07 май 2019 175

Як спекти ніжний сирний торт з вишнею

Сир завжди робить випічку більш ніжною і легкою. Саме тому ми вирішили запропонувати вам кілька варіантів сирних тортів з ягодами. Всі готуються просто, нехай і довго. І виходять неймовірно смачними!

Сирний торт з вишнею
Інгредієнти Кількість
лимонна цедра - 5 г
жовтки - 1 шт.
цукор - 130 г
борошно для основи - 180 г
сир - 0,9 кг
вершкове масло - 180 г
білок - 1 шт.
вишня без кісточок - 0,2 кг
молоко - 40 мл
цукор для основи - 50 г
яйця - 4 шт.
цедра лимона в основу - 5 г
борошно - 30 г
Час приготування: 145 хвилин Калорійність на 100 грам: 240 Ккал

Як приготувати:

  1. Для того щоб приготувати основу, потрібно змішати жовток з цукром в пишну, легку піну. Вмішати до нього м'яке масло.
  2. Ввести муку з допомогою сита, щоб не було грудок.
  3. І в кінці вмішати цедру лимона для аромату.
  4. Вимісити однорідне тісто, скачати його в кулю, загорнути в плівку.
  5. Прибрати в холодильник на одну годину.
  6. Коли пройде час, дістати тісто і поділити на дві частини: одна має бути трохи більше іншої.
  7. Маленьку частину розмазати по дну рознімної форми.
  8. Прибрати в духовку, прогріту до 200 градусів на десять хвилин.
  9. Сир пропустити через сито або подрібнити блендером до отримання кремової консистенції.
  10. Збити його з цукром, додати молоко, яйця, білок, цедру лимона і борошно через сито.
  11. Довести це все до однорідної консистенції з допомогою віночка або міксера.
  12. Дістати основу з духовки, трохи остудити.
  13. Тісто розподілити по боках форми, створюючи бортики.
  14. Вилити на дно половину сирної маси, зверху викласти розморожену вишню.
  15. Залити її залишками сирного шару, прибрати в духовку на чверть години при 240 градусах.
  16. Потім зменшити температуру до 170 градусів і пекти ще 30-35 хвилин.
  17. Вимкнути духовку і залишити торт всередині ще на півгодини.
  18. Після цього дістати її і прибрати в холодильник на всю ніч.

Желейно-сирний торт з вишнею

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сир 0,4 кг
пудра цукру 120 г
борошно 40 г
заморожена вишня 0,5 кг
ванільний цукор 5 г
вода 0,2 л
цукор в бісквіт 60 г
цукор 100 г
розпушувач 5 г
ванілін 2 г
яйця 2 шт.
желатин 10 г
какао 20 г
сметана 0,4 л
желе 1 упаковка

Часу: 5 ч.

Калорій: 151.

Як приготувати:

  1. Для початку потрібно підготувати все необхідне для приготування бісквіта. Для цього висипати в миску борошно, але обов'язково з допомогою сита.
  2. Таким же чином додати какао і розпушувач, перемішати.
  3. Яйця розбити в сусідню миску, почати збивати їх міксером або віночком.
  4. Частинами вводити звичайний цукор і ванільний, не перестаючи збивати.
  5. Почати додавати в отриману пишну масу шоколадну борошно з розпушувачем. Вводити частинами, щоразу обережно вимішуючи лопаткою до однорідності, щоб не було грудок.
  6. У форму для торта викласти лист пергаменту і вилити тісто.
  7. Розподілити його рівномірно, щоб не було шапочки.
  8. Випікати 20-30 хвилин при 180 градусах.
  9. Готовий бісквіт дістати, остудити і вийняти з форми.
  10. Для верхнього желейного шару цукор всипати в миску.
  11. Воду налити в сотейник і прибрати на плиту, довести до кипіння.
  12. Залити цукор і змішати компоненти до повного розчинення кристалів.
  13. Викласти вишню в миску, залити сиропом і залишити на 2-3 години.
  14. Для сирного шару залити желатин 100 мл води.
  15. Залишити на деякий час, щоб набухло.
  16. Потім желатин прогріти, щоб він повністю розчинився, але ні в якому разі не доводити до кипіння, інакше він перестане працювати.
  17. Після цього масу повністю остудити.
  18. Сир протерти через сито до однорідності або ж подрібнити його заглибним блендером.
  19. З'єднати зі сметаною, ваніліном і цукровою пудрою.
  20. Збити все віночком або міксером до однорідності, щоб не було грудок.
  21. Додати желатин і збивати все ще одну хвилину.
  22. Бісквіт перевернути, полити невеликою кількістю вишневого сиропу (100 мл).
  23. Помістити його у форму, залити сирною масою.
  24. Прибрати в холодильник до застигання. Це приблизно чотири години.
  25. Зверху красиво викласти вишню і залити підготовленим желе.
  26. Прибрати торт в холодильник на півгодини, потім вийняти його з форми.
  27. Після цього можна порційно нарізати і подавати до столу.

Шоколадний десерт

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сметана 15 мл
заморожена вишня 200 г
сир жирний 0,5 кг
какао 30 г
шоколадний бісквіт 1 шт.
пудра цукру 150 г

Часу: 35 хв.

Калорій: 179.

Як приготувати:

  1. Готовий свіжий бісквіт розрізати на три однакові частини.
  2. Сир пропустити через сито або подрібнити блендером.
  3. Додати до нього цукрову пудру, сметану і знову все збити.
  4. Вишню попередньо розморозити, позбавити від соку.
  5. Всипати її в сирний крем і акуратно перемішати, щоб не перетворити інгредієнти в кашу.
  6. Зібрати торт, чергуючи бісквіт з кремом.
  7. Залишити трохи на боки і верх. В кінці посипати торт какао з допомогою невеликого сита.

Сметанний варіант

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
крохмаль 50 г
цукор 200 г
сир 0,4 кг
желатин 10 г
чорнослив 0,2 кг
медові коржі 10-12 шт.
сметана 250 мл
заморожена вишня без кісточок 150 г
маскарпоне 150 г

Часу: 5 ч.

Калорій: 184.

Як приготувати:

  1. Желатин приготувати по інструкції, зазначеної на упаковці.
  2. Дати йому набрякнути, потім прогріти його до повного розчинення, але не кип'ятити.
  3. Сир пропустити через м'ясорубку або сито, можна подрібнити заглибним блендером.
  4. Додати цукор, сир і сметану, збити до однорідності.
  5. Далі вмішати желатин, але перемішувати вже лопаткою.
  6. Чорнослив промити проточною водою, помістити в невелику піалу.
  7. Залити окропом і накрити кришкою на 10-15 хвилин.
  8. Після цього воду злити, сухофрукти промити і обсушити їх.
  9. Якщо є кісточки, обов'язково вийняти їх.
  10. Чорнослив нарізати кубиками і додати в сирну масу, перемішати.
  11. Вишню попередньо розморозити, дати їй стекти і потім обваляти в крохмалі.
  12. Викласти на блюдо один корж, змастити його кремом і викласти вишню.
  13. Зверху додати ще трохи крему, щоб прикрити ягоди і наступний корж.
  14. Продовжувати так до самого верху.
  15. В кінці змастити верх торта, його боки і прибрати в холодильник на 3-4 години.

Бісквітна випічка з сирним кремом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
бісквіт 1 шт.
коньяк 60 мл
кава 30 мл
сир жирний 0,5 кг
цукор 120 г
30-35% вершки 200 мл
какао 40 г
желатин 4 р
заморожена вишня без кісточок 450 г
кориця 5 г

Час: 4 год 40 хв.

Калорій: 156.

Як приготувати:

  1. Вишню дістати і викласти на друшляк, поки розморожується.
  2. Желатин замочити в холодній воді, дати йому набрякнути.
  3. Сир пропустити через сито або подрібнити його до стану крему з допомогою блендера.
  4. Додати цукор і збити до однорідності.
  5. Потім влити коньяк і гарненько перемішати.
  6. Кава підігріти до гарячого стану, залити їм желатин.
  7. Перемішати масу і додати до сиру, з'єднати.
  8. Холодні вершки збити до стійких піків, поступово всипаючи цукор.
  9. З'єднати їх за допомогою лопатки з сирною масою.
  10. Готовий корж розрізати на дві частини і одну з них помістити в роз'ємну форму.
  11. Викласти на нього вишню, розподілити половину крему.
  12. Зверху покласти другий корж і залишки крему.
  13. Змастити боки і прибрати торт в холодильник на чотири години.
  14. Змішати какао з корицею і посипати торт перед подачею.

Рецепт приготування сирного торта з вишнею дивіться на відео нижче:

Сирний торт-суфле

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вершки 250 мл
вишня без кісточок 0,3 кг
лимон 1 шт.
желатин 75 г
вода 800 мл
шоколадне печиво 0,8 кг
жовтки 4 шт.
цукор 0,2 кг
сир 800 г
апельсин 1 шт.
вершкове масло 0,3 кг

Часу: 1 год 20 хв.

Калорій: 164.

Як приготувати:

  1. Желатин висипати в невелику піалу або чашку, залити водою, перемішати і залишити на годину. За цей час він якраз встигне набрякнути.
  2. Вершкове масло порізати кубиками і покласти в сотейник.
  3. Прибрати його на плиту і дати розійтися.
  4. Печиво поламати, покласти в блендер і подрібнити в крихту.
  5. З'єднати її з талим маслом до однорідності.
  6. Висипати в роз'ємну форму, сформувати дно і борти.
  7. Прибрати в холодильник, поки готується суфле.
  8. Сир висипати в сотейник, додати до нього цукор і жовтки.
  9. Збити до однорідної консистенції з допомогою віночка.
  10. Апельсин і лимон вимити, зняти з цитрусів цедру.
  11. Додати в сирну масу разом з вершками і збити.
  12. Набряклий желатин підігріти, щоб повністю розтанув.
  13. Трохи остудити і влити до сиру, перемішати до однорідності.
  14. Дістати з холодильника основу, вилити половину суфле.
  15. Зверху розкласти вишню, залити залишками сирної маси.
  16. Розподілити і прибрати в холодильник до повного застигання.

Дієтичний рецепт з кэробом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
желатин 40 г
кероб 50 г
рослинна олія 15 мл
сир 0,8 кг
10% вершки 150 мл
вишня 0,3 кг
вівсяні пластівці 150 г
сіль за смаком
яйце 1 шт.

Часу: 50 хв.

Калорій: 140.

Як приготувати:

  1. Вівсянку змішати з кэробом (однією ложкою), маслом і яйцем.
  2. Посолити і все це змішати, залишити на тридцять хвилин.
  3. Коли пройде час, отриману масу викласти у форму.
  4. Прибрати в духовку на 15-20 хвилин при 180 градусах.
  5. Потім коржі дістати і повністю остудити.
  6. Желатин з'єднати з вершками.
  7. Сир змішати із залишками кэроба до однорідного кольору.
  8. Желатин прогріти, щоб повністю розчинився.
  9. З'єднати його з допомогою міксера з сирною масою.
  10. Корж помістити у форму, викласти зверху вишню.
  11. Залити шоколадною сирною масою і прибрати в холодильник на всю ніч.

Тонкощі приготування

Якщо у вас свіжа вишня, обов'язково промийте його, дайте воді стекти, а потім очистіть від кісточок. Заморожені ягоди потрібно викласти на друшляк і почекати 2-3 години, поки вони не віддадуть повністю всю воду.

Там, де не треба збивати, користуйтеся лопаткою. Саме вона допоможе рівномірно і плавно з'єднати всі інгредієнти, щоб тісто і крем виходили однорідними, без грудочок.

Коли запікається бісквіт, духовку відкривати категорично не можна. Якщо відкриєте раніше ніж через півгодини, тісто опаде і вийде не пухкий бісквіт, а коржик. І її ви вже ніяк не піднімете.

Як приготувати смачний десерт з вишнею дивіться на відео-рецепті:

Торт з сиром та вишнями – відмінна ідея до чаю або кави. Це ніжно, смачно, в міру солодко і дуже ароматно, апетитно. Вам обов'язково потрібно спробувати, ви назавжди закохаєтесь!

Що ще почитати: