06 май 2019 190

Як спекти ароматний пиріг з рибою з листкового тіста

Обов'язково спробуйте всі варіанти наших рибних пирогів. Це смачно, ситно, ароматно і дуже апетитно! Якщо у вас зараз є час, приєднуйтесь!

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
вершкове масло - 30 г
спеції - за смаком
листкове дріжджове тісто - 450 г
яйце - 1 шт.
цибулю - 2 головки
консервована риба - 0,5 кг
рослинна олія - 30 мл
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 228 Ккал

Всього сорок хвилин, і все готово! Обов'язково спробуйте цей варіант випічки, вам обов'язково сподобається. Багато начинки, багато аромату і помпезний смак!

Як приготувати:

  1. Тісто заздалегідь дістати і розкрити його, щоб відтануло.
  2. Деко або форму змастити невеликою кількістю олії.
  3. Викласти зверху половину тіста і обов'язково зробити бортики.
  4. У сковорідці нагріти залишки масла.
  5. Цибулю почистити і подрібнити, обсмажити в олії до м'якості.
  6. Рибу відкрити, рідина прибрати і розім'яти виделкою.
  7. Змішати її з смаженою цибулею.
  8. Викласти отриману начинку на тісто, розподілити її.
  9. Зверху викласти шматочки вершкового масла.
  10. Накрити другою частиною тіста, нарізаною смужками, і проколоти його виделкою.
  11. Яйце збити і змастити пиріг, прибрати його в духовку на 20-25 хвилин при 200 градусах.
Порада: для більш яскравого кольору тесту можна взяти тільки жовток.

Рибний пиріг з рисом з листкового тіста

Цей рецепт, звичайно, буде ситним, тому, якщо ви любите поживно перекусити, приєднуйтесь прямо зараз. Приємного апетиту!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зелень 50 г
рис 0,1 кг
яйце 1 шт.
листкове тісто 450 г
вершки 50 мл
рибне філе 0,5 кг
цибуля 2 головки
спеції за смаком
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 201 ккал

Як приготувати:

  1. Рис промити спочатку до прозорості.
  2. Потім засипати в сотейник і прибрати на плиту, щоб відварити до готовності. На це піде близько двадцяти хвилин. Потім рис потрібно зняти з вогню і дати йому настоятися ще стільки ж, але вже під кришкою.
  3. Рибу почистити і промити, вийняти кісточки.
  4. Нарізати м'ясо кубиками і прокрутити через м'ясорубку або скористатися блендером.
  5. Цибулю почистити і дрібно порубати, зелень помити і теж покришити.
  6. Готовий рис з'єднати із зеленню, рибою, цибулею, перемішати.
  7. Деко накрити папером, викласти пласт тіста.
  8. Покрити начинкою, розподілити її і накрити другим пластом тіста.
  9. Скріпити краї тіста з нижніми, змастити пиріг яйцем.
  10. Проколоти виделкою і прибрати в духовку на сорок хвилин при 190 градусах.

Порада: якщо використовуються рибні консерви, то запікати пиріг тридцять хвилин.

Листковий пиріг з консервованою рибою і вареними яйцями

Ще один смачний варіант смачного пирога з рибою. Тут буде ще й ніжна заливка, яка перетворить все в справжню насолоду!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
кріп 10 г
листкове тісто 0,5 кг
крохмаль 15 г
порей 15 см
спеції за смаком
рибні консерви 2 банки
жовток 1 шт.
яйця 2 шт.
сметана 30 мл
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 211 ккал

Як приготувати:

  1. Консерви відкрити, злити рідину або масло. Якщо масло, вилити його в сковорідку.
  2. Рибу дістати і розібрати на волокна або розім'яти виделкою.
  3. Порей помити і нарізати кільцями.
  4. Помістити в сковороду з маслом і гасити до м'якості.
  5. Яйця зварити круто, почистити і порізати кубиками.
  6. Кріп промити і подрібнити ножем.
  7. З'єднати рибу, кріп, яйця і порей, приправити спеціями.
  8. З'єднати між собою жовток, крохмаль і сметану, додати сіль.
  9. Форму для випікання накрити листом тесту.
  10. Викласти більшу частину начинки.
  11. Накрити її залишками тіста, знову положитт начинку і вилити заливку.
  12. Прибрати пиріг в духовку на годину при 180 градусах.

Порада: в заливку можна використовувати вершки замість сметани.

Смачний рецепт з червоною рибкою

Більш насичений і ще більш ароматний варіант! Багато шпинату, вершки, горішки та червона риба! Ви отримаєте справжнє задоволення, коли з'їсте шматочок такого пирога.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйця 2 шт.
кедрові горішки 30 г
шпинат 500 г
спеції за смаком
листкове тісто 0,5 кг
жовток 1 шт.
вершкове масло 40 г
вершки 45 мл
філе червоної риби 500 г
часник 1 шматочок
масло оливи 15 мл
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 202 ккал

 Як приготувати:

  1. Тісто попередньо вийняти і розкрити, нехай гріється.
  2. Після цього викласти його в глибоку форму, формуючи бортики.
  3. Трохи тіста залишити, щоб сформувати верхівку пирога.
  4. Шпинат перебрати, промити і дати обсохнути.
  5. Потім зрізати всі корінці та зелень крупно нарізати.
  6. Помістити все це в друшляк, залити водою.
  7. Прибрати на плиту, довести до кипіння.
  8. Варити всього дві хвилини, потім злити на друшляк, щоб прибрати рідина.
  9. У сковороді прогріти масло оливи, викласти шпинат, приправити за смаком.
  10. Гасити його до тих пір, поки не піде вся волога.
  11. Коли час пройде, додати половину вершкового масла.
  12. Обсмажувати його протягом двох хвилин.
  13. Після цього зняти з вогню і повністю остудити.
  14. Рибу ретельно вимити, вийняти кістки і зрізати шкіру.
  15. Після цього м'ясо нарізати невеликими скибочками.
  16. Часник почистити, пропустити його через тисняву.
  17. З'єднати в ємності шпинат, рибу, часник, яйця, вершки, спеції і горіхи.
  18. Все це перемішати і вилити у форму.
  19. Накрити рештою тестом, скріпити його краю з основою.
  20. Змастити все це жовтком і проколоти виделкою, щоб пар міг виходити.
  21. Запікати 30-35 хвилин при 200 градусах.

Порада: якщо шпинат заморожений, то його не потрібно промивати, ні бланшувати.

На вечерю для гостей і близьких приготуйте класичний цибульний пиріг по-французьки.

Кілька простих рецептів осетинського пирога з капустою можна знайти тут.

Спробуйте запекти рибу у фользі, тут можна ознайомитися з рецептом.

Пиріг з рибою з листкового тіста з додаванням сиру

Цей пиріг з рибою буде досить простим і в той же час дуже смачним. За якихось п'ятдесят хвилин у вас все буде готово. Швидко і ситно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
майонез 40 мл
сир 100 г
рибні консерви 550 г
листкове тісто 0,4 кг
цибуля 1 головка
часник 2 шматочка
спеції за смаком
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 226 ккал

Як приготувати:

  1. Тесту дати правильно розморозитися при кімнатній температурі.
  2. Рибу відкрити, злити і розім'яти м'ясо виделкою.
  3. Цибулю почистити і дрібно порубати.
  4. Сир натерти і змішати з цибулею і рибою.
  5. Додати спеції, майонез і часник через прес.
  6. Тісто розкачати, коли відтане і розділити на дві частини.
  7. Викласти одну частину в форму, розподілити зверху начинку.
  8. Накрити другим пластом тіста, скріпити його з першим.
  9. Надрізати пиріг зверху, щоб пар зміг виходити.
  10. Прибрати в духовку на 20-25 хвилин при 200 градусах.

Порада: щоб пиріг вийшов ще апетитніше, його можна змастити жовтком перед запіканням.

Як приготувати з картоплею

Цей варіант вийде більш ситним, ніж усі інші, адже тут буде не тільки риба, а й картопля. Вийде смачно і дуже поживно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рибне філе 200 г
цибуля 150 г
листкове тісто 0,5 кг
картопля 400 г
спеції за смаком
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 195 ккал

Як приготувати:

  1. Цибулю почистити і нарізати його кільцями однієї товщини.
  2. Рибу промити і почистити, нарізати невеликими шматочками.
  3. Картопля теж очистити, потім обполоснути і порізати кільцями.
  4. Тісто розкачати в прямокутний пласт.
  5. У центр викласти всю картоплю, відступаючи на кілька сантиметрів з усіх боків.
  6. Присипати спеціями і викласти зверху цибулю.
  7. Далі покласти шматочки риби, їх теж приправити.
  8. Краї тіста нарізати смужками і сплести пиріг-косичку.
  9. Перекласти на деко і прибрати в духовку на 45-50 хвилин при 180 градусах.

Порада: щоб вийшло ситніше, можна додати в начинку копчене сало, яйця.

Листковий рулет з начинкою з солоної риби

Якщо ви ніколи не пробували рибний рулет з сирним кремом, швидше починайте готувати разом з нами. Дві години – і все готово!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вершки 0,1 л
солона риба 300 г
яйце 1 шт.
вершкове масло 100 г
борошно 0,2 кг
молоко 30 мл
цукор 2 дрібку
сир 100 г
спеції 2 дрібку
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 235 ккал

Як приготувати:

  1. Холодне масло натерти на тертці прямо на робочу поверхню.
  2. Просіяти до нього борошно, з'єднати між собою.
  3. Додати цукор і трохи солі.
  4. Яйце розбити і додати в тісто тільки жовток.
  5. Замісити тісто, додавши до нього молоко.
  6. Помістити в пакет і прибрати в холодильник на годину.
  7. У цей час тонко нарізати рибу.
  8. Сир пропустити через сито або перебити в крем з допомогою блендера.
  9. З'єднати з вершками, додати спеції.
  10. Тісто дістати і розкачати в пласт.
  11. Викласти зверху рибу, відступаючи трохи місця з усіх боків.
  12. Змастити зверху сирною масою.
  13. Згорнути пиріг рулет, загнути його краю.
  14. Викласти на деко або у форму, змастити білком.
  15. Прибрати в духовку на сорок хвилин при 180 градусах.

Порада: щоб риба легше нарізалася, можна прибрати її в морозилку на п'ятнадцять хвилин.

Справжній французький рецепт випічки з бринзою

Хрустка основа, сирна прошарок, поживна риба, солоний сир і ніжна заливка на основі вершків та яєць. Хіба можна відмовитися від цього?

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
консервований лосось 0,3 кг
яйця 3 шт.
спеції за смаком
бринза 150 г
вершкове масло 150 г
сир 50 г
сметана 15 мл
борошно 260 р
вершки 0,2 л
Час приготування: 125 хвилин Калорійність на 100 грам: 265 ккал

Як приготувати:

  1. Борошно висипати з допомогою сита на робочу поверхню.
  2. Посолити її і додати вершкове масло в холодному вигляді.
  3. Все це подрібнити в однорідну масу з допомогою ножа.
  4. Коли вийде крихта, вбити одне яйце.
  5. Замісити тісто і прибрати в холодильник на одну годину.
  6. Потім його дістати, розкачати в пласт і викласти у форму, відрізати зайве.
  7. Прибрати в холодильник хоча б на десять хвилин.
  8. За цей час рибу промити і нарізати її невеликими скибочками.
  9. Сир натерти, бринзу нарізати кубиками або розім'яти, якщо вона м'яка.
  10. Яйця розбити в миску, додати трохи спецій і перемішати.
  11. Влити вершки і збити масу віночком.
  12. Форму з тістом дістати і прибрати в духовку на п'ятнадцять хвилин при 180 градусах.
  13. Коли пройде час, дістати основу і посипати її дно натертим сиром.
  14. Зверху викласти рибу, присипати все спеціями.
  15. Далі покласти шматочки бринзи.
  16. Залити все це вершковою заливкою.
  17. Прибрати в духовку на 35-40 хвилин при 180 градусах.
  18. Готовий пиріг дістати і дати йому ще трохи настоятися.
Порада: замість вершків можна використовувати молоко.

Корисні поради

Щоб пироги виходили ще смачніше, апетитніше і пахучіше, можна додати в них певні компоненти. Це може бути солодкий перець, томати, сир, сир, сало тощо

Після того як пиріг спікся, дуже бажано не чіпати його ще хвилин п'ятнадцять. Потрібно дістати, накрити і дати йому трохи «дійти».

Рибний пиріг, та ще й з листковим тестом – це смачно. Це дуже насичено, ароматно і шалено соковито. Його досить приготувати всього раз, щоб закохатися назавжди!

Що ще почитати: