04 апрель 2019 846

Як приготувати дріжджове тісто на кефірі

Більшість недосвідчених кулінарів навіть не думають балувати своїх домочадців випічкою з дріжджового тіста. Але не такий страшний вовк, як його малюють! І тому ми підготували для таких представниць даний матеріал. З'явилася прекрасна можливість спробувати свого щастя на даному терені. Тим більше нічого складного в приготуванні дріжджового тіста немає.

Що потрібно знати про кефірі, дріжджах та їх тандемі

В даному розділі ми поговоримо про такі продукти, як кефір і дріжджі. Розберемо всі нюанси. Розповімо про їх «дружбі» один з одним.

Далеко не секрет, що на кефірі виходить чудове тісто, тому його часто застосовують для виготовлення борошняний основи різноманітних страв. Причому, виходить подібне тісто надзвичайно ласим, тому більшість кулінарів віддають перевагу саме його для виготовлення своїх кулінарних шедеврів.

Завдяки кефіру, в борошняній основі утворюється кислотна атмосфера. А бактерії сприятливо впливають на смакові якості борошняного вироби. Також з його допомогою, тісто набуває потрібну текстуру. Тісто виходить розсипчастим і ніжним.

Дріжджі — це крихітні бактерії, які розмножуючись, виробляють вуглекислий газ, роблячи тісто повітряним і пухким. У природі вони зустрічаються в рідині, в повітрі і на рослинах.

Для здоби застосовують 2 види дріжджів:

  1. Свіжі (у пресованому вигляді) дріжджі. Вони часто продаються в сіро-коричневих вологих брикетах. Зберігаються в холоді до 14 днів, а також в замороженому вигляді — 90 днів. Темні, з нальотом, дріжджі не придатні для подальшого вживання. Будь-яка випічка, із застосуванням даного виду дріжджів, виходить прекрасною. Проте вона потребує довгої, або багаторазовою витримці;
  2. В сухому вигляді. Ділиться на активні і швидкодіючі.
  • Активні дріжджі настоюють 15 хвилин в тепленькій рідини.
  • Швидкодіючі дріжджі кладуть безпосередньо в тісто. Незамінні для хлібопічки.

Про дружбу дріжджів з кефіром чули багато хто. Завдяки їм, випічка перетворюється на шедевр кулінарії. Вона виходить повітряної і ніжною. Також, строки зберігання цих виробів досить тривалі. Приготуйте і ви таке тісто для своїх кулінарних шедеврів. А на допомогу вам зустрічайте нашу невелику підбірку рецептів.

Рецепт дріжджового тесту на кефірі як пух
Інгредієнти Кількість
кефіру - 375 мл
борошна - 875 грам
сухих дріжджів - 11 грам
цукру - 30 грам
оливкової жиру (масла) - 75 мл
солі - пару щіпок
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 120 Ккал

Перед вами рецепт смачної основи. Процес її приготування не є виснажливим. А ось результат вас дуже порадує. Вироби з неї виходять ніжніше хмари.

Хід роботи:

Нагрійте кисломолочний продукт в мисці до 39 градусів;

Введіть в нього цукор;

Додайте сухі дріжджі. Ретельно все з'єднайте. Залиште в спокої на 6 хвилин;

Після утворення пузанов на кефірної гладі, введіть в субстанцію оливковий жир. Гарненько все з'єднайте;

В окремій тарі просійте борошно. Введіть трохи солі. Трошки з'єднайте;

Введіть в борошняну масу підготовлений кефір;

Зробіть заміс тіста протягом 15 хвилин. Воно не повинно, в результаті прилипати до шкіри рук;

Приберіть готовий борошняний грудку в тепле місце на 60 хвилин. За цей час потрібно двічі місіть його по мірі збільшення в розмірах.

Тепер тісто готове до приготування різних кулінарних шедеврів хвилюючих смакових комбінацій.

Швидке тісто на кефірі з дріжджами на пиріжки

Хочемо розповісти вам про один цікавий рецепт швидкого тесту. Його приготування не займе у вас більше 45 міну, а в підсумку буде нагадувати листкове тісто на дріжджах. Побалуйте і ви своїх домочадців пиріжками, приготованими на цьому борошняному клубочку.

Вам знадобиться:

  • 250 мл кефіру;
  • 750 грам борошна;
  • 11 грам сухих дріжджів;
  • 125 мл оливкової жиру;
  • 15 грам рафінаду;
  • 5 грам солі.

Тривалість приготування: 45 хвилин.

Калорійність 100 р.: 105 ккал.

Хід роботи:

  1. Пропустіть через сито борошно;
  2. Введіть в неї дріжджі в сухому вигляді. Гарненько змішайте;
  3. Кисломолочний продукт з'єднайте з оливковою олією, сіллю і рафінадом. Гарненько перемішайте;
  4. Введіть в борошняну масу підготовлений кефір;
  5. Приступайте до процесу замісу;
  6. Приберіть отриманий борошняний грудку в тепле місце на 35 хвилин, щоб він збільшився в розмірах.

Перед використанням, обімніть його в останній раз і приступайте до створення пиріжків.

Здобне дріжджове тісто на кисляку для булочок і пирогів

Ваші кондитерські вироби з використанням даного виду основи в кінцевому підсумку буде танути в роті. Приготувати її не так складно, як здається. До того ж, термін зберігання у неї досить тривалий. Ось вам на допомогу наш рецепт.

Вам знадобиться:

  • 10 грам дріжджів в сухому вигляді;
  • 1250 грам борошна;
  • Склянка кефіру;
  • Два курячих яйця;
  • 100 грам вершкового жиру;
  • 45 грам рафінаду;
  • Пакетик ваніліну;
  • 2,5 грама солі.

Тривалість приготування: 60 хвилин.

Калорійність 100 г: 250 ккал.

Хід роботи:

  1. Нагрійте до теплого стану кефір. Введіть в нього рідкий вершковий жир і курячі яйця. Гарненько все збийте;
  2. Всипте сіль, ванілін і рафінад. Гарненько все з'єднайте;
  3. Пропустіть через сито два рази пшеничне борошно. Змішайте з дріжджами. Введіть всі в кефірну субстанцію;
  4. Приступайте до замісу;
  5. Готовий борошняний колобок накрийте чим-небудь і сховайте в тепле місце.
  6. Після 20 хвилин зробіть першу обминку. Відставте назад в тепло.

Коли ваше тісто збільшиться 2-й раз у розмірах, сміливо приступайте до творіння з нього кулінарних шедеврів.

Соковитий рулет з лаваша з крабовими паличками відео рецепти з покроковими підказками і рекомендаціями.

Куряча грудка в сметанному соусі на сковорода, це один з найпростіших рецептів, які легко приготувати на вечерю.

Що смачного приготувати соковитий яблучний цветаевский пиріг, читайте тут кращі рецепти.

Хитрощі приготування

У даного тесту є свої хитрощі приготування. Дотримуючись їх, ваша випічка вийде божественної. А ось і вони:

  1. Для довгого зберігання випічки введіть в тісто трохи рідкого крохмалю;
  2. Тільки просеянная борошно здатна перетворити тісто в пухнасте диво;
  3. Дріжджове тісто боїться протягів;
  4. Тільки теплі інгредієнти гарантують хороший підйом основи;
  5. Перед замісом завжди протирайте поверхню рук сухим рушником;
  6. Перед введенням в опару, маргарин не потрібно топити. Так ви тільки нашкодите мучному виробу;
  7. Використовуйте свіжі і якісні дріжджі;
  8. Не перестарайтеся з кількістю рафінаду;
  9. Використовуйте тільки жовткову частина яйця;
  10. Бажано відразу використовувати готове тісто;
  11. Більше масла, а вологи якомога менше;
  12. Перед введенням родзинок, присипте його борошном;
  13. В кінці бродіння опари вводять сіль.

Ось і всі секрети, які вам знадобляться у подібній справі. Сподіваємося, наша стаття допомогла вам розібратися в приготуванні тіста. А представлені рецепти основи на кефірі і деякі тонкощі дозволять балувати своїх рідних смачною випічкою хоч кожен данину.

Бажаємо вам вдалих експериментів!

Що ще почитати: