28 июнь 2019 59

Як приготувати ароматні гриби у вершковому соусі

Готуємо сьогодні просте блюдо, яке точно оцінить кожен з вас. Все до жаху просто, настільки ж смачно і ароматно! Адже за грибів будь-яке блюдо стає ще краще!

Печериці у вершковому соусі
Інгредієнти Кількість
петрушка - 15 г
рослинна олія - 15 мл
вершки - 100 мл
печериці - 0,4 кг
чорний мелений перець - за смаком
цибулю - 1 головка
вершкове масло - 30 г
лимон - 1 шт.
сіль - за смаком
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 г: 85 Ккал

Всього двадцять хвилин, і у вас готова основа до вечері або обіду! Ароматні гриби в ніжному соусі здатні звести з розуму ваші смакові рецептори.

Як приготувати:

  1. З грибів зняти плівки, нарізати їх, якщо великі.
  2. Потім покласти їх у невелику ємність.
  3. Лимон вимити і розрізати навпіл.
  4. З обох частин видавити весь сік.
  5. Полити їм гриби.
  6. Цибулю почистити, вимити і дрібно порубати.
  7. У сковороду налити обидва види олії, з'єднати їх.
  8. Всипати цибулю і тушкувати протягом хвилини.
  9. Додати гриби і спеції.
  10. Влити вершки і подрібнену петрушку.
  11. Вилити сік лимона, який залишився після грибів.
  12. Тушкувати протягом п'яти хвилин, потім подавати.
Порада: можна використовувати і магазинний лимонний сік.

Гриби з куркою у вершковому соусі

Такий варіант можна подати і як повноцінне блюдо. Але за бажанням, звичайно, можна доповнити все і гарніром: картоплею, рисом, макаронами.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цибуля 1 головка
чорний мелений перець за смаком
курка 1 кг
зелена цибуля 20 г
сіль за смаком
гриби 0,4 кг
вершки 150 мл
часник 3 шматочка
рослинна олія 30 мл

Піде на приготування – 1 годину і 20 хвилин.

В одній порції – 147 калорій.

Як приготувати:

  1. В якості курки можна використовувати будь-яку частину. Це може бути філе, стегна, ніжки або четвертинки. Вимити продукти, обсушити.
  2. По можливості почистити м'ясо від жиру.
  3. З лука зняти лушпиння, обполоснути його і подрібнити.
  4. З печериць зняти плівки і зрізати ніжки.
  5. Нарізати їх кубиками і відставити.
  6. У сковороді нагріти масло і викласти очищені часточки часнику.
  7. Обсмажити до рум'яності, потім дістати.
  8. У часникове масло помістити курку і обсмажити до рум'яності з усіх боків.
  9. Закрити кришку сковороди і тушкувати м'ясо п'ятнадцять хвилин.
  10. Після цього всипати цибулю і гриби, тушкувати їх до рум'яності.
  11. У процесі приготування ввести спеції.
  12. Влити вершки і дати їм закипіти, зменшити вогонь.
  13. Тушкувати страву ще десять хвилин під кришкою.
  14. Зелену цибулю вимити й подрібнити, всипати до курки з грибами.
  15. Дати настоятися хвилин десять і можна подавати.

Порада: якщо будете використовувати філе, то його краще попередньо нарізати.

Спробуйте замаринувати печериці і посмажити їх на грилі з друзями та родичами на природі. Успіх гарантований!

Дізнайтеся, чи потрібно чистити гриби печериці перед приготуванням їжі.

Рецепти самого смачного і затребуваного італійського вершкового соусу до спагетті.

Печериці з макаронами у вершках

Ось тепер у нас дійсно повноцінне блюдо, яке може бути готова швидше ніж за годину! Хіба це не чудово? Приємного апетиту!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
масло оливи 30 мл
вершки 0,3 л
вершкове масло 30 г
паста 0,4 кг
сіль за смаком
часник 3 шматочка
печериці 300 г
цибуля 1 головка
чорний мелений перець за смаком

Піде на приготування – 45 хвилин.

В одній порції – 200 калорій.

Як приготувати:

  1. Вершкове масло і все оливкова додати в сковороду.
  2. Прогріти його і додати цілі, але очищені часточки часнику.
  3. Обсмажувати протягом трьох хвилин.
  4. За цей час почистити гриби і нарізати їх пластинками.
  5. Всипати в сковороду, де вже немає часнику, і тушкувати до випаровування рідини.
  6. Поки все це готується, почистити і подрібнити цибулю.
  7. В цей раз смажити обидва компоненти до рум'яності.
  8. Після цього доповнити все сіллю, перцем і вершками.
  9. Ретельно перемішати і готувати десять хвилин.
  10. У цей час відварити пасту до готовності в підсоленій воді.
  11. Коли вони будуть готові, злити на друшляк і промити.
  12. З'єднати їх з грибним соусом і подавати до столу.
Порада: чим жирніше будуть вершки, тим густіше буде соус. Але будьте пильні, так як жирні вершки найчастіше солодкі і розраховані на кондитерів.

Корисні поради

Щоб ваше блюдо з макаронами вийшло максимально оригінальним, приготуйте пасту самостійно. Знадобиться лише сире яйце і борошно з сіллю. У тісто можна додати різні компоненти і зробити макарони кольоровими. Наприклад, взяти шпинат, морква, томати, паприку, гриби і ін

Для отримання більш насиченого соусу використовувати бульйон, бажано м'ясний. Тоді соус буде ще поживніше і смачніше! Можна взяти і грибний варіант, і рибний для різноманітності.

Спеції вміють змінювати смак і зовнішній вигляд страви кардинально. Використовуйте їх з цією метою і ні в якому разі не бійтеся експериментувати. Вийде в будь-якому випадку, але важливо пам'ятати про золоту середину. Тут дуже важливо не переборщити.

Гриби в соусі завжди готуються дуже легко, виходять у всіх смачно! Якщо ще і використовувати лісові гриби, то буде неймовірно ароматне. Обов'язково спробуйте як-небудь на дозвіллі, не пошкодуєте!

Що ще почитати: