18 июнь 2019 2 495

Як приготувати корисний і ситний салат з білою квасолею

Всім відомо, що боби – це корисно і дуже ситно! Саме тому цей продукт сьогодні буде основою наших салатів. І щоб сильно не напружуватися, ми будемо використовувати консерви.

Салат з консервованої білої квасолі і яйцем
Інгредієнти Кількість
майонез - 120 мл
волоські горіхи - 40 г
часник - 1 шматочок
спеції - 10 г
яйця - 2 шт.
оцет - 5 мл
квасоля біла - 1 банку
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 284 Ккал

Цей варіант ми приготуємо дуже швидко, так як самим довгим процесом варіння яєць. Це чудово, коли дуже хочеться ситно поїсти!

Як приготувати:

  1. Квасоля відкрити, злити з неї рідину і висипати все в друшляк або сито.
  2. Промити боби під проточною водою і дати їм стекти.
  3. Після цього пересипати в салатник.
  4. Яйця зварити круто.
  5. Остудити їх, почистити і дрібно порубати ножем.
  6. Горіхи висипати на суху сковороду.
  7. Прогріти їх до яскравого аромату і смаку.
  8. Потім теж остудити і подрібнити.
  9. Змішати з квасолею і яйцями.
  10. У майонез додати спеції, часник через прес і оцет.
  11. Все перемішати і заправити салат.
Порада: щоб у горіхів був більш яскравий смак, візьміть фундук.

Ситна закуска з м'ясом курки

Багато хто любить курку не тільки із-за легкості, але і з-за ніжності і соковитості. Спробуйте наш варіант такого салату, вам сподобається.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
томат 1 шт.
сметана 80 мл
куряче філе 150 г
зелень 30 г
яйця 3 шт.
майонез 80 мл
часник 2 шматочка
вершкове масло 30 г
спеції 10 г
квасоля 1 банку
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 200 ккал

Як приготувати:

  1. Куряче м'ясо почистити і вимити, обсушити.
  2. Посипати спеціями і втерти їх масажними рухами.
  3. У сковороді розпустити масло, нагріти його.
  4. Викласти філе і обсмажити спочатку до рум'яності з усіх боків.
  5. Потім закрити кришку і смажити ще за п'ять хвилин з кожного боку.
  6. Після цього остудити і дрібно нарізати, щоб було зручно їсти.
  7. Яйця відварити до готовності.
  8. Остудити їх у холодній воді, позбавити від шкаралупи.
  9. Потім теж нарізати невеликими скибочками.
  10. Томат помити, вирізати плодоніжку.
  11. Далі плід порізати на кубики.
  12. Зелень вимити і дрібно покришити.
  13. Змішати зі сметаною і майонезом.
  14. Туди ж відправити часник, пропущений через прес.
  15. Все це перемішати і дати настоятися хоча б чверть години.
  16. За цей час з'єднати курку, яйця і помідор.
  17. Квасолю злити і додати туди ж.
  18. Заправити соусом і подавати.

Порада: можна за бажанням використовувати готовий часниковий соус.

Салат з білої і червоної квасолі в томатному соусі

Це дуже ситний салат, який спершу здасться вам дивним. Його особливість у тому, що він складається тільки з квасолі. Так що якщо хочете чогось оригінального, зберігайте!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
червоний винний оцет 15 мл
спеції 10 г
біла квасоля 1 банку
кінза 30 г
червона квасоля 1 банку
кетчуп 30 г
масло оливи 20 мл
цибуля 1 головка
сухий орегано 3 дрібку
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 130 ккал

Як приготувати:

  1. Банки з квасолею відкрити і обидві злити в один друшляк.
  2. Дати рідини стекти, за бажанням боби можна і промити.
  3. Висипати в невелику ємність і відставити.
  4. Кетчуп змішати з маслом, орегано і подрібненої кінзою.
  5. Додати спеції, перемішати і вилити в салат.
  6. Цибулю почистити і помити, нарізати четвертинками кілець.
  7. Доповнити квасолею, з'єднати — і готово.

Порада: за бажанням можна відварити квасолю і самостійно, але для цього її краще попередньо замочити.

Квасолевий салат з копченою ковбасою

Якщо додати в блюдо один копчений продукт, то копченим стане все блюдо. Зараз це ковбаса, і в цей раз ми точно не прогадали. Буде смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
квасоля 1 банку
помідори 2 шт.
петрушка 30 г
майонез 140 мл
копчена ковбаса 150 г
сир 80 г
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 241 ккал

Як приготувати:

  1. Ковбасу позбавити від упаковки.
  2. Нарізати соломкою або брусками.
  3. Помідори помити і порізати невеликими кубиками.
  4. Петрушку промити і дрібно порубати.
  5. Квасоля відкрити, злити і за бажанням промити.
  6. Сир можна натерти або порізати як ковбасу.
  7. Змішати його з помідорами, сиром, зеленню і ковбасою.
  8. Заправити соусом і дати настоятися хвилин десять.

Порада: щоб сир надавав особливий смак, візьміть солону бринзу.

Як приготувати з крабовими паличками

Зараз все буде для любителів риби, морської кухні і всього іншого. У нас простий варіант – квасоля з крабовими паличками, але і він виходить неймовірно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
солодкий перець 1 шт.
зелена цибуля 15 г
крабові палички 0,2 кг
кріп 15 г
сир 160 р
біла квасоля 150 г
огірок 1 шт.
майонез 230 мл
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 259 ккал

Як приготувати:

  1. Квасоля в першу чергу розкрити і позбавити від рідини.
  2. Крабові палички заздалегідь дістати, адже їм потрібно час, щоб розморозитися.
  3. Після цього нарізати їх кільцями і додати до квасолі.
  4. Сир натерти на будь тертці і всипати його туди ж.
  5. Перець промити, вирізати серцевину разом з перетинками.
  6. Далі плід нарізати тонкою і короткої соломкою.
  7. Цибулю помити і нарізати кільцями.
  8. Кріп покришити ножицями або ножем.
  9. Огірок промити, зрізати кінці.
  10. Після цього його можна очистити, якщо в цьому є необхідність. Приміром, якщо шкірка виявилася гіркою. Таке часто буває з першими огірками.
  11. Перець, цибулю, кріп і огірок пересипати до решти інгредієнтів.
  12. Заправити все майонезом і перед подачею добре перемішати.

Порада: додавайте багато зелені, вона дає не тільки колір, але і аромат.

Також спробуйте приготувати салат з квасолею та корейською морквою. Різні варіанти цієї страви порадують друзів і близьких.

Тут ви знайдете рецепти смачних салатів із звичайною і спаржевої квасолею на зиму.

А чи знаєте ви, що спаржева квасоля — джерело вітамінів? Читайте рецепти тут.

Приготування з домашніми сухариками

Це дуже і дуже смачно, ароматно і неповторно! Ці сухарики в салаті з квасолі – наша авторська розробка. Спробуйте! Не закохатися буде складно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
пряні трави 15 г
спеції за смаком
куряче філе 1 шт.
цибуля 1 головка
майонез 100 мл
часник 2 шматочка
біла квасоля 0,2 кг
хліб 100 г
вершкове масло 60 мл
морква 2 шт.
рослинна олія 60 мл
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 249 ккал

Як приготувати:

  1. Для початку потрібно приготувати сухарі і для цього хліб порізати кубиками.
  2. З часнику очистити від лушпиння, пропустити його через тисняву в масло.
  3. Туди ж відправити пряні трави і все перемішати.
  4. В отриману масу висипати кубики хліба і перемішати все.
  5. Дати настоятися хоча б тридцять хвилин. Це потрібно для того, щоб у хліба з'явився не тільки аромат, але і незвичайний смак.
  6. Курку очистити від жил і вимити, обсушити.
  7. Обваляти в спеціях і дати замаринувати, поки готуються інші інгредієнти.
  8. Цибулю почистити і промити, нарізати його півкільцями.
  9. Квасоля відкрити і злити, дати стекти. За бажанням можна промити.
  10. З моркви теж зчистити шкірку, обполоснути її, потім натерти.
  11. У сковороді нагріти половину вершкового масла, всипати коренеплоди.
  12. Гасити до м'якості, потім перекласти в салатник, щоб охололи.
  13. Розпустити в гарячій посуді другу частину масла.
  14. Викласти філе і смажити його до золотої скоринки, потім до готовності.
  15. Коли буде готове, нарізати соломкою.
  16. Надіслати до коренеплодів і відставити ненадовго.
  17. У суху сковороду висипати скибочки хліба.
  18. Смажити їх до хрускоту і потім перекласти в піалу невелику.
  19. До курки додати квасоля, майонез і все з'єднати.
  20. Перед подачею додати сухарі.
Порада: якщо додати сухарі відразу, вони розмокнуть і перетворять салат в кашу.

Хитрощі та поради

Салат – це те блюдо, яке можна доповнювати як завгодно! Тому радимо вам додавати в нього все, що вам подобається. Але нехай це буде продукт, який поєднується з іншими без проблем. Не бійтеся спецій, адже саме вони створюють аромат і смак!

Щоб салат мав солону нотку, використовуйте в якості добавок відповідні продукти. Наприклад, це можуть бути оливки, корнішони або огірки солоні каперси, солоний сир начебто фети і ін.

Для ситності в салат, який вже і без того складається з бобів, можна додати м'ясо або яйця. Овочі додадуть колір і свіжість. М'ясо можна обсмажити або запекти, щоб воно залишилося соковитим, яйця відварити або зробити яєчні млинці.

Обов'язково приготуйте один з наших салатів як-небудь на дозвіллі. А краще за все, тому що кожен з них особливо смачний і неповторний. Всі вони ситні, смачні й чекають, щоб ви їх приготували!

Що ще почитати: