Як приготувати пишні млинці на манці
Найчастіше їх ми готуємо на основі води або молока, а також борошна. Але сьогодні ми вирішили спробувати щось нове і використовували в тесті манну крупу. Завдяки цій крупі вони вийдуть більш пишними, легкими й повітряними. Обов'язково варто спробувати!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яйця - | 2 шт. |
молоко - | 0,5 л |
борошно - | 0,2 кг |
цукор - | 100 г |
манна крупа - | 60 г |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 182 Ккал |
Всім відомо, що млинці стануть набагато смачніше і ніжніше, якщо в них є молоко. Тому пропонуємо вам такий швидкий рецепт, в якому є все необхідне.
Як приготувати:
- Яйця розбити в миску, додати цукор і манну крупу.
- Все це ретельно перемішати і дати настоятися хвилин п'ять.
- Додати борошно частинами, вимішуючи до однорідності.
- Влити молоко і масло, довести знову до потрібної текстури.
- Готувати млинці на гарячій сковороді до рум'яності.
Рецепт приготування по-татарськи
Обов'язково спробуйте ці татарські коржі, які ми зробили ще більш оригінальними. Перед подачею їх обов'язково змащуємо маслом, щоб вийшло максимально смачно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вершкове масло | 100 г |
яйця | 2 шт. |
рослинна олія | 15 мл |
вода | 0,2 л |
манна крупа | 0,5 кг |
дріжджі | 10 г |
пудра | 40 г |
сіль | 2 дрібку |
молоко | 400 мл |
Час приготування: 150 хвилин | Калорійність на 100 грам: 225 ккал |
Як приготувати:
- Молоко трохи підігріти до теплого стану і вилити в миску.
- Вбити яйця, додати сіль, пудру і дріжджі.
- Все це з'єднати і додати манну крупу, перемішати.
- Прибрати в тепло на один-два години, дати підрости.
- Коли пройде час, влити масло і змішати все.
- Воду залити в сотейник і прибрати на плиту, довести до кипіння.
- Влити її в тісто і все це перемішати до однорідності.
- Сковороду добре прогріти і смажити на ній пишні крепи до рум'яності.
- У готовому вигляді змащувати рослинним маслом за допомогою пензлика.
Порада: можна використовувати вершки замість молока.
Мордовські млинці на манці
Кажуть, ці крепи дійсно особливі! Готуються вони, звичайно, досить довго, але із-за дріжджів. Буде пишно, приєднуйтесь.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яйце | 1 шт. |
манна крупа | 100 г |
цукор | 30 г |
молоко | 0,5 л |
сіль | 1 пучку |
рослинна олія | 60 мл |
вода | 200 мл |
сухі дріжджі | 3 дрібку |
борошно | 90 г |
Час приготування: 160 хвилин | Калорійність на 100 грам: 155 ккал |
Як приготувати:
- Манну крупу висипати в миску, додати холодне молоко.
- Все це з'єднати і додати яйце, сіль за смаком.
- Додати цукор і рослинне масло.
- Знову компоненти змішати між собою.
- Воду на плиті довести до кипіння, влити в тісто.
- Всипати дріжджі, перемішати і прибрати в тепло на дві години.
- Після цього смажити їх на добре прогрітій сковороді до рум'яності.
Порада: можна використовувати мигдальне борошно, смак вийде дуже незвичайний.
Марокканський рецепт млинців
Ще один легкий варіант незвичайних млинців. Рецепт дуже схожий на інші, але результат все ж відрізняється! Спробуйте і точно не пошкодуєте.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
пудра | 5 г |
розпушувач | 10 г |
вода | 800 мл |
манна крупа | 0,3 кг |
сіль | 1 пучку |
ваніль | 10 г |
борошно | 150 г |
сухі дріжджі | 5 г |
Час приготування: 100 хвилин | Калорійність на 100 грам: 120 ккал |
Як приготувати:
- Воду підігріти до теплого стану і вилити в миску.
- Всипати пудру, сіль і розчинити компоненти.
- Туди ж відправити сухі дріжджі і повністю розпустити їх.
- Перемішати і дати настоятися чверть години.
- У сусідній глибокій ємності змішати борошно і манну крупу.
- При цьому перший компонент краще пропустити через сито.
- Туди ж всипати розпушувач і ваніль.
- В отриману масу влити підійшла опару і все це перемішати.
- Вимішувати до тих пір, поки маса не перетвориться в тісто не стане гладкою.
- Прибрати в миску, накрити і відправити в тепле місце на одну годину.
- Після цього піч крепи на розпеченій сковороді.
Порада: розпушувач можна замінити содою.
Манні млинці з дріжджами
Незважаючи на те що майже в кожному варіанті у нас є дріжджі, ми вирішили виділити їм один повноцінний рецепт. Насолоджуйтесь!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 40 мл |
цукор | 40 г |
дріжджі | 5 г |
борошно | 0,2 кг |
яйця | 2 шт. |
сіль | 5 г |
молоко | 0,5 л |
манна крупа | 300 г |
вода | 150 мл |
Час приготування: 140 хвилин | Калорійність на 100 грам: 195 ккал |
Як приготувати:
- Молоко залити в сотейник і прибрати на плиту, щоб підігріти до теплого стану.
- Перелити в миску, додати цукор і дріжджі, перемішати їх.
- Прибрати в тепло хвилин на п'ятнадцять. За цей час опара якраз повинна піднятися шапкою.
- Коли пройде час, вбити яйця і перемішати компоненти між собою.
- Борошно просіяти в сусідню миску, змішати з манною крупою.
- Влити в отриману суміш опару і перемішати до однорідності.
- Додати масло і воду, яка трохи підігріта.
- Все це ще раз змішати між собою і дати настоятися. Для цього прибрати тісто в тепле місце на дві години.
- Коли пройде час, смажити млинці до рум'яності з обох сторін.
Порада: якщо будете використовувати свіжі дріжджі, їх знадобиться в два або три рази більше.
Візьміть на замітку, як приготувати тонкі і пишні млинці з кабачків за рецептами з «родзинкою».
Читайте, як приготувати і красиво загорнути млинці з ікрою — смачне і корисне блюдо.
Тут ви дізнаєтеся, що таке млинці з припеком і як їх легко приготувати.
Приготування з водою
Коли тісто на основі дріжджів додають воду, млинець виходить мереживним, дуже красивим і апетитним. Варто ризикнути, щоб отримати задоволення від результату!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
оцет | 5 мл |
рослинна олія | 90 мл |
вода | 1 л |
сода | 3 дрібку |
манна крупа | 0,1 кг |
борошно | 350 г |
цукор | 5 г |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 143 ккал |
Як приготувати:
- Воду залити в сотейник і прибрати на плиту, довести до кипіння.
- Остудити до кімнатної температури, змішати з цукром.
- Посолити компоненти, додати соду з оцтом і масло.
- Все з'єднати між собою, частинами ввести манку.
- Далі додати борошно, але теж етапами і обов'язково через сито.
- Перемішати до однорідності всі інгредієнти.
- Дати настоятися хоча б двадцять хвилин.
- Смажити млинці на гарячій сковороді до рум'яності.
Порада: можна додати трохи вершкового масла для ніжності.
Як приготувати з кефіром
Кажуть, якщо додати в випічку трохи кефіру, вона буде довше залишатися свіжою. Дивно, але і крепи сохнуть і тоді вже стають не такими м'якими і смачними. Спробуємо з кефіром?
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | 40 г |
манна крупа | 180 г |
борошно | 220 г |
сода | 2 дрібку |
сіль | за смаком |
яйця | 2 шт. |
рослинна олія | 150 мл |
кефір | 0,5 л |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 254 ккал |
Як приготувати:
- Кефір трохи підігріти, він повинен бути хоча б злегка теплим.
- Всипати соду, перемішати і дати настоятися хоча б дві хвилини.
- Яйця збити з цукром в легку і пишну піну.
- Влити до кефіру і ретельно перемішати все.
- Всипати борошно і все це перемішати до однорідної консистенції.
- Додати сіль, манну крупу і ретельно все перемішати.
- Дати настоятися в теплому місці хоча б тридцять хвилин.
- Після цього влити олію і з'єднати ще раз віночком всі компоненти.
Порада: замість кефіру можна використовувати йогурт.
Товсті млинці з додаванням вівсяних пластівців
Хочеться чогось оригінального і справді незвичайного? Приготуйте млинці на основі вівсянки, буде вам не тільки новий аромат, але і новий смак!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 20 мл |
яйця | 3 шт. |
вівсяні пластівці | 0,2 кг |
сода | 2 дрібку |
пудра | 30 г |
манка | 200 г |
сіль | 2 дрібку |
кефір | 0,5 л |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 144 ккал |
Як приготувати:
- Вівсяні пластівці засипати в блендер.
- Подрібнити їх практично в борошно на великій швидкості.
- З'єднати з манною крупою і висипати в глибоку миску.
- Влити кефір, перемішати і дати настоятися одну годину.
- Коли пройде час, вбити яйце, додати пудру, соду і сіль.
- Все це збити віночком або ручним міксером.
- Сковороду змастити олією і обсмажити на ній млинці до рум'яності.
Поради досвідчених кулінарів
Багато готують млинці без додавання яєць. У них немає 100% потреби, але якщо ви хочете прибрати їх зі складу лише за посту, то замінити одне яйце можна половинкою банана.
Какао, кардамон, імбир, кориця, мускатний горіх – все це може потрапити в тісто. Ви і уявити собі не можете, наскільки буде ароматно! Це справжнє божевілля!
Млинці на манній крупі – це новинка, в яку складно не закохатися. З манкою вони стають пишними, легкими і мереживними, а це дуже красиво! Подавайте зі солодкими соусами, щоб було зовсім ідеально.