29 май 2019 40

Як приготувати суп з м'ясом і картоплею

Чи Любите ви класичні і прості в приготуванні перші страви? Ми знаємо, що так, тому сьогодні вирішили приготувати саме такий варіант. Що може бути простіше супу з картоплі і м'яса? Буде багато різних добавок, так що кожен рецепт буде відрізнятися. І кожен з них буде смачним!

Рисовий суп з м'ясом і картоплею
Інгредієнти Кількість
зелень за смаком - 10 г
картопля - 3 бульби
цибулю - 1 головка
чорний перець горошком - 5 шт.
м'ясо - 350 г
орегано - 10 г
рослинна олія - 20 мл
рис - 0,1 кг
лист лавра - 1 шт.
морква - 1 шт.
чорний мелений перець - за смаком
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 153 Ккал

Ситний варіант всього за дві години. У ньому рис, а значить, це буде насичено!

Як приготувати:

  1. М'ясо ретельно промити, покласти в сотейник і залити водою.
  2. Прибрати на плиту і включити вогонь.
  3. Дати закипіти, потім посолити, додати обидва види перцю і довести м'ясо до повної готовності.
  4. Картопля в цей час очистити разом з морквою і цибулею.
  5. Вимити всі три продукту.
  6. Цибулю нарізати дрібно, моркву натерти, а картоплю порізати на кубики.
  7. У сковороді нагріти масло, всипати цибулю з морквою.
  8. Гасити компоненти, помішуючи, до м'якості.
  9. М'ясо дістати, нарізати невеликими скибочками і повернути в суп.
  10. Рис промити, всипати в каструлю, туди ж відправити картоплю.
  11. Варити до готовності нових компонентів.
  12. Потім додати зажарку, орегано і лавровий лист.
  13. Варити п'ять хвилин, потім подати до столу, притрусивши свіжою зеленню.
Порада: щоб рис не дав багато крохмалю, його потрібно дуже ретельно промити.

Суп з м'ясом, грибами і картоплею

Кажуть, будь-яку страву зведе з розуму своїм ароматом, якщо в ньому є гриби. Якщо взяти лісові, то все буде ще краще і смачніше!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зелень 20 г
цибуля 1 головка
запашний перець 2 горошини
селера 1 стебло
рослинна олія 70 мл
яловичина 0,3 кг
сіль за смаком
листи лавра 2 шт.
гриби 300 г
часник 3 шматочка
морква 1 шт.
картопля 4 бульби

Піде на приготування – 50 хвилин.

В одній порції – 121 калорія.

Як приготувати:

  1. Яловичину промити, очистити від плівок і нарізати смужками.
  2. Цибулю почистити, помити його і дрібно порубати.
  3. Моркви зрізати шкірку, вимити плід і дрібно нарубати.
  4. Селера вимити і нарізати півкільцями.
  5. Гриби очистити і нарізати четвертинками, якщо шапочки невеликі. Якщо вони великі, порізати кубиками або пластинками.
  6. У сковороді розігріти олію і викласти яловичину.
  7. Обсмажити, помішуючи, до рум'яності.
  8. Потім м'ясо дістати, перекласти на тарілку.
  9. Всипати в олія гриби і готувати їх до випаровування рідини.
  10. Потім дати їм обсмажитися.
  11. Прибрати зі сковороди, як і м'ясо.
  12. Влити залишки масла і всипати цибулю з морквою і селерою.
  13. Гасити їх, помішуючи, до м'якості.
  14. Картоплю очистити і вимити, нарізати довільно.
  15. У сотейник налити воду, додати картоплю.
  16. Коли вона буде майже готова, доповнити її м'ясом і засмажкою.
  17. Туди ж листи лавра, подрібнену зелень, запашний перець, сіль і часник.
  18. Готувати ще трохи і подавати до столу.

Порада: щоб суп вийшов більш насичений, використовуйте свинину.

Гороховий суп з картоплею і м'ясом

Всі знають, що суп (або будь-яке інше блюдо) буде ситним, якщо в ньому є бобові. Тому ми використовуємо горох. Особливо корисно дітям.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
петрушка 10 г
цибуля 2 головки
сухий горох 200 г
кріп 10 г
листи лавра 2 шт.
яловичина 0,4 кг
сіль за смаком
картопля 4 бульби
морква 1 шт.
рослинна олія 20 мл

Піде на приготування – 2 години і 45 хвилин.

В одній порції – 150 калорій.

Візьміть на замітку, як приготувати суп харчо з свинини — відмінний вибір для будь-якого застілля або простого обіду.

Рецепт класичного борщу з м'ясом і картоплею тут.

У цій статті ви дізнаєтеся, як приготувати тушковану капусту з м'ясом в мультиварці.

Як приготувати:

  1. Горох висипати у велику сито або друшляк і ретельно промити.
  2. Пересипати в миску, залити холодною водою і дати настоятися в такому вигляді дві години.
  3. М'ясо вимити, почистити і прибрати в каструлю з водою.
  4. Додати сіль, листочки лавра і прибрати на плиту.
  5. З моменту закипання варити дві години безперервно.
  6. Після цього м'ясо дістати, нарізати шматочками і повернути в проціджений бульйон.
  7. Дати супу закипіти і всипати в нього подрібнену картоплю.
  8. Туди ж відправити і горох, промитий ще один раз.
  9. Поки коренеплоди і горох варяться, підготувати засмажку. Для цього цибулю і моркву почистити, обов'язково вимити й подрібнити.
  10. У сковороді нагріти масло, всипати коренеплоди і тушкувати до м'якості.
  11. Додати в суп, коли той буде майже готовий разом з подрібненою зеленню.
  12. Варити кілька хвилин і розливати по тарілках.

Порада: щоб горох був готовий швидше, замочіть його напередодні ввечері.

Як приготувати з макаронами

Якщо в першому страві є макарони, то це вже більше, ніж просто суп. Це ситно і важливо для прогрівання організму.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
лист лавра 1 шт.
куряче філе 0,3 кг
цибуля 1 головка
чорний мелений перець за смаком
картопля 5 бульб
сіль за смаком
макарони 120 г
вода 1,6 л
зелена цибуля 30 г

Піде на приготування – 1 годину 35 хвилин.

В одній порції – 53 калорії.

Як приготувати:

  1. Філе вимити, зрізати з нього шкіру, плівки, жилки.
  2. Укласти в сотейник з водою і листом лавра, прибрати на плиту.
  3. Варити близько тридцяти хвилин до готовності.
  4. Коли курка буде готова, дістати її і нарізати, а бульйон процідити.
  5. Повернути м'ясо в суп, посолити його.
  6. Картоплю почистити і нарізати кубиками, промити їх.
  7. Цибуля очистити, вимити і не подрібнювати його.
  8. Помістити картоплю в суп і коли він буде майже готовий, додати цибулю.
  9. Коли картопля звариться, витягти голівку.
  10. Всипати макаронні вироби і варити суп до готовності.
  11. Коли вони будуть готові, зняти суп з вогню.
  12. Дати йому настоятися під кришкою хвилин десять.
  13. Потім додати подрібнений зелений лук і все готово.

Порада: можна приготувати бульйон не тільки з філе, але і з будь-яких інших частин птиці.

Смачний рецепт без м'яса

Цей суп з усіх сьогоднішніх варіантів вийшов самим простим, самим швидким і бюджетним. У ньому багато улюблених овочів, є трохи вермішелі і ароматні спеції.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції за смаком
картопля 5 бульб
цибуля 1 головка
вермішель 180 г
морква 1 шт.
рослинна олія 30 мл

Піде на приготування – 50 хвилин.

В одній порції – 147 калорій.

Як приготувати:

  1. Картоплю почистити і вимити, нарізати кубиками.
  2. Вимити від крохмалю, покласти в каструлю.
  3. Влити води і відправити на плиту.
  4. Цибулю почистити і вимити, дрібно порубати.
  5. Моркви зрізати шкірку, обполоснути плід і натерти.
  6. У сковороді нагріти масло.
  7. Всипати в нього цибулю і моркву, тушкувати до м'якості.
  8. До майже готової картоплі додати засмажку.
  9. Туди ж — вермішель і варити суп до готовності.
  10. В кінці додати спеції і подавати до столу.

Порада: можна подати з часниковими грінками, вийде смачно.

З додаванням капусти

Якщо ви любите овочеві супи, цей варіант вам відмінно підійде. Тут і капуста, і цибулю, томат, і морква, і багато інших компонентів, які зроблять блюдо не тільки смачним, але і яскравим.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
лист лавра 1 шт.
сіль за смаком
картопля 4 бульби
морква 1 шт.
рослинна олія 30 мл
спеції за смаком
яловичина 250 г
часник 1 шматочок
вода 2,5 л
капуста 150 г
цибуля 1 головка
томат 1 шт.

Піде на приготування – 1 годину і 50 хвилин.

В одній порції – 31 калорія.

Як приготувати:

  1. М'ясо промити, зрізати з нього всі плівки.
  2. Нарізати його смужками і покласти в сотейник.
  3. Влити воду і прибрати на плиту, дати м'ясу закипіти.
  4. Посолити суп і варити його тридцять хвилин.
  5. Картоплю почистити, вимити і нарізати брусками.
  6. Додати в суп і варити разом ще стільки ж часу.
  7. Цибулю і моркву почистити, обидва компоненти вимити і нарізати соломкою.
  8. У сковорідці розігріти олію і всипати коренеплоди.
  9. Гасити компоненти, помішуючи, до готовності.
  10. У цей час вимити капусту, дрібно і тонко нашаткувати її.
  11. Томат дрібно нарізати або взагалі збити в блендері.
  12. Додати обидва компоненти до картоплі з м'ясом.
  13. Всипати зажарку, часник через прес, спеції, лист лавра і сіль.
  14. Варити п'ятнадцять хвилин і подавати.
Порада: для пікантності можна додати подрібнений чилі.

Хитрощі кухарів

Обов'язково використовуйте у своїх супах зелень. Бажано, щоб вона була свіжою. Тільки тоді вона додасть вашій страві той легкий і божевільний аромат і смак! Це може бути все, що вам подобається: від петрушки до естрагону.

Будь-який із запропонованих супів можна заправити сметаною або йогуртом. Це додасть страві ніжності і зробить смак більш легким. Йогурт можна взяти грецький, він додасть кислинку.

Перше страву дуже важливо для організму. Воно приносить йому користь, а вам дарує нові смаки і відчуття. На готування піде кілька годин, але вони того варті!

Що ще почитати: