашу приладу і викладаємо підготовлені продукти. Солимо, додаємо спеції і все перемішуємо. Перемикаємо на режим гасіння і готуємо ще 1,5 години.

Корисні поради

  1. При виборі м'яса затримайте увагу на його колір, структуру та запаху. Для приготування смачної страви потрібна виключно молода яловичина. Колір у неї червонувато-рожевий, при натисканні воно відразу ж повертається у вихідну форму. Запах повинен бути нейтральний, не відштовхуючий і неприємний;
  2. При обсмажуванні овочів на сковороді часто їх помішуйте, щоб вони не пригоріли, інакше з'явиться гіркий присмак у страви;
  3. Цвітну капусту досить проварити в киплячій воді 3 хвилини, інакше вона стане занадто м'якою, а при гасінні перетворитися в кашоподібну масу;
  4. Нарізаючи яловичину, не робіть надто великі шматки, м'ясо протушкується, але залишиться жорстким;
  5. При приготуванні соусів для тушкованої яловичини краще використовувати майонез, томатну пасту і вершки домашнього приготування – так ви будете впевнені в корисності приготованої страви;
  6. Перед використанням плавленого сирка, покладіть в морозильну камеру, після цього він стане твердим, і ви без зайвих зусиль натрете його;
  7. Перед гасінням м'яса обов'язково його обсмажте, так з'явиться золотистий колір і страва буде виглядати апетитним;
  8. Для м'ясних страв з яблуками, беріть тверді кисло-солодкі сорти і обов'язково зчищайте шкірку;
  9. Якщо все ж вам попалася не дуже молода яловичина, рекомендується її вимочити в молоці протягом доби, і це м'ясо використовувати виключно у вигляді фаршу. Для гасіння цілими шматочками воно не годиться.

Легкого готування і приємного апетиту!

Що ще почитати: