26 май 2019 12

Корисні рецепти приготування салатів з ріпи

Якщо ви ніколи раніше не пробували салати з ріпи, час прийшов. Це не тільки корисно, але ще й смачно і незвично. Вам точно сподобається, будьте впевнені.

Свіжий салат з жовтої ріпи: простий рецепт
Інгредієнти Кількість
яловичина - 0,3 кг
мед - 50 мл
жовта ріпа - 1 шт.
гірчиця - 50 мл
соєвий соус - 20 мл
огірок - 1 шт.
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 228 Ккал

Всього через сорок хвилин на вашому столі виявиться досить простий і смачний салат з самих звичайних інгредієнтів. Приємного!

Як приготувати:

  1. М'ясо промити під проточною водою, обсушити.
  2. Нарізати його шматочками.
  3. У каструлі нагріти воду і всипати яловичину.
  4. Помішуючи, дати закипіти і варити до готовності. На це піде приблизно 30-40 хвилин в залежності від розміру шматочків.
  5. Ріпу в цей час очистити від шкірки і обполоснути.
  6. Нарізати її тонкою соломкою або натерти.
  7. Огірок вимити, зрізати кінці і при необхідності очистити від шкірки.
  8. Далі овоч нарізати тонкими кільцями.
  9. Гірчицю з'єднати з медом і соєвим соусом до однорідності.
  10. Змішати заправку з огірком, ріпою і яловичиною.
  11. Подавати до столу відразу ж.
Порада: якщо хочеться пікантності, використовуйте гостру гірчицю.

Салат з ріпи з морквою і яблуком

Зараз на вас чекає не просто рецепт, а справжня вітамінна бомба! Це те, що не просто можна, а треба спробувати.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль за смаком
морква 1 шт.
масло оливи 45 мл
ріпа 2 шт.
цукор 5 г
сік лимона 35 мл
яблуко 1 шт.
винний оцет 15 мл

Знадобиться на приготування – 15 хвилин.

В одній порції – 94 калорії.

Як приготувати:

  1. Ріпу почистити і помити, натерти на тертці.
  2. Те ж саме зробити з морквою і яблуком.
  3. З'єднати всі три компоненти і скропити соком лимона, перемішати.
  4. Сіль, перець, оцет, цукор і масло змішати, заправити салат.

Порада: можна додати кунжутне масло, тоді смак буде зовсім новим.

Готуємо закуску з часником і майонезом

Все досить ситно і навіть трохи пікантно. Серед головних компонентів – ріпа, яйця і сир. Все інше лише додасть фарб, аромату і крапельку смаку!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
часник 20 г
сіль за смаком
ріпа 0,4 кг
зелень 30 г
майонез 0,2 л
сир 100 г
яйця 3 шт.

Знадобиться на приготування – 25 хвилин.

В одній порції – 262 калорії.

Як приготувати:

  1. Ріпу почистити і вимити, натерти на тертці.
  2. Із зняти лушпиння часнику, подрібнити теркою або пропустити через тисняву.
  3. Сир натерти крупно.
  4. Яйця відварити до готовності і потім остудити, почистити.
  5. Нарізати їх кубиками і змішати з сиром, часником і ріпою.
  6. Посолити, посипати подрібненою зеленню.
  7. Наприкінці заправити салат майонезом і подавати до столу.

Порада: замість часнику для пікантності можна використовувати чилі.

Як приготувати з яловичиною

В цей раз все буде довше, звичайно. Все через відвареної яловичини, яка додасть салату незабутній смак і аромат. Час варто очікувань!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сметана 0,1 л
ріпа 3 шт.
лисички 150 г
сіль за смаком
телятина 0,3 кг
цибуля 1 головка
вершкове масло 20 г

Знадобиться на приготування – 50 хвилин.

В одній порції – 79 калорій.

Як приготувати:

  1. Ріпу очистити і помити, нарізати коренеплід соломкою.
  2. Покласти в миску і залити водою, прибрати на плиту.
  3. Варити до м'якості, потім злити на друшляк і дати стекти, охолонути.
  4. Цибулю почистити і помити, дрібно порубати.
  5. У сковороді розпустити масло і обсмажити на ньому цибулю до м'якості.
  6. Гриби в цей час ретельно почистити, вимити.
  7. Засипати їх до цибулі і тушкувати все разом до готовності.
  8. Телятину почистити і вимити, нарізати скибочками.
  9. Відварити м'ясо в солоній воді.
  10. Остудити його і з'єднати з ріпою, грибами і цибулею.
  11. Заправити салат сметаною, посолити і подавати.

Порада: замість сметани можна використовувати йогурт.

Салат з ріпи на основі сиру

Якщо у страві є сир, значить, воно точно буде ніжним. Ми ще і протерли його, щоб добитися максимальної легкості. Насолоджуйтесь!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
салат 30 г
сік лимона 15 мл
сир 220 г
петрушка 10 г
ріпа 1 шт.
кріп 10 г
молоко 90 мл
селера 1 шт.
цибуля-порей 1 шт.

Знадобиться на приготування – 25 хвилин.

В одній порції – 82 калорії.

Як приготувати:

  1. Над великою мискою розмістити велике сито і висипати в нього сир.
  2. Протерти його ложкою або лопаткою, щоб він став розсипчастим і максимально однорідним. З тією ж метою можна скористатися блендером, з ним буде навіть краще.
  3. Влити до сиру молоко, все перемішати і посолити.
  4. Селеру помити, почистити і подрібнити.
  5. Ріпу очистити і вимити, теж нарізати довільно.
  6. Обидва компоненти разом додати до сирної маси.
  7. Все це перемішати і відставити.
  8. Петрушку, салат і кріп помити і посипати зеленню готовий салат.
  9. Порей теж промити, нарізати кільцями і додати в салат, перемішати.
  10. Збризнути все соком лимона і подавати.

Порада: можна використовувати сік лайма для більш яскравого аромату.

Візьміть на замітку рецепти приготування смачних салатів з топінамбура — джерела мікроелементів, вітамінів і біологічно активних речовин.

Тут вас чекають вісім цікавих салатів з капусти і редиски.

Дізнайтеся рецепти приготування смачних і корисних салатів із зелені.

З додаванням сметани

Якщо сметану з'єднати з гірчицею, то вийде повноцінна і дуже смачна заправка для будь-якого салату. А якщо він ще й ріпи, тримайтеся! Тут буде складно не закохатися.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сметана 40 мл
яйця 2 шт.
ріпа 1 шт.
огірок 1 шт.
гірчиця 5 мл
зелень 10 г
цибуля зелена 50 г
сіль за смаком

Знадобиться на приготування – 30 хвилин.

В одній порції – 66 калорій.

Як приготувати:

  1. Ріпу почистити і вимити, натерти на тертці.
  2. Цибулю помити і дрібно нарізати .
  3. Огірки помити і видалити кінці.
  4. Далі його подрібнити, але перед цим спробувати на смак шкірку. Якщо гірчить, краще позбавити від неї.
  5. Яйця відварити до твердих жовтків.
  6. Остудити їх, почистити і нарізати брусками.
  7. Зелень промити і дрібно порубати ножем.
  8. Гірчицю змішати зі сметаною, додати сіль.
  9. З'єднати ріпу, цибулю, огірки, яйця і зелень.
  10. Заправити соусом і подавати до столу.

Порада: можна використовувати солоні або мариновані огірки замість свіжих.

Як смачно приготувати салат з буряком

Для любителів горіхів! Можете взяти будь-які на свій розсуд, щоб салат вам точно сподобався. Але він і так настільки смачний, що ви закохаєтесь в нього і без горіхів.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вершкове масло 40 г
горіхи 0,1 кг
ріпа 2 шт.
чорний мелений перець за смаком
сіль за смаком
рослинна олія 90 мл
буряк 1 шт.
бальзамічний оцет 15 мл
часник 1 шматочок

Знадобиться на приготування – 50 хвилин.

В одній порції – 276 калорій.

Як приготувати:

  1. Буряк вимити, обсушити і загорнути у фольгу.
  2. Відправити в духовку на півгодини при 200 градусах.
  3. За цей час почистити і ріпу вимити, нарізати її кубиками.
  4. Залити окропом і витримати п'ять хвилин.
  5. У сковороді розпустити масло, прогріти його.
  6. Ріпу злити на друшляк і дати стекти.
  7. Висипати в сковороду і обсмажити до рум'яності з усіх боків.
  8. Буряк дістати, почистити і нарізати кубиками, коли охолоне.
  9. З'єднати з ріпою, посолити і поперчити.
  10. Часник пропустити через тисняву, змішати з олією і оцтом.
  11. Полити салат підготовленої заправкою.
  12. Прожарити На сухій сковороді горіхи, потім подрібнити їх.
  13. Додати в салат, перемішати — і готово.

Порада: найяскравіше будуть фундук і пекан (по аромату).

Приготування зі шпротами

Шпроти додадуть наступного салату справжньої оригінальності! Один їх аромат чого вартий. Тепер уявіть ще трохи ріпи поруч, трохи яскравих яєць і гірчичну заправку. Смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зерниста гірчиця 15 мл
шпроти 0,1 кг
бадьян 2 шт.
рослинна олія 30 мл
буряк 2 шт.
масло оливи 30 мл
розмарин 10 г
перепелині яйця 8 шт.
цибулиння 20 г
ріпа 2 шт.
червоний винний оцет 50 мл

Знадобиться на приготування – 1 годину.

В одній порції – 167 калорій.

Як приготувати:

  1. Яйця слід відварити в солоній воді до готовності з додаванням невеликої кількості винного оцту. Туди ж додати розмарин і бадьян, верхню лушпиння цибулі. На це піде не більше чотирьох хвилин. Яйця маленькі, тому й варяться швидко.
  2. Потім дістати яйця, почистити і повернути у відвар, нехай там і остигають.
  3. Буряк ретельно вимити разом з ріпою.
  4. Збризнути коренеплоди маслом і загорнути у фольгу.
  5. Прибрати в духовку на сорок хвилин при 190 градусах.
  6. Коли пройде час, дістати їх, почистити і нарізати кубиками.
  7. Гірчицю з'єднати з маслом оливи, і подрібненими коренеплодами шпротами.
  8. Викласти все це на половинки яєць і подавати, посипавши зеленню.

Порада: замість шпрот можна взяти будь-яку консервовану рибу.

Як приготувати з яловичим язиком

Для любителів чогось ситного і смачного можемо запропонувати наступний салат. Він для справжніх чоловіків!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
гірчиця 15 г
букет гарни 1 шт.
цибуля-порей 1 шт.
яловичий язик 0,4 кг
оливки 50 г
сіль за смаком
солодкий перець 2 шт.
ріпа 1 шт.
оцет 30 мл
латук 1 шт.
чорний мелений перець за смаком
морква 1 шт.
масло оливи 75 мл

Знадобиться на приготування – 2 години і 30 хвилин.

В одній порції – 121 калорія.

Як приготувати:

  1. Морква, порей і ріпу вимити, очистити.
  2. Мова ретельно промити і покласти в сотейник з водою.
  3. Прибрати на плиту і дати закипіти, потім варити всього п'ять хвилин.
  4. За цей час в сусідню каструлю покласти промитий букет гарни.
  5. Туди ж — морква, порей і ріпу.
  6. Посолити, поперчити і довести до кипіння.
  7. Мова дістати, коли пройде час, остудити його, а бульйон процідити.
  8. Відправити його в киплячу воду з коренеплодами і спеціями.
  9. Варити протягом двох годин.
  10. Латук вимити й обсушити, солодкий перець почистити і нарізати соломкою.
  11. Винний оцет з'єднати з маслом, гірчицею, сіллю і перцем.
  12. Готовий язик очистити від шкірки, нарізати соломкою.
  13. Ріпу дістати і нарізати кубиками разом з морквою.
  14. Латук змішати з перцем солодким, мовою, ріпою і морквою.
  15. Оливки нарізати кільцями і вмішати в загальну масу.
  16. Заправити соусом і подавати.
Порада: для легкості можна посипати готовий салат сиром.

Корисні поради

Якщо ви готуєте салат з майонезом, радимо зробити його самостійно. Так салат вийде ситніше і насиченішим. Спробуєте такий соус раз і до магазинного більше не притронетесь!

В будь-який з варіантів ви можете додати деякі компоненти для пікантності. В ідеалі це буде свіже стручок чилі. Якщо її немає, можна взяти червоний мелений перець. Або замість нього можна використовувати велику кількість чорного перцю, часнику.

Такий салат в будь-якому разі стане корисним для вашого здоров'я. Як добре, що готувати можна на будь-який смак і гаманець, правда? Вибирайте найбільш підходящий салат і насолоджуйтеся!

Що ще почитати: