4 варіанти приготування Феттуччіне з куркою і грибами
Курку та гриби – класичне поєднання. Якщо ж доповнювати ці продукти смачним вершковим соусом, та ще й пастою Фетучине, то буде дуже складно відірватися від тарілки! Спробуйте і ви зрозумієте чому.
| Інгредієнти | Кількість |
|---|---|
| вершкове масло - | 100 г |
| цибулю - | 2 головки |
| паста Фетучине - | 0,3 кг |
| гриби - | 200 г |
| сіль - | 15 г |
| спеції - | 10 г |
| куряче філе - | 350 г |
| Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 183 Ккал |
Як приготувати:
- У велику каструлю налити воду, посолити і прибрати на плиту.

- Включити середній вогонь і дочекатися закипання.
- Коли час прийде, помістити у воду пасту і перемішати.

- Відварити до готовності, не забуваючи помішувати, щоб не склеїти.
- У цей час очистити цибулю від лушпиння, видалити гострим ножем коріння.

- Вимити коренеплоди під проточною водою, подрібнити їх.

- Курку вимити, очистити від плівок і нарізати кубиками.

- У сковороду покласти половину масла, дати йому розійтися.

- Викласти цибулю і тушкувати його, помішуючи, хвилин п'ять.
- Додати куряче філе і готувати його до рум'яної скоринки.
- У цей час очистити гриби, підрізати їм ніжки.

- Наріжте їх пластинками, додати до цибулі і м'яса разом зі спеціями.
- Дочекатися, коли випарується вся рідина і з'явиться рум'яна кірочка. Тоді можна вважати, що гриби і м'ясо готові.

- Готові Фетучине злити на друшляк, дати їм стекти, потім трохи промити гарячою проточною водою.
- Додати до них другу половину вершкового масла і перемішати.
- Висипати вміст сковороди і змішати. Можна подавати!
Феттуччіне з куркою і грибами у вершковому соусі
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| часник | 30 г |
| куряче філе | 0,3 кг |
| сир | 180 г |
| 30% вершки | 0,2 л |
| рослинна олія | 20 мл |
| масло оливи | 15 мл |
| Фетучине | 250 г |
| цибуля | 1 головка |
| вершкове масло | 65 г |
| білі гриби | 160 р |
| сіль | за смаком |
| чорний мелений перець | 3 щіпки |
Часу: 1 ч.
Калорій: 245.
Як приготувати:
- Куряче філе вимити проточною водою, очистити від жиру і плівок.
- Нарізати м'ясо кубиками невеликого розміру.
- Посипати сіллю, чорним перцем і обім'яти, щоб рівномірно розподілити приправи.
- У сковороду налити олію, нагріти його.
- Викласти скибочки філе і смажити близько десяти хвилин до рум'яної скоринки.

- Гриби за цей час очистити, нарізати пластинками, підрізають ніжки.
- Додати до м'яса і готувати все разом ще стільки ж часу.
- У великий, глибокий сотейник налити воду, прибрати на плиту.
- Включити сильний вогонь і дати воді закипіти, посолити.
- Викласти Фетучине і варити до готовності. На упаковці повинно бути вказано необхідний час готування.
- У процесі варіння пасту обов'язково помішувати, щоб не приклеївся до дна.
- Коли вона готова, перекласти в друшляк і дати стекти всій воді.
- Після цього повернути пасту в сотейник і полити оливковою олією, перемішати.
- У сковороду викласти вершкове масло, дати йому розтанути.
- Цибулю в цей час дрібно порубати.
- Часник очистити, пропустити часточки через тисняву.
- Викласти в сковороду і тушкувати до м'якості обидва компоненти.
- Далі влити вершки, через дві хвилини додати курку з грибами.
- Сир натерти на тертці будь-якого розміру, всипати його до решти інгредієнтів.
- Додати готові Фетучине і перемішати.
- Дати страві прогрітися протягом декількох хвилин і подавати до столу.
Як приготувати пасту в мультиварці
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| часник | 1 шматочок |
| куряче філе | 170 г |
| сметана | 50 мл |
| цибуля зелена | 3 пера |
| рослинна олія | 30 мл |
| Фетучине | 120 г |
| сіль | за смаком |
| білі гриби | 150 г |
| шавлія | 3 р |
| борошно | 15 г |
| курячий бульйон | 50 мл |
| чорний мелений перець | за смаком |
Часу: 45 хв.
Калорій: 182.
Як приготувати:
- У сотейник налити необхідну кількість води, посолити її.
- Прибрати на плиту і дати закипіти, викласти Фетучине.
- Помішуючи, варити їх до готовності, потім перекласти в друшляк.
- Куряче філе вимити, очистити від жиру і плівок.
- М'ясо нарізати смужками невеликого розміру, посолити, обім'яти руками.
- Часник очистити, видалити хвостик і пропустити часточку через тисняву.
- Цибулю вимити, дрібно порубати.
- Гриби очистити, нарізати пластинками.
- У чашу мультиварки налити олію, включити режим випічки.
- Викласти зелений лук, часник і куряче м'ясо з грибами.
- Обсмажувати до одержання рум'яної скоринки м'яса.
- Потім включити режим гасіння і готувати ще хвилин 10-15. Тут все залежить від того, як дрібно нарізана курка.
- Борошно з'єднати зі сметаною, влити бульйон, додати шавлія і чорний перець.
- Все це перемішати і перелити в чашу мультиварки.
- Тушкувати до тих пір, поки соус не загусне.
- Потім додати Фетучине, прогріти 1-2 хвилини і подавати порційно.
Рецепт пасти з беконом
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| часник | 1 шматочок |
| куряче філе | 0,3 кг |
| бекон | 70 г |
| масло оливи | 40 мл |
| гриби | 180 г |
| свіжий базилік | 8 листочків |
| сир | 80 г |
| Фетучине | 250 г |
| борошно | 5 г |
| чорний перець мелений | за смаком |
| цибуля | 1 головка |
| вершки | 260 мл |
| сіль | за смаком |
Часу: 50 хв.
Калорій: 206.
Як приготувати:
- Відразу ж поставити на вогонь каструлю з водою, посолити її.
- Дати закипіти і помістити туди Фетучине, перемішати і варити до готовності.
- В цей же час помістити на плиту сковорідку, дати їй нагрітися.
- Філе вимити проточною водою, очистити від жиру і плівок.

- Нарізати кубиками невеликого розміру і відставити.
- У сковорідку налити масло оливи, викласти м'ясо і тушкувати його до рум'яної скоринки.
- Гриби очистити і нарізати кубиками.
- Лук очистити, помити і дрібно покришити.
- Точно так само вчинити і з часником.
- Бекон нарізати дрібними кубиками або смужками.
- Філе перекласти в тарілку, а помістити в сковороду цибулю, часник, гриби і бекон.
- Гасити компоненти до готовності, не забуваючи помішувати.
- Додати філе, сіль і чорний перець. Усе з'єднати.
- Налити вершки і тушкувати до густоти.
- Сир натерти і всипати його в готовий м'ясний соус з грибами.
- Готові Фетучине перекласти на друшляк, дати стекти.
- Додати в сковороду, перемішати і подавати до столу. Прикрасити базиліком.
Рекомендації для приготування страви
Гриби можна використовувати абсолютно будь-які за смаком. І якщо вони ще й лісові, то смак буде більш насиченим і яскравим. Це можуть бути лисички, опеньки, білі гриби, рижики, підосичники, сироїжки, підберезники та ін.
При подачі можна посипати страву зеленню. Буде і яскраво і свіжо, і смачно. Можна вибирати будь-яку, яка вам подобається: м'ята, естрагон, розмарин, чебрець. З класичних добре підійдуть зелений лук, петрушка, базилік.
В якості добавок в страву можна додати подрібнені сухофрукти, вимочені в алкоголі. Уявіть цей пікантний смак! Також можна взяти запашні до рум'яності горіхи. Вийде більш ніж оригінально.
Відео-рецепт приготування Феттуччіне з куркою і грибами дивіться нижче:
Сьогоднішнє блюдо неймовірно легке і готується дуже швидко. Всі інгредієнти прості і працювати з ними точно вміє кожен з вас. Тому скоріше пишіть список інгредієнтів, відправляйтеся за покупками і починайте готувати вечерю. Це справжня смакота!







