08 март 2019 11 503

Як приготувати салат з кукурудзи і свіжих огірків

Салати з кукурудзою і огірками можуть бути легкими або поживними, дієтичними або калорійними. Краще всього, якщо вдасться використовувати для приготування свіжі качани. Але така можливість з'являється тільки в літній сезон.

В інший час можна брати і консервований продукт, хоча в ньому міститься менше корисних елементів. Щоб зварити качани, їх потрібно очистити від листя і волосся, і покласти в каструлю з уже гарячою водою.

Молоді качани варяться 20 – 30 хвилин, старі – до 2 годин. Огірки також можуть використовуватися як в свіжому, так і в солоному, маринованому вигляді.

Рецепт салату з кукурудзи, яєць і свіжих огірків
Інгредієнти Кількість
яєць - 3 шт.
консервованої кукурудзи - 1 велика банку
огірків (середніх) - 2 шт.
тертого твердого сиру - 1 ст. л.
нежирної сметани - 3 ст. л.
солі - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 60 Ккал

У цьому рецепті салату не так багато інгредієнтів, але він виходить дуже смачним і чудово поєднується з м'ясними та рибними стравами. Якщо заправляти його сметаною з низьким відсотком жирності, то страва виходить дієтичним. Використання майонезу різко збільшує кількість калорій.

Яйця відварюють, прибирають шкаралупу. Відкривають кукурудзу, зливають зайву воду і висипають її в миску. Огірок і яйця ріжуть кубиками, перемішують їх з кукурудзою, потім додають сметану для заправки і необхідну кількість солі у відповідності з уподобаннями. Зверху салат посипають тертим сиром.

Зелений салат з кукурудзою

У цьому рецепті користь страви ще більше збільшується за рахунок використання капусти.

Продукти:

  • по 300 г листя капусти (мається на увазі білокачанна) і огірків;
  • 50 г кукурудзи (консервованої або вареної);
  • 2 яйця;
  • 40 г зелені (можна також взяти пророщену пшеницю);
  • 40 г масла оливкового;
  • по 2 г солі і перцю.

Час, необхідне для готування салату: 0,5 ч.

Калорійність на 100 г: 77 ккал.

Всі овочі миють і, якщо потрібно, очищають від шкірки. Листя капусти нарізають тонкою соломкою. Яйця відварюють, очищають від шкаралупи, дають охолонути і ріжуть маленькими кубиками.

Також ріжуться кубиками огірки (зрізати або не зрізати з них шкірку – справа смаку). Продукти змішуються з кукурудзою, додаються перець з сіллю, зелень. Все перемішується.

В кінці перед подачею потрібно заправити страву оливковою олією (при цьому його досить полити зверху, заважати заново блюдо необов'язково).

Салат з огірків, помідорів і кукурудзи

Оригінально і красиво виглядає на столі це яскраве блюдо. Для нього краще брати міцні, не перестиглі помідори м'ясистих сортів.

Продукти:

  • 300 г томатів (твердих, стиглих);
  • 50 г кукурудзи (консервованої або вареної);
  • 200 г огірків (свіжих);
  • 40 г майонезу (можна замінити сметаною);
  • 2 р солі;
  • можна додати зелень.

Час, який знадобиться для приготування: 0,5 ч.

Калорійність на 100 г: 78 ккал.

Томати та огірки миють, ріжуть великими часточками. У мисці змішують порізані овочі і кукурудзу (з консервованої треба злити всю воду), заправивши салат майонезом і додавши сіль. Можна посипати зверху дрібно порубані кріп або петрушку.

Читайте як приготувати смачні млинці без борошна — кілька рецептів, які зроблять випічку смачніше.

Візьміть кілька рецептів дивовижних пирогів на кислому молоці з різноманітними начинками.

Спробуйте приготувати фунчозу з заправкою по-корейськи.

Салат з консервованих овочів і копченою ковбасою

Цей досить калорійний, але апетитний і пікантний салат може стати незвичайним прикрасою обіднього столу.

Продукти:

  • 300 г свіжої білокачанної капусти;
  • 200 г огірків солоних;
  • 240 г консервованої кукурудзи;
  • 200 г копченої ковбаси;
  • 2 ст. л. майонезу.

Час приготування: 25 хв.

Калорійність 100 г: 148 ккал.

Капусту миють, листя ріжуть довгою соломкою. Огірки, ковбасу ріжуть тонкими брусочками. Змішують всі продукти в глибокому посуді, заправляють майонезом. Солити або додавати перець необов'язково, так як копчена ковбаса сама по собі дає солоний присмак. Якщо солі все ж здається мало, можна додати її.

Салат з крабовим м'ясом

Цей варіант салату, мабуть, один з найвідоміших. Його люблять готувати до святкового новорічного столу. Але і для звичайного обіду він цілком підійде, якщо заправити страву тільки сметаною для більшої легкості.

Продукти:

  • 270 г кукурудзи;
  • 3 яйця;
  • 2 свіжих огірка;
  • 350 г крабового м'яса;
  • 270 г листя білокачанної капусти;
  • 80 г майонезу;
  • 40 г сметани низького відсотка жирності;
  • 2 г солі.

Час на готування: 0,5 ч.

Калорійність в 100 г: 100 ккал.

Яйця відварюють. Після того як вони охолонуть, ріжуть дрібними кубиками. Так само нарізати крабове м'ясо і огірки. Капусту дрібно ріжуть або подрібнюють у блендері (потрібно вчасно зупинити процес, щоб шматочки не стали зовсім дрібними). У мисці перемішати всі інгредієнти, крім заправки.

Її готують окремо, змішуючи майонез, сметану і сіль. Заправляють салат і подають до столу.

Описані вище салати можна готувати цілий рік, так як всі інгредієнти доступні в магазинах в будь-який сезон. Але влітку варто скуштувати страви зі свіжими вареними качанами, щоб отримати більше корисних речовин, що містяться в цьому продукті.

Що ще почитати: