22 апрель 2019 26

Як приготувати соковиту квашену капусту з буряком

Якщо вам не подобаються традиційні соління начебто маринованих грибів, огірків і помідор, збережіть собі сьогоднішні варіанти. Ми готуємо кислу капусту з буряком. Буде дуже яскраво!

Швидкий рецепт
Інгредієнти Кількість
цукор - 90 г
морква - 1 шт.
вода - 1,1 л
капуста - 2 кг
сіль - 30 г
листи лавра - 3 шт.
буряк - 0,3 кг
оцет - 150 мл
часник - 5 шматочків
рослинна олія - 0,1 л
чорний горошок - 6 шт.
Час приготування: 720 хвилин Калорійність на 100 грам: 31 Ккал

Повірте, швидше способу ви не знайдете. Ми все приготуємо за якихось дванадцять годин. Це неймовірно швидко. Ви з нами?

Як приготувати:

  1. З головного інгредієнта зняти верхні листки, качан вимити.
  2. Нарізати довільними шматками.
  3. Буряк і моркву очистити і вимити.
  4. Нарізати обидва коренеплоду брусками однакової товщини.
  5. Часник почистити і нарізати пластинками.
  6. Покласти капусту, коренеплоди в каструлю, чергуючи шари. Найбільше повинно бути головного інгредієнта. Все це потрібно гарненько утрамбувати і додати спеції.
  7. Воду з'єднати в ємності з сіллю і цукром.
  8. Дати закипіти, влити олію і оцет, перемішати.
  9. Вилити отриманий маринад на овочі.
  10. Закрити кришкою і дати настоятися під гнітом хоча б дванадцять годин.
Порада: для пікантності можна використовувати чилі замість часнику.

Грузинська квашена капуста з буряком

Новий смак і вигляд в цьому варіанті додадуть листя селери. Варто спробувати!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
чилі 3 стручка
сіль 45 г
капуста 3 кг
листя селери 200 г
буряк 1,5 кг
вода 2 л
часник 2 головки

Піде на приготування – 3 дні.

В одній порції – 23 калорії.

Як приготувати:

  1. Воду залити в сотейник і прибрати на плиту.
  2. Дати їй закипіти і додати сіль, розчинити її.
  3. Після цього зняти з вогню і повністю остудити.
  4. Качан позбавити від верхніх листів.
  5. Нарізати її крупними шматочками.
  6. Буряк почистити і помити, порізати тонкими пластинками.
  7. Часник очистити, кожну часточку розрізати на дві частини вздовж.
  8. Чилі вимити, нарізати його кільцями.
  9. Далі компоненти викласти у банку або каструлю шарами: буряк, капуста, буряк, часник, чилі, селера.
  10. Чергувати шари в такому порядку до самого верху.
  11. Залити солоною водою, закрити кришкою і дати настоятися три дні.

Порада: можна додати трохи солодкого перцю.

Квашена капуста з буряком великими шматками: простий рецепт

Вас чекають традиційні інгредієнти, з якими знайомий кожен. Це означає, що із завданням ви впораєтеся!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
листи лавра 4 шт.
часник 1 головка
цукор 150 г
рослинна олія 60 мл
оцет 150 мл
вода 1 л
перець чорний горошок 10 шт.
буряк 1 шт.
сіль 30 г
морква 1 шт.
запашний перець 10 шт.
капуста 2 кг

Піде на приготування – 2 дні.

В одній порції – 48 калорій.

Як приготувати:

  1. Зняти з качана верхні листи, потім промити його.
  2. Розрізати кожен з них на дві частини, а потім ще на вісім. Тобто виходить, що з качана виходить шістнадцять шматочків.
  3. Часник почистити і нарізати пластинками.
  4. Буряк і моркву вимити, почистити і натерти на тертці.
  5. Змішати коренеплоди з часником і капустою в одній ємності.
  6. Воду залити в каструлю, додати цукор і сіль, обидва види перцю, листя лавра.
  7. Прибрати на плиту до закипання, варити п'ять хвилин.
  8. Потім зняти з вогню, влити оцет і масло, перемішати.
  9. Отриманий маринад вилити на всі овочі і з'єднати.
  10. Закатати і дати настоятися хоча б два дні.

Порада: для аромату можна додати трохи мускатного горіха.

Як приготувати без оцту

Навряд чи ви коли-то вже квасили капусту без води, оцту і спецій. Але зараз ми якраз цим і займемося. Всього чотири інгредієнти, два дні, а який результат!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль 15 г
капуста 800 г
цукор 15 г
буряк 0,2 кг

Піде на приготування – 2 дні.

В одній порції – 35 калорій.

Як приготувати:

  1. Головний компонент вимити, нашаткувати гострим ножем або натерти на спеціальній тертці.
  2. Буряк почистити і помити, теж натерти.
  3. Скласти в банку овочі, чергуючи їх між собою.
  4. Зверху посипати цукром і сіллю.
  5. Влити воду, але повільно і акуратно, щоб вона стікала вниз.
  6. Закрити кришкою і дати настоятися два дні.

Порада: овочі потрібно проколювати зубочисткою час від часу, щоб вони рівномірно просочувалися маринадом.

Приготування на зиму

Так як ця капуста закладається на зиму, вичікувати її доведеться цілих сім днів. Це не так вже й багато заради такого смаку. Повірте і перевірте!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
чилі 4 стручка
капуста 8 кг
цукор 0,4 кг
хрін 100 г
петрушка 0,1 кг
буряк 0,3 кг
вода 4 л
часник 100 г
сіль 0,2 кг

Піде на приготування – 7 днів.

В одній порції – 32 калорії.

Як приготувати:

  1. Качан промити, кожен з них позбавити від верхніх листків.
  2. Далі нарізати плоди великими шматками, видалити кочережки.
  3. Часник порізати тонкими пластинками.
  4. Хрін почистити і вимити, натерти його на тертці.
  5. Буряк очистити і помити, нарізати крупно.
  6. Петрушку дрібно порубати, попередньо вимивши холодною водою.
  7. Чилі помити і нарізати кільцями.
  8. З'єднати з яскравим коренеплодом, хріном, петрушкою, часником, капустою.
  9. Воду прибрати на вогонь, розчинити в ній цукор і сіль.
  10. Потім зняти з вогню і остудити до теплого стану.
  11. Залити овочі, накрити тарілкою і прибрати на тиждень в холод.

Порада: чилі можна замінити червоним мелений перцем.

Візьміть на замітку, як приготувати різноманітні салати з квашеної капусти. Порадуйте рідних і близьких вітамінними закусками в холодну пору року.

Тут ви дізнаєтеся, як зварити смачний суп з квашеної капусти.

Якщо ви любите овочі і фрукти, спробуйте поживні салати з буряка з яблуками.

Корейська рецепт

Всім відомо, що якщо в рецепті є хоч трохи чогось корейської, значить, буде пікантно. Тут у нас легкий варіант, тому що без чилі, а часнику не так вже й багато.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
часник 4 шматочка
рослинна олія 60 мл
оцет 50 мл
цибуля 1 головка
капуста 1 шт.
сіль 30 г
чорний перець горошок 6 шт.
вода 1 л
цукор 0,1 кг
листи лавра 2 шт.
буряк 2 шт.

Піде на приготування – 1 день.

В одній порції – 46 калорій.

Як приготувати:

  1. Капусту промити, викинути її верхні листки.
  2. Нарізати качан кубиками розміром 2х2см, качан прибрати.
  3. Буряк почистити і помити, натерти на тертці.
  4. Часник натерти або порізати соломкою.
  5. Лук очистити і нарізати півкільцями.
  6. Капусту, буряк, часник і цибулю з'єднати в мисці.
  7. Воду вилити в миску, додати листи лавра, цукор, масло, сіль і чорний перець.
  8. Прибрати на плиту і довести до кипіння.
  9. Варити хвилин п'ять, потім зняти з вогню і влити оцет.
  10. Вилити до овочів, перемішати і закрити, дати настоятися добу.

Порада: щоб овочі швидше промариновались, можна взяти пекінську капусту замість білокачанної.

Салат з квашеної капусти з буряком і морквою

Морква, звичайно, не зробить заготівлю яскравіше, тому що стане рожевою, як і все інше. Але вона точно зробить її корисніше!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
часник 2 головки
капуста 1 шт.
вода 1 л
буряк 3 шт.
листи лавра 10 шт.
морква 5 шт.
перець чорний горошок 10 шт.
сіль за смаком

Піде на підготовку – 5 днів.

В одній порції – 25 калорій.

Як приготувати:

  1. Капусту вимити, зняти верхні листки.
  2. Нарізати соломкою, качан вирізати і видалити.
  3. Обім'яти її і покласти в миску.
  4. Буряк і моркву вимити, очистити від шкірки і нарізати брусками.
  5. Часник почистити і нарізати пластинками. Можна натерти, але ефект буде зовсім не той.
  6. Далі у велику банку укласти шарами: перець, листи лавра, часник, капусту, моркву і буряк.
  7. Після цього шари повторити.
  8. Воду залити в сотейник і додати в неї сіль.
  9. Прибрати на плиту і дати закипіти.
  10. Залити овочі і накрити кришкою або тарілкою.
  11. Дати настоятися хоча б п'ять днів.
Порада: морква за бажанням можна натерти або нарізати кільцями або смужками.

Хитрощі та поради

Щоб у капусти залишався приємний смак і аромат, радимо знімати з поверхні піну, яка обов'язково буде з'являтися. Також потрібно проколювати її шпажкою або зубочисткою, щоб повітря потрапляв всередину і овочі рівномірно маринувалися.

Якщо ви хочете, щоб ваша заготівля зберігалася як можна довше, тримайте її у холодному і темному місці. Температура в приміщенні не повинна бути плюсовою. Буде ідеально, якщо це буде підвал або льох.

Капуста залишиться хрустким, якщо ви не будете надто дрібно різати і якщо будете акуратно перемішати з іншими інгредієнтами. Хрін у складі такого соління теж не завадить. Він не дасть овочу стати м'яким.

Кисла капуста, яку ми вам пропонуємо сьогодні, подобається всім без винятків. І ваша сім'я, повірте, точно закохається в це соління! Це настільки смачно і ароматно і в той же час ніжно, що відмовитися або пройти повз просто неможливо. Приємного апетиту!

Що ще почитати: