29 май 2019 1 402

Як приготувати ніжний крем-суп з грибів

Якщо вам набридли бульйони, борщі, солянки і все подібне, ви в потрібному місці! Сьогодні ми готуємо крем-суп з грибами, в деяких рецептах додаємо сир. Ви й уявити не можете, наскільки це смачно і як поживно!

Крем-суп з сухих білих грибів і вершків
Інгредієнти Кількість
чебрець - 4 гілочки
білі гриби сухі - 30 г
цибулю - 1 головка
рослинна олія - 20 мл
вода - 3 л
вершки - 250 мл
сіль - за смаком
свіжі білі гриби - 0,3 кг
часник - 4 шматочка
чорний мелений перець - за смаком
картопля - 3 бульби
вершкове масло - 20 г
Час приготування: 155 хвилин Калорійність на 100 грам: 25 Ккал

Цей варіант буде готуватися досить довго, але результат однозначно варто того. Це смачно!

Як приготувати:

  1. Сухі гриби викласти в невелику ємність.
  2. Залити окропом і накрити, дати настоятися одну годину.
  3. Після цього відвар злити в каструлю, гриби промити.
  4. Долити воду, додати чебрець, прибрати на плиту і дати закипіти.
  5. Після цього зменшити вогонь, варити 35-40 хвилин, посолити.
  6. Гриби вийняти і дати їм трохи охолонути.
  7. Картоплю почистити, вимити і нарізати кубиками.
  8. Додати її в грибний відвар і варити п'ятнадцять хвилин до м'якості.
  9. Цибулю почистити і нарізати дрібними кубиками.
  10. Часник очистити і пропустити через прес.
  11. У сковороді нагріти вершкове і рослинне масла.
  12. Всипати цибулю і тушкувати до м'якості.
  13. В кінці додати часник і буквально через кілька секунд перекласти вміст сковороди до картоплі. Тут важливо діяти швидко, тому що часник починає горіти.
  14. Остиглі гриби нарізати соломкою і повернути в суп.
  15. Свіжі гриби очистити, промити і довільно нарізати.
  16. Викласти їх на сковороду, де смажився лук.
  17. Туди ж відправити вже варені гриби.
  18. Тушкувати до готовності.
  19. Після цього перекласти в суп, чебрець прибрати і томити ще десять хвилин.
  20. Додати вершки, все з'єднати, збити блендером і довести до смаку.
  21. Закипения і готувати ще десять хвилин.
Порада: можна додати трохи плавленого сиру для насиченості страви.

Крем-суп з грибами і сиром

Тут у нас все максимально насичено, так як є сир! Крім нього, ще гриби, картопля і трохи м'якого цибулі – хіба це може бути несмачно?

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
підберезники 0,4 кг
картопля 6 бульб
плавлений сир 40 г
цибуля 1 головка

Піде на приготування – 40 хвилин.

В одній порції – 69 калорій.

Як приготувати:

  1. Картоплю очистити і помити, порізати і покласти в сотейник з водою.
  2. Прибрати його на плиту, посолити і варити до готовності.
  3. У сковороді нагріти масло, всипати подрібнену цибулю.
  4. Тушкувати до м'якості, періодично помішуючи.
  5. Підберезники почистити і нарізати пластинками.
  6. Додати до цибулі і тушкувати до випаровування рідини, потім до готовності.
  7. Сир натерти на тертці.
  8. Картоплю подрібнити за допомогою заглибного блендера, додати підберезники.
  9. Після цього частинами ввести сир, постійно помішуючи, щоб він весь розчинився.
  10. Перемішати і при необхідності довести до смаку.

Порада: гриби можна взяти будь-які.

Як приготувати з плавленим сиром

Ще один смачний варіант обіду — крем-суп з грибами і плавленим сиром! Ми доповнили його соковитою курочкою, щоб отримати ще більше смаку і аромату.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вершкове масло 15 г
сіль за смаком
печериці 300 г
цибуля 1 головка
куряче філе 200 г
картопля 0,3 кг
чорний мелений перець за смаком

Піде на приготування – 50 хвилин.

В одній порції – 96 калорій.

Як приготувати:

  1. Філе вимити, очистити від плівок і жиру.
  2. Помістити в каструлю з водою і прибрати на вогонь.
  3. Дати закипіти і варити двадцять хвилин.
  4. Цибулю почистити і дрібно нарізати.
  5. З печериць зняти плівки і порізати їх пластинками.
  6. Картоплю почистити, вимити і нарізати кубиками.
  7. Філе дістати, подрібнити кубиками, повернути в суп.
  8. У сковороду покласти масло і розпустити його.
  9. Всипати цибулю і готувати п'ять хвилин до м'якості.
  10. Додати шампіньйони і тушкувати до випаровування рідини.
  11. В кінці додати сіль і чорний перець.
  12. У суп відправити картоплю, варити п'ятнадцять хвилин до м'якості.
  13. Всипати печериці, готувати ще п'ять хвилин.
  14. Сир натерти і частинами додати в суп. Кожен раз потрібно, щоб він повністю розчинявся.
  15. В кінці додати спеції і можна подавати.

Порада: можна додати трохи вершків для ніжності.

З додаванням томатів

Цей рецепт сміливо можна назвати незвичайним. У ньому, крім стандартних інгредієнтів, будуть томат, моркву і м'ясо. Виходить не тільки ситно, але і свіжо.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 20 мл
сіль за смаком
картопля 0,3 кг
куряче м'ясо 200 г
чорний мелений перець за смаком
томат 1 шт.
зелень 20 г
печериці 0,3 кг
цибуля 1 головка
плавлений сир 200 г
морква 1 шт.

Піде на приготування – 1 годину.

В одній порції – 130 калорій.

Як приготувати:

  1. М'ясо курки вимити і почистити, покласти в каструлю з водою.
  2. Дати закипіти і варити всього двадцять хвилин.
  3. Потім м'ясо дістати, довільно подрібнити і повернути в бульйон.
  4. Цибулю почистити, помити і дрібно порубати.
  5. Масло нагріти на сковороді, всипати цибулю і тушкувати до м'якості.
  6. Морква очистити, вимити і натерти.
  7. Гриби нарізати довільно.
  8. Додати до цибулі разом з морквою і тушкувати до готовності.
  9. До курки відправити подрібнену і вимиту картоплю.
  10. Готувати двадцять хвилин і додати цілий, але вимитий томат.
  11. Коли картопля буде готовий, помідор дістати і зняти шкірку.
  12. Подрібнити в блендері і вилити отриману масу в суп.
  13. Всипати і вміст сковороди, готувати разом п'ять хвилин.
  14. Сир натерти і додати в суп, заважати до тих пір, поки він не розчиниться.
  15. Всипати спеції і подрібнену зелень.

Порада: зелень можна додавати будь-яку. Це може бути кріп, естрагон, чебрець і все, що вам подобається.

Дивіться, як смачно приготувати ніжний крем-суп з брокколі для дітей або дорослих за рецептами кулінарів з різних країн.

Тут ви знайдете цікаві рецепти маринованих грибів для святкових застіль.

Звідси ви можете дізнатися, як приготувати ароматний пиріг з печерицями для всієї родини.

Грибний крем-суп з вином

Ми любимо експериментувати з новими смаками. Додамо в сирний крем-суп трохи вина.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
борошно 30 г
вершкове масло 70 г
чорний мелений перець за смаком
печериці 0,5 кг
вершки 500 мл
сіль за смаком
цибулина 1 шт.
вода 1 л
молоко 500 мл
херес 130 мл

Піде на приготування – 55 хвилин.

В одній порції – 57 калорій.

Як приготувати:

  1. Цибулю почистити і дрібно нарізати.
  2. У сотейнику нагріти вершкове масло і всипати цибулю.
  3. Гасити його, помішуючи, до м'якості.
  4. Печериці почистити і нарізати пластинками.
  5. Додати їх до цибулі і готувати п'ятнадцять хвилин.
  6. Всипати борошно і все це перемішати.
  7. Влити молоко і вершки, дати закипіти і варити двадцять хвилин.
  8. Налити херес і готувати разом три хвилини.
  9. В кінці додати воду, готувати ще п'ять хвилин.
  10. Після цього збити всі заглибним блендером і подавати.

Порада: щоб суп вийшов густим, використовуйте жирні вершки.

Вегетаріанський рецепт

Якщо ви вегетаріанець, не переживайте, про вас ми теж подбали. Смачний рецепт вже перед вами. Все чесно, ніякого м'яса і молока!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль за смаком
печериці 0,3 кг
чорний мелений перець за смаком
соєве молоко 0,4 л
цибуля 1 головка
картопля 600 г
рослинна олія 40 мл

Піде на приготування – 30 хвилин.

В одній порції – 78 калорій.

Як приготувати:

  1. Картоплю почистити і вимити, нарізати її кубиками.
  2. Викласти в каструлю, залити водою і прибрати на плиту.
  3. Варити близько десяти хвилин з моменту закипання.
  4. Після цього воду вилити, але склянку відвару краще зберегти.
  5. Картоплю розім'яти в пюре виделкою або товкачиком.
  6. Цибулю почистити і вимити, дрібно порубати.
  7. Печериці нарізати пластинками, прибравши з них все сміття.
  8. Масло нагріти в сковороді, всипати цибулю і печериці.
  9. Гасити їх, помішуючи, до готовності.
  10. Потім вміст сковороди перекласти в чашу.
  11. Збити блендером і ввести до картоплі.
  12. Пюрировать компоненти ще раз, але тепер уже разом з картоплею і соєвим молоком.
  13. Дати закипіти, доповнити спеціями і варити п'ять хвилин.
Порада: замість соєвого молока можна використовувати рисове або кокосове.

На замітку

Щоб суп вийшов максимально насиченим, додайте в нього овочі. Це можуть бути томати, цвітна капуста, брокколі, картопля, солодкий перець. Не бійтеся експериментів, адже саме в таких випадках виходять шедеври!

Збити такий суп можна не тільки заглибним блендером. Можна скористатися і ситом, але це буде трохи складніше і, звичайно, в рази довше. Крім цього, можна подрібнити все в чаші з ножем.

Такий суп подарує вам нові смаки і багато енергії! Все із-за того, що він неймовірно смачний і в нього входять трохи некласичні інгредієнти. Ми впевнені, що вам і вашим близьким таке розмаїття доведеться за смаком.

Що ще почитати: