19 март 2019 192

Кращі рецепти приготування пирога з ківі

Найчастіше готують пироги з яблуками, грушами, гарбузом або різними ягодами начебто полуниці, малини та вишні. Але рідко хто пече пироги з ананасами, манго, ківі і подібними фруктами, які і сьогодні вважаються екзотичними. Ми вирішили це виправити!

Повітряний пиріг з ківі
Інгредієнти Кількість
сирний сир - 150 г
цукор - 50 г
яйця в крем - 2 шт.
розпушувач - 10 г
яйця - 2 шт.
35% вершки - 150 мл
борошно - 140 г
вершкове масло - 50 г
цукор в крем - 100 г
ківі - 0,5 кг
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 г: 180 Ккал

Як приготувати:

  1. Ківі очистити від шкірки, нарізати плоди кубиками.
  2. Масло натерти на тертці, змішати його з цукром.
  3. Збити віночком, щоб вийшла однорідна крихта.
  4. Додати яйця і розпушувач, знову збити.
  5. Далі додати борошно з допомогою сита і вимісити однорідне тісто.
  6. Залишити трохи олії для форми і змастити її.
  7. Викласти тісто, рівномірно розподілити його. Можна скористатися качалкою.
  8. Для крему збити вершки з цукром, додати до них яйця, сирний сир.
  9. Все це довести до однорідності за допомогою віночка або міксера. Подрібнені ківі викласти рівномірно на тісто, залити все кремом. Прибрати пиріг в духовку на 35-40 хвилин.
  10. Після цього його дістати, остудити і нарізати порційно.

Випічка з додаванням бананів

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль 1 пучку
молоко 200 мл
банан 1 шт.
борошно 0,4 кг
сода 2 дрібку
ванілін 2 г
яйця 2 шт.
цукор 70 г
ківі 2 шт.

Часу: 1 ч.

Калорій: 212.

Як приготувати:

  1. Борошно насипати в миску, але обов'язково при цьому скористатися ситом.
  2. Додати яйця, молоко, сіль, цукор, ванілін і соду.
  3. Збити віночком або міксером до однорідності.
  4. Банани очистити від шкірки, як і ківі.
  5. Фрукти нарізати кільцями або кубиками за бажанням.
  6. Додати сире тісто, перемішати так, щоб все рівномірно розподілилася.
  7. Форму для випічки змастити маслом і посипати борошном.
  8. Вилити туди тісто, розрівняти його ложкою або лопаткою.
  9. Запікати 40-45 хвилин до сухої зубочистки.

На відео — простий рецепт приготування пирога з ківі і бананами:

Варіант з яблуком і ківі

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйця 2 шт.
корицю 2 дрібку
цукор 150 г
мускатний горіх 2 дрібку
молоко 250 мл
волоські горіхи 100 г
борошно 0,3 кг
яблуко 1 шт.
ківі 2 шт.
маргарин 0,1 кг
розпушувач 10 г

Часу: 1 год 15 хв.

Калорій: 267.

Спробуйте оригінальні бутерброди з оселедцем і ківі.

На сніданок приготуйте смузі з бананом і ківі. Тут можна взяти рецепт.

По ссылке дивіться рецепт дивовижного торта з ківі.

Як приготувати:

  1. Молоко налити в миску, додати яйця. Збивати віночком або міксером до появи шапки з піни. В іншу ємність всипати борошно, але за допомогою сита. Ввести цукор, змішати.
  2. Додати м'який маргарин і розтерти все це в однорідну пасту. Маргарин для цієї мети краще заздалегідь дістати, щоб він став кімнатної температури.
  3. До молока додати розпушувач, корицю і мускатний горіх. Добре все з'єднати і поетапно влити до борошняної суміші. Щоб не було грудок, все потрібно ретельно перемішувати віночком, не перестаючи.
  4. Горіхи помістити на суху сковороду і прибрати на вогонь. Прогріти їх до яскраво вираженого аромату, рум'яного кольору.
  5. Пересипати на тарілку або обробну дошку, остудити, потім порубати. Ківі очистити від шкірки і порізати кубиками.
  6. Яблуко помити, очистити за бажанням, нарізати часточками. Додати в тісто разом з горіхами і акуратно перемішати. Вилити отриману масу у форму, розподілити і запікати 35-40 хвилин при 210 градусах.

Сирний пиріг з ківі

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 80 г
розпушувач 5 г
сир 650 г
сода 2 дрібку
борошно 0,3 кг
ківі 4 шт.
вершкове масло 150 г

Часу: 1 год 10 хв.

Калорій: 260.

Як приготувати:

  1. Борошно насипати в миску, але обов'язково через сито.
  2. Додати соду і розпушувач, перемішати.
  3. Надіслати до даних інгредієнтів м'яке масло, яке попередньо потрібно дістати, щоб воно досягло кімнатної температури.
  4. Все це збити віночком, щоб отримати крихту однорідної консистенції.
  5. На велику миску помістити сито, висипати в нього сир.
  6. Далі його необхідно протерти ложкою або лопаткою. Можна також зробити однорідним сир з допомогою м'ясорубки або блендера. В таких випадках він стане схожим на крем.
  7. Додати сир в крихту і все це довести до консистенції тіста.
  8. Вилити його у форму, прибрати в духовку при 220 градусах на тридцять хвилин.
  9. Ківі почистити, нарізати півкільцями.
  10. Викласти їх на пиріг і повернути в духовку ще на чверть години.

Рецепт для мультиварки

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 250 г
ківі 0,7 кг
ванілін 2 дрібку
вершкове масло 20 г
яйця 5 шт.
розпушувач 5 г
борошно 0,2 кг

Часу: 1 год 25 хв.

Калорій: 179.

Як приготувати:

  1. Яйця розбити в миску, додати до них цукор.
  2. Збити інгредієнти до збільшення в об'ємі. На це піде близько п'яти хвилин.
  3. Всипати ванілін, розпушувач і перемішати.
  4. Далі ввести муку, але обов'язково поетапно через сито. Кожен раз потрібно вимішувати масу до однорідності.
  5. Ківі очистити від м'якої шкірки, нарізати товстими кільцями один плід, а решта кубиками.
  6. Додати дрібні шматочки, в тісто, добре, але акуратно перемішати.
  7. Чашу мультиварки змастити маслом і посипати цукром.
  8. На дно викласти половинки ківі, вилити тісто і розподілити його.
  9. В режимі випічки готувати пиріг одну годину.

Спосіб приготування без випічки

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
желатин 10 г
сир 150 г
вода 0,1 л
лимон 1 шт.
сметана 500 мл
желе з ківі 50 г
цукор 120 г
ванільний цукор 10 г
печиво 0,2 кг
м'ята 1 гілочка
вершкове масло 100 г
ківі 5 шт.

Час: 8 годин 50 хв.

Калорій: 200.

Як приготувати:

  1. У першу чергу потрібно приготувати основу. Для цього печиво подрібнити в крихту з допомогою блендера. Можна також подрібнити качалкою, якщо помістити печиво в пакет.
  2. Вершкове масло нарізати, покласти в сотейник і дати йому розійтися.
  3. Потім трохи остудити його (не потрібно чекати кімнатної температури) і додати до крихті. Перемішати ретельно, щоб компоненти змішалися дуже добре.
  4. Форму для торта вкрити листом пекарської папери, висипати туди печиво. Утрамбувати його з допомогою склянки і обов'язково зробити бортики.
  5. Отриману основу прибрати в холодильник на тридцять хвилин, в цей час зайнятися сирної частиною.
  6. Желатин залити водою і залишити на десять хвилин. За цей час гранули повинні гарненько набрякнути.
  7. Після цього прибрати його на плиту і розтопити. При цьому важливо не доводити до кипіння желатин, інакше він загине. Гарячого желатину після цього необхідно охолонути.
  8. Сир висипати в сито, помістити його над мискою.
  9. Далі за допомогою лопатки або ложки протерти його. Можна також подрібнити сир заглибним блендером або пропустити його через м'ясорубку. В такому випадку вийде сирний крем, що навіть краще!
  10. Додати до сиру звичайний і ванільний цукор і сметану.
  11. Лимон вимити, зрізати кінці і видавити сік. Повинно вийти близько 30 мл.
  12. Сирну масу збити віночком або міксером до отримання однорідної, гладкою, кремової консистенції.
  13. Тонкою цівкою влити желатин, не перестаючи збивати масу.
  14. Ківі почистити, нарізати кубиками і всипати в отриману масу.
  15. Ретельно перемішати, щоб фрукти рівномірно розподілилися. Отриманий сирний крем вилити на печиво, розрівняти. Прибрати в холодильник ще на дві години.
  16. За цей час приготувати желе зі смаком ківі по інструкції, зазначеної на його упаковці. При цьому кількість води, вказане на упаковці, потрібно зменшити на 100 мл. Дати желе охолонути, але не застигнути.
  17. Вилити його на сирний шар майбутнього пирога. Прибрати його в холодильник ще на 5-6 годин.
  18. Лимон нарізати кільцями, зробити на них надрізи.
  19. Дістати застиглий і остиглий пиріг, прикрасити його цитрусовими завитками.
  20. М'яту обполоснути, зняти листочки з гілок. Розкласти їх по поверхні пирога і можна нарізати порційно, подавати.

На відео — ще один рецепт пирога з ківі без випічки:

Варіант з додаванням апельсинів

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
борошно 120 г
ківі 1 шт.
яйце 4 шт.
розпушувач 5 г
апельсин 1 шт.
цукор 0,1 кг

Часу: 40 хв.

Калорій: 214.

Як приготувати:

  1. Яйця розбити в миску, всипати цукор і почати збивати компоненти.
  2. Довести їх до пишної, легкої піни, яка збільшиться в обсягах.
  3. Борошно змішати з розпушувачем і частинами ввести в яєчну масу.
  4. Робити це краще за допомогою сита, щоб не з'явилися грудочки.
  5. Апельсин та ківі почистити, нарізати кільцями.
  6. Вилити тісто у силіконову форму, зверху викласти кільця ківі і апельсина.
  7. Випікати пиріг тридцять хвилин при 180 градусах.

Корисні поради

Щоб будь-який з пирогів вийшов особливим, додайте в нього щось незвичайне. Це можуть бути добавки у вигляді кольорових цукатів, горіхів, сухофруктів. Також можна використовувати шматочки шоколаду або спеціальні краплі, кокосову стружку, мак та ін

Якщо ви хочете дійсно пишний пиріг, радимо вам збивати яйця окремо. Тобто спочатку білки з половиною цукру, потім точно так само жовтки. Вводити в рідке тісто по черзі, білки останніми. Але це стосується лише заливних пирогів.

Щоб фрукти рівномірно розподілялися по тесту, їх можна попередньо обваляти в борошні, крохмалі або цукровій пудрі. Тоді вони не склеятся між собою і добре розійдуться по всій масі.

Для отримання більш ніжної текстури пирога до складу тесту можна додати пару ложок доброго грецького йогурту. Він трохи кислий, тому кількість цукру потрібно буде трохи збільшити.

Якщо у вас вийде відшукати заміну пшеничного борошні, то вдасться приготувати по-справжньому незвичайну випічку. Можна використовувати рисову борошно, кокосову, мигдальне, фундучную, цільнозернове та ін. Вийде дуже оригінально!

Подивившись це відео, ви дізнаєтеся, як зробити смачний і красивий пиріг з ківі:

Пиріг з ківі – це смачно і дуже просто. Ми пропонуємо вам перевірені рецепти, у вас точно все вийде. Доповніть порції солодким соусом, кульками морозива або просто подайте чашку какао. Від такого ніхто не відмовиться!

Що ще почитати: