13 апрель 2019 9 231

Як приготувати смачну м'ясну підливу в мультиварці

Сьогодні ми ділимося рецептами, які просто неможливо приховати! Готуємо м'ясо в соусі і отримуємо просто неймовірну, насичену і шалено ароматну підливку і ніжне м'ясо.

Підлива з свинини
Інгредієнти Кількість
борошно - 15 г
спеції - за смаком
рослинна олія - 30 мл
вода - 500 мл
свинина - 0,5 кг
часник - 2 шматочка
цукор - 5 г
томатна паста - 30 г
листи лавра - 2 шт.
цибулю - 2 головки
хмелі-сунелі - за смаком
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 203 Ккал

Коли готується свинина, то завжди виходить дуже соковито і насичено. Не важливо, яка частина використовується, результат буде приголомшливим!

Як приготувати:

  1. У чашу налити масло і дати йому прогрітися.
  2. За цей час очистити і дрібно нарубати весь цибулю.
  3. В режимі смаження готувати цей лук хвилин десять.
  4. Свинину промити, очистити від жиру і нарізати кубиками.
  5. Додати до м'яса разом зі спеціями, перемішати і тушкувати ще десять хвилин.
  6. Після цього ввести томатну пасту і борошно, все перемішати.
  7. Влити воду, знову ввести спеції, лист лавра і хмелі-сунелі.
  8. Доповнити все водою і в режимі гасіння готувати 40-45 хвилин.
  9. За десять хвилин до кінця приготування доповнити часником, пропущеним через прес.
  10. Тушкувати до кінця і потім відразу ж подавати до столу.
Порада: замість томатної пасти можна додати два-три свіжих помідора.

Приготування з курячого м'яса

Більш легкий варіант, який подобається всім. Курочка буде легкою, ніжною і не менш насиченою, ніж свинина. Вам сподобається!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції 10 г
морква 2 шт.
вода 0,5 л
куряче філе 0,8 кг
борошно 30 г
цибуля 2 головки
рослинна олія 20 мл
зелень 30 г
часник 2 шматочка
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 113 ккал

Як приготувати:

  1. Філе промити і очистити від жиру.
  2. Обсушити його і нарізати кубиками невеликого розміру.
  3. У чашу налити олію і прогріти його.
  4. Викласти курку і зайнятися цибулею.
  5. Почистити його і нарізати четвертинками кілець.
  6. Додати до м'яса, перемішати і закрити кришку в режимі смаження.
  7. Морква за цей час почистити, помити і натерти.
  8. Всипати до м'яса, перемішати і додати часник.
  9. Для цього його почистити, обов'язково пропустити через тисняву. Можна також нарізати пластинками однакової товщини.
  10. Приправити все це спеціями за смаком.
  11. Влити воду, все перемішати і всипати борошно.
  12. В режимі гасіння готувати підливку протягом однієї години.
  13. В кінці додати подрібнену зелень і перемішати все.

Порада: можна додати трохи паприки для яскравого та апетитного кольору.

Підлива з яловичини в мультиварці

Яловичина вважається «найправильнішим» м'ясом. Воно несе в собі максимум смаку, багато насиченості і аромату. Так що якщо ви справжній гурман, рецепт для вас!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції за смаком
яловичий бульйон 0,4 л
цибуля 1 головка
рослинна олія 40 мл
яловичина 0,7 кг
томатна паста 60 г
морква 1 шт.
борошно 60 г
Час приготування: 105 хвилин Калорійність на 100 грам: 140 ккал

Як приготувати:

  1. М'ясо промити, очистити від жиру і плівок, нарізати кубиками.
  2. Налити В чашу дві третини масла і прогріти в режимі смаження.
  3. Викласти яловичину і готувати десять хвилин в режимі випічки.
  4. Додати борошно, перемішати і готувати ще п'ять хвилин.
  5. Після цього м'ясо перекласти в чисту ємність.
  6. У чашу в цей час налити залишки масла, прогріти їх.
  7. Цибуля швидко почистити разом з морквою.
  8. Дрібно посікти цибулю, моркву натерти.
  9. Додати масло і тушкувати їх, помішуючи, до м'якості.
  10. Коли коренеплоди будуть готові, додати до них м'ясо і томатну пасту, спеції.
  11. Все ретельно перемішати і влити бульйон.
  12. Готувати страву півтори години в режимі гасіння.
  13. Після цього подавати його з гарніром.

Порада: додайте замість томатної пасти томатний сік, буде більш справжній смак.

Як приготувати тефтелі з підливою

Спробуйте приготувати знову м'ясо в підливці, але в цей раз це будуть м'ясні кульки. Фарш вибирайте на свій смак або готуйте самі і насолоджуйтеся!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
морква 1 шт.
спеції 10 г
м'ясний фарш 0,8 кг
цибуля 1 головка
томатна паста 50 г
рис 100 г
вода 0,1 л
рослинна олія 20 мл
яйця 2 шт.
вершки 0,1 л
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 203 ккал

Як приготувати:

  1. Рис промити до прозорості, засипати в сотейник.
  2. Влити необхідну кількість води і дати закипіти.
  3. Після цього варити близько двадцяти хвилин.
  4. Потім зняти з вогню, закрити кришкою і дати настоятися ще хвилин двадцять.
  5. Поки він стоїть, зайнятися іншими компонентами.
  6. Цибулю почистити і промити, дрібно порубати.
  7. У миску покласти фарш, додати половину цибулі, остиглий рис, яйця і спеції.
  8. Все це ретельно перемішати вручну, щоб маса стала однорідною.
  9. В чаші нагріти масло і викласти залишки лука.
  10. Моркву почистити і натерти.
  11. Всипати до цибулі і тушкувати коренеплоди до м'якості в режимі гасіння.
  12. З замішаного фаршу сформувати кульки бажаного розміру.
  13. Викласти їх на м'які коренеплоди.
  14. Томатну пасту з'єднати з вершками і влити вказану кількість води.
  15. Вилити це на тефтелі і готувати їх в режимі гасіння одну годину.

Порада: щоб тефтелі краще прилягали, краще змастити руки олією або змочити їх у воді.

Рецепт м'ясних котлет з сирною підливою

Не повірите, але котлети можуть бути ще більш смачними! Для цього їх просто потрібно опустити в соус, який ми приготуємо, і трохи проварити. Результат буде вже через півгодини!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції за смаком
фарш 0,4 кг
плавлений сир 100 г
борошно 15 г
сухарі для панірування 180 г
вода 0,2 л
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 229 ккал

Як приготувати:

  1. Цибулю почистити і дрібно порубати.
  2. Фарш викласти в миску, додати цибулю і спеції.
  3. Компоненти добре перемішати між собою.
  4. Мокрими руками сформувати котлети.
  5. Обваляти їх у сухарях і відставити ненадовго.
  6. У чашу налити масло і обсмажити на ньому котлети до рум'яності з обох сторін.
  7. Воду з'єднати зі спеціями і борошном.
  8. Сир натерти і вмішати його туди ж.
  9. Вилити соус на готові котлети і тушкувати все разом у відповідному режимі двадцять хвилин.

Порада: замість плавленого можна взяти будь-який інший сир.

М'ясо в соусі на основі сметани

Цього разу будемо готувати м'ясо в підливі з сметани, і саме з неї все буде ніжним. М'ясо виходить дуже смачним, встигніть тільки підготувати гарнір!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції 10 г
вода 0,1 л
свинина 0,4 кг
рослинна олія 20 мл
сметана 0,2 кг
цибуля 1 головка
борошно 30 г
морква 1 шт.
Час приготування: 65 хвилин Калорійність на 100 грам: 174 ккал

Як приготувати:

  1. Свинину ретельно промити, очистити від усього зайвого.
  2. Нарізати скибочками невеликого розміру.
  3. Моркву очистити і вимити, натерти на тертці.
  4. Цибулю порізати дрібними кубиками.
  5. М'ясо присипати борошном і перемішати ретельно.
  6. Чашу мультиварки прогріти.
  7. Влити трохи олії і викласти цибулю з морквою.
  8. Гасити їх близько двадцяти хвилин, помішуючи, до м'якості.
  9. Додати м'ясо і готувати разом ще двадцять хвилин.
  10. Потім додати сметану, спеції і воду.
  11. Тушкувати, помішуючи, близько півгодини.

Порада: можна використовувати вершки замість сметани для насиченості.

Візьміть на замітку, як приготувати підливу з курячої печінки до будь-якого гарніру. Вона готується дуже легко, а результат порадує.

Тут ви дізнаєтеся, як смачно приготувати гусака цілком чи шматочками в мультиварці.

Читайте домашні рецепти приготування печінки з підливою.

Смачний рецепт з фаршем

Більш однорідний варіант смачної м'ясної підливи. Цибулю, зелень, сметана, спеції – все це в одній страві. Приємного апетиту!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сметана 60 мл
цибуля 1 головка
рослинна олія 20 мл
спеції за смаком
м'ясний фарш 0,5 кг
гаряча вода 60 мл
борошно 30 г
зелень 20 г
Час приготування: 55 хвилин Калорійність на 100 г: 213 ккал

 Як приготувати:

  1. Цибулю почистити і помити, дрібно порубати.
  2. У чашу налити олію і прогріти, всипати цибулю.
  3. Гасити його, помішуючи, до м'якості.
  4. Потім додати фарш і готувати все разом ще хвилин п'ятнадцять.
  5. Після цього додати борошно і воду, перемішати.
  6. Влити сметану і доповнити все спеціями.
  7. Готувати в тому ж режимі ще близько півгодини.
  8. В кінці додати подрібнену зелень.
  9. Все це ретельно перемішати і подавати до столу.
Порада: замість води можна додати молоко, з них смак буде більш ніжним і насиченим.

Поради досвідчених кулінарів

Щоб м'ясо залишалося соковитим всередині, його попередньо потрібно обсмажити до рум'яності на добре прогрітій сковороді. Тоді сік як би «запечатается» всередині.

Якщо ви хочете більш ніжний варіант підливи, можна приготувати його не з сметани, а з йогурту. Щоб отримати ще і незвичайний смак, візьміть грецький йогурт. Він додасть незвичайну кислинку!

Не бійтеся спецій і ні в якому разі не відкидайте зелень. Спеції створюють нові смаки, і в результаті виходять шедеври, якщо, звичайно, вміло їх використовувати (але для цього і створені експерименти!). А зелень робить страви більш яскравими і свіжими!

М'ясо в підливі – це дуже смачно. Якщо воно готується в мультиварці, то це ще й дуже просто. Займе трохи більше часу, але свої сили тут ви точно не витратите. Спробуйте!

Що ще почитати: