15 июнь 2019 176

Рецепти приготування смачної випічки з гарбуза

Гарбуз – універсальний продукт. Вона підходить і для гарніру, і для десерту, і подається як основне блюдо. А ще з неї можна приготувати саму різну випічку з приголомшливим ароматом і сонячним видом!

Найпростіший пиріг з гарбуза
Інгредієнти Кількість
цукру - 140 г
кориці - 5 г
борошна - 0,2 кг
гарбуза - 0,3 кг
яєць - 2 шт.
пекарського порошку - 5 г
яблук - 1 шт.
меду - 5 г
масла вершкового - 0,1 кг
олії соняшникової - 5 мл
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 229 Ккал

Дійсно простий рецепт яскравого пирога з медовим смаком.

Як приготувати:

  1. Помити гарбуз і яблука, зчистити з них шкірку. Якщо шкірка яблук у не занадто тверда, її можна залишити.
  2. Вийняти всі кісточки.
  3. Обидва ці продукту необхідно натерти. Розмір терки не має значення.
  4. Перемішати в мисці.
  5. Додати сюди ж всю корицю та мед, а також близько 50 г цукру. Знову перешкодити.
  6. Відправити в мікрохвильову піч на одну хвилину, щоб гарбуз пустила сік, а крупинки цукру розтанули. Якщо немає мікрохвильовки, можна просто залишити компоненти хоча б на п'ятнадцять хвилин при кімнатній температурі.
  7. До залишився цукру додати м'яке масло на вершках і перемішати.
  8. Вбити сюди обидва яйця і знову вимішати.
  9. Фруктову і вершкової маси змішати в одній мисці.
  10. Поступово додати борошно і розпушувач. Борошна може знадобитися і більше, це залежить від соковитості гарбуза. Тісто в кінці повинно вийти досить тугим, його буде складно заважати ложкою.
  11. Краплею олії змастити форму і сюди ж помістити густе тісто.
  12. Запікати приблизно сорок п'ять хвилин при середній температурі. Час готування теж залежить від соковитості продуктів.
  13. Подавати до столу, коли трохи охолоне.
Порада: щоб масло теж швидко стало м'яким, його потрібно потримати в мікрохвильовці всього 10 секунд.

Сирно-гарбузовий пиріг

В рецепті не використовується борошно, тому калорійність різко падає. Це підходить тим, хто на дієті.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сиру м'якого 0,3 кг
ваніліну 10 г
яєць 1 шт.
гарбуза 0,3 кг
цукру 75 г
крупи манної 0,1 кг
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 155 ккал

Як приготувати:

  1. Сир перекласти в чашу блендера і подрібнити, щоб не було грудочок.
  2. Гарбуз звільнити від насіння і шкірки, порізати невеликими шматочками, відправити до сиру.
  3. Сюди ж вбити яйце.
  4. Знову перебити блендером інгредієнти, щоб отримати однорідну суміш.
  5. Далі перекласти все в миску, вмішати сюди цукор, манну крупу і трохи ваніліну.
  6. Підготувати деко: постелити на неї пергаментний папір або просто змастити маслом.
  7. Тісто рівним шаром перелити у форму. Помістити в гарячу духовку.
  8. На середній температурі довести до готовності. Час залежить від товщини шару.
  9. При подачі прикрасити листочками м'яти.

Порада: сир можна брати будь-якої жирності. Однак чим він жирніше, тим ніжніше вийде випічка.

Пісне печиво з гарбуза для діабетиків

Печиво на основі пластівців і гарбуза виходить дуже ніжним і красивим.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вівсяних пластівців 0,1 кг
кориці за смаком
олії соняшникової 75 мл
гарбуза 0,2 кг
розпушувача 7 р
замінники цукру за смаком
Час приготування: 110 хвилин Калорійність на 100 грам: 188 ккал

Як приготувати:

  1. Гарбуз вимити. Видалити кісточки, шкірку потрібно залишити.
  2. М'якоть розрізати на кілька шматочків.
  3. Кожен з них потрібно присипати бажаним кількістю кориці.
  4. Розкласти на деко і запекти в протягом години при середній температурі. Може знадобитися менше або більше часу, на це впливає сорт продукту.
  5. Після випікання і охолодження зняти ложкою м'якоть зі шкурок. Виделкою розім'яти в пюре в мисці.
  6. В отриману масу потрібно додавати все зазначене масло і трохи підсолоджувача.
  7. Вівсяні пластівці необхідно висипати на суху сковорідку, присипати корицею і трохи обсмажити.
  8. Коли з'явиться легкий аромат над пластівцями, їх потрібно перемістити в блендер і подрібнити. Доводити до стану борошна не обов'язково, але бажано.
  9. Додати подрібнені пластівці до гарбузі і перемішати.
  10. Ложкою і руками сформувати невеликі коржі на деко. Розмір може бути будь-яким.
  11. Запікати півгодини на середньому вогні. До столу подавати повністю теплими.

Порада: якщо покласти занадто багато стевії, вона буде гірчити.

Рецепт лепешняку

Ще один легкий і по приготуванню і по калорійності рецепт. Але який він апетитний!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яєць 3 шт.
замінники цукру за смаком
гарбуза 0,6 кг
сиру м'якого 0% 270 г
крупи манної 50 г
кориці 7 р
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 94 ккал

Як приготувати:

  1. Очистити вимиту гарбуз від шкірки і кісточок, потім розрізати її на невеликі шматочки.
  2. Перемістити їх в сотейник і додати 2/3 склянки води. Прибрати на вогонь.
  3. Гасити не більш півгодини, поки всі шматочки не стануть м'якими.
  4. Міксером або звичайним віночком всі яйця потрібно збити високу піну.
  5. Додати до неї сир і продовжити збивати. Підсолодити і перемішати.
  6. Далі до отриманого світлої маси додати манку і шматочки гарбуза. Ще раз збити до абсолютної однорідності. Додавати корицю.
  7. Включити духовку розігріватися. За ці кілька хвилин манка встигне набрякнути.
  8. Запікати на середньому вогні приблизно сорок п'ять хвилин. Подавати можна теплим або холодним.

Порада: як цукрозамінника підійдуть дві-три ложки сиропу топінамбура або меду.

Випічка з додаванням яблук

Осінь пропонує не тільки гарбуз, але і яблука, і поєднання цих продуктів вважається одним із найбільш вдалих.

Для начинки:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яблук 2 шт.
кориці 5 г
гарбуза 0,4 кг
горіха мускатного 2 г
цукру 80 г
імбиру меленого 3 р

Для тіста:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сметани 15 мл
масла вершкового 0,1 кг
ванілі 4 р
жовтків 1 шт.
розпушувача 1 шт.
борошна 0,3 кг
цукру 50 г

Для змазування:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яєць 1 шт.
цукру 15 г
Час приготування: 110 хвилин Калорійність на 100 грам: 203 ккал

Як приготувати:

  1. Спершу необхідно зайнятися тестом. Для цього масло кімнатної температури потрібно порубати ножем разом з цукром і борошном, щоб вийшла крихта.
  2. Додати сюди жовток, ванілін, розпушувач, а також сметану. Руками або за допомогою комбайна замісити тісто.
  3. Помістити його в харчову плівку і прибрати в холодне місце приблизно на півгодини, щоб масло знову замерзло.
  4. Далі потрібно приготувати начинку. Гарбуз необхідно звільнити від шкірки і кісточок, її м'якоть порізати скибочками.
  5. Нарізати часточками яблука, у них можна прибрати тільки кісточки.
  6. У сковороді необхідно розтопити вершкове масло і сюди ж вмішати цукор.
  7. Через п'ять хвилин постійного помішування і прогрівання додати сюди шматочки гарбуза.
  8. Гасити їх п'ятнадцять хвилин, час від часу помішуючи, потім додати яблука і готувати ще хвилин п'ять.
  9. В кінці додати прянощі і остудити фруктову суміш.
  10. Відповідну форму змастити маслом.
  11. Тісто поділити на дві нерівні частини і більшу з них розкачати і покласти на дно форми. Сформувати бортики.
  12. Викласти в центр начинку і розрівняти її ложкою.
  13. Решту тіста теж розкачати, розрізати на смужки і скрутити їх в джгути.
  14. Викласти джгути у вигляді сітки.
  15. Інгредієнти для змащування збити виделкою. Нанести їх зверху на тісто за допомогою пензлика.
  16. Запікати необхідно сорок п'ять хвилин при 200 градусах. Для краси остиглий пиріг можна присипати цукровою пудрою.

Порада: змастити пиріг зверху також можна солодким молоком або водою.

Як приготувати мафіни

Порційна випічка стає все популярнішим, а від гарбузового мафінів і зовсім неможливо відмовитися.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яєць 4 шт.
гарбуза 0,4 кг
олії оливи 175 мл
цукру 240 г
волоських горіхів 60 г
борошна 0,3 кг
цедри лимона 10 г
розпушувача 10 г
кориці 3 р
лимонного соку 5 мл
сметани 30 мл
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 274 ккал

Як приготувати:

  1. Очищену гарбуз нарізати на кубики.
  2. Перекласти їх в блендер і перемолоти в пюре. Також можна скористатися м'ясорубкою.
  3. Додати цукор з яйцями і знову збити, щоб крупинки розчинилися.
  4. Потім вмішати сюди борошно з пекарським порошком. Всипати корицю.
  5. Горіхи порубати ножем в крихту і додати до попередньої суміші.
  6. В кінці влити олію і добре перемішати. Вийде досить рідке тісто.
  7. Змастити маслом формочки для маффінів і вилити в них тісто. Зверху залишити хоча б чверть вільного простору, так як при запіканні тісто підніметься.
  8. Запікати На середньому вогні близько двадцяти хвилин. Витягнути і дати охолонути протягом десяти хвилин.
  9. Цедру і лимонний сік вмішати в сметану можна додати сюди цукрову пудру. Перемішати і полити кремом мафіни.

Порада: оливкова олія можна замінити на соняшникову для економії. Можна використовувати і 5050.

Гарбуз: корисні властивості та рецепти страв — дізнайтеся все про цей дивовижний овоч.

Тут ви прочитаєте, як запекти гарбуз в мікрохвильовці цілком чи шматочками.

Візьміть на замітку рецепт корисних пиріжків з гарбузом на будь-який смак.

Приготування гарбузового кексу в мультиварці

Насичений колір цього кексу на основі гарбуза всім дає зрозуміти, як багато в ньому вітамінів і смаку.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукру 0,2 кг
борошна 0,3 кг
гарбуза 0,4 кг
яєць 3 шт.
пекарського порошку 1 уп.
олії соняшникової 0,1 л
спецій за смаком
Час приготування: 100 хвилин Калорійність на 100 грам: 252 ккал

Як приготувати:

  1. Очистити гарбуз від насіння і шкірки і потім сиру м'якоть потрібно натерти, можна крупно.
  2. Міксером збити яйця разом з цукром до утворення піни.
  3. Борошно змішати з бажаними спеціями і пекарським порошком.
  4. До яєчної піні вмішати борошняну суміш і влити масло, знову перемішати міксером.
  5. Додати гарбуз і розподілити її по всьому тесту.
  6. Чашу пристрою змастити невеликою кількістю масла і перелити сюди жовте тісто.
  7. Закрити кришку і вибрати режим «Випічка», час повинно встановитися автоматично. Якщо цього не сталося, то потрібно запікати мінімум годину.
  8. Подавати в охолодженому вигляді до чаю.
Порада: якщо гарбуз дала дуже багато соку, його треба злити, інакше тісто може не пропектися.

Корисні поради

Прикрасити будь-яку випічку можна будь-якими насінням, але краще всього підходять гарбузові. Для цього необов'язково купувати готові насіння, можна просто висушити їх у духовці або на сковороді.

Як в саме тісто, так і в начинку часто додаються горіхи, сиропи, шоколад, коньяк або ром та інші ароматні продукти. Вони ще краще підкреслюють смак гарбуза.

Ніжна і щільна випічка на основі цього золотого овоча – справжня насолода для очей, так і для живота!

Що ще почитати: