10 март 2019 41

Як правильно приготувати шніцель з яловичини

Комусь шніцель нагадує відбивну, а комусь- стейк, але насправді він не відноситься ні до однієї групи, ні до іншої. Звичайно, можна приготувати його в клярі або просто на грилі, але результат все одно буде іншим!

Віденський шніцель з яловичини в легкій паніровці
Інгредієнти Кількість
лимон - 1 шт.
спеції - за смаком
яйця - 2 шт.
яловичина - 560 г
масло оливи - 0,2 л
борошно - 60 г
сухарі - 80 г
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 282 Ккал

У цьому варіанті він більше всього схожий на класичні відбивні, які любить кожного з нас. Ви вже знаєте, наскільки це смачно і навряд чи відмовитеся!

Як приготувати:

  1. М'ясо помити, зрізати з нього весь жир і обсушити.
  2. Порізати на частини приблизно одного розміру.
  3. Покласти їх все на обробну дошку.
  4. Накрити плівкою і відбити трохи з обох сторін.
  5. Яйця збити в невеликій піалі.
  6. М'ясо присипати спеціями з обох сторін, обваляти в борошні.
  7. Потім опустити в суміш яєць і тільки потім в сухарі.
  8. У сковороді розігріти олію, викласти туди шніцелі.
  9. Смажити їх, періодично перевертаючи, до рум'яності.
  10. Збризнути соком цитруса і подавати до столу.
Порада: можна розбавити яйця невеликою кількістю молока.

Як посмажити шніцель з яловичини на грилі

Навіть якщо в цьому рецепті ви скористаєтеся сковородою-гриль, все вийде! Ми теж готували на ній, і вийшло просто помпезно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вершкове масло 20 г
яловичина 0,4 кг
петрушка 20 г
рослинна олія 15 мл
спеції за смаком
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 232 ккал

Як приготувати:

  1. Дістати м'ясо з холодильника і дати йому на грітися протягом тридцяти хвилин.
  2. Після цього нарізати його на чотири однакові частини.
  3. Змастити їх олією з усіх боків.
  4. Сковороду-гриль нагріти на плиті і покласти туди яловичину.
  5. Смажити по одній хвилині з кожного боку.
  6. Після цього відразу ж подавати до гарніру.
  7. Залишилося тільки присипати спеціями і покласти зверху по скибочці вершкового масла.
  8. Петрушку промити і покришити, посипати м'ясо — і готово.

Порада: в якості спецій краще всього використовувати трави.

Готуємо з мармурової яловичини

Смачніше м'яса, ніж це, вже й придумати не можна! Мармурова яловичина є найдорожчим м'ясним продуктом, вона дійсно виправдовує свою «звання».

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
петрушка 30 г
чебрець 40 г
яловичина 500 г
зелена цибуля 30 г
цибуля 1 головка
рослинна олія 15 мл
спеції 10 г
розмарин 40 г
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 153 ккал

Як приготувати:

  1. М'ясо промити і обов'язково обсушити його сухими серветками.
  2. Розмарин і чебрець з'єднати між собою в один «букет».
  3. Яловичину нарізати порційними шматочками.
  4. Натерти спеціями зі всіх сторін.
  5. Скласти їх в стопку, посипаючи кожен шар травами.
  6. Дати настоятися в такому вигляді тридцять хвилин. Але якщо є можливість настояти довше, нею варто скористатися.
  7. Цибулю почистити і розрізати навпіл.
  8. Полити її маслом.
  9. Змастити сковороду маслом, поки та прогрівається.
  10. Викласти шніцелі і смажити їх до рум'яності з обох сторін.
  11. Петрушку і зелену цибулю помити і дрібно нарубати.
  12. Готове м'ясо розкласти по тарілках, приправити спеціями і присипати зеленню.

Порада: спеції краще додавати в кінці, так як якщо зробити це раніше, м'ясо стане жорстким.

Як приготувати швидко в мультиварці

Напевно, спочатку вам здасться дивним, але таке м'ясо буде готове за якихось двадцять хвилин! Хіба це час? Дуже швидко і дуже смачно.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яловичина 2 стейка
рослинна олія 30 мл
спеції за смаком
борошно 60 г
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 293 ккал

Як приготувати:

  1. Мультиварку відразу ж змастити маслом.
  2. Включити режим смаження і дати нагрітися.
  3. М'ясо в цей час промити, очистити від плівок і обсушити.
  4. Після цього відбити його і приправити за смаком.
  5. Обваляти яловичину в борошні з усіх сторін.
  6. Помістити в розігріту олію і готувати близько чверті години, не забуваючи перевертати.

Порада: для пікантності радимо додати спеції трохи червоного перцю.

Простий рецепт смачного шніцеля на сковороді

Цей варіант майже такий же швидкий, як і попередній. тільки от він призначений для тих, хто любить готувати на плиті.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
кунжут 10 г
яловичина 450 г
яйця 2 шт.
спеції за смаком
базилік 10 г
рослинна олія 20 мл
сік лимона 30 мл
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 194 ккал

Як приготувати:

  1. М'ясо помити і обсушити.
  2. Якщо є якісь плівки, їх обов'язково потрібно зрізати.
  3. Далі яловичину нарізати порційними шматками.
  4. Яйця збити зі спеціями і обваляти в них всі шматочки.
  5. Далі обваляти в кунжуті.
  6. У сковорідці розігріти олію і викласти яловичину.
  7. Смажити до готовності з усіх боків.
  8. Потім помістити на тарілки, полити соком лимона і зверху покласти листочки базиліка.

Порада: щоб вийшло оригінально, використовуйте чорний кунжут.

Візьміть на замітку, як посмажити смачний шніцель зі свинини на сковороді.

Читайте, як приготувати капустяний шніцель в домашніх умовах — рецепт з фото і покроковими рекомендаціями.

Тут ви дізнаєтеся, як правильно готувати яловичину з болгарським перцем.

Запікання в духовці

Коли ви будете готувати шніцель в духовці, то зрозумієте, що десь таке вже було. І ви будете праві, тому що це неймовірно схоже на м'ясо по-французьки. Смакота!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цибуля 2 головки
спеції за смаком
яловича вирізка 0,5 кг
сир 100 г
гірчиця 15 мл
сметана 15 мл
Час приготування: 270 хвилин Калорійність на 100 г: 180 ккал

Як приготувати:

  1. М'ясо спочатку помити і обсушити.
  2. Після цього очистити від плівок і жиру.
  3. Нарізати порціонними шматками й відбити кожен з них.
  4. З лука стягнути лушпиння, обполоснути його і нарізати половинками кілець.
  5. Яловичину покласти в миску і додати спеції.
  6. Все це перемішати і бажано вручну.
  7. Затягнути плівкою або закрити кришкою і прибрати в холодильник на чотири години.
  8. Коли пройде час, дістати м'ясо, позбавити від цибулі.
  9. Викласти всю яловичину на робочу поверхню.
  10. Відбити кухонним молоточком.
  11. Перекласти у форму і змастити поверхню кожного шматка маслом.
  12. Присипати спеціями і далі за допомогою пензлика змастити сметаною.
  13. Зверху викласти цибулю і посипати тертим сиром.
  14. Запікати двадцять хвилин при 200 градусах.

Порада: замість сметани можна використовувати майонез.

Соковитий шніцель з фаршу з яйцем

З одного боку, ці шніцелі нагадають вам котлети, з іншого – хачапурі. Насправді все набагато простіше і справді дуже смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції за смаком
цибуля 1 головка
яловичина 700 г
яйця 9 шт.
зелень 20 г
хліб 0,1 кг
сир 150 г
молоко 100 мл
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 183 ккал

Як приготувати:

  1. Хліб нарізати дрібно. Можна подрібнити її в блендері до стану крихти.
  2. Далі висипати в невелику ємність і залити водою, дати настоятися.
  3. М'ясо очистити від плівок, нарізати кубиками.
  4. З цибулини зняти лушпиння, нарізати крупно.
  5. Змішати з м'ясом і хлібом пропустити через м'ясорубку.
  6. В отриману масу додати спеції і молоко з хліба, якщо залишилося.
  7. Вбити сире яйце і все це ретельно перемішати.
  8. Сир натерти на дрібній тертці.
  9. Деко або форму для випічки накрити папером.
  10. У центрі помістити великий корж з фаршу і сформувати з неї шніцель із поглибленням.
  11. Відправити в духовку на двадцять хвилин при 180 градусах.
  12. Потім дістати і посипати тертим сиром, розбити зверху яйце.
  13. Повторити процес ще з іншими сім'ю яйцями і фаршем.
  14. Вдруге шніцелі запікати ще двадцять хвилин.

Порада: щоб було зручніше розбивати яйця, використовуйте перепелині.

Ароматне м'ясо з грибами

Рецепт ідеально підійде для тих, хто жити не може без ароматних грибочків. Приємного апетиту!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цибуля 1 головка
яловичина 800 г
гриби 0,2 кг
рослинна олія 30 мл
спеції за смаком
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 165 ккал

Як приготувати:

  1. Яловичину в першу чергу потрібно промити.
  2. М'ясо нарізати порційними шматками товщиною близько 10 мм
  3. Гриби ретельно очистити, нарізати на кубики.
  4. З цибулини зняти лушпиння, дрібно порубати її.
  5. У сковороді нагріти масло і всипати цибулю, тушкувати до м'якості.
  6. Потім додати гриби і готувати спочатку до випаровування рідини.
  7. Потім смажити до рум'яності і повної готовності.
  8. Зняти з вогню і трохи остудити.
  9. В шматках яловичини зробити надрізи, щоб отримати своєрідні кишеньки.
  10. Присипати м'ясо спеціями і зовні, і всередині.
  11. Далі кишеньки наповнити грибною начинкою і скріпити краю зубочистками.
  12. Викласти їх на сковороду, обсмажити до рум'яності.
  13. Потім закрити кришку і вже тушкувати до повної готовності.
Порада: щоб смак був більш свіжим, в серединку потрібно додати трохи зелені, а зверху посипати тертим сиром.

Хитрощі та поради

М'ясо завжди виходить ще більш смачним, якщо його доповнюють соусом. Ідеально, якщо він охолоджений! Купувати не потрібно, адже вдома теж можна його приготувати з йогурту, сметани, томатів, часнику, зелені і ін

Подавати шніцель можна не тільки з соусами. Вмійте правильно підібрати гарнір, подайте салат, нарізку з овочів або скибочку ще гарячого багета.

Шніцель – це дуже смачно, соковито, ситно і насичено. Це настільки добре, що можна їсти три рази в день і не скаржитися. Приємного вам апетиту!

Що ще почитати: