25 апрель 2019 28

Як приготувати підливу з курячої печінки

Така підлива доповнить будь-який гарнір, будь то пюре, макарони або гречка. Вона готується дуже легко, для її приготування потрібні продукти, які є практично в кожному холодильнику.

Традиційний рецепт
Інгредієнти Кількість
цибулини - 150 г
печінка курки - 500 г
гаряча вода - близько 120 мл
каррі - 1 ч. л.
спеції - за смаком
соняшникова олія - для смаження
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 155 Ккал

Цій найбільш простий спосіб приготування підливи з курячої печінки.

Процес приготування:

  1. Поставити печінку на разморозку;
  2. Налити масло в сковороду і розігріти його;
  3. Нарізати цибулю, обсмажити до прозорого кольору;
  4. Вимити і нарізати субпродукт, покласти в сковорідку;
  5. Додати спеції і каррі, влити воду. Гасити приблизно 10 хв.

Підлива з курячої печінки зі сметаною

Інгредієнти:

  • печінка – 400-500 гр;
  • 2 цибулини – 150 гр;
  • морква середнього розміру – приблизно 70-100 гр;
  • паприка солодка – половина ч. л.;
  • сметана 20% – 250 гр;
  • холодна вода – 1 склянка;
  • соняшникова олія;
  • борошно – 100 гр;
  • спеції – за смаком.

Час приготування: 35 хв.

Калорійність: 145 ккал.

Процес приготування:

  1. Печінку розморозити, потім промити і розрізати;
  2. Обваляти її спеції (перець, сіль, паприка), дати настоятися кілька хвилин;
  3. Поставити масло розігріватися на сковороді;
  4. У цей час нарізати цибулю, обсмажити до придбання ним прозорого кольору;
  5. Натерти моркву, викласти на сковороду, смажити кілька хвилин;
  6. У сковороду покласти печінку, обсмажити пару хвилин;
  7. Поки субпродукт смажиться, необхідно приготувати соус – змішати сметану, борошно, спеції (сіль, паприка, перець) до однорідної маси. Потроху додати воду, постійно помішуючи;
  8. Влити отриманий соус до печінці. Відразу ж перемішати все;
  9. Тушкувати кілька хвилин, не закриваючи кришкою.

Спосіб приготування в мультиварці

Інгредієнти:

  • томатна паста – 6 ст. л.;
  • куряча печінка – 600 гр;
  • 2 цибулини – приблизно 150 гр;
  • жирна сметана – 2 ст. л.;
  • борошно – 1,5 ст. л.;
  • вода – 2 ст. л.;
  • соняшникова олія;
  • спеції – за смаком.

Варто відзначити, що при необхідності томатна паста може бути замінена помідорами. 6 ст. л. томатної пасти ідентичні 2 помидоркам (приблизно 150 гр).

Час приготування: 1 год.

Калорійність: 160 ккал (з томатами), 165 ккал (з томатною пастою).

Як приготувати підливу з курячої печінки в мультиварці:

  1. Нашаткувати цибулю, спасерувати в мультиварці на режимі «Смаження» або «Випічка»;
  2. Печінку нарізати, додати в каструлю, залишити на 10 хвилин;
  3. У цей час приготувати соус. Борошно розвести у воді, додати туди томатну пасту, сметану, сіль і спеції. Змішати все до однорідної консистенції;
  4. Влити соус до печінки, змінити режим «Гасіння» і залишити на 30 хвилин.

Молочна підлива

Інгредієнти:

  • куряча печінка – 500 гр;
  • 2 цибулини – приблизно 150 гр;
  • молоко – 1 стакан;
  • соняшникова олія;
  • спеції – за смаком.

Молоко краще використовувати з жирністю більше 4%. Як варіант можна взяти нежирні вершки і розбавити водою в пропорції 1:1.

Час приготування: 35 хв.

Калорійність: 175 ккал.

Процес приготування:

  1. Розжарити масло на сковороді;
  2. Нарізати субпродукт, смажити на мінімальному вогні;
  3. Нашаткувати цибулю, додати до печінки. Смажити 5 хвилин;
  4. У каструлі закип'ятити молоко, влити в сковороду;
  5. Додати спеції і тушкувати підливу 10 хвилин;
  6. Вимкнути газ, залишити нудитися ще на кілька хвилин.

Корисні поради

Нижче представлені кілька рекомендацій, які допоможуть полегшити приготування підливи з курячою печінкою:

  1. Щоб зрозуміти, що печінка готова, її необхідно розрізати навпіл. Зріз повинен бути сіруватого кольору без рожевих вкраплень;
  2. Краще віддати перевагу морську сіль, ніж кухонну;
  3. Перед смаженням печінку можна обваляти в борошні, так вона придбає тонку скоринку;
  4. Щоб цибуля не дратував слизову оболонку очей, перед приготуванням потрібно обшпарити цибулю окропом, а ніж потримати під струменем крижаної води.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: