18 март 2019 2 530

Начинки для простих, гарячих і святкових бутербродів

Коли набридли бутерброди з ковбасою та сиром, настав час проявити фантазію! Наші рецепти в цьому допоможуть, адже вони дійсно оригінальні, цікаві і дуже апетитні. Для початку розглянемо начинки для бутербродів на кожен день, потім перейдемо до гарячих бутербродів і закусок для святкового столу.

З огірками і беконом
Інгредієнти Кількість
бекону - 8 смужок
масла вершкового - 50 г
хліба - 8 скибочок
гірчиці - 5 г
огірків - 1 шт.
яєць - 3 шт.
майонезу - 30 г
цедри лимона - 10 г
спецій - за смаком
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 274 Ккал

Як приготувати:

  1. На суху сковороду покласти бекон, обсмажити, потім перекласти на паперову серветку і дати охолонути.
  2. Яйця зварити круто, а потім почистити і крупно порубати ножем.
  3. Додати до яєць, майонез, спеції, цедру лимона, гірчицю. Все перемішати акуратно.
  4. Хліб, якщо хочеться, можна підрум'янити на сковороді, де смажився бекон.
  5. Змастити скибочки м'яким вершковим маслом.
  6. Покласти зверху яєчну масу, потім смужки бекону.
  7. Огірок очистити від шкірки, нарізати слайсами по діагоналі, покласти на бекон.
  8. Накрити другим шматком хліба, теж змазаним олією. Розрізати по діагоналі і подавати.

З базиліком і помідорами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спецій за смаком
олії оливи 25 мл
помідорів 2 шт.
базиліка 1 пучок
чіабатти 1 шт.
часнику 2 зубці

Знадобиться на приготування – 10 хвилин.

Скільки калорій – 197.

Як приготувати:

  1. Чіабатту розрізати уздовж і трохи підігріти на сковороді або в духовці.
  2. Зняти лушпиння з часнику. Натерти їм теплу м'якоть чіабатти.
  3. Зняти шкірку з помідорів. Для цього їх потрібно знизу надрізати, спочатку опустити в окріп, а потім у лід. Шкірка легко відійде. Порізати невеликими шматочками.
  4. Крупно нашаткувати вимиті листя базиліка.
  5. Змішати помідори із зеленню, приправити спеціями. Якщо хочеться, можна додати часник.
  6. Помістити цю суміш зверху на чіабату, а соком, що виділився, полити зверху.

Три паштету: грибний, м'ясної, огірковий

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
грибів 0,1 кг
часнику 1 зубець
вершкового сиру 250 г
огірків 1 шт.
спецій за смаком
м'яса копченого 0,1 кг
зелені 15 г

Знадобиться на приготування – 35 хвилин.

Скільки калорій – 138.

Як приготувати:

  1. Копчене м'ясо нарізати невеликими шматочками. Для більш дієтичного варіанту варто замінити його на відварене. Додати 100 г вершкового сиру і спеції. Збити блендером, викласти в піалу. Це м'ясний паштет.
  2. Гриби очистити від сміття, обсмажити до рум'яності, потім перекласти в блендер. Додати 50 г сиру, спеції. Збити. Це буде грибний паштет.
  3. Огірок очистити від шкірки, видалити кінці, розрізати на кілька частин і покласти в блендер. Додати 100 г сиру. Зелень порубати і теж покласти в чашу. Приправити. Збити. Це огірковий паштет або просто «з зеленню».

З квашеною капустою

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
червоних цибулин 1 шт.
ковбаси 0,1 кг
хліба 4 скибочки
капусти квашеної 0,2 кг
майонезу 30 мл
яблук 1 шт.

Знадобиться на приготування – 25 хвилин.

Скільки калорій – 142.

Як приготувати:

  1. Трохи підсушити хліб на сковороді.
  2. Зняти з лушпиння цибулі, дрібно його порубати і підсмажити на сковороді з ложкою олії. Додати капусту, перешкодити і ще трохи загасити, щоб смаки з'єдналися. Якщо капуста дуже довга, її потрібно розрізати на кілька частин.
  3. Тонко порізати ковбасу і на тій же сковороді трохи обсмажити її, потім остудити.
  4. В одну частину капустяної маси потрібно додавати майонез.
  5. Яблуко очистити від шкірки і серцевини, крупно натерти і перемішати з другою частиною капусти.
  6. Покласти на хліб спочатку масу з майонезом, потім з яблуком, а зверху викласти ковбасу.
  7. Для краси можна використовувати гілочки зелені.

Дізнайтесь на нашому сайті, як приготувати апетитні бутерброди з сирним сиром.

На будь-які свята підходять закусочні бутерброди з оселедцем. Тут описані рецепти їх приготування на будь-який смак.

А тут є різноманітні бутерброди з куркою для смачного сніданку. Вибирайте рецепт і радуйте своїх близьких!

Начинки для гарячих бутербродів

З сосисками і помідорами в мультиварці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сиру 50 г
сосисок 1 шт.
помідорів 1 шт.
часнику 1 зубець
майонезу 25 мл
хліба 2 скибочки
зелені 10 г

Знадобиться на приготування – 30 хвилин.

Скільки калорій – 223.

Як приготувати:

  1. Сир натерти.
  2. Ковбасу порізати кубиками.
  3. Помідор подрібнити точно так само.
  4. Часник дрібно порубати без лушпиння.
  5. Зелень нашаткувати і змішати її з перерахованими продуктами і майонезом.
  6. Перекласти начинку на скибочки хліба.
  7. Змастити чашу пристрою маслом і перекласти сюди хліб, закрити кришкою.
  8. В режимі «Випічка» готувати двадцять хвилин.

Мексиканська начинка з грибами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
масла вершкового 30 г
сиру чеддер 0,4 кг
гострого зеленого перцю 3 шт.
шампіньйонів 0,2 кг
хліба 0,5 буханця

Знадобиться на приготування – 20 хвилин.

Скільки калорій – 232.

Як приготувати:

  1. Пластинами нарізати очищені гриби.
  2. Сир натерти.
  3. Прибрати у перців все насіння і порізати їх тонкими слайсами.
  4. Невелика кількість масла розігріти в сковороді і обсмажити в ньому гриби протягом чотирьох хвилин.
  5. Хліб порізати на скибочки.
  6. Покласти шматочок на розігріту сковороду, зверху викласти сир, потім гриби і перець. Зверху прикрити другим шматком хліба.
  7. Прогріти, поки сир не потече, потім перевернути і витримати ще тридцять секунд.
  8. Подавати до столу.

З куркою

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
курячих грудок 1 шт.
сиру 140 г
листя салату 30 г
болгарських перців 1 шт.
майонезу 40 мл
хліба 6 скибочок
спецій за смаком

Знадобиться на приготування – 40 хвилин.

Скільки калорій – 248.

Як приготувати:

  1. Натерти сир і розподілити його (не весь) на шматочки хліба, а зверху покласти по невеликому листу салату.
  2. Обваляти грудку в спеціях і обсмажити в невеликій кількості олії, потім трохи остудити і нарізати соломкою.
  3. Дрібно порубати болгарський перець, не використовуючи насінну коробочку.
  4. Додати до перцю майонез і курку, перемішати. Покласти поверх листа на хліб.
  5. Присипати знову сиром, прикрити другим скибочкою хліба.
  6. Підсмажити на сухій сковороді до утворення скоринки.

Начинку для святкових бутербродів

З авокадо і огірком

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
олії оливи 10 мл
авокадо 1 шт.
часнику 1 зубець
спецій за смаком
соку лимона 10 мл
цибулин ¼ Шт.
огірків маринованих 1 шт.
хліба 3 скибочки

Знадобиться на приготування – 10 хвилин.

Скільки калорій – 183.

Як приготувати:

  1. Зняти шкірку з авокадо, витягнути кісточки, покласти в блендер.
  2. Частина цибулини дрібно порубати і додати до фрукту.
  3. Влити сюди сік лимона, оливкова олія, додати спеції і зубчик часнику без лушпиння.
  4. Перебити все в однорідну пасту.
  5. Отриману масу нанести зверху на хліб.
  6. Порізати невеликими кубиками огірок і акуратно викласти зверху. Прикрасити можна зеленню або смаженими гарбузовим насінням.

З тунцем

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зеленого цибулі 3 пера
спецій за смаком
тунця 1 банку
булочок 4 шт.
огірків солоних 50 г
селери 1 шт.
майонезу 80 мл

Знадобиться на приготування – 25 хвилин.

Скільки калорій – 206.

Як приготувати:

  1. Порубати дрібно селера, огірок подрібнити так само.
  2. Розім'яти виделкою тунця і перемішати його з попередніми компонентами.
  3. Додати посічену зелену цибулю і спеції.
  4. Булочки розрізати навпіл і змастити їх майонезом, а зверху викласти рибну суміш.
  5. Охолодити і подавати.

З фруктами і блакитним сиром

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сиру з цвіллю 0,1 кг
груш 1 шт.
хліба 4 скибочки
хурми 1 шт.
перцю червоного меленого за смаком
меду 15 г

Знадобиться на приготування – 20 хвилин.

Скільки калорій – 166.

Як приготувати:

  1. Хліб трохи підсушити в духовці або на сковороді.
  2. Потім зверху нанести сир і повернути в духовку, щоб він підтанув.
  3. Тонко нарізати грушу без насіння і шкірки, точно так само нарізати і хурму.
  4. Покласти по платівці груші на сир, потім присипати червоним перцем.
  5. Зверху покласти хурму і полити її невеликою кількістю рідкого меду. Подавати відразу.

Корисні поради

Для додаткового смаку хліб теж можна взяти незвичайний. Наприклад, з насінням, оливками, сирною скоринкою. Важливо, щоб він був досить щільний, щоб витримати начинку.

Найкращі гарячі бутерброди можна зробити за допомогою сэндвичницы. Вона добре скріплює краю хліба, завдяки чому начинка не вилазить.

Дані рецепти підходять і для свята, і для пікніка, і для сніданку. Тут не потрібно міркувати – потрібно готувати!

Що ще почитати: