10 апрель 2019 42

Як смачно і просто запекти осетрину в духовці

Якщо запекти рибу в духовці, можна отримати неймовірно смачний, насичений і ароматний вечерю. За нашими рецептами у вас точно все вийде, тому що все дуже просто і, до речі, досить швидко!

Осетрина, запечена в духовці цілком
Інгредієнти Кількість
часник - 5 шматочків
осетер - 2,5 кг
сіль - за смаком
сік лимона - 30 мл
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 г: 91 Ккал

Як приготувати:

  1. Рибу ретельно вимити і очистити від луски.
  2. Розпороти нею черево і вийняти звідти всі нутрощі. Полити осетра лимонним соком і відставити.
  3. Часник очистити від луски, видалити сухі кінці і подрібнити часточки тиснявою.
  4. З'єднати з необхідною кількістю солі і натерти рибу масажними рухами.
  5. Деко або форму змастити і викласти осетра черевом униз. Прибрати рибу в духовку на тридцять хвилин при 190 градусах.

Спосіб приготування у фользі

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
борошно 30 г
лимон 1 шт.
чорний мелений перець за смаком
риба 1 тушка
масло оливи 90 мл
цукор 5 г
соєвий соус 30 мл
сіль за смаком
розмарин 8 гілочок

Знадобиться на приготування – 2 години і 30 хвилин.

Скільки калорій – 249.

Як приготувати:

  1. Осетра промити в холодній воді, очистити від луски.
  2. Видалити нутрощі, розрізавши черево, голову, хвіст і плавники.
  3. Обдати її окропом і очистити від шкіри.
  4. Нарізати осетра порційними шматочками.
  5. Лимон розрізати навпіл і видавити з нього весь сік.
  6. Вийняти з соку кісточки, з'єднати з соєвим соусом і олією.
  7. Додати трохи солі і перемішати.
  8. Викласти в нього скибочки риби, перемішати і зверху помістити вимитий розмарин.
  9. Дати настоятися хоча б дві години, періодично помішуючи.
  10. Коли пройде час, накрити листом фольги форму або на деко.
  11. Зверху розкласти шматочки риби і помістити на них гілочки розмарину, маринад зберегти.
  12. Накрити рибу зверху фольгою і прибрати в духовку на двадцять хвилин.
  13. Залишки масла залити в сотейник і прибрати на плиту.
  14. Всипати борошно і швидко перемішати, щоб не з'явилися грудочки.
  15. Влити маринад, що залишився від риби.
  16. Варити до густої консистенції, помішуючи періодично.
  17. В кінці додати спеції за смаком і можна діставати рибу, подавати з соусом.

На відео — смачна осетрина, запечена шматками у фользі:

Як запекти осетра шматочками з картоплею

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль за смаком
рослинна олія 15 мл
картопля 5 бульб
осетер 1 шт.
зелень 20 г
сир 150 г
чорний мелений перець за смаком
цибуля 2 головки
майонез 30 мл
сік лимона 30 мл

Знадобиться на приготування – 1 годину і 50 хвилин.

Скільки калорій – 146.

Як приготувати:

  1. Рибу ретельно промити і очистити від луски.
  2. Розпороти їй черево і вийняти нутрощі.
  3. Промити тушку зсередини, далі видалити хвіст, голову і зрізати плавники.
  4. Покласти осетра в друшляк і обдати максимально гарячою водою з-під крана. Після цього стягнути шкіру і нарізати порційно.
  5. Укласти скибочки в невелику миску, присипати сіллю і перцем.
  6. Полити все це лимонним соком і перемішати.
  7. Дати їй настоятися близько півгодини.
  8. У цей час можна підготувати форму і для цього її потрібно змастити маслом за допомогою пензлика.
  9. Цибуля очистити від лушпиння, вимити його і нарізати півкільцями.
  10. Помістити все це на дно форми, розподіляючи рівним шаром.
  11. Картоплю очистити від шкірки, вимити, нарізати кільцями.
  12. Помістити в миску, додати майонез і подрібнену зелень.
  13. Все це перемішати і викласти рівним шаром на ріпчасту цибулю.
  14. Далі — риба і тертий сир рівним шаром.
  15. Прибрати в духовку на годину при середній температурі.

В якості першої страви добре підійде юшка з голови осетра.

З осетра виходить дуже смачний шашлик. Тут можна подивитися рецепт з фото.

Приготуйте райдужну форель в духовці по цього рецептом.

Фарширована осетрина

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйце 1 шт.
сіль за смаком
морква 1 шт.
кріп 15 г
осетер 1,5 кг
масло оливи 30 мл
зелена цибуля 20 г
цибуля 1 головка
чорний мелений перець за смаком
картопля 5 бульб
борошно 30 г

Знадобиться на приготування – 1 годину і 45 хвилин.

Скільки калорій – 96.

Як приготувати:

  1. Моркву очистити від шкірки, вимити її і натерти на тертці. З лука зняти лушпиння і видалити коріння, далі можна подрібнити ножем або терткою.
  2. У сковороду налити трохи олії, всипати обидва компоненти. Гасити їх, помішуючи, до м'якості, потім посолити.
  3. Картоплю очистити від шкірки, вимити й нарізати кубиками. Засипати в каструлю і промити в проточній воді від крохмалю.
  4. Потім знову залити і прибрати на плиту, відварити до готовності. З готових скибочок злити воду, розім'яти картоплю в пюре.
  5. Додати борошно і акуратно ввести яйце, щоб воно не згорнулося. Зелену цибулю помити і дрібно покришити, всипати в пюре.
  6. Все перемішати і дати охолонути. Шарами викласти на робочу поверхню начинки: картоплю, моркву з цибулею, кріп.
  7. Рибу ретельно вимити, очистити від луски і нутрощів.
  8. Зрізати Плавники, промити тушку зсередини. Посолити її і присипати чорним перцем не тільки зовні, але і всередині.
  9. Тепер підготовлену шарами начинку акуратно перекласти в черево риби. Після цього за бажанням можна зашити її. Форму накрити фольгою і викласти в неї рибу черевом униз.
  10. Закрити фольгою і прибрати в духовку на півгодини. Коли пройде час, верхню фольгу зняти і повернути рибу в піч ще на двадцять хвилин.

На відео — простий і смачний рецепт приготування фаршированого осетра:

Рецепт з грибами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
лимон 1 шт.
гриби 0,5 кг
осетер 3 кг
вершки 100 мл
біле вино 0,2 л
цибуля 1 головка
чорний мелений перець за смаком
вершкове масло 70 г
сіль за смаком

Знадобиться на приготування – 1 годину і 30 хвилин.

Скільки калорій – 93.

Як приготувати:

  1. Осетра вимити холодною водою, очистити йому луску. Далі розпороти черево і вийняти звідти всі нутрощі.
  2. Промити тушку дуже ретельно і всередині, і зовні. Натерти сіллю і чорним перцем з усіх сторін (в тому числі і всередині), збризнути лимонним соком.
  3. Грибам стягнути плівки і підрізати ніжки.
  4. Нарізати їх брусками і відставити. Цибулю почистити, помити і порізати дрібними кубиками.
  5. У сковороду покласти шматочок вершкового масла, дати йому розійтися.
  6. Всипати цибулю і гриби, тушкувати до повної готовності. В кінці влити вершки і додати спеції за смаком.
  7. Готову начинку остудити, потім наповнити нею рибне черево. Духовку розігріти до 200 градусів, рибу викласти у форму для випічки.
  8. Змастити рештою масла і прибрати в духовку. Періодично поливати вином і утворився соком з форми.
  9. Запікати близько 45-50 хвилин до готовності.

Корисні поради

Під час того як ви очищаєте рибу від нутрощів, зверніть увагу на чорну плівку, яка відокремлює ці самі нутрощі від м'яса. Її обов'язково потрібно видалити, інакше вона зробить рибу гіркою.

Якщо ви хочете запекти осетра з кільцями лимона, то перед подачею їх обов'язково потрібно буде замінити свіжими. Це потрібно для того, щоб у страви був максимально свіжий і апетитний зовнішній вигляд.

В черево риби можна помістити не тільки різні овочі. З тією ж метою можна використовувати свіжу зелень (кріп буде виграшним) або пряні трави (дуже смачно з розмарином і чебрецем).

Подавайте рибу з улюбленим гарніром, щоб вечеря (чи обід) вийшов ідеальним. Це може бути рис, картопляне пюре, овочі на грилі, гречка, перлова крупа і ін

Подивившись відео, ви дізнаєтеся, як швидко приготувати осетра з грибами:

Осетер – смачна риба з неймовірно ніжним і легким м'ясом. Обов'язково приготуйте її, якщо ніколи раніше не пробували. Приємного апетиту!

Що ще почитати: