13 май 2019 2 500

Як замаринувати і посмажити свинину на сковороді гриль

Якщо ви любите соковите і смачне м'ясо, обов'язково збережіть собі наші сьогоднішні рецепти. Ми будемо готувати на грилі і сковороді-гриль, так що буде не лише смачно і соковито, але ще і дуже ароматно!

Стейк зі свинини на сковороді гриль: класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
сіль - за смаком
чорний перець горошком - за смаком
корейка - 5 стейків
кмин - 5 г
гірчиця в зернах - 10 г
рослинна олія - 60 мл
червоний мелений перець - 5 г
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 285 Ккал

Простий і досить швидкий варіант смачного м'ясного блюда! Всього сорок хвилин — і готово, спробуйте. Дуже добре виходить!

Як приготувати:

  1. Чорний перець, кмин розтерти в порошок з гірчицею і з'єднати з червоним перцем і сіллю.
  2. М'ясо промити, обсушити його і присипати приготованою сумішшю.
  3. Втерти масажними рухами, дати настоятися п'ятнадцять хвилин.
  4. Після цього свинину змастити маслом.
  5. Сковороду-гриль прогріти і викласти на неї м'ясо.
  6. Обсмажувати протягом чверті години, за чотири хвилини з кожного боку.
Порада: якщо на м'ясі є жир, його потрібно акуратно зрізати ножем.

Швидкий маринад для свинини на грилі

Багато різних компонентів, які перетворяться в єдине ціле. Це буде шалено смачний і насичений маринад для м'яса на грилі. Можна взяти будь за смаком: свинину, яловичину, курку, кролика та ін.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
чорний мелений перець за смаком
масло оливи 125 мл
сіль за смаком
листи лавра 2 шт.
цибуля 2 головки
оцет 40 мл
чебрець 5 г
часник 4 шматочка
розмарин 2 гілочки

Піде на підготовку – 10 хвилин.

В одній порції – 289 калорій.

Як приготувати:

  1. Розмарин обполоснути і дрібно покришити його.
  2. Часник почистити і пропустити через тисняву.
  3. Чебрець обполоснути і дрібно покришити.
  4. Оцет з'єднати з маслом, додати сіль і чорний перець.
  5. Листи лавра покришити і всипати до оцту.
  6. Цибулю почистити і вимити, нарізати півкільцями.
  7. Додати його разом з часником, чебрецем і розмарином в оцет.
  8. Все це ретельно перемішати.
  9. Маринувати м'ясо дванадцять годин.

Порада: замість часнику можна використовувати чилі для пікантності.

Стейк зі свинини з соусом на основі гірчиці

З-за гірчиці це м'ясо буде більш пікантним. Соус буде приготовано не тільки з гірчиці, там будуть і жирні вершки і бульйон і вино, так що буде насичено!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вершкове масло 50 г
біле сухе вино 0,2 л
часник 1 голівку
петрушка 70 г
33% вершки 0,1 л
гірчиця 30 мл
рослинна олія 40 мл
свинина 4 стейка
червоний цибулю 1 головка
курячий бульйон 0,5 л
базилік 50 г

Піде на приготування – 40 хвилин.

В одній порції – 166 калорій.

Як приготувати:

  1. М'ясо промити і обсушити.
  2. У сковороді-гриль нагріти половину масла і обсмажити на ньому свинину.
  3. Цибулю почистити і помити, дрібно порубати.
  4. З часнику теж зняти лушпиння, пропустити через тисняву.
  5. У сковороді прогріти залишки масла, всипати цибулю і часник.
  6. Гасити їх, помішуючи, до м'якості. Але спочатку доведеться тушкувати цибулю, а коли він буде готовий, додати часник. Якщо викласти всі разом, часник почне швидко горіти.
  7. Після цього додати гірчицю і вино з бульйоном.
  8. Коли половина маси випарується, влити вершки і готувати соус далі.
  9. Поки соус мліє, м'ясо промити і обсушити.
  10. Викласти його в сковороду, налити рослинне масло.
  11. Базилік і петрушку помити і дрібно порубати.
  12. Додати зелень соус, коли він увариться і стане схожим на крем.
  13. Зняти з вогню, м'ясо викласти на тарілки.
  14. Полити їх соусом і подавати.

Порада: можна змастити стейки медом перед обсмаженням, тоді ви отримаєте смачну і глянсову скоринку.

Приготування з медом

Кажуть, якщо до складу маринаду для м'яса входить мед, то все вийде набагато м'якше, ніжніше і смачніше. Ви повинні спробувати це рецепт!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
масло оливи 15 мл
стейки 2 шт.
сіль за смаком
часник 1 шматочок
лимонна цедра 5 г
мед 15 мл
чорний мелений перець за смаком
сік лимона 15 мл

Піде на приготування – 2 години і 20 хвилин.

В одній порції – 264 калорії.

Як приготувати:

  1. Мед з'єднати з маслом оливи, соком лимона, цедрою і часником.
  2. Туди ж додати сіль і чорний мелений перець.
  3. Все це дуже добре з'єднати.
  4. Стейки ретельно промити, очистити від жиру і обсушити.
  5. Прибрати в маринад і відправити в холодильник на дві години.
  6. Гриль прогріти і обсмажити на ньому готову свинину протягом чверті години (в цей час входять обидві сторони м'яса).

Порада: додайте в маринад трохи готова соусу табаско, дорослим сподобається!

Візьміть на замітку рецепти приготування соковитої свинини з апельсинами і перетворіть звичайне приготування м'яса у справжнє свято.

Тут можете ознайомитися з п'ятьма простими рецептами заливного пирога з м'ясом.

Любите відпочивати на природі? Тут ви дізнаєтеся, як приготувати шашлик зі свинини по-вірменськи.

Смажене м'ясо з цитрусовими нотками на сковороді гриль

Наступна свинина гриль вийде досить незвичайною і оригінальною. Все через лимонної цедри, якій в цей раз буде більш ніж достатньо. Смачно і свіжо!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
соєвий соус 15 мл
лимонна цедра 50 г
гірчиця 15 мл
прованські трави 5 г
часник 3 шматочка
сіль за смаком
свинина 1 кг
чорний мелений перець за смаком
рослинна олія 90 мл

Піде на приготування – 3 години і 15 хвилин.

В одній порції – 280 калорій.

Як приготувати:

  1. Свинину промити водою, ретельно вимити і нарізати порційними шматочками.
  2. Покласти в миску, додати цедру, вичавити часник через прес.
  3. Туди ж — гірчицю, соєвий соус, рослинна олія і трави.
  4. Все це ретельно перемішати, краще буде навіть вручну.
  5. Залишити в такому вигляді на три години.
  6. Змастити сковороду-гриль маслом і прибрати на вогонь прогріватися.
  7. Коли піде дим, можна викладати м'ясо.
  8. Але перед цим його обов'язково потрібно посолити і поперчити.
  9. Смажити по 2-3 хвилини з кожного боку або трохи довше – тут все залежить від товщини стейків.
  10. Коли все готово, м'ясо перекласти на тарілку.
  11. Накрити фольгою і дати дійти протягом двадцяти хвилин.

Порада: можна додати в маринад трохи коріандру для аромату.

Як приготувати свинячий стейк з сиром

Такий рецепт дуже схожий на м'ясо по-французьки. Правда ми приготуємо все на сковороді-гриль, так що класики в цей раз не вийде.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції за смаком
свинячий карбонад 6 шт.
майонез 300 мл
сир 180 г
соєвий соус 0,3 л
зелень для прикраси 30 г

Піде на приготування – 55 хвилин + ніч.

В одній порції – 283 калорії.

Як приготувати:

  1. М'ясо вимити, обсушити. Якщо воно ще не нарізано порційно, можна зайнятися цим.
  2. Соєвий соус з'єднати з половиною майонезу.
  3. Свинину покласти в невелику ємність, вилити зверху підготовлений соус.
  4. Змішати все це вручну і прибрати на ніч у холодильник.
  5. Коли пройде час, смажити м'ясо на грилі 20-25 хвилин.
  6. Потім перевернути його, змастити рештою майонезу.
  7. Накрити і готувати ще десять хвилин.
  8. Сир нарізати скибочками або натерти на тертці.
  9. Викласти на м'ясо зверху.
  10. Готувати ще п'ять хвилин під кришкою і можна подавати.
Порада: щоб м'ясо вийшло ще більш насиченим і м'якше, використовуйте домашній майонез.

Хитрощі та поради

Щоб м'ясо гарненько добре просочилося, його краще прибрати в холодильник і тримати там хоча б одну годину. Для кращого смаку доведеться чекати всю ніч. Але повірте, результат вартий того!

Обов'язково подавайте м'ясо з гарніром. Це можуть бути варені або печені овочі, каші, коренеплоди або щось на зразок рису/гречки. Можна подати з салатом зі свіжих овочів або звичайною нарізкою. Крім цього, можна подати якийсь охолоджений соус, буде смачно!

М'ясо на грилі – це завжди гарна ідея, навіть якщо це просто сковорода-гриль. Вийде не так банально, як на звичайній сковороді, а тому смак буде новим. Ми любимо експериментувати і вам радимо, тому що це дарує справжнє задоволення.

Що ще почитати: