30 март 2019 1 041

Юшка з миня в домашніх умовах: 4 найкращі рецепти

Рецепти призначені для тих, хто любить пробувати нові супи. Всім відомо, що найчастіше юшку готують з сьомги, коропа, осетра, але сьогодні ми вирішили виділитися і взяли миня. Якщо ви любитель риби, обов'язково спробуйте.

Юшка з миня з картоплею
Інгредієнти Кількість
листи лавра - 2 шт.
кріп - 20 г
минь - 280 р
сіль - за смаком
корінь петрушки - 1 шт.
морква - 1 шт.
цибулю - 1 головка
чорний мелений перець - за смаком
маслини - 10 шт.
чорний перець-горошок - 5 горошин
каперси - 15 г
вода - 1,5 л
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 22 Ккал

Як приготувати:

  1. Моркву очистити від шкірки, нарізати кубиками.
  2. Кріп зв'язати ниткою в пучок, обполоснути.
  3. Миня вимити проточною водою, очистити від кісточок, луски і нутрощів.
  4. Цибуля очистити від лушпиння, обполоснути і помістити в сотейник.
  5. Туди ж всипати листочки лавра і чорний горошок з морквою.
  6. Корінь петрушки помити, почистити і довільно подрібнити.
  7. Додати в суп разом з кропом і прибрати все на плиту.
  8. Включити середній вогонь і дати закипіти. На цьому етапі вогонь зменшити до мінімального, варити хвилин десять.
  9. Потім викласти рибу в сотейник, готувати юшку ще стільки ж.
  10. За цей час каперси трохи подрібнити, а маслини нарізати кільцями.
  11. З готового супу дістати чорний горошок, кріп, цибулю, лаврове листя.
  12. Додати оливки і каперси, сіль, мелений перець.
  13. Перемішати і дати трохи настоятися, потім подавати до столу.

Спосіб приготування по-царськи

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
перепелині яйця 8 шт.
морква 1 шт.
спеції за смаком
борошно 30 г
вершкове масло 0,1 кг
вершки 50 мл
часник 5 шматочків
філе миня 1,5 кг
сіль за смаком
кінза 50 г
розмарин 10 г
вода 1,5 л

Скільки по часу – 1 годину і 10 хвилин.

Яка калорійність – 73 калорії.

Як приготувати:

  1. Філе риби ретельно вимити проточною водою.
  2. Перевірити його на наявність кісток. Якщо вони є, прибрати їх спеціальним пінцетом.
  3. Обов'язково зрізати шкірку гострим ножем.
  4. Нарізати філе невеликими скибочками, які буде зручно їсти.
  5. Викласти їх у сотейник, залити водою і прибрати на плиту.
  6. Включити вогонь і потихеньку почати варити суп.
  7. Яйця помістити в невелику миску, залити водою і прибрати на плиту.
  8. Включити сильний вогонь і довести вміст посуду до кипіння.
  9. З цього моменту варити яйця не більше десяти хвилин. Так як вони маленькі, цього часу буде цілком достатньо.
  10. Потім злити з них киплячу воду і залити крижаною.
  11. Як тільки охолонуть, почистити і потім натерти на дрібній тертці.
  12. Кінзу прополоскати проточною водою, дрібно порубати гострим ножем або кухонною сокиркою.
  13. З моркви зрізати шкірку, обполоснути коренеплід і натерти його або порізати кубиками.
  14. Висипати подрібнену моркву до риби на плиту.
  15. Часник почистити, зрізати сухі хвостики і пропустити часточки через тисняву.
  16. У сковороду покласти вершкове масло і прибрати на плиту.
  17. Дати йому розійтися і викласти вимиту, але вже обсушену гілку розмарину.
  18. Через кілька хвилин і додати часник.
  19. Приблизно через хвилину всипати борошно, активно помішуючи весь вміст сковороди.
  20. Готувати до золотистого кольору.
  21. Потім поступово вливати вершки, активно помішуючи масу віночком. Якщо заважати її повільно або використовувати для цього лопатку, в засмажки сформуються грудочки.
  22. Отриману масу вилити до риби в сотейник.
  23. Варити суп до повної готовності, приправивши сіллю і доповнивши спеціями.
  24. Розлити по тарілках, присипаючи кожну порцію кінзою і тертими яйцями.

Юшка з миня з печінкою

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вершкове масло 10 г
минь 400 г
сіль за смаком
бульйон 0,4 л
морква 1 шт.
чорний перець-горошок 5 шт.
печінка 30 г
зелень 20 г

Скільки по часу – 35 хвилин.

Як приготувати – 60 калорій.

Як приготувати:

  1. Бульйон налити в сотейник невеликого розміру і прибрати на плиту.
  2. Моркву почистити і вимити, натерти на тертці.
  3. Зелень помити і дрібно покришити.
  4. Минь очистити від шкірки і кісток, подрібнити.
  5. Додати у бульйон разом із зеленню, морквою, чорним горошком.
  6. Варити близько двадцяти хвилин з моменту закипання.
  7. Печінку помити і нарізати невеликими шматочками.
  8. У сковороді розігріти і розтопити вершкове масло.
  9. Викласти туди печінку і тушкувати до готовності.
  10. В кінці посолити і перемістити в суп.
  11. Довести його до смаку і розливати по тарілках.

Як приготувати юшку з голови товстолобика, можна прочитати за посиланням.

Ви також можете зварити юшку з сома. Тут ви знайдете рецепт з фото.

Спробуйте зробити вуха в мультиварці по цього рецептом.

Рецепт рибного супу з рисом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
морква 1 шт.
рис 0,1 кг
чорний перець мелений за смаком
минь 350 г
вода 2 л
сіль за смаком
вершкове масло 30 г
картопля 2 бульби
цибуля 1 головка

Скільки по часу – 50 хвилин.

Яка калорійність – 36 калорій.

Як приготувати:

  1. Воду налити в сотейник невеликого розміру.
  2. Прибрати на плиту і включити середній вогонь, дати закипіти.
  3. У цей час очистити картоплю від шкірки.
  4. Далі бульби нарізати скибочками і засипати в миску.
  5. Промити проточною водою, щоб змити весь крохмаль.
  6. Підготовлений картопля помістити в киплячу воду.
  7. Знову дочекатися закипання, варити протягом п'яти хвилин.
  8. За цей час лук очистити від лушпиння, вимити його і покришити гострим ножем.
  9. З моркви зрізати шкірку, обполоснути її і натерти на тертці.
  10. У сковорідку покласти шматочок вершкового масла і прибрати на плиту.
  11. Дати йому розпуститися і додати цибулю з морквою.
  12. Тушкувати, помішуючи, до м'якості.
  13. Рис промити до прозорої води.
  14. Всипати в суп і засмажку, і рис.
  15. Перемішати компоненти і варити все разом ще хвилин десять.
  16. Рибу вимити проточною водою, очистити від кісточок.
  17. Зрізати шкірку і нарізати миня невеликими шматочками.
  18. Додати в суп через десять хвилин і готувати ще чверть години.
  19. В кінці додати сіль і чорний перець. Можна подавати!
Щоб ваша вуха вийшла прозорою і максимально апетитною, радимо спочатку зварити бульйон з риби, потім процідити його через дрібне сито. Після цього відварити в ньому всі необхідні овочі, крупи і в кінці додати рибу, спеції.

В юшку можна додавати не тільки картоплю, як буває найчастіше. Підійдуть рис, перлова крупа, пшоно, гречка і так далі. Додавайте те, що подобається вам найбільше, щоб отримати максимально смачний суп.

На відео — швидкий рецепт дуже смачної юшки з миня:

Вуха – дуже насичений, ароматний і яскравий суп! Він ситний і дуже ніжний, а значить, сподобається навіть дітям. Запропонуйте, вони точно не відмовляться!

Що ще почитати: