12 март 2019 257

Як приготувати дієтичний сирний суп

Сирні супи досить поживні, прості і одночасно витончені. Їх часто готують, щоб розвантажити організм після свят, не відмовляючись від звичних інгредієнтів. Варіацій страви дуже багато, всі вони дивовижно смачні!

Дієтичний сирний суп
Інгредієнти Кількість
філе куряче - 0,2 кг
моркви - 1 шт.
цибулин - 1 шт.
спецій - за смаком
спаржі - 0,3 кг
сиру «Фітнес» - 0,2 кг
зелені - 20 г
води - 3 л
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 31 Ккал

Як приготувати:

  1. На курячій грудці необхідно зварити бульйон.
  2. Коли він буде готовий, м'ясо витягнути і дати йому трохи охолонути.
  3. Сир дрібно натерти і вмішати в бульйон. Він повинен повністю розчинитися, це займе близько двох хвилин. Заважати потрібно постійно.
  4. Моркву очистити і крупно натерти її.
  5. Цибулину без лушпиння нашаткувати не занадто дрібними квадратиками.
  6. Спаржу вимити і нашаткувати кільцями. Верхівку можна не використовувати.
  7. Перекласти овочі в бульйон, коли сир розтане. Варити до м'якості спаржі.
  8. В останні хвилини додати спеції, а також дрібно порубану зелень. Подавати до столу відразу.

Дієтичний крем-суп з плавленим сиром

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
моркви 1 шт.
картоплі 2 шт.
води 3 л
броколі 0,3 кг
сиру плавленого 2 шт.
квасолі стручкової 70 г
цибулин 1 шт.
спецій за смаком
зелені 1 пучок

Скільки по часу – 45 хвилин.

Яка калорійність – 21 калорія.

Як приготувати:

  1. Вилити воду в каструлю, поставити на вогонь.
  2. Очищену моркву порізати кубиками або кільцями і покласти у воду.
  3. Цибулину звільнити від лушпиння і покласти туди ж.
  4. Картоплю теж звільнити від шкірки і нарізати на кубики середньої величини. Надіслати до моркви.
  5. Коли вода й овочі закиплять, додати сюди брокколі. Його попередньо потрібно розібрати на невеликі суцвіття і вимити.
  6. Стручкову квасолю промити, обрізати кінчики і розрізати на кілька частин. Додати в суп. Якщо немає квасолі, можна взяти свіжий зелений горошок.
  7. Проварити все разом близько семи хвилин, щоб овочі стали трохи м'якше.
  8. У цей час нарізати дрібними кубиками плавлений сир і відправити його в суп. Розмішати.
  9. Дрібно нашаткувати вимиту зелень і додати її в каструлю разом зі спеціями. Через хвилину можна подавати.

Рецепт приготування з креветками

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
картоплин 3 шт.
води 2,5 л
соєвого соусу 15 мл
креветок 0,8 кг
моркви 1 шт.
часнику 2 зубці
лимонного соку 15 мл
спецій за смаком
вершкового сиру 0,4 кг
цибулин 1 шт.

Скільки по часу – 1 година.

Яка калорійність – 79 калорій.

Як приготувати:

  1. Креветки розморозити і очистити їх від панцира. Це зручно робити манікюрними ножицями, якщо немає спеціальних.
  2. Очищену картоплю порізати великими кубиками.
  3. Морква без шкірки, подрібнити таким же способом.
  4. Дрібно нашаткувати очищену цибулину.
  5. Воду налити в каструлю і відправити закипати.
  6. Перекласти в неї всі вищеперелічені овочі. При несильному кипінні варити їх хвилин двадцять.
  7. Дрібно нашаткувати зубчики часнику без лушпиння.
  8. У сковороду додати ложку рослинної олії і обсмажити в ньому часник.
  9. Далі додати сюди очищені креветки і обсмажувати їх на сильному вогні близько чотирьох хвилин.
  10. Полити морепродукти лимонним соком і соєвим соусом і тушкувати ще хвилину. Заважати потрібно постійно. Приправити. Відкласти кілька креветок для презентації.
  11. Вершковий сир покласти в суп і гарненько розмішати його.
  12. Далі перемістити креветки зі сковороди разом з часником в суп. Перешкодити. Приправити. Вимкнути.
  13. Подавати в порційних тарілках, прикрасивши зверху креветками.

Приготувати томатний крем-суп — рецепт з фото.

Смачний і ситний суп з консервованого тунця з картоплею.

Як швидко приготувати суп з курячих шийок в мультиварці.

Як приготувати сирний суп з грибами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зелені 20 г
води 1,5 л
спецій за смаком
сиру плавленого 1 шт.
моркви 1 шт.
шампіньйонів 3 шт.
цибулин 1 шт.

Скільки по часу – 1 година 10 хвилин.

Яка калорійність – 19 калорій.

Як приготувати:

  1. Воду в каструлі поставити на плиту. Дочекатися закипання.
  2. Морква без шкірки, дрібно нашаткувати. Можна соломкою, можна кубиками.
  3. Очистити від сміття гриби, нарізати їх слайсами.
  4. Зелень помити, злякатися вологу, нашаткувати.
  5. Цибулину без лушпиння необхідно опустити в киплячу воду. Різати її не потрібно.
  6. Сир звільнити від упаковки і нарізати на невеликі кубики. Чим м'якше сир, тим швидше він розтане, тому його бажано заздалегідь витягнути з холодильника. Перекласти в воду і дати розтанути, часто помішуючи, інакше пристане до дна.
  7. Після повторного закипання опустити сюди печериць пластинки.
  8. Коли закипить втретє, додати нашатковану моркву.
  9. Дати покипіти всім продуктам хвилин п'ятнадцять.
  10. За хвилину до кінця готування додати приправи, перешкодити.
  11. Подавати суп в глибоких тарілках, присипавши зверху зеленню.

Рецепт першого страви з куркою для дієтичного меню

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
капусти цвітної 0,2 кг
курячої грудки 0,3 кг
моркви 1 шт.
сиру 130 г
води 1,5 л
спецій за смаком
картоплин 2 шт.

Скільки по часу – 50 хвилин.

Яка калорійність – 53 калорії.

Як приготувати:

  1. Вилити воду в сотейник і відправити на плиту. Дати закипіти.
  2. За цей час почистити від шкірки картоплю з морквою. Плоди потрібно нарізати дрібними кубиками.
  3. М'ясо вимити, прибрати серветками всю вологу. Порізати його на шматочки, ширина яких не повинна перевищувати 1 див.
  4. Розігріти сковороду без масла і перекласти сюди м'ясо. Обсмажувати його близько двох хвилин з кожного боку. Курка повинна стати рум'яної. Повної готовності домагатися не потрібно. Трохи приправити після готування.
  5. Частиною окропу з каструлі залити курку. Накрити кришкою і залишити варитися на плиті близько десяти хвилин.
  6. В решті киплячій воді слід зварити овочі, теж близько десяти хвилин. Сюди ж потрібно додати спеції. Якщо є, можна використовувати лавровий лист.
  7. Капусту розібрати на суцвіття, помити їх.
  8. Сир порізати на шматочки поменше. Вибирайте ті сорти, що добре плавляться.
  9. Всі компоненти з'єднати в одній каструлі, тобто курку разом з бульйоном перелити до овочів. Сюди ж додати капусту і сир, гарненько розмішати, додатково приправити.
  10. Варити ще п'ять хвилин на маленькому вогні. Заважати потрібно постійно. Потім вимкнути плиту, суп розлити по тарілках і, якщо є бажання, подавати з зеленою цибулею.

Як приготувати дієтичний сирний суп з куркою, дивіться на відео нижче:

Незвичайний варіант з сиром і брокколі

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
філе курячого 1 шт.
спецій за смаком
картоплин 2 шт.
води 2 л
зелені 15 г
моркви 1 шт.
броколі 1 шт.
сиру 180 г

Скільки по часу – 35 хвилин.

Яка калорійність – 54 калорії.

Як приготувати:

  1. Промите і обсушенное серветками м'ясо необхідно порубати кубиками, не дуже дрібними.
  2. У сковорідку влити ложку оливкової олії, розігріти його. Обсмажити кубики курки, до готовності доводити не потрібно. Необхідно домогтися легкої скоринки зверху.
  3. Поруч поставити каструлю з водою, щоб вона закипіла.
  4. Картоплю без шкірки слід порубати кубиками.
  5. Очищену моркву потрібно розрізати вздовж, а потім нашаткувати півкільцями середньої товщини.
  6. У киплячу воду покласти кубики м'яса.
  7. На маленькому вогні їх потрібно проварити не більше десяти хвилин.
  8. Далі покласти сюди моркву і картоплю, варити ще десять хвилин.
  9. Броколі розібрати на суцвіття, кожне з них промити і покласти в суп.
  10. Нежирний сир нарізати кубиками подрібніше і вмішати їх в суп. Дочекатися повного розчинення, постійно перемішуючи. Приправити.
  11. Варити все разом ще хвилин п'ять, потім вимкнути.
  12. Зелень дрібно порубати і присипати або кожному в тарілку, або просто в каструлю зверху.

Як варити в мультиварці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
картоплин 2 шт.
цибулин 1 шт.
спецій за смаком
води 1,5 л
моркви 1 шт.
олії соняшникової 15 мл
листя лавра 2 шт.
зелені 1 пучок
пісного яловичого фаршу 140 г
сиру плавленого 180 г
часнику 2 зубці

Скільки по часу – 55 хвилин.

Яка калорійність – 70 калорій.

Як приготувати:

  1. З цибулі і часнику зняти лушпиння, а інші овочі очистити від шкірки.
  2. Цибулю дрібно порубати ножем, моркву крупно натерти.
  3. Картоплю порізати на кубики середнього розміру, часник нашаткувати як можна дрібніше або пропустити через давильню.
  4. У чашу пристрою налити ложку масла, включити режим «Смаження».
  5. Всі ці овочі, трохи обсмажити, поки цибуля не стане золотим.
  6. З фаршу вологими руками сформувати невеликі фрикадельки. М'ясо можна приправити, але це не обов'язково.
  7. Перекласти в чашу м'ясні кульки і листя лавра, залити зазначеною кількістю води. Перемкнути режим пристрою на «Варка».
  8. Закрити кришку, готувати протягом півгодини.
  9. Плавлений сир нарізати на маленькі шматочки. Додати його після сигналу мультиварки, заважати до розчинення, приправити.
  10. Готувати під кришкою ще хвилин десять, потім подавати до столу з рубаною зеленню.

Хитрощі на замітку

Для сирного супу можна використовувати різний сир, але для дієтичного варіанти підходить тільки нежирний. Його відсоток жирності не повинен перевищувати 17%. Якщо ж використовується більш важкий молочний продукт, то його потрібно розбавити великою кількістю овочів, наприклад селерою або брокколі. Для супу не підходить сирний сир.

Сир можна натерти, щоб він швидше розтанув. Плавлений треться гірше, тому його можна заздалегідь покласти в морозилку хвилин на десять, а потім відразу натерти. Додавати в суп поступово, щоб не утворився великий клубок, який може пристати до дна.

Відео-рецепт дієтичного сирного супу:

Дієта – це завжди непросто. Але якщо готувати в цей час смачні страви, можна стежити за фігурою з задоволенням! Дані рецепти — тому підтвердження. В них присутні корисні речовини, які зможуть тримати організм в тонусі і додадуть сили.

Що ще почитати: