24 май 2019 1 558

Як заварювати імбирний чай з лимоном для схуднення

Чи помічали ви, що дуже часто самі звичайні напої, а іноді навіть чаї, виявляються дуже корисними? Наприклад, чай з медом або ж лимоном, або як сьогодні розповімо — з імбиром. Давайте розберемося з усім по черзі. Чому ж цей напій такий корисний?

Користь імбирного чаю з лимоном

В саму першу чергу, природно, такий напій корисний для хворих людей. Мається на увазі звичайна застуда або грип. Напій зможе допомогти вилікувати хворобу тільки в компанії з лікарськими препаратами. Або ж його потрібно вживати для профілактики, щоб не захворіти.

Крім цього, він добре впливає на систему кровообігу, покращуючи її роботу. Покращує стан судин, піклується про органи шлунково-кишкового тракту, підвищується мозкову діяльність, а також зміцнює імунітет.

При постійному вживанні чаю, він поліпшить апетит, якщо ви маєте потребу в цьому. Допоможе краще концентруватися і бути уважнішими. Напій додає сил та енергії кожному, хто готовий пити його регулярно. В якості бонусу зможе поліпшити настрій, нормалізувати роботу нервової системи і як результат, ваш сон буде набагато більш спокійним.

В якості профілактики злоякісних новоутворень теж рекомендується регулярно вживати такий лимонний напій. Звичайно, він ще зможе позбавити від спраги, а ще «відтягнути» термін початку токсикозу.

Імбир покращує обмін речовин, спалює жири та виводить з організму шлаки разом з токсинами. Так що напій підійде і для тих, хто хоче скинути непотрібні кілограми.

Традиційний рецепт
Інгредієнти Кількість
імбиру - 10 г
лимона - 1/2 шт.
води - 550 мл
мед - за смаком
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 г: 45 Ккал

Як заварити імбирний чай з лимоном:

  1. Імбир потрібно очистити від шкірки і подрібнити будь-яким зручним методом;
  2. Далі потрібна половинка лимона, половину якої необхідно нарізати кільцями, а з другої частини видавити сік;
  3. Помістити імбир і лимон в заварник, залити крутий окріп;
  4. Дати майбутньому чаю настоятися, потім процідити;
  5. Додати сік лимона, мед і пити в задоволення.

Такий напій можна пити в необмежених, але розумних кількостях щодня. Перед відправленням в країну Морфея краще не пити, а зробити це за дві години до сну.

Рецепт імбирного чаю з лимоном і медом

  • 10 см імбиру;
  • 1 лимон;
  • 400 мл простої води;
  • мед.

Час – 30 хвилин.

Калорії – 21.

Як приготувати:

  1. Корінь імбиру очистити можна ложкою, овочечисткою або ножем;
  2. Після цього сполоснути його і нарізати тонкими кільцями;
  3. Скласти в миску або чайник, полити цитрусовим соком. Для цього попередньо видавити сік половинки лимона;
  4. Влити окріп в розмірі 400 мл і дати чаю настоятися протягом двадцяти хвилин;
  5. Потім додати в чай меду за смаком і часточки лимона (нарізати половину цитруса).

Пити можна на протязі всього дня, але за дві години до сну.

Гливи по-корейськи — смачна осіння закуска, яку варто спробувати.

Візьміть на замітку чудові рецепти бутербродів з паштетом — прекрасна закуска до будь-якого застілля.

Читайте як приготувати простий і смачний суп з яловичини.

Напій для схуднення

  • 60 г м'яти;
  • 20 г імбиру;
  • окріп;
  • 70 мл соку лимона;
  • 50 мл соку апельсина.

Час – 45 хвилин.

Калорії – 38.

Як приготувати імбирний чай з лимоном для схуднення:

  1. Взяти свіжу м'яту і імбир, обидва продукту вимити, а другий ще й очистити;
  2. Скласти в глечик, залити крутим окропом і не чіпати півгодини;
  3. Потім напій процідити і дати йому час на охолодження;
  4. Далі влити сік лимона і апельсиновий сік.

Пити хоча б одну чашку в день протягом цілого року для досягнення дійсно хорошого і гідного результату.

Як пити чай з імбиру з лимоном

Імбир в порошку або імбирний чай – це, звичайно, зовсім не те, що потрібно організму. Та й у таких випадках чай не буде володіти тими можливостями, які ви будете від нього очікувати. Самим активним і ефективним імбир буде тільки в свіжому вигляді.

Так як у цього напою досить яскраво виражений аромат, а також смак, пити його потрібно починати з невеликих порцій. Якщо випити багато, може початися печіння горла. Це також може статися тому, що ви не звикли до такого напою.

Для початку варто приготувати звичайний чай (чорний або зелений) і додати в нього імбир і лимон. Якщо ви відчуєте, що все в порядку, то можна збільшити кількість кореня в чаї, а сам чай зробити менш міцним.

Це той напій, який буде довго залишатися корисним. Тобто, якщо ви заваріть відразу кілька літрів, то чай може стояти декілька днів, адже користь з нього нікуди не дінеться. Пити його можна як в дуже гарячому, так і в охолодженому вигляді.

Якщо вживати напій до прийому їжі, він буде сприяти збудженню апетиту. А якщо випити після, то допоможе їжі швидше засвоїтися.

Шкоди та протипоказання

Яким би корисним не був продукт, у нього завжди буде «темна сторона». Чай з лимоном і імбиром теж належить до такої групи.

Не рекомендується пити напій на другому і третьому триместрі вагітним жінкам. У такому положенні чай може підвищити тиск, а це, в свою чергу, може призвести до небажаних наслідків. Так що краще не ризикувати.

Годуючим мамам теж рекомендуємо утриматися від імбирного чаю. У дитини може з'явитися безсоння, він може стати занадто збудженим або і те, і інше відразу.

При печінкових захворюваннях, жовчного міхура, шлунка теж заборонено пити цей напій. А особливо, якщо ці хвороби проходять у гострій формі. Краще трохи обмежити себе, але уникнути непотрібних проблем.

Якщо ви схильні до кровотеч, то ні в якому разі не пийте чай з імбиром. Він розріджує кров, а при такому захворюванні експеримент може погано закінчитися. Його заборонено пити і при інсультах, інфарктах, гипертониях.

Пийте імбирний чай не тільки з метою схуднення, але і для смаку, а також для користі. Це смачно, незвично. Приготувати його зможе кожен, так що дерзайте!

Що ще почитати: