13 март 2019 40

Як приготувати м'ясо по-мексиканськи в домашніх умовах

Пікантна і яскрава мексиканська кухня дуже подобається чоловікам. Ця пекуча їжа має багатий смак, вона дуже ситна і по-справжньому м'ясна. Звичайно, в ній багато овочів, які роблять це м'ясо дуже соковитим. Цікаво, що для такої кухні характерне використання свинини, яловичини, птиці, а ось баранину мексиканці не готують.

Соковите м'ясо по-мексиканськи
Інгредієнти Кількість
м'яса - 0,5 кг
болгарських перців - 1 шт.
перців чилі - 1-3 шт.
цибулин - 1 шт.
червоної квасолі - 1 банку
халапеньо - 1 шт.
спецій - за смаком
тортилий - 4 шт.
-
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 219 Ккал

Як приготувати:

  1. Очистити перець чилі від насіння і дрібно порубати його.
  2. Витягнути насінну коробочку з болгарського перцю, м'якоть нашаткувати соломкою досить тонко.
  3. З лука зняти лушпиння, нашаткувати плід тонкими півкільцями.
  4. М'ясо порізати слайсами. Щоб зробити це було простіше, слід на 10 хвилин відправити м'ясо в морозилку.
  5. Ложку соняшникової олії розігріти в сковороді і перекласти сюди спочатку халапеньо. Обсмажити його протягом трьох хвилин, потім додати солодкий перець і цибулю. Пасерувати до прозорості цибулі.
  6. Смужки м'яса обсмажити окремо до повної готовності.
  7. Перекласти овочеву суміш до м'яса, перешкодити, приправити, готувати ще хвилин п'ять.
  8. Додати квасолю і трохи її рідини. Перемішати. Накрити кришкою.
  9. Готувати не більше десяти хвилин, вогонь не повинен бути великим.
  10. Подавати порційно разом з коржиками.

Як приготувати з квасолею

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цибулин 1 шт.
кукурудзи 50 г
цукру 2 г
білої квасолі 0,3 кг
свинини 0,3 кг
чилі 5 г
олії соняшникової 30 мл
солодких перців 2 шт.
спецій за смаком
помідорів у власному соку 170 г
часнику 2 зубці
бекону 50 г

Знадобиться на приготування – 45 хвилин.

Скільки калорій – 159.

Як приготувати:

  1. Смужки бекону подрібнити кубиками.
  2. Зняти лушпиння з цибулі і нашаткувати його пір'ям.
  3. Бекон обсмажити трохи на сковороді з частиною цибулі, а потім перекласти в тарілку.
  4. Довгими, тонкими шматочками порізати вимите і обсушенное м'ясо.
  5. Його потрібно обсмажити в невеликій кількості олії зі спеціями.
  6. Далі додати сюди другу частину цибулі, обсмажити.
  7. Два види перців тонко нашаткувати соломкою, не використовуючи плодоніжку з насіннєвою коробочкою.
  8. Перекласти перці до свинини, додати подрібнений часник і приправити, готувати п'ятнадцять хвилин.
  9. Після закінчення часу покласти помідори і додати трохи цукру, щоб вони краще розкрили свій смак.
  10. Налити сюди ж близько 150 мл води, але її можна замінити і бульйоном. Розмішати.
  11. Під кришкою тушкувати близько семи хвилин, не більше.
  12. Витягти з рідини кукурудзу і квасолю, додати до загальної маси, перемішати.
  13. Прогріти ще три хвилини, потім подавати м'ясо по-мексиканськи з квасолею до столу, посипавши зеленню.

М'ясо з мексиканської сумішшю

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
м'яса 0,4 кг
томатів у власному соку 0,4 кг
часнику 2 зубці
цибулин 2 шт.
овочевий суміші мексиканської 750 г
спецій за смаком

Знадобиться на приготування – 50 хвилин.

Скільки калорій – 66.

Як приготувати:

  1. Вимите м'ясо порубати на шматочки, трохи їх відбити молотком, потім порізати тонкими смужками.
  2. Сковороду без масла розігріти, перекласти сюди шматочки і обсмажити до рум'яності, час від часу помішуючи. Рідина повинна випаруватися.
  3. Після цього влити ложку олії соняшникової та перекласти сюди дрібно нашатковану цибулю. Смажити, помішуючи, поки він не стане м'яким.
  4. Далі додати в сковороду овочеву мексиканську суміш. Її наповнення може відрізнятися у різних виробників.
  5. Готувати, поки вся рідина не випарується, а потім додати помідори. Приправити.
  6. На невеликому вогні дати суміші закипіти. За цей час потрібно дрібно порубати очищений часник і вмішати його в блюдо.
  7. Вимкнути, дати настоятися під кришкою хвилин десять.

М'ясо по-мексиканськи в мультиварці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яловичини 1 кг
спецій за смаком
червоної консервованої квасолі 0,3 кг
кукурудзи 0,3 кг
червоних цибулин 1 шт.
чилі 1 шт.
болгарських перців 3 шт.
вина сухого червоного 0,1 л
часнику 3 зубця

Знадобиться на приготування – 2 години.

Скільки калорій – 131.

Як приготувати:

  1. Яловичину помити, потім прибрати вологу серветками. Порізати м'ясо на шматочки поперек волокон.
  2. Мультиварку включити, встановити чашу, вибрати режим «Смаження» (але можна і «Випічка»).
  3. Покласти в розігріту чашу м'ясо і обсмажувати його близько дванадцяти хвилин. Час від часу заважати.
  4. Очищений червоний цибулю нашаткувати пір'ям і додати до яловичині, готувати ще три хвилини.
  5. Додати вино і влити 150 мл води, злегка перемішати. Вибрати режим «Гасіння» з таймером на годину, закрити кришку, залишити готуватися.
  6. Перець нашаткувати широкими смужками, не використовуючи насінну коробочку. Бажано брати перець різних кольорів, щоб страва виглядало цікавіше.
  7. Витягнути кукурудзу з банки. Якщо це цілий качан, його потрібно нарізати широкими кільцями.
  8. Після сигналу мультиварки потрібно зняти кришку обережно, перекласти до м'яса кукурудзу і перець. Додати трохи води, якщо потрібно, і під кришкою тушкувати ще п'ятнадцять хвилин.
  9. Витягнути квасолю з банки, а нашаткувати часник пластинами.
  10. Дуже тонкими кільцями нарізати перець чилі, при цьому забираючи його насіння.
  11. Після закінчення часу додати в чашу квасолю, спеції, часник і чилі. Прикрити і готувати ще хвилин сім.
  12. Подавати до столу з будь-яким гарніром.

Дізнайтеся, як правильно приготувати курку по-мексиканськи. Скористайтеся одним з рецептів, щоб порадувати сім'ю смачним обідом.

Добірку рецептів чилі кон карне по-мексиканськи дивіться тут.

Приголомшливий соус гуакамоле в класичній інтерпретації порадує любителів мексиканської кухні. Переходьте сюди за рецептами.

Варіант приготування з ананасом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
свинини 1 кг
ананасів 1 банка (450 г)
цибулин 1 шт.
чилі 1 шт.
солодких перців 1 шт.
м'яти 1 пучок
курячого бульйону 0,2 л
тростинного цукру 10 г
спецій за смаком

Знадобиться при приготуванні 1 годину 50 хвилин.

Скільки калорій – 162.

Як приготувати:

  1. Вимиту свинину нарізати на кубики великого розміру. Їх обсмажити на сухій сковороді, щоб з усіх боків з'явилася рум'яність. Можна підлити трохи олії.
  2. Витягнути м'ясо. Велику цибулину почистити і дрібно порубати, обсмажити на тій же сковороді.
  3. Перець порізати невеликими кубиками, а чилі дуже дрібно нашаткувати. В обох перців насіння використовувати не потрібно. Додати овочі до цибулі і готувати ще хвилини дві.
  4. Повернути м'ясо в сковорідку, перешкодити.
  5. Кільця ананаса або цілий плід порізати кубиками середнього розміру, додати до решти продуктів.
  6. Додати сюди ж листя м'яти, спеції і трохи цукру. Влити бульйон і перемішати.
  7. Накрити кришкою і включити маленький вогонь. Гасити не більше двох годин.
  8. Подавати м'ясо-по мексиканськи з анананом з гарніром з рису, прикрасити гілочками м'яти.

Корисні поради

Кількість овочів у страві можна збільшувати, це дасть додаткову соковитість і посилить аромат.

Можна брати і заморожені овочі, але тоді час їх готування збільшиться, але не більше ніж на п'ятнадцять хвилин. Якщо вони дрібно порублены, потрібно всього дві-три додаткові хвилини.

Мексиканці дуже люблять чилі, тому додають її у свіжому вигляді майже у всі страви. Можна брати і сушені пластівці. Якщо сильної гостроти не хочеться, можна цей інгредієнт і зовсім виключити, а можна замінити часником.

М'ясо по-мексиканськи – страва з характером. Воно колоритне, смачне і поживне. А який аромат!

Що ще почитати: