Млинці з цільнозерновий борошна: на воді, молоці, кефірі
Коли пшениця перемелюється всього один раз, виходить цільнозернові борошно. Саме вона вважається найкориснішою з-за одноразової обробки. Спробуйте приготувати з неї млинці. У них буде зовсім інший смак, який нічим не гірше класичного.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошно - | 60 г |
цукор - | 30 г |
груша - | 1 шт. |
вода - | 0,2 л |
рослинна олія - | 15 мл |
сода - | 3 дрібку |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 106 Ккал |
Найпростіший варіант улюблених млинців. Готуються за кілька хвилин, решта часу йде на наполягання тесту. Спробуйте, адже тут є невеликий бонус, який не може не сподобатися.
Як приготувати:
- Воду залити в сотейник і приберіть на плиту.
- Підігрійте її зовсім трохи, потім вилийте в миску.
- Додайте цукор, соду і ретельно перемішайте.
- Введіть борошно і вимішайте компоненти з допомогою віночка.
- Влийте олію і перемішайте все ще раз, щоб досягти однорідності.
- Грушу вимити проточною водою, очистіть від шкірки.
- Далі натріть її на тертці і введіть стружку в тісто.
- Дайте йому настоятися хвилин двадцять.
- Після цього смажте млинці як зазвичай, але без масла.
- Порада: замість груші можна використовувати яблуко.
Як готувати на молоці
Коли млинці готують на молоці, то виходять вони більш ніжними і в той же час більш поживними. Спробуйте приготувати на основі двох різних сортів борошна. Дуже оригінально!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сіль | 2 дрібку |
молоко | скільки знадобиться |
борошно цільнозернові | 0,6 кг |
сода | 3 дрібку |
борошно пшенична | 200 г |
рослинна олія | 30 мл |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 189 калорій |
Як приготувати:
- Все борошно пропустіть через сито, потім з'єднайте її з содою.
- Введіть сіль і масло, перемішайте.
- Далі вливайте молоко до тих пір, поки не вийде ідеальна консистенція.
- Готовому тісту дайте настоятися двадцять хвилин.
- Смажте млинці на сковороді, як звичайно.
Приготування на кефірі
Кажуть, якщо в тісто додати кефір, то свіжість збережеться довше. Ми так і зробили і зрозуміли, що млинці вийдуть неймовірними!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сода | 2 дрібку |
рослинна олія | 5 мл |
борошно | 500 г |
кефір | 0,5 л |
сіль | 2 дрібку |
яйця | 2 шт. |
цукор | 5 г |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 176 калорій |
Як приготувати:
- Яйця збийте міксером у пишну масу.
- Додайте цукор і збийте ще раз.
- Потім введіть соду і сіль, змішайте компоненти між собою.
- Влийте кефір, ретельно перемішайте все.
- Борошно пропустіть через сито.
- Потім частинами вмешивайте її до решти інгредієнтів.
- В кінці додайте масло, замісити тісто.
- Після цього можете відразу пекти млинці.
Порада: замість цукру можна додати мед або згущене молоко.
Рецепт рисових млинчиків з цільнозерновий борошном
Рисові млинці – це однозначно новинка у вашому раціоні. У них незвичайний смак, який неможливо порівняти ні з чим іншим. Неймовірно смачно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сіль | 2 дрібку |
рисова мука | 80 г |
яйця | 3 шт. |
цукор | 15 г |
цільнозернові борошно | 60 г |
сироватка | 0,3 л |
рослинна олія | 30 мл |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 165 калорій |
Як приготувати:
- Яйця розбийте в глибоку миску.
- Додайте сіль і збийте компоненти в пишну і піну.
- Потім влийте сироватку, масло і збийте компоненти знову.
- Введіть цукор і обидва сорти борошна, але обов'язково через сито.
- Замісіть тісто і дайте йому настоятися одну годину.
- Коли пройде час, починайте смажити млинці традиційним способом.
Порада: щоб млинці вийшли повністю рисовими, виключіть другу борошно.
Також читайте, як приготувати млинці з кукурудзяного борошна.
Хочете навчитися робити тонкі і пишні млинці з кабачків? Ось вам перевірені рецепти з «родзинкою».
А тут ви дізнаєтеся, як спекти млинці з житнього борошна різними способами.
Які начинки підійдуть до таких млинців
Млинці – це така тестяная основа, яка поєднується з будь-якою начинкою. І зараз ми постараємося перерахувати всі варіанти, щоб ви вибрали для себе найсмачніший!
Смачно буде, якщо додати сир або сирний сир з родзинками та іншими сухофруктами. Така начинка буде солодкою із-за наявності сухофруктів. Але якщо замінити їх зеленню або часником, то вийде начинка солона.
Бананова або будь-фруктова начинка: для початку вимийте і подрібніть вибраний фрукт або ягоду. Потім додайте трохи цукру, вершкового масла і лимонного соку. Пюре готове! Якщо занадто рідко, додайте збиті вершки, вийде майже мус.
М'ясо: кролик, качка, курка, свинина, індичка, телятина та ін. Можна відварити продукт, обсмажити або запекти. Потім подрібнити у блендері, доповнити цибулею, спеціями. За бажанням можна згасити в соусі, буде ще смачніше! Крім м'яса можна використовувати субпродукти, фарш, рибу.
Готуйте начинку з овочів, квасолі. Це може бути капуста, картопля, буряк, нут, гриби. Такі компоненти краще подрібнити в блендері до стану пюре. Можна доповнити гречкою чи рисом.
І ще одна популярна начинка – сир, яйця. Їх можна доповнювати м'ясом, зеленню, сметаною або йогуртом, часником, солоними огірками, оливками та ін.
Млинці на цільнозерновий борошна виходять більш насиченими і поживними. Якщо у вас є можливість спробувати їх прямо зараз, разом з нами, то обов'язково приєднуйтесь. Вам сподобається!